• 9.378.495 stemmen

Kim Novak Badade Aldrig i Genesarets Sjö (2005)

Drama / Thriller | 95 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titels: Kim Novak Never Swam in Genesaret's Lake / De Zomer van Kim Novak

Oorsprong: Zweden

Geregisseerd door: Martin Asphaug

Met onder meer: Anton Lundqvist, Jesper Adefelt en Jonas Karlsson

Gesproken taal: Zweeds

Plot Kim Novak Badade Aldrig i Genesarets Sjö

Zweden 1962. Erik is van plan zijn zomervakantie te houden in het zomerhuisje van zijn ouders, zijn beste vriend Edmund en zijn oudere broer Henry gaan ook mee. Vlak bij hun zomerhuisje woont een meisje dat denkt dat ze op Kim Novak lijkt. Haar echte naam is Ewa en geeft les op de plaatselijke school. Wat begint als een prachtige zomer ontaardt al snel in een nachtmerrie.

avatar van stinissen

Prachtige locaties in een uitstekende coming of age film .

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Erg prettige, rustig geschoten film. Mooie plaatjes van de natuur en een nostalgische, bijna dromerige zomer van Erik, Edmund en zijn broer. Die Scandinaviërs krijgen het vaak voor elkaar om een film reëel te houden, maar toch zo dat het niet saai is. Mede door het goede acteerwerk van de 2 vrienden. Er wordt heel langzaam naar de climax toegewerkt en je wil graag weten wie de moordenaar is. Het einde vind ik dan ook erg sterk dat Edmund Ewa een kus geeft en Ewa achterlaat. Ze is bevrijd en dat zie je ook. Dat Edmund de moordenaar is(althans hij weet waar de hamer is begraven) was verrassend. Een echte aanrader!!

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond het zelf wat tegenvallen, beetje traag, en daar moet je van houden.

avatar van Rmie

Rmie

De beschrijving bij deze film klopt niet.

Het meisje denkt zelf niet dat ze op Kim Novak lijkt.en de zomer ontaard niet in een nachtmerrie.

Zeker niet de film gezien.

Het is zeker een hele aardige film. Het duurde wel even voor de film op gang kwam, wat mij betreft.

avatar van Toontje35

Toontje35

Mooi verhaal, mooi drama. Had wel tijd nodig.

Maar inderdaad, de beschrijving klopt niet echt

avatar van Dievegge

Dievegge

Lichte tegenvaller. Mooie natuur. Leuk tweewoordenspelletje. Zwak verhaal. Vervelende voice-over. Blonde actrice. Geen Novak-lookalike. Alice Eve? Eendimensionaal personage. Louter object. Twee sterren.

avatar van AniSter

AniSter

Waar die middelste foto vandaan komt weet ik niet maar volgens mij niet uit deze film.

Wat een geweldige, sfeervolle en best wel realistische film. Een mix van meerdere genres waarbij humor toch wel uitstijgt boven drama en thriller. Niet alleen qua dialogen maar ook in kleine details zoals de deurbel van Ewa. Prima cast die prima rollen neerzetten. Daarbij een passend nostalgische muziekje. De 'flash forwards' met de voiceover stoorden totaal niet. Voor mij is dit een Zweedse topper.

avatar van james_cameron

Dromerige, melancholische coming of age-film over twee vrienden die in het zweden van 1962 een zomer doorbrengen aan het meer van Genesaret. De sympathieke personages, sterke dialogen en rake humor maken hier een aangename film van, al stelt de plot niet heel veel voor. Technisch steekt de film overigens leuk in elkaar, met veel grappige visuele details.