• 9.373.071 stemmen

Geregisseerd door: Tim Fehlbaum

Met onder meer: Hannah Herzsprung, Stipe Erceg en Angela Winkler

Gesproken taal: Duits, Frans en Italiaans

Plot Hell

"What gave us our beginning, will lead to our end."

Het is de nabije toekomst. De wereld zoals we die kennen bestaat niet meer. De afgelopen 4 jaar heeft de zon met een immense kracht geschenen en de Aarde is onleefbaar geworden voor de mens. Er zijn echter geruchten dat de situatie verbetert in de bergen. Blijkbaar regent het daar. Marie en haar zus Leonie proberen met de hulp van Phillip en zijn gammele wagen naar de bergen te trekken. Ver voor hun bestemming, zonder benzine en een haperende motor stranden ze echter bij een verlaten benzinestation.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schram101

schram101

Aardig. Vooral visueel best te pruimen maar het feit dat iedere vorm van spanning ontbreekt doet de film toch de das om. Het wil maar niet vlotten, ondanks het redelijke potje, wat overigens ook geen verrassingen kent. Verder wordt er niet noemenswaardig goed geacteerd, maar dat zou bij een vergelijkbaar filmpje uit Hollywood ook het geval niet zijn waarschijnlijk.

avatar van bjerik76

bjerik76

nee, dit duurde me allemaal te lang en ook de beelden waren voor mij te saai om de hele fim mn aandacht op te vestigen.

Soort road movie, maar zonder boeiende landschappen vanwege het zonnetje.

IK had een versie gezien, wat volgens mij engels was ingesproken, oorspronkelijk is het duits gesproken? ( dat verklaarde wel het liedje van 99 luftballons van Nena, het speelt zich ook in Duitsland/Zwitserland af, dus waarom dan weer engels gesproken ??)

Als ik naar de mond/lippen van de personages keek tijdens het praten leek het ook wel of ze expres mompelde zodat het engels ingesproken zou worden?

avatar van Kondoro

Kondoro

Mwah, beetje een tegenvallende genrefilm wel hoor. Ik hou normaal gesproken heel erg van post-apocalyptische of apocalyptische films in het algemeen, en deze film was vooraf dus eentje die er echt wist uit te springen bij me. Concept klinkt echt wel gaaf, al deed het verhaal me gewoon helemaal niks. Het is ook helemaal niet bijzonder dat er geen langere meningen over deze film te vinden zijn trouwens want, zo veel inhoudt had de film ook niet te bieden. Ik ben het eens met het feit dat de scenes overdag een héél stuk interessanter waren dan de nacht scenes, het concept is op papier best tof maar de uitwerking is gewoon vrij slap. Het was vooral ook ontzettend traag op veel momenten, en ik kon er wel makkelijk in komen maar uitzitten was dan wel weer iets totaal anders.

Na een kleine veertig minuten had ik het ook wel gezien eigenlijk, en dan moet je nog vrij lang. Alles wat hier gebeurde o.a. die gekke familie kon me dan ook helemaal niet genoeg boeien, en dat is iets wat ik nou echt heel erg jammer vond, zeker omdat ik er best veel van had verwacht... Enfin, voor zo tussendoor prima zit maar, nergens hoogstaand.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Tim Fehlbaum maakt optimaal gebruik van de centjes die producent Roland Emmerich hem toebedeeld, ook al zijn dat er niet heel bijzonder veel. Het wordt zeker op visueel vlak echter creatief opgelost in de eerste helft door effectief te spelen met camerafilters. Het acteerwerk is bovendien niet heel onaardig en er hangt een gemeen sfeertje, maar de tweede helft staat daarentegen eigenlijk in het kader van een heel ander soort film. Daar weet Fehlbaum de spanning onvoldoende vast te houden en haalt qua expliciet geweld niet hard genoeg uit. Een ietwat jammerlijke uitwerking van een film met veel potentie.