• 9.376.790 stemmen

Geregisseerd door: Rob Letterman

Met onder meer: Jack Black, Emily Blunt en Jason Segel

Releasedatum: 10 februari 2011

Plot Gulliver's Travels

"Something big is going down."

Lemuel Gulliver (Jack Black), een bezielde reisjournalist, krijgt een opdracht die hem in de Bermuda-driehoek brengt. Wanneer zijn schip vergaat, spoelt hij aan op het verborgen eiland Lilliput, waar heel kleine mensjes wonen.

Lemuel Gulliver

Queen Isabel

King Leopold

Prince August

wimnoot

Leuk! Een nieuwe van Jack Black! Ik krijg wel een beetje een Night at the Museum gevoel, komt door die kleine mensjes denk ik.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Jammer dat het verhaal naar de moderne tijd wordt overgeplaatst. Een erg grote fan van het boek ben ik trouwens ook niet.

avatar van louisvf

louisvf

wimnoot schreef:

Die kleine mensjes zoals je zegt zijn btw ook niet origineel in night at the museum.

Dit lijkt me trouwens niets, alle producties met Jack Black zijn volgens mij overrated...

avatar van nisomani

nisomani

Jack Black is helemaal te gek!!!! Wil deze erg graag zien!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Dit gaat zeker weer lachen worden, en ik wil de film graag ook zien vanwege de cast. Het verhaal is simpel, maar ach, volgens mij zit dat wel goed.

Trailer

Niet een keer moeten lachen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik krijg kippenvel als ik Jack Black zie, maar niet op de positieve manier.

avatar van the new guy

the new guy

Net de trailer gezien. Lijkt me heel leuk. Jason Segel is de grappigste man ter wereld, dus dat komt wel goed.

avatar van Sasja

Sasja

lijkt me erg leuk, pas geleden de trailer gezien.

JB vind ik zelf altijd grappig (van wat ik tot nu toe heb gezien dan)

avatar van Flavio

Flavio

Even trailer bekeken en dat was niet best. Denk dat ik deze maar aan me voorbij zal laten gaan.

avatar van jorkie

jorkie

heb de trailer in de bios voorbij zien komen maar mij lijkt dit wel een leuke film!

als deze uit is zal ik hem ook zekers gaan kijken!

avatar van kipling

kipling

hmm, ze gaan blijkbaar wel erg los om met het originele verhaal.

Lijkt me dan ook niet te vergelijken met het boek of de fantastische film uit '96. Dit is origineel dan ook helemaal geen komedie, maar een maatschappijkritisch epos.

Blijkbaar wordt ook enkel het deel over de lilliputters overgehouden...

Toch denk ik dat deze film me wel zal bevallen, maar dan op een heel ander niveau dan voorgaande...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

De trailer leek me echt ruk, op het stuk na dat hij zijn geschiedenis verteld met vele film referenties. Misschien dat ik hem ooit op een blauwe maandag doorspoel voor alleen die stukjes.

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom

De trailer laatst in de bios gezien, lijkt me een grappige film, maar denk dat de film het echt van de humor (van jb) moet hebben en niet zozeer van het visuele of van het verhaal, maar wekomen er nog achter!^^

misschien dat ik hem nu ff lekker illegaal ga kijken..(A)

avatar van Apster

Apster

En ook weer in 3D uiteraard.

avatar van Kevv1990

Kevv1990

In Costa Rica draait hij al in de bioscoop en heb hem net gezien (voor slechts 3 euro!).
Het heeft AF EN TOE zijn grappige momenten, maar over het algemeen niet echt gelachen.

Het einde was ook weer zo lekker voorspelbaar...

avatar van skullcandygirl94

skullcandygirl94

best leuke trailer hoor....

avatar van janpaul

janpaul

super leuke film heb hem vandaag gezien ik heb m'n via via via iemand laten downloaden makkelijk als je een vrienden kring hebt die ook contacten hebben met amerika heb de dvd nu in huis nogmaals super leuke film

Lichtelijk vermakelijk.

Film die vol "referenties" zit. Soms geslaagd, vaak een beetje te makkelijk. Wie zit er nog te wachten op Star Wars referenties in het tijd dat internet al voor een enorm overaanbod zorgt?

Black is z'n oude zelf. Niet echt geweldig leuk dus, maar redelijk sympathiek en bij momenten toch best grappig. En zo kabbelt de film eigenlijk vooral de hele tijd door. Soms is het nogal kinderachtig en gewoontjes, maar elke vijf minuten is er wel iets vermakelijks.

Zeer lichte en luchtige fantasy dus, die verder een aardig cliché verloop kent en niet echt lang zal blijven hangen. Maar als eenvoudig tussendoortje is het wel geslaagd. Kan me alleen niet inbeelden waarom dit weer in 3D zou moeten ...

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

Gulliver's Travel

Tja, de meeste Jack Black films zijn nou niet echt toppers binnen het komedie genre, ondanks dat zijn films vaak originele en fantasievolle verhalen hebben. Films als Year One, Shallow Hal en Nacho Libre zijn redelijk standaard, en alleen School of Rock is bovengemiddeld. Daarnaast is Black een niet al te veelzijdig acteur, die in de meeste films een zelfde soort type speelt/neerzet. Toch vind ik dat Black hier altijd goed mee weg kan komen doordat hij een aangename en opvallende acteur is om naar te kijken (en dan niet in de gay way). Ook in Gulliver's Travel wijkt hij hier niet veel van af. Het plot van Gulliver's Travel is origineel en lijkt hier en daar veel op een mix van films zoals "The Borrowers", "The Ant Bully" en de "Honey, I shrunk/blew up" films. De verhaallijn volgt een opbouw zoals in meer Hollywood films is te aanschouwen, en ondanks dat dit al voorspelbaar is vanaf het begin van de film, doet dit geen afbreuk aan het kijkplezier.

avatar van Skrean

Skrean

Mijn 2,5 ster is eigenlijk teveel van het goede. Special fx waren ok. Maar wat een ongelooflijk belachelijk einde, dat moet je gezien hebben.

avatar van the new guy

the new guy

Ben best wel een Jack Black fan. Vooral Nacho Libre vind ik geweldig. Dat wil niet zeggen dat hij overal mee weg kan komen. Dit is een gedrocht van een film. Een komedie is gevat en vernieuwend óf heeeel flauw en hilarisch. Dit is weer zo'n typische middenvorm die nergens leuk wordt.

Het verhaal is losjes gebaseerd op het meesterwerk Gulliver's Travels wat een politiek manifest is waar men een veel betere film van kan maken dan dit gepruts. Eigenlijk is het een schande dat op de rug van een klassieker deze rukfilm gemaakt kan worden. Waarom Gulliver? Omdat hij groot is en de rest klein? Noem 'm dan Gargamel's Revenge, slaat dus nergens op. Gulliver's Travels gaat niet over een reus die kleine mensen voor de gek houdt. Het gaat over politiek, mensenrechten en propaganda.

Geen 0.5 omdat er 2 leuke verwijzingen waren naar andere films.

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Waardeloos!!

avatar van mrron

mrron

Leuke film. Natuurlijk weer goed acteer werk van jack black!! Ook zeker leuk voor de kids maar jammer dat het engels is. Zodra ze ondertiteling kunnen volgen is dit voor hun zeker een aanrader! 4*

avatar van deGVR

deGVR

Jack Black is weer Jack Black en doet z'n ding, beetje gekdoen, beetje zingen en dat is allemaal best wel leuk. En daarbij komt Chris O'Dowd (General Edward) af en toe verrassend leuk uit de hoek.

Al met al een leuke film om een keer gezien te hebben. Zondagmiddag of als je kortingsbonnen voor de bioscoop hebt ofzo.

avatar van Muyo

Muyo

Ik moet zeggen, ik heb me wel vermaakt, maar eigenlijk is het een waardeloze film.

De special effecten omtrent de Bermuda Driehoek zijn wel erg mooi.

Het ontwerp van Lilliput is ook mooi gemaakt.

Het acteren vond ik redelijk, maar niet echt super.

Ook de humor is wat ik zeker miste, de film is wel grappig, maar niet op een humoristische manier.

Verder is het verhaal te eenvoudig en zijn er een aantal scenes die ze er niet in hadden moeten doen, want sommige dingen paste niet echt in de film thuis.

Krappe 3 sterren.

avatar van underground

underground

Ik ga hem vanavond kijken ben benieuwd

avatar van Timecop

Timecop

Scene met het nummer 'kiss' vond ik wel hilarisch . Voor de rest was de film ook best te pruimen, m.u.v. (zoals reeds gezegd) het einde.

avatar van Yugnav

Yugnav

Waardeloos!!! Heb 1x moeten lachen, voor de rest was het gewoon een hele slechte film. Kan Jack Black aub ophouden met acteren?