• 9.373.034 stemmen

Met onder meer: Magnus Härenstam en Ellionor Bille

Gesproken taal: Zweeds en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Tuppen

Cederkvist (Magnus Haerenstram) een nieuwe inwoner in een klein Zweeds dorp, wordt door de plaatselijke bevolking gezien voor de nieuwe 'efficiencydeskundige'. Dat houdt voor Cederkvist in dat alle vrouwen in het dorp zich geheel vrijwillig aanbieden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Robi

Robi

Dit is een behoorlijk onbekende film van Lasse Hallstrom en dat is ook niet zo verbazend. Het is een nogal vage licht erotische komedie over een geile man die de efficiency van de textielfabriek in een klein dorpje komt bijstellen te midden van alle vrouwelijke arbeidsters. Ergens moest ik bij de hoofdpersoon ook wel denken aan monsieur Hulot qua typetje maar bij Jacques Tati is de humor uiteraard veel subtieler en verre van ondeugend. De humor hier zat meer tegen die van Benny Hill aan. Geen film om vaak te bekijken maar voor een keertje toch best leuk. Ik word na het kijken van deze film overigens wel benieuwd hoe Lasse Hallstrom, die daarna toch hele mooie films op zijn naam heeft gezet, zelf naar deze film terug kijkt. Overigens had hij voor hij deze film maakte ook nog een film over Abba gemaakt. En dat is weer iets heel anders.