• 9.250.867 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Mark Pavia

Met onder meer: Miguel Ferrer, Julie Entwisle en Dan Monahan

Plot The Night Flier

"Evil Has a Flight Plan."

De rivaliteit tussen Richard Dees en Katherine Blair, twee reporters van het sensatieblad 'Inside View', laait hoog op als ze van hun uitgever een sappige opdracht krijgen. Een mysterieuze piloot die op kleine en verlaten luchthavens landt, zou zich tijdens nachtelijke moordpartijen te goed doen aan het bloed van buurtbewoners. In zijn privevliegtuig volgt Dees het bloederige spoor van deze moderne vampier. Hij zet getuigen onder druk om de meest akelige details te onthullen en drukt daarbij de meest wansmakelijke foto's af die hij kan vinden. Maar ook Blair laat zich niet onbetuigd om achter de waarheid te komen. Het lot zal haar hierbij een aardig handje helpen.

Richard Dees

Terminal Cop #1

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

...flew in from Derry...

Gelezen? Jazeker. Veel van verwacht? Nee. Goed? Ook niet. Vermakelijk? Wel degelijk. Aan een film als dit begin je niet met hoge verwachtingen en dan toch zeker onder de voorwaarde dat je King verhalen leuk vind en dat laatste doe ik zeker met een plank van de boekenkast gevuld met maar liefst 28 boeken van de betreffende auteur. En ook al kwam het me allemaal wel een beetje bekend voor kan ik niet met zekerheid zeggen dat ik de film ooit eerder zag.

Rioolblad journalist neemt de opdracht aan een seriemoordenaar te volgen die slachtingen aanricht op afgelegen vliegvelden niet wetende hoe zeer hij eigenlijk zijn eigen leven in de waagschaal stelt. Een plaat voor de harses heeft deze ongemanierde meneer toch al die niet van het vriendjes maken is en erg ver gaat voor zijn sensatie verhaal en foto's. Boodschappen die aangeven dat hij beter afstand kan houden slaat hij in de wind in zijn zucht de dader te ontmaskeren. Fraai wordt er aan een soort sinister mysterie gewerkt waarin vooral Dees zoekende is wat het allemaal betekent.

Buiten het feit gelaten dat het geheel toch een soort tv-film uitstraling heeft, is er een aardig sfeertje, is Ferrer prima als klootzak en heeft de soundtrack aardige momenten. Aardige wordt er naar een apotheose toe gewerkt waarin Renfield zijn ware gezicht laat zien waarna een het geheel een dubbele afloop krijgt. Super is het natuurlijk verre van, toch heeft het geheel genoeg kleur en karakter om beter te vermaken dan de algemene score zou vermoeden. Daarom dus grappig voor een keer en vooral lekker behapbaar qua speelduur.

avatar van RikkieD

RikkieD

Even de B-film bril opzetten en dan is het toch best een leuke film. Voor mij voor het eerst om Miguel Ferrer in een hoofdrol te zien. Verbaast me eigenlijk dat hij het nooit verder geschopt heeft dan (wat grotere) bijrollen hier en daar.

Voor wat deze film betreft, vrij standaard verhaaltje, niet heel spannend, maar wel lekker weg te kijken voor een horror. Met wat meer budget en wat scriptwijzigingen had dit best een stevige film kunnen zijn denk ik. Leuk om te kijken, niet te veel van verwachten.

Ik moet er wel bij zeggen ik ben bezig met een Stephen King marathon; veelal B-films, enkele pareltjes, maar 90% is goed te kijken en vermakelijk.

avatar van wess16

wess16

Het korte verhaal van Stephen King had ik jaren geleden al eens gelezen. Tot voor kort wist ik niet eens dat hier een film van was. Heeft fijne ‘nare’ sfeer en een prima klootzak van een hoofdrolspeler. Ook de muziek is mooi. 3,5*