• 9.385.360 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

Blue Jones

Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1

The Doctor / The High Roller

The Wise Man / The General / The Bus Driver

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Pijnlijk slecht. Ik houd van mijn 'guilty pleasures' maar dan moeten ze zich niet zo serieus nemen. Snyder gaat daar al gelijk de mist in, hij neemt de film doodserieus en drie seconden nadat hoofdpersoon Baby Doll in het psychiatrisch ziekenhuis zich besluit terug te trekken naar een fijnere fantasiewereld, namelijk een stripclub/bordeel, kan ik het niet meer serieus nemen. Geforceerd dramatisch bedoelde momenten worden afgewisseld met saaie karikaturen van smerige, vieze mannen en belachelijke actiescènes.

Actiescènes waar niks op het spel staat want alhoewel de trailer je misschien het idee geeft dat de ontsnapping gevisualiseerd wordt in een wilde strijd met samurais, nazi zombies en andere creaturen/robots, is de werkelijkheid honderdmaal suffer. In haar bordeel fantasie is Baby Doll een geweldige danseres, en elke keer als er muziek speelt, gaat zij zo diep in haar dans dat geen van de mannen hun hoofd erbij kan houden, zodat de andere dames één van de benodigde voorwerpen kan stelen. Die actiescènes zijn dan ook niets meer dan de fantasie van Baby Doll (in een fantasie! zomg Inception!) waardoor er dus werkelijk niets op het spel staat. Terwijl de meiden angstvallig aan het wegrennen zijn van een vuurspuwende draak terwijl ze omsingeld worden door orks en ridders, is de werkelijkheid dat een meisje een aansteker zakkenrolt terwijl een ander op podium staat te dansen.

Suffer kun je het niet bedenken en het geeft alleen maar aan hoe ongeïnspireerd Sucker Punch is. Snyder wil hier wellicht de ultieme droom van elke mannelijke tiener neerzetten, in plaats daarvan krijgen we een saai filmpje dat niet sexy, leuk of cool is, terwijl Snyder nog verder weg zinkt in zijn music video stijl. Ik vrees dan ook het ergste voor zijn aankomende Superman film.

Grootste probleem van Sucker Punch lijkt me dat dit een groot, fun-filled spektakel wil zijn met lekker rauwe kantjes, maar in een flauw Amerikaans PG-13 jasje moet geperst worden. Al vraag ik me af of Snyder zonder die beperkingen hier wél een compleet gestoord spektakel van zou kunnen maken. Vergelijkingen met de Japanse wave van gekkigheid kunnen maar beter achterwege blijven, daar tipt een film als deze in geen lichtjaren aan.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik zou dat dan ook nooit als vergelijking willen gebruiken op dat vlak, maar hij probeert dan ook niet Japans te doen. Hij neemt alleen wat oosterse elementen over om te verwerken in verder een érg westers werkje.

Of het uit het Oosten of Westen komt maakt niet veel uit, het gaat er om hoe hoog de fun-factor ligt. Op basis van een aantal scenes lijkt die zwaar gecompromiteerd.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Nooit geweten dat dit een PG-13 filmpje was. Lijkt me zo'n film ook niet ten goede te komen nee. Hier moet gewoon zwaar R rated spul op zitten en dan zo fout mogelijk.

avatar van AC1

AC1

Mooi review van CHUD:

" The action in the film is thrilling and next level, the design of the world is incredible and gorgeous and the themes are deep, dark and haunting; an incredibly flawed piece of ambitious art that dazzles and excites."

avatar van durra072

durra072

Tja wat kan ik zeggen, zo voorspelbaar zo lame. Alleen het vrouwelijk schoon mocht er wel wezen voor de rest was het niet echt veel. Het zal vast komen door het feit dat ik vrouwen als actieheldin nooit leuk vind dat ziet er echt totaal niet uit

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

komop, vroeger nooit Xena gekeken zeker

avatar van AC1

AC1

durra072 schreef:

Tja wat kan ik zeggen, zo voorspelbaar zo lame.

En Home Alone 2 dan niet? Dat is zowat the most lamest en voorspelbare film ever. Ik begrijp niet hoe je dat dan wel 5 punten kunt geven.

avatar van pkpaul

pkpaul

durra072 schreef:

Ga hem morgen in bioscoop bekijken. met 0,5 suggereer je een slechtere film dan the last airbender.. en 5 sterren voor home alone 2...

Ik hoop 5 sterren te kunnen geven! Heb hoge verwachtingen van deze film.

avatar van Nomak

Nomak

pkpaul schreef:

En euh... Wat bedoel je nu eigenlijk?

avatar van The Oceanic Six

durra072 schreef:

En je geeft 5* voor Dance Flick?

Je hebt de film wel gekeken vandaag?

avatar van gotcha89

gotcha89

Heb deze film vier sterren gegeven. Heb me erg vermaakt tijdens de film kijkt lekker weg. En de mooie meiden en in de stoere stukjes ook nog is sexy maken deze film toch wel geweldig.

Acteer werk niet super maar geen moment aan gestoord en eigenlijk zitten er ook nog wel grappige stukjes tussen.

avatar van Rosicky

Rosicky

Lekker. Ik moest er even inkomen, maar zodra Sucker Punch op volle toeren draait, dan doet het precies waarop je hoopt. De hyper-gestileerde actiescenes (4 in totaal) zijn de absolute hoogtepunten. Super slow-mo, extreme close-ups, Nazi's, zombies, draken, robots, de hele reutemeteut. De scenes daarbuiten zijn wat minder, zeker het einde is een behoorlijk anti-climax. Verder is Sucker Punch heerlijk. Fantastische soundtrack (o.a. Queen en Eurythmics), lekker wijven, vette actie en vooral heel veel fun.

Niet het meesterwerk waarop ik misschien wel hoopte, daarvoor is Sucker Punch te wisselvallig en misschien nog wat te braaf, maar hoe dan ook een ongekend mooi stukje mannenvermaak!

avatar van rep_robert

Sucker Punch maakt haar verwachtingen volledig waar. Visueel een ongekend genot om naar te kijken en Emily Browning is zooooooo ongelofelijk heet als hoofdrolspeelster. Haar looks zijn ongelofelijk lief en tegelijkertijd is ze ok een beetje stout. Heerlijk, kan wel uren naar haar kijken zonder mij te vervelen.

Verhaaltechnisch zijn er natuurlijk geen verrassingen, al valt het me nog reuze mee. Dit is niet een script dat je even in tien minuutjes neer pent. Vooral hoe de dubbele droom verweven is blijft erg vermakelijk ( en mensen Inception maar ingewikkeld noemen ). Op het moment dat Browning gaat dansen en de mannen naar haar laat staren beland ze in haar fantasiewereld.

Die zien er allemaal stuk voor stuk retegeil uit, met als toppunt de actie scene in de trein. Het ziet er waanzinnig vet uit en ik heb eigenlijk zelden van een actiescene als in Sucker Punch genoten.

De kritieken van Drs. Daja ben ik het dan ook niet mee eens gelukkig. Zit genoeg consistentie in de film.

Opvallend is ook hoe goed Snyder populaire songs op een ontzettend mooie manier in de film verwerkt, je merkt aan alles dat de beste man er echt gevoel voor heeft. De mash-ups zijn wat dat betreft erg geslaagd.

Enig puntje blijft overigens wel dat alle andere meisjes behalve Abbie Cornish volledig worden weggeblazen door de beeldschone Emily Browning, vond ze allemaal niet zo eigenlijk. Vooral Hudgens viel tegen met haar "Cousin It" kapsel. Hadden wel wat haar eraf mogen halen bij haar.

Tsjah, wat valt er verder over te zeggen. De film maakt waar wat het belooft: 2 uur lang topentertainment, lekkere chicks en fantastische CGI. Overigens niet aan te raden voor de mensen die teveel willen zeiken om een verhaal.

Heerlijke (blockbuster) pulp dit.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heb d'r zo'n zin in...

avatar van rep_robert

Neem wel een foto van een opoe mee, lastig om je hormonen bij deze film in bedwang te houden

avatar van roelv

roelv

durra072 schreef:

Het is dat je alleen maar 5* en 0,5* uitdeelt, anders zou ik nog gaan vragen waarom je zo'n laag cijfer geeft.

avatar van beavis

beavis

had er ook zin in en heb me wel vermaakt, maar viel uiteindelijk toch tegen. Het verhaal is waarschijnlijk in een half uurtje bij elkaar bedacht, de structuur zeer slecht (het repetetieve doet de spanningsboog geen goed) en alle dramatiek en expositie is behoorlijk kort door de bocht (understatementje): stijgt allemaal dus niet boven een videoclip/videogame uit. de gevechtsscene in de trein is het beste stuk (naast de meiskes zelf uiteraard), pure Snyder choreografie met slow en fastmotion en andere camera trucs (zit door de hele film heen, maar kwam daar het best tot zijn recht voor mijn gevoel)... daar had hij bijna het 300 gevoel weer te pakken, maar de film als geheel haalt dat niveau voor mij helaas niet.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Viel gigantisch tegen dit..Supervervelende film die moeilijk is uit te zitten..

avatar van durra072

durra072

Haters gonna hate

avatar van Matthijs89

Matthijs89

zeer goede film, wederom een meesterwerk van snyder, wat is die gast goed zeg. vooral het einde is magistraal goed. en de stijl van 300 en de sfeer van watchmen met een lekker verhaal a la inception maken dit een prachtfilm

avatar van Lennert

Lennert

Na afloop van de film viel het mij en de persoon met wie ik naar de bioscoop was geweest toch wel bijzonder op dat de film, in tegenstelling tot 300 en Watchmen, een stuk minder hard en expliciet was dan verwacht. De Snyder-trademark sex,- en bloederige scenes blijven compleet achterwege, in plaats daarvan zijn er wel een hoop schaarsgeklede vrouwen en robots die aan alle kanten in stukken gehakt worden. Vooral dit laatste is best leuk, maar het had van mij toch wel iets harder gemogen.

Sucker Punch is een slechte film. Ik bedoel hiermee niet dat het een onooglijk slechte film is, maar meer dat de film puur style over substance is. De actie is zeer spectaculair, de soundtrack overweldigend en de regie zeer sterk, maar het uiteindelijke script valt, zeker in vergelijking met Watchmen, gewoon behoorlijk tegen. Pseudo-feministische tintjes daargelaten, (of was ik de enige die de strijd van de meiden zag als een revolte tegen de patriarchie? Hoewel, als dit het geval was, was het behoorlijk dubieus neergezet door het overgeseksualiseerde uiterlijk van de meiden...) stellen zowel het verhaal als de dialogen niet zo gigantisch veel voor. Het acteerwerk is zeker niet verkeerd, al had ik voor een film waar de 5 hoofdpersonen worden neergezet door vrouwen die voldoen aan de fantasie van praktisch iedere middelbare (mannelijke) scholier, toch gehoopt dat het iets stoerder was geweest. Nu was het Babydoll personage vooral ongebalanceerd: het ene moment kwetsbaar en fragiel, dan ineens vastbesloten en bovenal vriendelijk en open naar de andere meiden zonder aanwijsbare reden, dat had toch echt beter uitgebeeld mogen worden.

Ik blijf echter toch een groot fan van Snyders werk als regisseur en ook nu stelt hij daarin niet teleur. Hij weet hoe hij slow-motion moet gebruiken, hoe beeld en geluid goed samen moeten vallen en hoe een actiescene met CGI geschoten moet worden. Watchmen was door het script vele malen beter, 300 was een stuk bloederiger en harder, maar Sucker Punch is een verhaal op zichzelf door de heerlijke actie. De eerste dans met de Japanse samurai krijgers begon nog wat twijfelachtig, maar vanaf de tweede dans met de Eerste Wereldoorlog/steampunk combinatie was ik verkocht. Ook zonder bloed bevalt het allemaal uitstekend, alleen hierom al zou ik een 0,5 sterren compleet ongerechtvaardigd vinden.

Zoeken naar karakterontwikkeling is zinloos, hetzelfde geldt voor het proberen te vinden van een samenhangend script of intelligente dialogen. Ik moet echter toch wel toegeven dat ik hier door de soundtrack, de overweldigende actie en de prachtige regie met alle plezier overheen wil kijken. Sucker Punch dient ook bekeken te worden als vermaak, diepere gedachtes dan dat zijn er toch moeilijk te vinden. En eerlijk is eerlijk: voor mij zijn de actie en de kunde die in het product gestopt zijn, toch echt goed genoeg om mijn cijfer te rechtvaardigen

avatar van roelv

roelv

Lennert schreef:

De Snyder-trademark sex,- en bloederige scenes blijven compleet achterwege

De film is dan ook PG-13 (12 jaar en ouder), en niet R (16 jaar en ouder). Dit moest op bevel van WB, Snyder wilde eerst een R-rated film maken.

avatar van El ralpho

El ralpho

Babes and action, what's more for a guy to like?

Genoeg dus. Want helaas valt er aan Suckerpunch genoeg toe te voegen en te verbeteren. De trailer beloofde een intens actie spektakel die in mijn ogen zelfs 300 zou kunnen overtreffen. Dit actiespektakel krijg je dan ook maar alles er omheen is echter onder het niveau van voorgaande films van Snyder die nét dat beetje meer hadden.

Nu is het sowieso moeilijk om de hooggespannen verwachtingen die deze film heeft opgeroepen bewaarheid te zien worden op het witte doek. Verscheidene redenen zijn hier dan ook de oorzaak van. Een film als deze moet bloederig en edgy zijn terwijl het zeer statisch en te computer gegenereerd overkomt allemaal. Er worden natuurlijk zoveel films voor een overgroot deel voor blue screen opgenomen maar hier is het te opzichtig. Ik had constant het idee naar cutscenes als zijnde die voor een videogame geproduceerd zouden kunnen zijn te zitten kijken.We worden als kijker naar deze wereld vervoerd als Baby Doll in haar fantasie wereld komt, wanneer ze gaat dansen voor het mannelijk publiek. In deze fantasie wereld wordt er steeds een briefing gegeven die niet misstaan zou hebben in een xbox 360 game. Het is moeilijk te verwoorden wat ik in deze zin bedoel, but you'll know it when you see it.

Niet dat dit perse een negatief punt hoeft te zijn; grootmeester Snyder zou hier wel raad mee moeten weten. Helaas grotendeels niet dus. Baby doll en haar vriendinnen (alleen in haar fantasie) komen in 4 werelden terecht waarbij de kenmerkende Snyder stijl voor een groot gedeelte achterwege blijft. Je kunt het zien als bepaalde settings waarbij de 1ste en met name de 4e setting Snyder ons weer een beetje dat oude gevoel weet terug te geven. Voor het overige gedeelte blijft dit afwezig. Dit komt doordat de vijandige linie, totaal geen charme heeft en geen dreiging heeft. Ze gaan allen bijzonder gemakkelijk tegen de vlakte waardoor het meer neermaaien als zijnde je een real life vertolking van een videogame voor je ogen ziet dan dat je naar een film zit te kijken.

En dit is gigantisch jammer. Het uitgangspunt is namelijk ontzettend sterk, alleen laat de uitvoering nog zoveel te wensen over. De setting ziet er goed uit, de dames zijn een waar genot om naar te kijken en de special effects en bepaalde slowmotionshots zijn op sommige punten werkelijk waar subliem. Dit weegt echter niet op tegen het totaal plaatje. De vele actie scene's zijn nergens heel slecht te noemen, maar toch bekruipt mij constant het gevoel dat er meer in de film had gezeten. Er is geen spanningsboog. Tevens wordt er de nodige geforceerde drama bij de film ingebracht, waarbij er onder de maat geacteerd wordt. Nu moet je geen hoogstaande acteer prestaties in een film als deze willen verwachten. Echter moeten deze scene's er dan ook niet ingestopt worden. Het is niet op zijn plaats.

Tevens hebben de studiobazen van Warner Bros Snyder de verplichting gegeven de film door een PG-13 rating te laten komen die het eindresultaat beslist niet ten goede moet zijn gekomen. Zo kan de film namelijk niet volledig worden gebracht op de manier zoals Snyder het voor ogen had. En dat was toch echt met een 16+ rating. Met pijn in het hart valt mijn beoordeling niet al te hoog uit, maanden heb ik naar de film uitgekeken wat aangeeft dat ik het project een warm hart toe draag. Hopelijk kan de film stijgen in zijn aanzien als hij tot zijn recht kan komen: Op dvd ongecensureerd op de manier zoals Snyder de film aanvankelijk uit wou brengen en had bedoeld. De tijd zal het leren!

avatar van miepke

miepke

Ik sta nog steeds versteld van de muziek.

Heerlijke soundtrack.

avatar van djelle

djelle

Lennert schreef:

Was ik al bang voor. Verdomde PG13 gepruts . Blijkbaar kan de actie en visuals dat gelukkig ruimschoots goedmaken als ik zo je review lees, en na Die Hard 4 acht ik dat best wel mogelijk... Maar ik ga, denk ik, toch maar wachten op de uncut versie.

avatar van Lennert

Lennert

Visueel ziet het er gewoon allemaal goed uit en sneuvelen er een hoop mensen, dus echt een groot probleem is het ook weer niet, ik had alleen na 300 en Watchmen (die beide toch behoorlijk wat hebben opgebracht) verwacht dat Snyder gewoon lekker zijn gang kon blijven gaan qua geweld. Er wordt gevochten tegen eerste Wereld Oorlogse Duitse zombies die op stoom werken (dus geen bloed, maar stoom), draken, een soort Orks, reusachtige samuraikrijgers en robots en er sterft zodoende best wel een aantal creaturen, het heeft alleen nergens die impact van de afgehakte ledematen van een groep Perzen of de gebroken botten van het straattuig in Watchmen.

Maar nogmaals, ik vond Die Hard 4 ondanks de PG-13 rating erg gaaf en deze film heeft voor een groot gedeelte toch een naargeestige sfeer die hier in Nederland mogelijkerwijs nog wel een 16 jaar en ouder rating zou krijgen, het was pas op het einde van de film dat we ons ineens afvroegen waar de ingewanden en het naakt waren die wel in andere films te zien waren

avatar van Malick

Malick

Kort maar krachtig is Sucker Punch te omschrijven als pornografisch geweldsverheerlijking. Tegelijkertijd niet alleen pretentieus, maar ook aanstootgevend en nihilistisch. Zack Snyder blijft een dubieus figuur.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

roelv schreef:

Jammer. Blijkbaar zijn er maar weinig regisseurs die volledige artistieke vrijheid hebben. Vooral met een groot budget als hier het geval is.