Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 22 september 2011
Bekijk via Videoland
Plot Isabelle
Wanneer de mismaakte kunstenares Jeanne (Tineke Caels), gedreven door jaloezie, de mooie en gevierde filmactrice Isabelle (Halina Reijn) ontvoert, ontstaat tussen de twee vrouwen een bloedstollende psychologische strijd op leven en dood. Jeanne wil Isabelle laten verhongeren om een schilderij te maken van de aftakeling van de mens. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo.
Isabelle
Mother Jeanne
Gislene
Camilla
speranza
Dat is erg ongezond. Er zit nu al geen grammetje te veel vet op haar lichaam.
thunderball
Idd. Wanneer er iemand niet dik is.... en dan 20 kilo er af, dan weegt ze nog maar een kilo of 35/40??
Hetzelfde recept als Christian Bale In The Machinist .
Hoop niet dat ze er ook zo uit komt te zien
speranza
Daar ben ik niet zo bang voor. Ik verwacht niet dat er tijdens zo'n drastische vermagering mannelijke hormonen bij haar worden aangemaakt.
haha
ik bedoel ook alleen qua vermagering.
Lexcoaster
Dat lijkt haast wel sarcastisch bedoeld..
Hoewel, ware schoonheid zit van binnen natuurlijk.
wenna89
Ben wel erg nieuwsgierig naar deze film, Halina Reijn doet het wel goed laatste tijd hoewel ik haar niet echt mooi vind, ik heb het boek gelezen en toen kreeg ik wat anders in mn hoofd dan halina Reijn
, mja misschien vinden andere mensen haar wel mooi
Tripler
Eerder verfilmd in 2001 door Tim Oliehoek, als korte film van 27 minuten.
Stephan
Claustrofobia, Isabella.. Vrouwen in gevangenschap is 'hot' in 2011 zo te zien.
Quentin
Eerder verfilmd in 2001 door Tim Oliehoek, als korte film van 27 minuten.
Donkerwoud
Dat lijkt haast wel sarcastisch bedoeld..
Hoewel, ware schoonheid zit van binnen natuurlijk.
Ik vind het wel een mooie vrouw. Ze is niet een standaard lekker wijf, maar ze heeft wel een bepaald charisma. Haar borsten zijn ook een stuk mooier dan die van Carice van Houten (zie: De Passievrucht)
rose
Hebben ze geen fantasie meer over? Zulke posters hebben we nu wel gezien! Het kleurgebruik is wel mooi!
Dominootje
Ben erg benieuwd naar deze film! Zag vandaag de trailer bij DWDD.. Trok wel gelijk mijn aandacht ^^ Nog eventjes wachten dan maar
Las er ook een paar van de recensies inderdaad. Hij wordt hier en daar echt stevig de grond in geschreven.
Wel grappig is het verschil tussen de Volkskrant en Cinema.nl. Vroeger een pond nat, nu gescheiden van elkaar. Cinema.nl kraakt de film volledig af en de Volkskrant is vrij positief.
Lennon
Heel nieuwsgierig naar deze film!
Al is het alleen al om Halina Reijn, niet de mooiste vrouw, maar wel heel erg sexy!
jos_zwa
Gisteren deze film in de bios gezien op advies van mijn vriendin. Ik ging er heen zonder vooroordelen, maar wel in het achterhoofd dat films als "de storm" en "bride flight" voor mij toch wel een hoog 65+ gehalte hebben.
Ik moet zeggen dat de film me echt verraste. De spanning zit er vanaf het eerste begin al meteen goed in, tot het einde. Ik zat meteen in het verhaal. Voor Nederlandse bodem is dit een erg spannende thriller!
Feanatieke
erg spannende thriller!
Gek toch hoe mensen films anders kunnen beleven. Ik vond deze film geen énkel moment spannend. Alleen sterk geforceerde pogingen tot spanning creëren, maar het lukt maar niet. Zelfs toen ze daar 'dood' hing, had ik al gelijk het idee dat ze dat nepte. En uiteraard was dat ook zo. Te voorspelbaar, te geforceerd en te weinig gedaan met de personages, waar veel meer potentieel in zat. Zonde. En belachelijk dat ze haar in de film de knapste vrouw van Nederland noemen, een belediging voor het vrouwlijk schoon in ons land.
bjerik76
soort Stephen King Missery lijk mij inderdaad ook zoals eerder beschreven staat,
Ook de filmposter is bijna 100% een kopie van "terug naar de kust"
de kleur, en die strook met hoofdrolspelers erboven, terwijl het van een andere regiseur en andere schrijver is.
ben toch wel benieuwd, de trailer is wel spannend ook al lijkt alles vrij voorspelbaar als je het zo leest.
Redlop
Als je een spannende thriller wilt gaan zien, moet je in ieder geval niet hierheen. Van enige geloofwaardigheid hoeft de film het ook niet te hebben.
Het personage Jeanne is tragisch, het verhaal op zich is wel mooi.
Halina Reyn en Tineke Caels doen hun uiterste best om er nog iets van te maken, maar ze staan er alleen voor.
Meneer Bungel
@ thriller-verwachtingen: er staat toch ook drama als genre, en niet thriller? Al doet ''bloedstollende psychologische strijd op leven en dood'' in de synopsis wel weer anders vermoeden...
Mooie vrouw, die Halina Reijn.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Antikörper