Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Henry Cavill, Bruce Willis en Sigourney Weaver
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 31 mei 2012
Plot The Cold Light of Day
"Instinct is his greatest weapon."
'The Cold Light of Day' gaat over de jonge Amerikaan Will (Henry Cavill) die tijdens een vakantie in Spanje zijn gezin in handen van ontvoerders ziet vallen. Tijdens de zoektocht naar zijn gezin stuit hij op een samenzwering van de overheid en een connectie tussen de kidnapping en zijn vader.
Will Shaw
Dara
Esmael
Zahir
IceTigerGhost
Mooie poster en titel. Het verhaal zelf lijkt me redelijk standaard.
Number23
Regisseur van JCVD (2008) en met in de hoofdrol Henry Cavill (Immortals en binnenkort kort ook de nieuwe Superman)
Lucknopfler
Net in de bioscoop gezien. Wat een bagger. Willis heeft een kleine rol van 20 minuten. Het verhaal is vergezocht en slaat nergens op. Op zich nog geen drama maar ook de acteer prestaties zijn dramatisch slecht. Een van de slechtse films die ik de laatste jaren in de bioscoop gezien heb.
Number23
Mijn God wat een gemakzucht, ongelofelijk. De enige momenten waarbij je kan zien dat de makers er echt iets van probeerde te maken, zijn de achtervolgingen (niet perse de sterkste momenten v/d film). De overheersende gedachte na het zien van deze film: veel gedoe om niks, maar dan ook helemaal niks. Veel geblaf, maar bar weinig gebijt. Willis in een beschamende (en veel te kleine) rol. Een nieuwe beoogde actieheld (Henry Cavill, toekomstige Superman) die totaal mislukt. Sigourney Weaver die de grootste wanprestatie uit haar carriere laat zien. Verder een slap verhaal, oninteressante randfiguren, klotehumor en veel ongeloofwaardig geren, geschiet en gelul.
John Lee Hooker
Altijd wel leuk om naar de Spaanse wateren te vliegen om een rustig zeiltochtje te maken. Vanzelfsprekend komt er na ongeveer een half uur een wending in het spel waardoor Will de stad in moet sjezen. Dit is allemaal vrij overtuigend in beeld gebracht en het abseilen met een elektriciteitskabel was een leuke vondst maar langzaamaan werd het een vrij afgezaagde bedoeling. De oude vrouw met haar strenge blik en lelijke kapsel maakte het allemaal niet veel indrukwekkender en Bruce Willis hoeft zijn fitheid niet te tonen; een paar slappe dialogen waren blijkbaar al genoeg. Henry Cavill deed het wel aardig maar hij kan niet voorkomen dat ik daadwerkelijk koud blijf van deze Cold Light.
Lionking7
Film met Bruce Willis is altijd wel ok
......het lijkt me een leuke wegkijkfilm in ieder geval
marcelp
Gisteren naar de bios geweest.........had erger verwacht na het lezen van de slechte recensies. Tja het verhaal is warrig ook niet altijd logisch te volgen. Maar de actiescenes zijn goed in elkaar gezet. Henry en Sigourney zetten goeie rollen neer
wouterbosgra
eens met alle kritiek - maar als je op zoek bent naar een uurtje hersenloos knallen & achtervolgingen dan is ie best te doen hoor!
davey
(Deze film is vanaf 12jaar en ouder en graag aub uw verstand op nul bij het kijken)
guus roovers
net de trailer gezien,denk dat ik nu al heel de film heb gezien waar het over gaat...
Smugmarty
Nou weer eentje waaraan ik geen twee uur van mij leven ga besteden, dank voor de feedback
gauke
Weer eens een poster die meer belooft dan de film in petto heeft: Bruce Willis is slechts bij aanvang van de film in beeld om daarna voorgoed te verdwijnen. Deze, van de Bourne triologie afgekeken spionagefilm, heeft alle potentie voor een solide en onderhoudend verhaal (volgens het bekende recept), maar dan moet je het als regisseur niet de vernieling in helpen. De film neemt te veel tijd om de hoofdpersoon en zijn familie te introduceren, mist geloofwaardigheid, spanning, vaart, een slim plot en de actiescènes zijn bovendien niet om over naar huis te schrijven. Bovendien levert de cast pover acteerwerk af.
Mr Grey
Vond t een hele goeie film, goeie aktie, erg spannend. Leuk detail > als je bekend bent in Madrid maakt dit de film nog leuker en zie je ook dat sommige dingen niet kloppen lol
Tom-tom-Club
tegenvaller, het is tegenwoordig hip om voor 10 minuten bruce willis of arnold schwarzenegger in te huren,of een zwak film een pep te geven,
GGG
Viel me zwaar tegen! Vaak...aardige trailer...slechte film. Ging nu weer op.
filmsjefke
wat een drollenbak deze film.... zojuist bekeken en hij viel zo zwaar tegen!! denk je een toffe film van Bruce te bekijken heeft ie een bijrolletje... verder was de film veel te traag en slaapverwekkend... had hier stukken meer van verwacht.... 0.5*
Matige aktiethriller, die na een redelijk begin al snel inzakt en zich blijft voortbewegen op bedenkelijk niveau. Vooral de veel te lang uitgesponnen climax, met oneindig durende en vooral niet ter zake doende autoachtervolgingen, is erg vervelend. Henry Cavill is acceptabel in de hoofdrol, maar zijn transformatie van zakenman naar aktieheld is niet geloofwaardig. Op visueel gebied zit de film verzorgd in elkaar, maar regisseur Mabrouk El Mechri stelt hier, na het verrassende JCVD, behoorlijk teleur.
Rob1234
Het is een aktiefilm, waarbij veel ze onzinnige aktie laten zien. Ver gezocht slap en dun verhaal.
Verstand op onder nul, dan kan je de film uitzitten en is het een aardige B film.
schumacher
Ik vond het een goeie film, bruce willis deed een 26tal min mee in de film.
Soms miste de film wel een beetje tempo maar al bij al was dit zeker een degelijke film en ben ik het absoluut niet mee eens dit een (bar) slechte film is, ik heb me toch wel vermaakt bij deze.
Had bruce willis heel de film meegespeeld dan had ik meer punten gegeven.
Het zijn nog altijd de ouwe rakkers die een film dragen.
Dit is zeker ook geen b-film, ik zal u eens wat namen geven van een b-film als ge da wil, dan pas weet je wat een b-film is. .
Tis een leuke film om eens gezien te hebben deze hier maar tis niet eentje waarover je volgende week nog van zal spreken.
Over jcvd; ik ben grote fan van van damme maar jvcd was echt slecht, slaapverwekkende saaie film en van damme onwaardig.
MGpower
We gaan hier een beetje off-topic, maar ik moet hier toch echt even op reageren
Grappig dat je dit zegt... sinds van Damme hierin zichzelf speelt, en de producer aan van Damme gevraagd heeft de screenplay te revieuwen. Had je moeten weten als groot fan van van Damme
Lionking7
Film met Bruce Willis is altijd wel ok
......het lijkt me een leuke wegkijkfilm in ieder geval
Heb hem nu bekeken en is idd een leuke wegkijkfilm,standaard verhaal,maar als je 's avonds niks te doen heb is hij aan te bevelen
boemboem27
rommelige film,rolletjes van Bruce Willis en Sigourney Weaver zijn maar erg kort.
en erg slecht
door de goede cast denk je een aardig filmpje te hebben maar valt zeer tegen
met een enkel actiemomentje als in dit filmpje kan ik geen hogere waardering geven
trailer was veelbelovend maar helaas....

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus