• 9.378.048 stemmen

Met onder meer: Michael Nierse, Marcel Musters en Eva van der Gucht

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 24 november 2010

Plot Dik Trom

Dik Trom is een vrolijke, eerlijke, beetje gezette jongen. Samen met zijn ouders woont hij in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Dan verhuist Dik met zijn ouders naar Dunhoven, waar niemand zo dik is als Dik. Het mooiste meisje van Dunhoven is Lieve, zo vindt Dik, maar Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, dingt naar haar hand. De strijd tussen de twee kemphanen zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd.

schram101 schreef:

Deze film kreeg van Metro vier sterren(!)

Vond het al vreemd toen ik dat las..

Omdat? ... je hem zelf nog niet gezien hebt?

avatar van mierenmark

mierenmark

deze film word niet slecht neej deze film word super slecht !

avatar van raimondirks

raimondirks

Ik vond de trailer al akelig slecht, het lijkt totaal niet op de echte Dik Trom. Ik heb alle boeken gelezen, de oude nederlandse films in zwart wit gezien en 1 in kleur. Die waren gebaseerd op de originele verhalen. Dit lijkt helemaal nergens op. Zal inderdaad wel een tegenvaller worden.

avatar van schram101

schram101

Quido schreef:

Omdat? ... je hem zelf nog niet gezien hebt?

Omdat ik nergens uit vind blijken dat dit 4 sterren waard is!

Daarom!

avatar van titia

titia

Ik vond het voornamelijk een ontzettend lief filmpje, groot feel good gehalte. Verhaal is niet zo bijzonder, maar de grappen en verwijzingen zijn wel leuk. En verder krijg je gewoon honger van de film! Ik werd hier blij van.

Quido

Smaakvolle, verfrissende film, die vooral visueel overtuigt (wat een schitterend production-design, mooi camerawerk en ontzettend lekker eten!!). Leuke typetjes ook, uitstekend geacteerd - Thijs Römer voorop - en een fijne sfeer. Nergens saai of vervelend, maar jammer dat de echt leuke grappen pas tijdens de aftiteling voorbij komen en het scenario wat mager is. Hopelijk zien we snel meer van Toonen.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

avatar van brasp070

brasp070

Slecht is hij wel, maar verdient toch nog 1 ster.

avatar van gorelover

gorelover

ondanks mijn naam, gorelover, houd ik op zijn tijd ook van kinderfilms.

deze kon me erg bekoren, geen seconde verveeld, in tegenstelling tot de laatste harry potter.

erg leuke film, met leuke verwijzingen.

ook leuk dat ik precies kan zien waar hij opgenomen is (bataviastad).

aanrader voor de fans van leuke films.

dikke 4.5 waard

avatar van pomelo7

pomelo7

schram101 schreef:

Omdat ik nergens uit vind blijken dat dit 4 sterren waard is!

Daarom!

Vreemde redenering....

Super slechte film, kan ik niks anders over zeggen

Ik durf er m'n twee handen - vooruit: mijn voeten ook - voor in het vuur te steken dat je Dik Trom helemaal niet gezien hebt ... alles waar Oerlemans naam ook maar een beetje aan verbonden is krijgt van jou steevast een 0,5 ster.

avatar van hutch

hutch

Net met mijn kinderen geweest.

Zelfs voor een kinderfilm waardeloos.

Slecht geacteerd, sorry heel slecht.

Het verhaal buitengewoon onverantwoord.

Dik is goed en slank is slecht.

Daar bovenop nog even een verhaallijn aan het eind waar elke gescheiden vader zijn haren van overeind gaan staan.

kortom niet grappig en gewoon slecht.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Quido schreef:

Ik snap nu niet waarom jij hier zoveel berichten neer moet zetten.

Ik heb hem wel gezien ja, ik zie alle films ik werk namelijk in de pathé.

En ja, helaas maakt oerlemans slechte films.

En acteren kan hij ook al niet.

kinderen in de zaal wilden halverwegen al naar huis, en kreeg velen commetaar van de mensen

dat het een shit films is.

Quido

Blijft het prima doen in de bios, deze week zelfs een omzetstijging van ruim 91%. Na New Kids en Harry Potter 7 de best bezochte film van afgelopen week.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Die wordt ook nog wel platina, zeker nu het ook nog kerstvakantie is.

avatar van vranque

vranque

Niet hoogstaand. Maar verrassend kleurgebruik in combinatie met de sfeervolle locaties en de fruitige uitstraling van menig acteur gaf dit levenslustige project enig aanzien.Glimlachend accepteerde ik, met een stukje jeugdsentiment in mijn achterhoofd, de enigzins tegenvallende plot ontwikkeling en de boodschap van deze film om iedereen toch maar vooral te nemen zoals ie is.

Oh ja. De kinderen vonden het ook leuk en daar was het om te doen toch,in eerste instantie. Haha

2.5* Net niet voldoende maar zeker niet slecht.

avatar van wesleyDX98

wesleyDX98

Super slechte film, kan ik niks anders over zeggen

klopt het is een saaie film

avatar van queenie

queenie

Het was een erg leuke film, kinderen vonden hem ook erg leuk. Ik vond er flink wat humor in zitten en leuk bedacht.

avatar van soom

soom

Ik ben Dik.

Ik houd van eten. Ik schep het liefst 2 keer op, en als er opgeruimd wordt, dan schraap ik het allerliefst nog wat uit de pan, als er wat over is, voor het in de vuilnisbak gegooid wordt, omdat ik de meeste gerechten lekker vind. Dus geen wonder, dat ik best wel een beetje een buikje heb, ja. Dus ik denk dat ik maar gewoon ga verhuizen naar Dunhoven. Dan pas ik ook eens in maatje 36, dat is echt een grote droom van me. Sporten, sla en water zal ik gaan eten en drinken. Geen tussendoortjes meer, geen popcorn, geen gewone regular cola, maar cola light.

Of zal ik toch maar gewoon mezelf blijven? Ook al ben ik dan niet één van de magerste personen? Hm... 't Lijkt me wel iets om in maatje 36 te passen, en niet in maat 38/40. Op dieet dan maar?

Thijs mag naar de maan van mij. Met een enkeltje. Irritant, en een beetje overdreven. Slechts één keer was hij overtuigend, en dat was tijdens het einde, met z'n reactie op wat er toen gebeurde.

Dik Trom? Hm.. Geweldige rol, heel lieve momenten met Lieve, Victor is een beetje hetzelfde als z'n filmpa, maar dan toch wel net ietsje minder irritant en vervelend, al was 't niet veel beter dan Thijs.

Al met al, zeker een lieve film, die het hart weet te raken.

Al meer dan 400.000 mensen zagen Dik Trom in de bioscoop:

Platina Film voor ‘Dik Trom’ - neerlandsfilmdoek.nl

Wat een succes zeg

Zeg dat wel, had ik niet verwacht!

avatar van rose

rose

hutch schreef:

Net met mijn kinderen geweest.

Zelfs voor een kinderfilm waardeloos.

Slecht geacteerd, sorry heel slecht.

Het verhaal buitengewoon onverantwoord.

Dik is goed en slank is slecht.

kortom niet grappig en gewoon slecht.

Dit is toch ook met een hele vette knipoog bedoeld.

avatar van jnagelke

jnagelke

Vanaf welke leeftijd is deze film een beetje leuk om te zien en goed te begrijpen? Jongetje van 7 kan dat??

avatar van rose

rose

jnagelke schreef:

Ja, zeer geschikte leeftijd!

avatar van jan

jan

Leuk voor kinderen

avatar van neo

neo

wat een schitterend production-design

Inderdaad. Het roept een heerlijke surrealistisch sfeertje op.

avatar van jorissimo

jorissimo

mierenmark schreef:

deze film word niet slecht neej deze film word super slecht !

tis nog zo vroeg in het jaar en nu al de 'quote' van het jaar. Hoeveel dommigheid kun je in 1 regel kwijt.....

avatar van jorissimo

jorissimo

De_Hollander schreef:

Ik snap nu niet waarom jij hier zoveel berichten neer moet zetten.

Ik heb hem wel gezien ja, ik zie alle films ik werk namelijk in de pathé.

En ja, helaas maakt oerlemans slechte films.

En acteren kan hij ook al niet.

dat het een shit films is.

En leer zelfs een normaal Nederlands schrijven en kom dan hier terug.

avatar van wimaroca

wimaroca

matig geacteerd door de kinderen

het einde is het leukst,dat gedans op het einde liedje

avatar van gauke

gauke

Leuke overdreven en vrolijke kinderfilm gemaakt in felle kleuren. Niet bestemd voor ons volwassenen, daarvoor zitten er te veel fouten in het verhaal. Maar voor kinderen hartstikke leuk.