Genre: Horror / Mystery
Alternatieve titel: Quarantine 2
Geregisseerd door: John Pogue
Met onder meer: Josh Cooke en Mattie Liptak
Plot Quarantine 2: Terminal
"The most deadly mutant virus just went airborne... and escape is not an option."
Wanneer een passagier op een vlucht naar Nashville ernstig ziek wordt door een mysterieus virus maakt het vliegtuig een noodlanding op een groot vliegveld. Jenny, een heroïsche maar onervaren stewardess, zorgt voor de veiligheid van de passagiers. Ze zijn opgelucht wanneer een aantal zwaar uitgeruste ambulances, politiewagens en de CDC (Amerikaanse Dienst voor ziektepreventie en -bestrijding) arriveren, maar dan blijkt al snel dat ze in quarantaine geplaatst worden en gevangen zitten op het vliegveld. Jenny wil absoluut ontsnappen en roept de hulp in van een van de overlevende passagiers, de kleutermeester Henry, om een plan te bedenken om te overleven.
Jenny
CDC No 1
Preston
George
Shilah Washington
Losstaand vervolg op de remake van [Rec]? Je moet tegenwoordig haast gestudeerd hebben om nog te volgen hoe bepaalde series in elkaar passen. Remakes, reboots, aftakkingen, gelokaliseerde vervolgen etc etc ...
jarno1975 (moderator series)
TragieStar.*
Verwacht een sterke B-film, maar de trailer zag er goed uit
Eerst nog even deel 1 bekijken, daar ben ik wel meer benieuwd naar.
Prudh
tegenwoordig
Mwah, de Italianen konden er ook wat van in de jaren zeventig. Al helemaal geen touw aan vast te knopen daar. Niet dat ik hier één goed woord voor over heb... Wat een armoede.
DiDa
Edu
Ik vond de film zeer goed. Zaten spannend stukken in en het kwam voor mij redelijk echt over. Verder heeft de film geen muziek en dat vind ik altijd goed als ze ondanks er geen gebruik van maken toch spannende scenes kunnen maken. Kortom een 4*
FillumGek
[Rec] was een regelrechte topper die een uitstekend vervolg vond in [Rec] 2. Natuurlijk kon een Amerikaanse remake niet uitblijven en het veel mindere, maar best te pruimen Quarantine was geboren. En nu is er Quarantine 2: Terminal, een vervolg op Quarantine maar die daar ook los van staat. Een andere cast, een andere setting, zelfs het hele handycam gebeuren is overboord gegooid. Wat je nu krijgt is een heerlijke wegkijker, maar eentje die niet veel anders is dan de gemiddelde rageflick. Oh ja, wel in quarantaine natuurlijk!
De film begint uitstekend in het vliegtuig. De toon wordt meteen gezet met hoestende en niezende passagiers en wat huisdieren aan boord, ooeee. De manier waarop de uitbraak tot stand komt kon een kind van drie bedenken, maar meer verwacht ik niet. Het vliegtuig is de ideale setting, want niemand wilt een hondsdolle gast aan boord waardoor iedereen in paniek raakt. Best spannend en goed hectisch gefilmd.
Wanneer het vliegtuig landt verplaatst de setting zich naar een loods die direct in quarantaine wordt gezet. Het feest kan beginnen, want ze zijn binnen! Iedereen vraagt zich af wat er aan de hand is, de ziekte verspreidt zich, de sexy Jenny neemt de rol van heldin op zich en dan is het tijd om een uitweg te zoeken, al vechtende tegen een dozijn hondsdolle gedrochten. Het is een bekende standaardformule waarmee je weinig fout kan doen, mits je voor een keer schijt hebt aan originaliteit. De effecten doen hun werk goed; de ragers er angstaanjagend uit laten zien. Paar bloederige kills, leuk.
Soms best spannend, af en toe bloederig, Blair is leuk om te zien. Totaal niks nieuws, maar desalniettemin een vermakelijke wegkijker.
Muchacho
Best wel degelijke film. De thermal vision was op zich best wel oke. Het hele idee werd wel een beetje vernaaid door de "echte" camera", waardoor je alles gewoon duidelijk zag.
eppy
Het eerste deel vond ik k*t, 'k heb 'm kort na het begin dan ook afgezet.
Maar deze was goed, een heerlijke film die lekker weg kijkt.
mixmaster
redelijke b-film met enkele aardige scenes , maar wat een slecht acteerwerk zeg.
leuk tussendoortje.
Waku
Beetje standaard griezelfilmpje die wel lekker mysterieus begint maar al snel naar een gemiddelde horror veranderd. Dit soort films heeft een beetje suspense liefhebber al een keer of 100 gezien en dan weet je als kijker het verloop wel. Geen verrassingen dus.
Niet gezien, niet gemist.
raza1
Hoezo spoilers! Haha!
Desalniettemin bedankt voor de mooie uitleg. Ik ga 'm zeker kijken.
jollyjoker
@FillumGek, mooi samengevat en helemaal mee eens. Het feit dat de film geen muziek heeft is geen gemis. De film kijkt lekker weg en was gewoon op sommige momenten spannend.
Draconian
Zeker de moeite waard deze film. Hopen dat er een vervolg komt aangezien de besmette kat ontsnapt is op het laatst.
jadolino
Ja een vervolg zal wel weer komen, maar vond het bij deze wel genoeg.Rec 1 en 2 die al eerder hier word besproken, vind ik een stuk beter.
RickZ
Horrorthriller over virusuitbraak in een vliegtuig, met redelijke gore en dito verhaal. Voldoende.
Gelukkig is nu weer eens een vaste camera gebruikt ipv die handycam dingen die je misselijk maken. Kijkt daardoor lekkerder weg dan [Rec] etc.
dwid
Lekkere wegkijker... redelijk goed uitgewerkt verhaal en ook redelijk spannend.
Geen topper, maar verdiend een voldoende !
Meer dan redelijke horror als je het gaat vergelijken met al dat vele pulp van de laatste tijd, de film is snel en heeft een creepy sfeertje ook de acteer prestaties waren ok.
perceived
Fijne wegkijker. Doorsnee verhaaltje maar op alle fronten degelijk uitgevoerd. Leuk tussendoortje! 6.5/10*
SmackItUp
Zeker de moeite waard deze film. Hopen dat er een vervolg komt
Denk alleen als er eerst een gevolg komt op REC. Maar je hebt gelijk, zeker de moeite waard deze film. Soms wat langdradig maar wel vermakelijk. Ik vond dat er duidelijk een andere sfeer hing dan in zijn spaanse voorganger. Beter of slechter? Weet ik eigenlijk niet, heeft allebei wel iets. Ik kende de acteurs serieus gewoon niet, maar vond ook hun wel een voldoende scoren.
macaidwin
1 en 2 achter elkaar gekeken, vond ik 2 net ietsje beter, net een iets beter verhaal.
deel 1 geeft een beetje blairwitch project herinneringen door het camerawerk, deel 2 heeft dat niet
Verder leuke film wel, als je ervan houdt.
Roel82
Matige B film, tijdens de film die overigens aardig weg keek neigde ik naar een 2,5/3 sterren. Alleen de laatste 15/20 minuten begon de film mij aan alle kanten te irriteren en kon ik niet wachten tot die afgelopen was. Ook het slot slaat compleet nergens op en is wat snel afgewerkt. Het verhaal is best oke en er had zeker meer in deze film gezeten.
Zoveelste zombie.
Dit vervolg op de Amerikaanse remake van de Spaanse handycam-horror, is allesbehalve de moeite waard. Goedkoop geschoten kent de film een enigszins claustrofobisch begin dat al snel afzwakt naar de zoveelste slechte zombie-flick. Gemakzuchtig voortgeborduurd op de vrijwel letterlijke, maar desondanks ruftende, remake van het betere [Rec], is dit typisch straight-to-video-voer dat enkel en alleen geschikt is om de tijd te doden.
Matig.
Hakuna-Matata
Afgezien van die 2,5/3 sterren tijdens het kijken kan ik me volledig vinden bij deze mening. Vanaf het begin van de film had ik echt het idee dat ik naar een tv-productie aan het kijken was voor de zondagavond van RTL4.
Acteren was bagger.Geen gore te bekennen, dit wordt meestal gecompenseerd door een sterke verhaallijn met de nodige schrikmomenten, maar zelfs dat was te veel gevraagd schijnbaar.
En dat hele gedoe met die ratten was al een beetje te raden nadat die gozer uit het begin werd gebeten
Nee, ik hou het bij de originele [Rec] en Quarantine en vergeet dat deze gemaakt is
1* voor het acteerwerk van de kat, verder niets
Danovic
Leuke film. kijkt lekker weg, niet heel verassend.
Script had wat beter uitgewerkt mogen worden, maar met het script dat ze hebben gekozen, hebben ze wel wat leuks gedaan.
3 Sterren.
Danovic
1* voor het acteerwerk van de kat, verder niets
Ik vind eigenlijk dat je ook een ster aan de ratten moet geven in dat geval, 2 sterren dus xD
davincstyle
Leuke film, ik heb genoten van het vervolg van deeltje 1. Het was inderdaad geen handycam meer wat we gewend waren uit het vorige deel maar het irriteerde helemaal niet. Het was erg leuk om de vliegtuig scene zo te zien en ik wil zeker nog een deel 3 zien. Spanning zat er dik in en een aanrader voor de horror-liefhebbers.
candymancandyman
Foute b-film met dito acteurs. Saai, al vaker gezien, slechte grime, niet goed geacteerd etc etc. Was blij dat hij klaar was. Ik vond zelfs flight of the living dead leuker dan deze, zat nog wat leuke humor in. Er zal ook wel weer een deel 3 komen van quarantine, kan niet wachten om die ook weer 1'5 ster te geven.

Quarantine
2008