• 9.381.105 stemmen

Once Were Warriors (1994)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Temuera Morrison, Rena Owen en Mamaengaroa Kerr-Bell

Releasedatum: 9 februari 1995

Plot Once Were Warriors

"A family in crisis, a life in chaos... Nothing is more powerful than a mother's love."

Once Were Warriors is het verhaal van een kansarme familie aan de smerigste rand van de stad. Het is dat deel van de stad waar het werk van een welzijnswerker de druppel op de gloeiende plaat is, waar werkloosheid heerst, mensen het zicht op verbetering kwijt zijn en hun toevlucht zoeken in drank en drugs. Wie zich in zo'n milieu niet staande weet te houden, is slachtoffer. De harde wetten in deze urban jungle gelden ook voor het gezin van Beth en Jake. Beth is de trotse vrouw met Maori-bloed die zich bij elke poging om haar gezin uit deze situatie los te worstelen nog verder terug ziet geworpen, terwijl Jake zich bij de ellende heeft neergelegd en met zijn drankzucht en agressie alleen nog maar meer schade aanricht.

avatar van Nomak

Nomak

AncientRites schreef:

Vandaag heb ik de dvd en het vervolg gekocht voor beide 5.99 €, derjuist heb ik dus ook gekeken naar once were warriors, goede film maar wat mij stoorde is dat altijd als hij van scene veranderde het scherm een secondje bevriesde. Film geef ik 3.5 *

Ligt dat aan jouw dvd speler of aan de dvd of hebben meer mensen dit probleem?

Ik ben namelijk ook van plan om deze film te kopen.

Heel goede film die ik iedereen kan aanraden.

4,5 sterren

avatar van Jennifer

Jennifer

Ik heb ook beide delen, maar geen last van bevriezingen.

Geweldige film, zeer de moeite waard. IJzersterk acteerwerk. Heel rauw. Prima gedaan.

4 *.

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

Goeie film, al dacht ik in het begin waar gaat dit over, maare als ik die vrouw was dan was ik allang bij die man weggegaan. Maarre goed verhaal!

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Niet meteen het genre film dat ik dagelijks zou kijken, maar ik kan er gerust wel van genieten.

Indrukwekkend en hard.

Het acteerwerk was zeker ok.

3,5 *

avatar van Marciano1501

Marciano1501

Paar jaar geleden voor het eerst gezien en maakte meteen een enorme indruk. Fantastische film..! Na tig keer te hebben gezien, nog steeds kippevel...!!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Rauw , krachtig drama. Morrison speelt echt afgrijselijk krachtig en beangstigend in deze film. Het acteerwerk van de hele cast is fenomenaal. Over de film hangt een sluier van hopeloosheid die langzaam afstevent op een climax. Let ook op die kille tonen die ingezet worden bij elke geweldscene ....

****

PS : bijzonder eigenaardig dat de regisseur van deze film later xxx 2 en die another day hefet gemaakt. Best veelzijdig man die Tamahori.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Nou dit is bepaald geen vrolijke film. Maar wel erg indrukwekkend, en met ijzersterke acteerprestaties. 3,5*

avatar van Waku

Waku

Heerlijk rauwe film met een briljante Morrison in de hoofdrol als zuipende aggressieve vader en gefrustreerde werknemer.

Kijk ook naar het vervolg van deze film.(What becomes of the broken heart)

Nog confronterender en harder.

avatar van Diesel

Diesel

Deprimerend, donker, naargeestig en zwartgallig.

avatar van silverspawn

silverspawn

Intens drama, intens geacteerd en daardoor een intense filmervaring. Mooi portret/tijdsbeeld van de Maori's die tegenwoordig in erbarmerlijke leefomstandigheden totaal ontredderd proberen te functioneren.

Zo'n situatie van: 'ik wil wel, maar ik kan niet'. Alsof ze gedoemd zijn om te mislukken en ongelukkig te zijn puur omdat er geen enkele uitweg lijkt te zijn. Jake zit in een vicieuze cirkel van bruut geweld. De moeder en de kinderen lijken hun lot ook niet te kunnen beinvloeden en als het ware 'opgesloten' te zitten in hun miserabele leventjes (wat ook nog eens in rap tempo van kwaad tot erger gaat). Op pagina 3 heeft Keezz het ook al mooi uitgelegd als reactie op Zelva (die de film echt niet begrepen heeft, maar goed dat kan de beste overkomen...zo begreep ik blijkbaar Kill Bill 2 niet ).

Anyways, erg aandoenlijk allemaal, maar aan het eind v/d film gloort er gelukkig ook nog een sprankje hoop/geluk aan de horizon. Aanradertje!

4,5* en misschien wel een persoonlijke top10-notering

What's the time mr. Wolf, what's the tiiiiiime?

avatar van Edie

Edie

Weer eens herzien, en hij blijft toch erg sterk. Een fantastische rol van Temuera, Rena, nee; de hele cast is geweldig uitgekozen en acteren allen geweldig! Lekker hard geweld, onderhoudend verhaal en een paar aangrijpende scène's. Ik blijf een brok in de keel houden wanneer de dochter zelfmoord pleegt welke naderhand word afgetrapt door een geweldig harde wraakactie van Temuera, echt een geweldig acteur.

4,5* blijven zeker staan

avatar van RoseRed24

RoseRed24

Briljante film gisteren weer eens herkeken en hij heeft niks van zijn kracht verloren. Hele krachtige scene vond ik Het moment dat gracie omhoog kijkt en dat touw ziet bungelen aan die boom, dat je wil schreeuwen doe het niet meid

Whats the time mr wolf... 5*****

avatar van Icer

Icer

Mijn DVD had ook van die bevriezingsverschijnselen.

Persoonlijk zit ik niet op zo'n film te wachten eigenlijk.

Maar dat zal voor iedereen anders zijn. Ik kijk niet graag naar de categorie 'man mishandeld vrouw' of 'man ontvoerd kinderen' films.

Waarom kijk ik dan? Vanwege de hoge notering in de toplijst.

avatar van arkadi

arkadi

Ik weet nog dat ik deze film vorig jaar heb gezien en dat ik me vooral liep te irriteren aan de acteerprestaties van de kinderen en vooral aan het vriendje van de dochter.

Hierdoor werd ik teveel afgeleid van het geheel.

dat was jammer want als dat niet het geval was had ik 'm zeker hoger gewaardeerd.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

goeie film en goed acteerwerk van Temuera Morrison alleen hadden ze hiervan geen vervolg mogen maken want die is niet zo goed dan de eerste

**3.5**

my name is jake, jake the muscle

avatar van rodeni

rodeni

Ik heb deze film inmiddels 3 keer gezien (ik kijk een film zelden vaker dan 1 keer, m.u.v. comedy). De 1e keer dat ik 'm zag was op een Belgische tv-zender. Een aantal jaren geleden werden op deze zender onbekende (niet bij het grote publiek...) films, die zeer de moeite waard zijn, uitgezonden. Inmiddels heb ik 'm alweer een tijdje op dvd en denk dat ik 'm binnenkort weer ga kijken.

Ik kan hetgeen wat voor mij al meerdere malen is vermeld helemaal beamen. Ik heb het dan over de acteerprestaties. Die Nieuw-Zeelanders kunnen er wat van! Deze film zit barstensvol verschillende emoties die zo kundig worden overgebracht dat je er helemaal in zit.

De film is behoorlijk hard, doch realistisch gebracht.

Een echte aanrader!!! Daarom krijgt OWW van mij een dikke 4,5.

Onzin verwijderd.

avatar van sonyjh

sonyjh

fantastische film, ik heb hem net gezien.

10x beter dan ik verwacht had....

Echt een verrassing, ik ben er nog steeds onder de indruk van

avatar van EazyE

vond er niks aan

de film slaat nergens op zwaar overdreven en onrealistisch

terwijl dit type film juist realistisch moet zijn

kon niet in de film komen

Wat is er dan zo onrealistisch aan deze film?

Matige film over de andere kant van LOTRland.

Probleem is een beetje dat er teveel luiheid door de film schemert. De makers hadden zeker een sterk concept vast maar blijken geen zin te hebben er een mooie film van te maken.

Visueel is het erg pover, zowel de shots als de nogal brakke editing. Neemt veel sfeer weg uit de film. Verder vond ik de acteerprestaties ook redelijk beneden pijl. Wel een paar goeie acteurs (zoals de jongen die weggestuurd werd), maar de hoofdpersonages konden mij amper overtuigen.

Rest een hoop nare ellende, waar de personages in blijven hangen. Veel grote monden die tegen elkaar oproepen maar niks ondernemen. Film is de eerste helft ook redelijk stuurloos, en blijft zich verder ook in een hoop bochten wringen om tot het einde te raken. Het stuk dat focust op Grace is het beste van de film, maar dat wordt ook al snel onderbroken.

Matige film dus, die uiteindelijk wel weet te boeien, vooral dankzij het goeie concept, maar totaal faalt in de uitwerking. Geen film die me lang zal bijblijven, niet onder de indruk.

avatar van tims

tims

saiko schreef:

Wat is er dan zo onrealistisch aan deze film?

Ook ik wacht met spanning op zijn uitleg

avatar van cornelis

cornelis

Onderhond schreef:

De makers blijken geen zin te hebben er een mooie film van te maken.

Ja, dat zeiden ze ook in interviews. Het concept leek ze genoeg.

avatar van Wazzzaaa

Wazzzaaa

kan iemand zeggen hoe deel 2 hiervan heet ???

Thanks

avatar van Edie

Edie

Wazzzaaa schreef:

kan iemand zeggen hoe deel 2 hiervan heet ???

Thanks

What Becomes of the Broken Hearted?

avatar van Dead01

Dead01

• 1978 stemmen

Zonet naar deze nog eens gekeken en moet zeggen ja prachtige film.

Zeer harde film wel, niet voor eens op gemak naar te kijken vind ik.

Je word er toch van waker, zeker van de zaken die er gebeuren.

4.5 stemmen

avatar van the red guy

the red guy

moest wel even raar opkijken toen ik in attack of the clones jango fett zag......ik dacht meteen "he, da's jakie.....kun je beter geen ruzie mee krijgen!"

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

The Piano, maar dan zonder die vervelende symboliek, met ruige Maori's en hetzelfde land. Mooi!

avatar van gianni34

gianni34

mooie film alleen als je hem niet ken en ziet de voorkant denk je effe laten liggen of kijken maar is echt goede film met jammer genoeg dingen erin die nog steeds voorkomen

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit is absoluut de beste film die uit Nieuw-Zeeland komt.

Dat wil niet zeggen dat er bijna geen goede films uit Nieuw-Zeeland komen (want het tegengestelde is waar) maar dat wil zeggen dat dit een verdomd goede en ontroerende film is.

Qua dramafilms zit deze film in mijn top 5.

Het acteerwerk is super en het script is briljant.

De regie laat geen foefjes zien omdat dat alleen maar zou afleiden van het prachtige en ontroerende verhaal, de regie is dus meer dan goed.

Mensen die deze film nog nooit hebben gezien raad ik aan deze film te kopen, je zult er geen spijt van hebben.

Cijfer: 5