• 9.379.368 stemmen

Small Town Murder Songs (2010)

Misdaad / Thriller | 75 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Ed Gass-Donnelly

Met onder meer: Peter Stormare, Martha Plimpton en Jill Hennessy

Releasedatum: 22 september 2011

Plot Small Town Murder Songs

Een kleine gemeenschap wordt opgeschrikt door de vondst van een lijk. Wie is deze vrouw en wie heeft haar vermoord? Lokale politiechef Walter, die zelden meer doet dan snelheidsboetes uitschrijven, leidt de zaak. Alles wijst erop dat zijn ex Rita en haar criminele vriend bij de misdaad betrokken zijn. Maar dan loopt het spoor dood.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Draait op het aanstaande Toronto International Film Festival!

avatar van voskat78

voskat78

Net al wel meer leuke films!! *Als ik het prgram zo bekijk*

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

???Spoilers???

Interview met de regisseur (met fragmenten uit de film én een interview met Jill Hennessy)

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van mvhemmen

mvhemmen

Sterke film met hele goede soundtrack. Hoofdrolspeler Peter Stormare deed het heel goed, had hem totaal niet herkend met z'n snor!

avatar van herman78

herman78

Op papier een goede film, maar het deed me niet zoveel.

De soundtrack van Bruce Peninsula is inderdaad wel de moeite waard. Wel grappig trouwens dat ze in bepaalde gebieden in de VS en Canada ook een taaltje spreken dat erg op Nederlands/Duits lijkt (ik keek wel op toen er op eens "jongens? jongens!" werd geroepen. Nooit geweten, maar dat is dus het Deitsch (ook wel Pennysylvanian Dutch) dat door de mennonieten gesproken wordt.

avatar van KunoB

KunoB

Gezien op IFFR

redelijke film, gebaseerd op een soundtrack/score die de film uiteindelijk niet haalde!

Volgens de regiseur: de film en originele muziek (fembots met album 'small town murder') sloten zo op elkaar aan dat het te harmonieus zou worden. Dus koos hij voor andere muziek (bruce peninsula). Uiteindelijk een goed geheel en soms miste ik de muziek als leidraad door de film, maar dan kwam snel een volgend (of zelfde) nummer om mijn behoefte te vullen.

Acteurs (vooral Peter Stormare) spelen goed. Film (sfeer) wordt nooit ontspannen.

Helaas, voor hen die een boodschap / clou zoeken die miste ik. Toch de moeite waard, zeker omdat het pas de tweede film van de regiseur is.

avatar van voskat78

voskat78

Nou stond deze film ook op me lijstje om te zien maar door geluidsproblemen bij de Luxor op de 29ste werd de film na een kleine 10 min al weer gestaakt.En kon ik iets anders gaan uitzoeken.

avatar van Ducoz

Ducoz

Zo dat is jammer, ik vond deze erg goed!

avatar van sveneras

sveneras

Redelijke film met een geweldige soundtrack.

avatar van gauke

gauke

Boeiend misdaadverhaal over de impact die een moord heeft op het leven van de politieagent Walter en zijn omgeving en die het vooral van de atmosfeer moet hebben. De regisseur weidt zo uit over de hoofdpersonen dat het bijna ploeterend overkomt en dat deze film meer een karakterschets is dan een thriller. Maar ook geeft hij de Zweedse acteur Peter Stormare alle gelegenheid om zijn kwaliteiten te tonen. De sombere winterkleuren geven de film een verlaten indruk. De soundtrack is prachtig, in het bijzonder de gospelmuziek van de Canadese band Bruce Peninsula.

avatar van appleman

appleman

Hele goeie, trage film met geweldige filmmuziek die je niet direkt zou verwachten bij een dergelijke film. Maar het werkt wel ...

avatar van Useless

Useless

Kleine prent met veel pit, mede door het laagje droefheid die een afgelegen dorpje met zich meebrengt. En zoals vermeld: knappe muziek.

avatar van Malick

Malick

Het bijzondere Small Town Murder Songs gaat uitgebracht worden door Filmfreaks. Wat deze film zo speciaal maakt kun je onder andere hier luisteren. Componist Bruce Peninsula zet namelijk een rockkoor in achter sleutelscènes in slow motion. Zoiets had ik nog nooit eerder gezien / gehoord.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Heet zoiets een rockkoor? Dat zijn toch chain gangs die blues e.d. zingen? Zoals ook al gebruikt in bv. O Brother, Where Art Thou? (2000).

avatar van Redlop

Redlop

Een Who Dunnit? die steeds meer opschuift naar sociaal drama. Film a la Winters Bone maar net iets minder. Een onherkenbare Peter Stormare, niet alleen door die snor. Hij lijkt hier nog het meest op Robert Duval. Net een 3,5*

avatar van wibro

wibro

Inderdaad een 'Who Dunnit' die steeds meer opschuift naar een sociaal drama en daarom ook zonder meer geslaagd. Ik moest toen ik het landschap en die agenten zag gelijk denken aan "Fargo". Dit filmpje ademde ongeveer dezelfde sfeer uit.

Wat mij het meest opviel in deze film is toch wel die bijzondere soundtrack van Bruce Peninsula. Vooral het nummer "Antioch 277" (Niet van Peninsula trouwens) dat je hoorde toen het huis verplaatst werd vond ik prachtig. Opvallend waren ook de bijbelteksten die in het groot op het filmdoek verschenen. Het dialekt dat af en toe gesproken werd leek mij een mengeling van duits en nederlands.

avatar van james_cameron

Klein filmpje, sfeervol in elkaar gezet maar qua plot niet bijzonder. Mooie ingetogen rol van Stormare, die doorgaans flink over de top gaat, maar hier laat zien meer in huis te hebben dan maffe bijrollen in allerlei blockbusters. Apart gebruik ook van muziek en bijbelteksten die sporadisch in beeld verschijnen. Uiteindelijk te gewoontjes om echt te kunnen boeien, maar de film heeft toch wel wat.

avatar van De Knip

De Knip

Echt een matig filmpje, hoor. Het eerste gedeelte, denk wel zo'n 35 minuten, stoorde ik me juist aan de muziek en die vervelende langzame shots. Het verhaal draait hem alleen om de 'jaloerse' Walter (ik herkende hem meteen als 'die gast' van Prison Break) en de nietszeggende moord eromheen. Had net zo goed een gestolen fiets kunnen zijn.

De hele moord doet er in deze film niet toe.

Als je een 'who dunnit' wilt zien, mijdt deze dan vooral. Het gaat meer om de sociale aspecten dan de moord an sich en de uitkomst hiervan.

wibro hierboven refereert al aan Fargo. Vond ik ook al 'geen klote aan' .

Redlop vermeldt zelfs Winter's Bone hier nog. Ook niet mijn stijl.

Conclusie: als ik de reacties bij deze film vtv had gelezen, was ik er al niet eens aan begonnen:

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Ik kon maar geen hoogte krijgen van deze film. Toch de film maar afgekeken, omdat ik ergens op hoopte wat niet gebeurde. Acteerwerk was redelijk. Ik denk dat de film gewoon draait om de hoofdpersonage die zijn agressie (verleden) steeds moet onderdrukken, vooral wanneer er een plaatselijke moord plaatsvind (zoals omschreven). Whatever...

*2.5

avatar van Zinema

Minder mysterieus.

Wat misschien wel het meest opvalt aan deze mooi gefilmde misdaadthriller, is de werkelijk fenomenale soundtrack van gospelband Bruce Peninsula. Muziek om betere luidsprekers voor aan te schaffen, zo prachtig. En sfeerbepalend, want het geeft dit rechtlijnige drama dat met een belangrijk subplot onder het hoofdgenre kabbelt een uniek karakter.

De Godsliederlijke klanken sluiten naadloos aan bij de Mennonietengemeenschap die het prachtige landschap, waarin een zondige agent zoekt naar een moordenaar, bevolkt. Een rol die door Stormare met grote klasse wordt vertolkt. Toch had de film een nog betere indruk achtergelaten wanneer het gevecht met zijn innerlijke demonen iets minder mysterieus werd gebracht.

Met dank aan Filmfreak voor het recensie-exemplaar.

Goed.

avatar van berth135

berth135

Voor mij was dit een parel, zeker 1 van de beste films van het afgelopen jaar. Briljant en puur verhaal en briljante muziek.

avatar van cees72

cees72

Goede film, kan niet anders zeggen. Perfecte typecasting. Hier en daar wel wat langdradig. Het is net alsof er een verstilde laag over de film heen hangt. Nu ik er over nadenk: misschien is het wel meer poëzie dan film en ik kan me voorstellen dat dat je moet liggen.

avatar van perceived

perceived

Relaxed tussendoortje.

Het script stelt inhoudelijk niet veel meer voor dan dat van een willekeurige politie/detective aflevering. Met zijn amper 75 minuten speelduur vond ik het zelfs al wat lang.

Máár... de acteurs zijn voortreffelijk en de film is sterk in sfeer: mooie dromerige shots + een enorm pakkende muziekscore. Daarmee wist de regisseur me enorm te verrassen en heeft hij nieuwsgierigheid gekweekt naar zijn volgende film. 6.5/10*

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Meteen maar even de belangrijkste kritiek op deze film: 75 minuten is een veels te korte speelduur!!!

Gelukkig scheelt het wel dat de 75 minuten van hoog niveau zijn.....politieagent in een klein dorpje met waar een groot gedeelte van de bevolking bestaat uit een soort van brabbel-Nederlands sprekende Mennonieten....er wordt een vermoord meisje gevonden en we krijgen te weten dat politieman Walter een geweldadige man was die net bekeerd is tot het geloof.

Verschillende scenes worden aangekondigd door bijbelse teksten die betrekking hebben op de te volgen scene.

Mooi camerawerk, soundtrack en het plot is ondergeschikt aan de sfeertekening en een hoop wordt in het ongewisse gelaten.

Erg mooie film, jammer van de wat korte speelduur.

avatar van degrotemul

degrotemul

WTF is hier zo mooi aan? Geen verrassing over wie de dader is of wat dan ook. Het enige mooie is de korte speelduur, maar hoe hadden ze dit nog langer moeten oprekken? Sorry, niet mijn prakkie

avatar van janwauters

janwauters

leuke sfeer maar een knettergek einde, precies of ze iets te vergeten monteren zijn...

avatar van joey1973

joey1973

Ik snap de hoge waarderingen niet, goed geacteerd dat wel, maar ongelooflijk saai en een verschrikkelijke soundtrack, wekte pure iritatie op.

avatar van Klaaiklut

Klaaiklut

Zonde van de tijd. 75 minuten was nog te lang. Flut verhaaltje, slaapverwekkend saai

avatar van Mars4i

Mars4i

Volgens Film1 "De psychologische thriller won op het Toronto filmfestival de Fipresci prijs voor Beste Film, uitgereikt door filmcritici."

Dan hebben de heren Filmcritici volgens mij alleen gekeken naar de acteerpresentaties en de kwaliteit van de beelden. Want het verhaal stelt niets voor. En om het tempo er helemaal uit te halen worden bepaalde stukken zelf in slow motion weergegeven. Psychologische thriller dekt de lading ook niet, want er zit totaal geen spanning in de film.

2* voor het acteren en de soms mooie beelden.