• 9.374.732 stemmen

Geregisseerd door: Guy Goossens

Met onder meer: Peter Van den Begin, Tom van Dyck en Wim Opbrouck

Gesproken taal: Nederlands

Plot Frits en Freddy

Frits en Freddy Frateur komen aan de kost als huis-aan-huis bijbelverkopers, maar ook in de bijbelbusiness heeft de crisis flink toegeslagen. De broers vullen hun inkomen noodgedwongen aan door af en toe wat mee te jatten uit de huizen die ze bezoeken. Wanneer ze dat ook proberen bij een beruchte witteboorden-crimineel die de klok rond geschaduwd wordt door de politie, loopt het mis.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Leuke film die het vooral moet hebben van de grappige opmerkingen tussen Peter Van den Begin en Tom Van Dyck. Met momenten lag ik echt krom van het lachen.

Ik kende Tom Van Dyck vooral van Matroesjka's en ik had men twijfels of hij wel dezelfde chemie op het scherm kon brengen tegenover Peter Van Den Begin zoals Stany Crets dat doet. Maar ik moet zeggen : missie geslaagd!

Was zeker het bekijken waard.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

WaynesW schreef:

Erg hoog 'Koko Flanel' gehalte

Voor Nederlanders, zonder subs, niet te volgen.

ik kon het als nederlander (ik kom graag in belgie) prima volgen zonder titels.

erg grappige en mooi geschoten en gemonteerde comedie, lekker over de top, maar daardoor erg leuk..

mooi begin ook.

avatar van Crook

Crook

avatar van ibendb

ibendb

Erg over-the-top, maar vermakelijke komedie.

Frits & Freddy is een erg gedurfde film, want wij Vlamingen zijn niet zo erg gewend aan die sadistische humor. Je bent ervoor, of je bent er niet voor. 3*

avatar van sennajunior

sennajunior

Hilarisch gewoon ! ging normaal 5 geven maar omwille van het nogal abrupte einde , een 4,5

avatar van homerjay

homerjay

vage film met vooral weinig verhaal. De abstracte beelden in en rond het huis (en de buren) maakten het nog enigszins goed. Het van deur tot deur verkopen had van mij nog wat verder uitgewerkt mogen worden. Ook erg jammer van het mislukte einde.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Leuk.

Maar zeker geen meesterwerk. Humor, daar draait het om, en die is niet altijd even geslaagd. Sommige grappen zijn zo belegen dat zelfs mijn moeder ze nog niet zou maken. Maar goed, Van den Begin en Van Dyck zijn altijd wel leuk om naar te kijken.

Had de film ook iets scherper verwacht. De humor had ook iets bijtender gemogen. Je hebt een behoorlijk gestoord karakter in het personage Freddy, maar als puntje bij paaltje komt wordt er te weinig mee gedaan.

O, en Erika van Tielen is een kippetje, maar acteren mag ze nooit meer doen

Best leuk:-)

ibendb schreef:

Frits & Freddy is juist één en al Vlaamse humor. Heb je ooit naar In De Gloria, Van Vlees & Bloed of het Eiland gezien? Zo'n humor wordt enorm geapprecieerd in Vlaanderen hoor, In De Gloria is zelfs uitgeroepen tot beste Vlaamse serie ooit.

avatar van wege

wege

Veel te weinig in alle opzichten. Niet echt leuk, te overdreven. te simpel ... Vlaams ???

Niet mijn ding, 2,5 *

disneystore

Wat vind je dan zo storend aan Vlaams? Je moet geen humor verwachten zoals Zookeeper die je 4 sterren geeft. Het is ietwat subtieler in deze film en het parodieert de Vlamingen ook wat (vooral In De Gloria zoals ik eerder zei, een echte kijktip)

avatar van mrwhite

mrwhite

wege schreef:

Niet mijn ding, 2,5 *

Als je niet aan vlaamse films bent kijk er dan niet naar inplaats van dit soort ongepaste berichten te plaatsen !!

Er komt een vervolg:

Bracha van Doesburgh, Peter Paul Muller, Georgina Verbaan en Jack Wouterse zullen in de bioscoopfilm Frits & Franky te zien zijn.

In de film nemen Frits & Franky (Peter van den Begin en Sven De Ridder) het op tegen de criminelen Klaas en Nico (Peter Paul Muller en Jack Wouterse).

Meer info / bron: Jack Wouterse en Georgina Verbaan in Nederlands-Vlaamse film | nu.nl/film

avatar van Crook

Crook

Nice!

Geen Tom Van Dyck meer

avatar van 009

geen enkele keer moeten lachen, zwak en saai,

langdradig.

kappeuter schreef:

Er komt een vervolg:

Staat inmiddels op MM: Frits & Franky (2013)

avatar van MizKriz

MizKriz

Helemaal de Belgische humor.

Heerlijk duo, Van Den Begin & Van Dyck,

't is een iets anders dan VDB & Crets he.

Heb gelachen van begin tot einde.

Alleen het flauwe einde.. da's het enige minpunt van heel de film.

Maar anders, zeker al 4* waard.

avatar van _Casper_

_Casper_

Hele leuke film! Van het begin af aan zit er een lekkere vaart in de film, hoewel je nergens plat gaat van het lachen is de film vermakelijk van het begin tot het eind en zit je de film met een lach te kijken. Ook de acteerprestaties zijn prima, heerlijk dat vlaamse accent.

Kortom, hele leuke film om te zien!

avatar van ipman-99

ipman-99

"Houd de honden binnen." ... " !!!

Heerlijke Komedie (Heropfrissing) !!! Heerlijke komedie met Peter Van Den Begin en Tom Van Dyck.

De dialogen tussen beiden heren was echt smullen ... !

Ze geraken van de ene bizarre situatie in de andere ... en dat leverde heel wat komische momenten op.

Genieten van mijn 2-de kijkbeurt van deze film !!!

avatar van danny61

danny61

Geen echte knaller maar toch een zeer goede film.Heerlijke humor op momenten mij kapot gelachen van dit soort film's worden er te weining van gemaakt heden ten dagen.Deel 2 is inmiddels ook uitgekomen ook zeer goed naar verluid ik heb hem nog niet gezien.

voor deel 1 geef ik 9 op 10

avatar van Theunissen

Na een aantal weken geleden de zeer leuke film "Frits & Franky (2013)" te hebben gezien, heb ik gisteren dezen gezien (de voorloper).

Hoewel het verhaal best aardig was, was deze film toch een stuk minder. Echt veel gelachen heb ik eigenlijk niet en ik miste ook een beetje de leuke combinatie tussen Belgen en Nederlanders. Op het einde van deze film wordt dat wel even toegepast en dat pakte leuk uit.

Ondanks dat ik deze film een stuk minder vond was het zeker niet slecht want de uitvoering was best aardig en ook de cast deed het leuk en dan met name natuurlijk beiden hoofdrolspelers Peter Van den Begin (Frits) en Tom Van Dyck (Freddy).

Al met al leuk om gezien te hebben, maar meer ook niet.

P.S. dit is mijn eerste recensie over een film welke ik schrijf sinds de nieuwe lay-out van Moviemeter en het val me op dat je ook tijdens het tikken van tekst enorm veel moet scrollen (ik heb mijn recensie dan ook maar beperkt gehouden want het is eigenlijk niet meer leuk om een uitgebreide recensie te schrijven), want je kunt maar 7 regels tikken en dan moet je al scrollen

avatar van Morgun

Morgun

Één van de beste Vlaamse komedie films, geweldig!

avatar van kevin_vp

kevin_vp

Vond er eerlijk gezegd niets aan.

Weinig geslaagde grappen. Het enigste waar ik echt goed mee heb gelachen was het moment toen Freddy die klok op die lelijke irritante chiwawa gooide. Ik zou juist hetzelfde gedaan hebben. Stoeme keffers !!

Voor de rest vond ik Frits en Freddy een domme en saaie film.

avatar van stef.gbe

stef.gbe

Simpelweg de beste Vlaamse komedie aller tijden. Ik lag geregeld plat van het lachen en Peter Van den Begin kan mij trouwens in eender welke rol aan het scherm vastklampen. De enige reden waarom ik deze film geen 3,5 of zelfs 4 sterren geef, is omdat ik de laatste wat meer in de drama-levensachtige filmsfeer zit. Een komisch Vlaams pareltje om te koesteren.

avatar van Kondoro

Kondoro

Is deze leuker dan Frits & Franky (2013)

avatar van Drifter

Drifter

Leuke film, hoog Bassie en Adriaan gehalte dus af en toe hele simpele humor maar/en blijft leuk. Heb paar keer film gepauzeerd om even goed uit te lachen, zoals het pakken van een tak wat dan toch een wortel is.

Zonder subs miste ik een paar zinnen maar over het algemeen prima te volgen als Hollander.

Ga op zoek naar het vervolg.

avatar van Kondoro

Kondoro

Frits en Freddy

Een tijdje geleden heb ik eens een poging gewaagd aan hun nakomer Frits & Franky (2013), dit vond ik al een erg leuke komedie van onze zuider-buren en toch maar even gewacht met Frits en Freddy, zag hem toevallig laatst op Netflix komen en ik kon gister mijn kans niet laten liggen en toch maar aan de film begonnen, en vannochtend afgekeken. De film zit vol met domme activiteiten die je toch wel eens doen lachen waardoor de film toch erg leuk was geworden.

Het verhaal van Frits en Freddy sloeg wel aan, was geinig om te volgen en ook soms best hilarisch! Het concept was ook erg geinig en de mooie shots in de Ardennen waren ook zeker niet verkeerd, toch prima vermaakt met deze Belgische komedie! Het was prima te doen om tussen door even te kijken.

avatar van The main man!!

The main man!!

Fantastische film, een Belg zou zeggen, amaai zeg da war un bangelijke film!!

avatar van missl

missl

Ik vond deze film niet fantastisch, maar er gebeurd wel vanalles in, is best grappig en kijkt daardoor prima weg.