• 9.377.427 stemmen

Geregisseerd door: Rob Letterman

Met onder meer: Jack Black, Emily Blunt en Jason Segel

Releasedatum: 10 februari 2011

Plot Gulliver's Travels

"Something big is going down."

Lemuel Gulliver (Jack Black), een bezielde reisjournalist, krijgt een opdracht die hem in de Bermuda-driehoek brengt. Wanneer zijn schip vergaat, spoelt hij aan op het verborgen eiland Lilliput, waar heel kleine mensjes wonen.

Lemuel Gulliver

King Leopold

Prince August

avatar van Dooz

Dooz

Verhaal van vroeger, jeugd sentiment. Slap maar heb me prima vermaakt

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Het deed me allemaal maar steeds denken aan de kleine-mannetjes-scenes uit de Night at the Museum.. En daar ergerde ik me toen al aan. Echter nu is daar een soort van Scary-Movie-achtig flauw sfeertje doorheen gemixt!

Overdreven personages, flauwe grappen, voorspelbaar maar ook onlogisch verhaal en steeds van hak naar tak in de korte speeltijd..

Ik ben sowieso niet zo'n fan van neppe Jack Black, die zich dan weer voordoet als een rockende ADHD-patient in het echte dagelijkse leven, en dan bijvoorbeeld plotseling weer een interview aflegd waarin hij zogenaamd een rustige, intelligente en hooggewaardeerd acteur is. Hoewel ik in het verleden nog kon lachen om enkele van zijn films, blijkt dat hij in zijn geheel géén veelzijdig acteur is en ie zijn humor zelf nog het leukste vindt. Daardoor blijft ook deze film steeds hangen in een te vaak gebruikt recept en is dus niet meer te vreten..

Vanwege de tamelijk goede special effects en misschien dat de film nog ietsje meer geschichter is voor een doelgroep van 3-12 jaar, krijgt ie van me een magere 1,5.

avatar van prescott

prescott

Heb mij prima vermaakt leuke film

avatar van SinEater

SinEater

Het verhaal van gulliver is leuk en ik ben op zich best een fan van mr. black, maar dit is echt een film die ik één keer zie en daar blijft het ook bij.

avatar van joyceny

joyceny

Mijn nieuwsgierigheid werd getrokken door de trailer, maar twijfelde ook. Dit door de slechte resentie. Nou....inderdaad zonde van je tijd. Het zijn slechte acteurs, de film gaat veel te snel door het verhaal heen. Van hak op de tak met slechte verhaallijnen.

Een grote BOEEEEH.

avatar van Mexm

Mexm

Inhoudloos maar vermakelijk, meer ook niet. Leuk voor als je echt niets te doen hebt.

avatar van RinusP

RinusP

Deze film niet uit kunnen kijken. Toch al geen echte fan van Jack Black (wordt eens een volwassen kerel!) Flauwe platte grappen die het in America kennelijk erg goed doen maar mij niet kunnen bekoren.

avatar van RickZ

RickZ

Flauwe komedie met een paar goede en voor de rest kinderachtige grappen. Special effects wel in orde. Jammer, want het had zo leuk kunnen worden met deze cast en dit verhaal...

avatar van Gerben_Mulder

Gerben_Mulder

Paar leuke momenten en kijkt lekker weg maar had toch meer van deze film an Jack Black verwacht... 2.5*

Emily blijft fijn ...

avatar van angus

angus

leuke film! niets meer en niets minder

avatar van DragQueen

DragQueen

Best een aardige komedie. een moderne versie van het klassieke verhaal. wel ging de film bij vlagen erg kort door de bocht. vooral het einde had anders gemogen. verder brengt Jack Black zijn rol wel leuk, maar acteert hij niet anders als in al zijn andere rollen. wat mij betreft toch wel een luchtig verteerbaar filmpje, met veel grappige momenten. 3 sterren.

avatar van roykee5

roykee5

deLeeuw schreef:

geschichter? ik denk dat jij trug moet naar de leeftijdsgroep van 3-12 om nederlands te leren

avatar van Wernertje

Wernertje

Vermakelijk was ie wel maar meer was het niet, Black hebben we in beter films en deze komt voor mij echt in de categorie zondag kater films. Als je niets te doen hebt en ook verder geen zin hebt in iets nuttigs dan kijk je deze film.

En kwa effect's vond ik het in tegenstelling tot de meesten hier, de effect's niet denderend vaak had ik het idee als of er een groot scherm achter de lilliputters was geplaatst waarop black te zien was.

Kortom leuk voor de leeftijd 8 tot 12 of als je een flinke kater hebt.

avatar van wrist

wrist

Ik heb me best vermaakt, geen topper maar wel een leuke familiefilm.

avatar van 606

Vond het een zeer leuk verhaal en zeker niet saai.

En jack doet wat hij moet doen en doet dat ook goed.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Lekker verassend filmpje zeg. Jack Black maakt er weer een show van.

Een reus met alllemaal kleine mensen, dat zie je niet vaak.

Het is een beetje vergezocht natuurlijk dat Lemuel op reis gaat met z'n boot, alleen maar om zo dichter bij Darcy te komen. Hij was al tien jaar postman... en opeens stopt hij ermee.

Ook de rode robot van generaal Edward kwam niet helemaal overtuigend over. Als ik naar de gebouwen en kostuums keek leek het erop dat ze in de jaren '30 leefden ofzo, en dan komt Edward met zo'n gigantische metalen machine aanzetten.
Overigens snapte ik niet waarom je het gezicht van Edward zag in die helm. Want hij was juist heel klein, en zat in zo'n gekke stoel daarbinnen.

Afgezien daarvan bleef het redelijk geloofwaardig. Ze hebben het mooi gefixt, die verschillende beelden bij elkaar.

Camerawerk was wel smooth. Mooi bijvoorbeeld die overgang van dat meisje in de kamer naar het poppenhuis waar Lemuel in vastzat.

Het einde was te verwachten maar vond ik toch jammer. Er was me trouwens nog iets opgevallen: als Lemuel weer bij haar op het kantoor is vraagt ze: 'hoe was het in Nieuw-Guinea?' Maar hij was naar de Bermuda Driehoek geweest en dat is totaal iets anders...

Met wat korreltjes zout een prima filmpje.

avatar van Denzz

Denzz

Nog maar net uit en al gebuisd, dat moet je wel kunnen!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Denzz schreef:

Nog maar net uit en al gebuisd, dat moet je wel kunnen!

Que?

avatar van Denzz

Denzz

2.47/5

=> gebuisd

avatar van Waku

Waku

Wel aardige avonturen/komedie met Jack Black.

Grappig zijn de verwijzingen naar bekende popsongs en films.

Prince,Kiss en Transformers. Geen beroerde special effects.

De kritiek dat "Gulliver's Travels" nogal flauw uit de hoek komt kwa humor kan ik mij wel in vinden. Maar dat is eigenlijk shering en inslag bij Jack Black komedies.

Redelijk vermakelijk. Maar top is het ook niet.

2.5*/3*

avatar van wimnoot

wimnoot

Minder slecht dan ik verwachte. Dus best wel aardig! Het is gewoon een typische Jack Black film met zijn luchtgitaar en ander druk gedoe. Hele bekende cast waar ik het leuk vond om Catherine Tate is in een film te zien. Die vrouw is hilarisch in haar sketches van haar show in Groot-Brittanie, zoek maar op youtube!

Er is duidelijk een flink bedrag uitgegeven aan de film, goed te zien aan de Michael Bay-achtige taferelen, en het water spektakel. Neemt verder niet weg dat het allemaal toch redelijk flauw was en flink voorspelbaar. 3 sterren

avatar van zorro

zorro

heb me prima vermaakt met deze film net madurodam

Kinderfilm.....

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Erg voorspelbaar, maar best aardig nog. Ik had in ieder geval veel minder verwacht. Jack Black is best lollig in zijn rol. Hij heeft er duidelijk erg veel plezier in. Het verhaal was erg voorspelbaar, maar ik moet zeggen dat de tijd best snel voorbijging, al ben ik dit binnenkort weer vergeten.

2,5 sterren

Ik ben geen groot fan van Jack Black, sterker nog, normaliter skip ik de films van deze acteur. Het enige positieve aan deze film, is dat Jack Black een respectabele rol neerzet. De film is zeer zwak uitgevoerd, zit vol hiaten en het verhaal slaat kant nog wal. Terwijl je aan het kijken bent, heb je het idee dat er af en toe 10 minuten uit de film is gesneden. Uiteindelijk blijft er dan ook maar 1 uur en 10 minuten filmmateriaal over.

De humor in deze film is ver te zoeken, het verhaal kabbelt langzamerhand naar het voorspelbare einde toe en laat een ontevreden gevoel achter.

Mijn advies: Wil je dan echt zo nodig deze film gaan bekijken, doe dit absoluut niet in de bioscoop, maar lekker thuis op de bank, wanneer de film (waarschijnlijk in 2012) wordt uitgezonden op SBS6.

avatar van DV1984

DV1984

Of kijk hem gewoon niet!

avatar van masterd164

masterd164

de film, op zich was wel te doen alleen jack black was goed maar de rest wat slecht gespeelt/acteerd !! 2.0

avatar van loreen

loreen

saai saai saai saai heel saaie film helemaal niks aan

avatar van evwi

evwi

Film niet boven het predicaat "wel aardig" uit... had er veel meer van verwacht.

Zaten wel een paar leuke stukjes in, maar grootste gedeelte was lichtelijk saai.

avatar van stefkestefke2

stefkestefke2