Insidious (2010)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins
Releasedatum: 2 juni 2011
Plot Insidious
"It's not the House that's Haunted."
Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).
Renai Lambert
Foster Lambert
Nurse Adele / Doll Girl #2
Nurse Kelly
- 20222 berichten
Ik vind dat er genoeg creativiteit in zit, ook qua camerawerk.
Qua camerawerk valt het inderdaad wel mee, al heb ik geen opzienbare dingen gezien.
Thuis gekeken? Zelden zulke effectieve schrikmomenten gezien hoor.
Nee, in de bios. Al was het niet druk. Wel een paar vevelende meiden die zaten te gillen. Vond ze niet werken, behalve dan het shot aan tafel, toen redhead ineens achter het hoofd van Watson verscheen. Dat was wel een lekker moment.
Vooral in het begin was het camerawerk wat speelser , later in de film wat meer standaard ja.
Dat was inderdaad een geweldige, vooral ook omdat je hem niet aan zag komen. Maar ik vond ze allemaal eigenlijk wel geslaagd. Die scene dat er 's nachts op de deur werd geklopt, het alarm afging en Byrne in het rode licht van de babykamer een gezicht achter het gordijn zag. Nou, je kon iedereen opvegen van de vloer hoor
De lopende man langs het raam en toen opeens binnen vond ik ook erg geslaagd, zorgt toch voor een behoorlijke adrelanine pomp bij mij (en ook weer veel anderen
). Misschien dat die meisjes daarom ook gilden en geef ze geen ongelijk, ze zijn zeker niet de enigen.
Maar ik heb hem al drie keer in de bios gezien, ik blijf het wel op alle punten een geslaagde film vinden.
- 20222 berichten
Ik houd er ook van, Rep, maar het was allemaal wat te voorspelbaar, waardoor het voor mij nooit spannend werd en ik ook niet hoefde te schrikken. Dacht steeds: "daar komt ie." (het schrikmoment. Natuurlijk kan het nog spannend en beladen zijn, als je van tevoren weet dat er iets gaat komen, toch eventjes wachten en BAM! Helaas had ik het niet bij Insidious.
Nou, vond dat Insidious veel fuck you's had naar het publiek qua spanningsopbouw en delivery's. Vooral in de eerste twintig minuten van de film zit Wan continu een climax op te bouwen die uiteindelijk met een sisser eindigt(de 2 scenes op zolder bijvoorbeeld). Zo voorspelbaar vind ik het ook weer niet eigenlijk
- 20222 berichten
Mjwah, had het idee het allemaal al een keer gezien te hebben, waardoor ik dus kon raden wat er gebeurde. Je moet ook toegeven dat die foto's met een wazig persoon op de achtergrond echt niet meer kunnen. Of die baardmans met met zijn apparaatje, dat hij ineens een geest op dat plaatje ziet. Dat hebben we onderhand toch wel gezien?
tal1b
het is maar net in wat voor vorm je het giet, het 'retro' horror bevalt mij iig best. In weze heb je bij iedere genre / film wel bepaalde formules, die opnieuw worden toegepast.
Met de juiste cameratechnieken en effects kan er altijd wel wat van gemaakt worden, zo ook in deze.. Maar om deze 3x in de bios te kijken is ook wat overdreven
M.Goodkat
lang geleden dat ik nog eens goed geschrokken ben bij een horror
zeer geslaagde film van de bedenker van de inmiddels uitgemelkte Saw
...
Die was wel voorspelbaar ja, maar vind het aftellen naar zo'n delivery zelf wel geinig om te doen eigenlijk. Kan me trouwens niet een vergelijkbare scene uit een andere film herinneren.
Overigens gaat het me ook niet puur om de originaliteit, als alles effectief werkt ben ik ook al meer dan tevreden. Daar ligt wat mij betreft ook de kracht van Insidious, op de momenten dat de film wel de platgereden paden volgt is het zo sfeervol en effectief uitgewerkt dat ik alsnog met een ingehouden adem blijf zitten.
Mooie naam trouwens voor een horrorfilm, Insidious
SlasherMovieMan
Is Insidious een enge haunted house rit?
Oké jongens ik kom een uurtje ofzo geleden uit de bioscoopzaal van de engste film ooit: Insidious. De film is geregisseerd door regisseur James Wan die ons Death Sentence, Dead Silence en natuurlijk mijn favoriet: Saw gaf. En met Insidious maakt hij een nieuwe horrorfilm. Hij heeft deze film gemaakt in samenwerking met het "Paranormal Activity team." En wat vond ik ervan? Geweldig! Dit is echt spooky. Typisch haunted house film. En ik zat in m'n stoel ineenkrimpend te denken: jezus, en dan te bedenken dat dit eigenlijk maar een PG-13 film is. EEN PG-13 FILM!!!! Dit is zo'n film waarbij je jezelf moet kalmeren met de woordjes: het is maar een film. Er zaten zeker een paar hele goede schrikscènes in. Het is een mix van Poltergeist, The Gravedancers en The Haunted Mansion. Combineer deze drie en je hebt Insidious. En ik vond deze film gewoon een mega groot ingepakt cadeau met een prachtige strik eromheen!!!!! Dit is een perfecte horrorfilm. Ik schrok, ik schreeuwde, ik huiverde. Echt! Ik had echt zoveel lol met deze film. En het is zo eng als de tering! Er wordt gebruik gemaakt van luide muziek, creepy beelden en ook gewoon schrikscènes. Zeer old-school horror. Zo old-school als je het krijgen wilt wat mij betreft. Wat moet je doen? Een paar vrienden bellen, kaartjes kopen, popcorn halen en gewoon deze film in de bios kijken. Er zijn er een paar die denken dat PG-13 films heel slecht zijn, laat ik dit maar heel duidelijk maken: er zijn PG-13 horrorfilms die verdomd eng zijn en die je dood doen schrikken of je in je broek doen pissen. En dan wordt er niet gebruik gemaakt van die tiener-benulligheden zoals tieten, boobies en allemaal naakte mensen en een extreem grote hoeveelheid gore en grof taalgebruik. Ik zal zeggen: lekker old-school en een dikke haunted house achtbaan rit! Ga deze absoluut kijken. Zeker de moeite waard. Het is absoluut één van mijn favoriete films van dit jaar geworden. Je weet het: james wan verraste me in 2004 met zijn fantastische Saw, en dit is weer een stuk verjaardagstaart erbij! Dus kortom: geweldige film, iedereen doet het heel goed en heel eng! En die kop van The Man With Fire On His Face (ik dacht dat dat z'n naam was) oh.... Ik schrok me een ongeluk! Het is wat mij betreft bijna net zo goed als Saw. Weer eens een geweldige PG-13 horrorfilm na Drag Me To Hell. Krijgt van mijn 4,5 sterren!!!!!!!!!!!!!!
stanvh
Een erg goede horror film, die nergens echt heel eng word, lees hierboven dingen als engste film ooit etc.
Nja het is maar watje eng vind. Maar sinds lange tijd weer een horror die me kon bekoren.
Het is maar hoe je "eng" definieert natuurlijk, echt eng(associeer ik met bang zijn) vind ik niks meer natuurlijk. Film kan natuurlijk wel spannend zijn of alle andere dingen die je er van kan vinden.
stanvh
De film is inderdaad wel spannend, maar om dit nou de engste film ooit te noemen ? Dat vind ik wat ver gaan
Eng is inderdaad bang worden van een film, de laatste keer dat ik dat gehad heb was bij mijn eerste kijkbeurt van the blair witch project. Ja dat vind ik dan weer eng
Nou ja, geloof me. Veel mensen hebben nog beroertes van deze film
Lang geleden dat ik een zaal(en ik heb Insidious 3x in de bios gezien) zo heb meegemaakt tijdens een horrorfilm.
Nitrouz
Een soort van Engelse 12 jaar en ouder? Ik word er niet wijs uit hoor.
Tonypulp
Dus ja, in NL de 12+ rating!
Meer dan geslaagd filmpje.
Wan toont dat hij het genre volledig onder de knie heeft. De grens tussen cheap en genuine scares is dun, maar Wan komt er zelfs nooit bij in de buurt, zelfs al werkt hij met luide geluiden en snelle edits. De spanningsopbouw is erg sterk, daar weet hij telkens de kijker mee te verrassen.
Film ziet er ook erg kundig uit verder. Mooi en inventief camerawerk, soundtrack is super (ook de keuze van het Tiny Tim nummer is subliem), enkel Patrick Wilson is niet meteen de beste acteur. Jammer, want de rest van de cast is ook best oké. Vooral Shaye is een toffe toevoeging.
Halverwege draait de film waardoor het geen echt genrewerkje is, verder is het een aardig generieke horrorfilm die echter zo sterk is uitgewerkt dat Wan nogmaals bewijst dat goede horror niet noodzakelijk inventief hoeft te zijn, maar gewoon steunt op een ijzersterke uitwerking.
4.0* en een uitgebreide review
Rednas 2
In z'n genre geen verkeerde film. Lekker spooky en van begin tot einde spannend! De film eindigt ook zoals het hoort. 3,5 ster!
BenBlij
Mijn verwachtingen waren vrij hoog, aangezien vrienden hem echt "eng" vonden. Het begin bevatte lekker veel schrik momenten maar tegen het einde verloor het voor mij wat geloofwaardigheid... Goed camera werk, kreeg de indruk erbij te zijn.
vcrrr
Aardig geslaagd, maar ik had er meer van verwacht. Al met al vind ik de poster enger dan de film zelf
Achteraf wat storend (voor de spanning) vond ik de introductie van de twee 'ghostbusters'. Het medium vind ik ook irritant. Plus een redelijke domper voor mij is, dat de bad guy rechtstreeks uit een StarWars film gekropen lijkt te zijn. ..
Het einde is niet geheel happy. .. Gemende gevoelens daarover. ..
Voldoende, maar zeker niet de horror topper van de eeuw.
Leuke film.
Een film met een erg hoog Poltergeist gehalte, maar zolang de uitvoering goed is, is dat geen probleem. Wan laat zien er genoeg mee te kunnen en bouwt de film qua spanningsopbouw goed op.
De acteurs doen het allemaal wel aardig. De schrikelementen zijn goed, al waren de pianodeuntjes soms wel erg hard op die momenten. De toevoeging van de twee Ghostbusterachtige helpers halverwege de film was aan de ene kant wel geinig, maar aan de andere kant passte het niet zo goed bij de sfeer van de film, die wat duisterder is.
Tot een kwartier voor het einde zat ik op een stabiele voldoende score, maar het moment dat Wilson uit zijn lichaam stapt en op zoek gaat naar Dalton is erg sterk gemaakt en best spannend. Ook het einde is meer dan goed, waardoor ik de film uiteindelijk toch nog met een halfje extra kan belonen.
Vince2301
De moeite waard. Bijna alles is wel eens in andere films voorgekomen, maar het is hier allemaal goed uitgevoerd en uitgewerkt. Voor een horrorfilm best okay, met op het einde een aardige twist.
Cinemaniak
Heerlijk geslaagde film. Ik ben geen grote fan van horror, vanwege, vaak te cheesy, te afgezaagd, etc. Maar vanwege de beoordeling toch maar wezen kijken. Kan er alleen maar enthousiast over zijn. Schoot regelmatig toch in de lach bij, bijvoorbeeld dat gezinnetje dat ineens met big smiles voor z'n neus staat en daarnaast zaten er genoeg thrills en schrikmomenten in. Naast de goed uitgevoerde 'clichés' vond ik deze film echt wel stijlvol en vrij artistiek. Dit gaf deze film zijn raffinement en wat extra's.
Ik twijfelde tussen de 4 en 4,5, maar laat ik het dit keer afronden

Insidious: Chapter 3
2015

Insidious: Chapter 2
2013

Horrorkaskraker 'Insidious' van James Wan verdwijnt zeer binnenkort uit het Netflix-aanbod

Goed nieuws voor horror-fans: 'Insidious 6' is toch in de maak en heeft zelfs al een releasedatum

Horrorfilm 'Insidious' krijgt spin-off 'Thread: An Insidious Tale' met Mandy Moore en Kumail Nanjiani

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

One Battle after Another
Actie / Komedie, 2025

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
mediumevil spirithouse warming post-credits scenesupernatural power