Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Fedja van Huêt, Barry Atsma en Jeroen van Koningsbrugge
Gesproken taal: Nederlands en Pools
Releasedatum: 16 december 2010
Plot Loft
Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten. Remake van de gelijknamige Vlaamse versie uit 2008.
Bart Fenneker
Nathalie Stevens
Annette van Eijk
Eva Fenneker
astonm
Triest dat mensen 0,5 en 1 geven alleen omdat de film een remake is... Dat is toch geen argument en al zeker geen allesbepalend argument.
ExXxtreme
Dan hadden ze naar mijn mening maar wat origineler moeten zijn. Eenmaal je het verhaal kent verliest de film toch wel veel van zijn waarde vind ik. Dit komt doordat het vooral het verhaal is dat de film draagt, zeker bij deze versie.
waarom geef jij dan 0.5?
cornelis
Waarom blijft Van Looy hier steeds maar als regisseur bij staan? Hij heeft geen regie-credit op deze film. Op zijn best als second unit director aan te merken.
timbo_
Het is vooral triest omdat veel van die mensen Amerikaanse remakes dan weer geen probleem vinden. Dus een vertaalde remake mag wel maar een remake in dezelfde taal is verboden. Beetje selectieve verontwaardiging.
Malli
^
Bwa, het is voorspelbaar dat je dergelijke reacties krijgt. Geef toe: een buurland dat nauwelijks een jaar na het origineel een bijna exacte kopie in dezelfde taal maakt, daar ga je toch de wenkbrauwen van fronsen?
Anderzijds vind ik het wel vreemd dat de Vlamingen hier meteen naar die film gaan kijken. Mij zou het alvast geen sikkepit interesseren om die film te bekijken, als ik enkele maanden eerder het origineel heb gezien.
timbo_
Ik snap de reacties wel maar veel mensen die ik over deze film heb horen klagen gaan wel zonder problemen naar The Next Three Days of Funny Games. Als je zoveel moeite met remakes hebt moet je wel een beetje consequent blijven.
Hoe zat dat nu weer timbo_ ?
Funny Games remake is trouwens wel een stuk later gekomen, dus daar valt altijd wel wat voor te zeggen (film remaken binnen een nieuw tijdskader).
Naomi Watts
Funny Games is van dezelfde regisseur als het origineel, vind dat nog wel wat anders. Vreemd om een prima film te remaken, maar een goede weergave van hoe underdeveloped de Nederlandse filmscene is. Op visueel vlak nog geen enkele 'aardige' film gezien terwijl ze dat bij de zuiderburen wel hebben. Laat staan grote landen als Frankrijk, Spanje etc.
Rosicky
Identieke kopie van het Vlaamse origineel. De spanningsboog, goede cinematografie etc. zijn behouden gebleven. De acteurs leveren ook hier prima werk, alleen vind ik Barry Atsma een stuk minder dan Filip Peeters.
Barrie vd Laan
wat een laag gemiddelde. de recensies waren tamelijk lovend.
harm1985
wat een laag gemiddelde. de recensies waren tamelijk lovend.
Nou, valt ook wel mee: Loft (2010) Recensie - Movie 2 Movie - movie2movie.nl
Dat die Hollywoodremake er niet van is gekomen, ligt misschien aan de gaatjes in de plot of aan de vele bochten die het verhaal op het eind neemt. Een Nederlandse remake is er nu wel, een remake die op commerciële gronden is te billijken: het origineel is nooit in Nederland uitgebracht en het verhaal is eenvoudig te verplaatsen van Antwerpen naar Amsterdam.
Met die Nederlandse verfilming heeft 'Loft' alsnog een Hollywoodbehandeling gekregen. De subtiliteit van het Vlaams origineel maakt plaats voor een robuuste Nederlandse benadering. Waar de Vlaamse film opent met een mysterieuze val en een wandeling op de kade, opent de remake met een knallend schrikeffect en een oversteek in een motorboot. Waar de Vlaamse film eindigt met melancholieke klanken, eindigt de Nederlandse met een oppervlakkige popriedel. Waar het Vlaamse personage Anja een alledaagse lelijkerd is, is de Nederlandse Anja een karikatuur van meer dan honderd kilo in een knalrode jurk. Enzovoort, et cetera.
Die grovere benadering geldt ook voor acteren en dialogen. De Nederlandse dialogen lijken te vaak uit misdaadromannetjes geplukt. Op papier aardig maar ze doen regelmatig pijn aan je oren. Kleurrijk taalgebruik en subtiel acteerwerk gaven de Vlaamse personages geloofwaardigheid, waardoor het makkelijk viel met hen mee te leven. Bij de Nederlandse personages lukt dat nauwelijks. Daardoor was de Vlaamse 'Loft' een enerverend misdaaddrama, waar zijn Nederlandse evenknie een pure thriller is.
Maakt dit deze remake tot een mislukking? Verre van. Ook nu zit je twee uur in spanning, ga je van de ene geslaagde plotwending naar de andere, geniet je van smaakvolle seks en van een uitgelezen acteursensemble. Ook de Nederlandse 'Loft' biedt twee uur ingenieus vermaak. Wat leidt tot de conclusie die je meestal bewaart voor een Hollywoodremake: prima film, maar het origineel was beter.
Barrie vd Laan
Nou, valt ook wel mee: Loft (2010) Recensie - Movie 2 Movie - movie2movie.nl
Haha, je mening baseren op 1 recensie. Dan kun je beter naar popcornmeter.nl gaan.
Stephan
Gooi en Eemlander is ook niet echt positief:
Quido
Juist een van de slechtste scènes, die in het origineel veel beter werkt.
Hier een verzameling recensies: Loft (2010) recensies, filmrecensies - Popcornmeter
Stephan
Klopt geen biet van. De recensie van Moorman (Parool) wordt als positief gewaardeerd terwijl hij toch behoorlijk negatief is.
Popcornmeter.. hmmm...
Quido
Is dus dezelfde recensie als uit Gooi en Eemlander, die ie zelf met drie sterren klassificeert. Echt zo'n 'mid-mid'-recensie; aardige thriller met kanttekeningen.
Quido
Dat slaat overduidelijk op de eindquote. In de zin ervoor heeft ie het ook over het niveau van de dialogen.
timbo_
Dat zeg ik toch. Niet zomaar een remake van tevoren afschrijven maar gewoon gaan kijken en daarna met een oordeel komen. Maar als je dan zonnodig wilt beweren dat je iets tegen remakes hebt moet je ook een beetje consequent zijn.
timbo_
Oké vanmorgen dan toch maar eens naar de bioscoop vertrokken. Origineel wel gezien maar kon me er nog maar weinig van herinneren. En moet zeggen Loft is gewoon een hele goede Nederlandse thriller. Het acteerwerk is over de gehele linie uitstekend en de film ziet er ook nog eens erg mooi uit. Ook het verhaal wordt prima uitgewerkt en de spanning wordt vakkundig opgebouwd tot aan de geweldige climax in het 'Casino.' Qua dialogen viel er nog wel wat meer uit de film halen al is de scene waarin alle stellen samen eten en Jeroen van Koningsbrugge zinspeelt op het bestaan van de Loft een indrukwekkende uitzondering. Op specifieke punten de vergelijking met het origineel maken vind ik moelijk omdat het te lang geleden is dat ik de Belgische versie zag. Maar dat deze Nederlandse Loft als geheel de concurrentie met het Belgische origineel aankan durf ik wel met grote stelligheid te beweren.
orbit
- 12092 berichten
Is slechts 2 jaar geleden maximaal!
timbo_
Gok ongeveer één driekwart jaar gelden. Maar in die bijna twee jaar heb ik wel nog ongeveer 300 andere films gezien. En daarvan blijft helaas niet alles me bij. Maar wel weet ik nog dat ik na deze versie van Loft meer onder de indruk was dan na afloop van de Belgische versie.
leidsehoodie
Het is gewoon beschamend dat 'wij' Nederlanders een prima film van onze zuiderburen gaan remaken, omdat we zelf geen goede films kunnen afleveren. Watskeburt met inspiratie heh? Maak dan een remake van een oldie, of gebruik bepaalde elementen uit een film, maar maak geen kopie van een recente film waar niks mis mee is...
timbo_
Langzaam krabbelt het gemiddelde omhoog. Verdiend.
Gaat nog wel boven de 3,40 uitkomen vermoed ik.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Toch een lichte tegenvaller. Ik ken het origineel niet dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar een echt bevredigd gevoel had ik hierna niet. De ontknoping is leuk gevonden, maar komt een beetje uit de lucht vallen. Vrouwenrollen zijn slecht geschreven en het acteerwerk viel me tegen. Een kleine 3*.
Emma'
Hele goede Nederlandse film. Na de film gisteravond gezien te hebben was het nog wel even nadenken, het had wel iets duidelijker mogen zijn voor mij. Maar goed, het verhaal zat uitstekend in elkaar en het acteren was geweldig. Barry Atsma was ook helemaal geknipt voor deze rol. 4*
timbo_
en het acteerwerk viel me tegen.
Daar snap ik helemaal niets van. Met uitzondering van die Carolien Spoor en de altijd matige Anna Drijver (dus dat tel ik niet) vond ik echt niemand uit de toon vallen. Wie vond je slecht dan?
cordiacovens
ga er vanavond heen, kijken wat het word..de vlaamse remake heb ik bij voorbaat gedelete uit mn geheugen
Macmanus
Daar snap ik helemaal niets van. Met uitzondering van die Carolien Spoor vond ik echt niemand uit de toon vallen. Wie vond je slecht dan?
Jeroen van Koningsbrugge die aangeschoten speelt, is natuurlijk het slechtste acteerwerk van de laatste 10 jaar in een Nederlandse film, dat moge duidelijk zijn. Laat tien amateur toneelspelers aangeschoten acteren en je hebt het zelfde niveau.

Nederlandse remake van thriller 'Loft' zaterdag te zien op televisie

Spannende Nederlandse dramathriller 'Loft' verdwijnt binnenkort van Netflix

Sonny Boy