Major Payne (1995)
Geregisseerd door: Nick Castle
Met onder meer: Damon Wayans en Michael Ironside
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Major Payne
"He's looking for a few good men... or a few guys old enough to shave."
Majoor Benson Payne wordt op non-actief gezet bij de marine. Hij is een moordmachine, maar de wereldoorlogen worden tegenwoordig niet meer uitgevochten op het strijdveld. Hij is een soldaat in hart en nieren en weet zodoende niet wat hij moet doen in de burgermaatschappij. Zijn commandant vindt een baan voor hem als leraar op een school met randgroepjongeren, waar hij gebruik maakt van echte kogels en granaten. Zijn superieuren beginnen weer in hem te geloven, maar dan wordt hij naar Bosnië gestuurd.
Maj. Benson Payne
Cadet Dotson
Cadet Wuliger
Cadet Bryan
(verwijderd)
op een of andere manier toch nog wel een beetje vermakelijk
ThaNick
Damon wayans, neef van de Wayans Bros
Hardstikke leuk!
Ericinho
De Wayans broertjes zijn wanstaltig, en de personificatie van stupide, talentloze, niveauloze en platte ongein.
Damien is dus prima op zijn plek in deze productie.
John Doe
Soms lekker zieke grappen, bijvoorbeeld waarbij Mj Payne met een pistool een nachtverhaaltje verteld aan een klein kind.
speedy23
Wie een satire op het Amerikaanse leger verwacht, blijft op zijn honger zitten. Wat je krijgt, is een plat verhaaltje zonder verrassingen. Damons puberale grappen en grollen duiken precies daar op waar je ze verwacht zodat ze snel beginnen te vervelen. Deze film is zeker geen must. Er bestaat veel betere onderbroekenlol...
mikey
matige film leunt erg op komisch talent van wayans. en die man kan erg grapig zijn. let op de disco-moves van deze kerel op de muziek van de 2 live crew. shake that...! 2.5 voor wayans.
gemaster
Erg grappige film. Hier en daar wat voorspelbaar, maar dat zien we dan maar even door de vingers. 3,5 ster
ewalk
Ik vind het op zich wel een film met digable humor. In ieder geval beter dan de Scary Movie reeks en Blankman.
SuperSideSwipe
Wat een lage cijfers!
Ben ik dan de enige die deze film geweldig vond. Echt een film die ik ooit eens zomaar huurde zonder al te veel verwachtingen, maar waar ik helemaal rollend over de grond vanaf ben gekomen.
Ik vond Damon Waynes geweldig in de rol van superstoere ex marinier die zich op wat kinderen gaat afreageren.
Ik vond bijna alle grappen geslaagd. En al om een zeer goede komedie.
4,0
Waku
Redelijk maar niet bijzondere komedie.
Het is allemaal net iets te veel van het goede.
Te overdreven..
Pilcrepus
Hij is erg kinderachtig en flauw, maar er zitten hele leuke stukjes in. Wel een beetje aan de ondergewaardeerde kant vind ik persoonlijk..
ewalk
Ik heb hem laatst weer gezien en vond de grappen nog steeds goed. Toch maar opgewaardeerd naar een 4* vanwege de houdbaarheid van de grappen.
Vooral de scene met "BamBam" Bigelow, worstelaar van de vroegere American Wrestling Federation (WWF), was hilarisch.
Celluloid Dreams
Prachtige film, kan ik altid kijken, en elke keer lig ik weer in een scheur. Hoe ze het voor elkaar krijgen weet ik, maar ik vind het fantastisch. 4*
ags50
Leger: vaste ligplaats van in het wild levende viervoetige dieren (o.a. hazen).
Leger: verzameling van hominiden die in de evolutie zijn blijven steken bij bepaalde groepsinsecten (mieren, bijen, wespen) of kuddedieren (zebra's, gnoes) met een I.Q. van ten hoogste 30.
Leger: is dat niet de vergrotende trap van leeg?
Het schijnt dat het Ministerie van Defensie (dat betekent toch verdediging? wat doen ze dan in Irak en Afghanistan?) militairen als leraren aan scholen wil aanstellen om zodoende meer vrijwilligers te werven. Echt onwenselijke, Amerikaanse handelwijze die onder andere in deze film wordt tentoongesteld (OTC).
FixX
wat een flauw commentaar de film is gemaakt in `95
en dan begint men hier over irak en afghanistan
het is een leuk filmpje wat niks te maken heeft met de oorlog die er nu is
deze film had ook de principal kunnen zijn als ze daar een humor film van hadden gemaakt
of over z,n kamp in amerika waar jongeren naar toe gaan om 4 weken te zitten en te sporten en dicipline krijgen
nappe
Heb deze film al wel 10 keer gezien.
Ik heb hem vorige week gekocht op DVD, ik vind hem nog steeds super.
Een commandant moordmachine die een stel kinderen moet opleiden voor de militaire spelen.
Zijn stem, lach, manier van doen en zijn goude tanden zijn echt grappig.
*5 voor deze film!
fieko
geniale film
gweldig dat stukje dat hij een soort van visioen heeft
The Last
Erg grappige film. Vooral een komische rol van Wayans waar ik me kapot om gelachen heb.
3 sterren.
osman44
Erg leuke film, vooral de stem en gedrag van Wayans.
Gewoon top!
berrege
Wayans is een erg grappige acteur, en dat bewijst hij hier nog maar eens. Een paar leuke grappen, maar het verhaal trok op geen ballen. 2,5 voor mij
Betamax
Wat een zwakbegaafde film.
Zonde van m'n DVD+R heeft me toch 16 cent gekost.
Enorm flauw, geen humor aanwezig en super kinderachtig.
Die Damon Wayans kan ABSOLUUT niet acteren.
Te dom voor woorden en jammer dat ik geen 0* kan geven want 0,5* vind ik eigelijk veel te veel.
Ga snel een andere film kijken om over de schrik heen te komen.
AC/DC
Heb vroeger gigantisch kunnen lachen om deze film, vandaar deze 4,0

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Powder

Money Talks
Komedie / Actie, 1997

Renaissance Man
Komedie / Drama, 1994
oorlogsveteraanheadquarter military basemilitary servicebase majormilitary spoofinstructor