Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Anne Hathaway, Jesse Eisenberg en Leslie Mann
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 20 april 2011
Plot Rio
"1 out of every 8 Americans is afraid of flying. Most of them don't have feathers."
Blu is een zeldzame Macaw papegaai die werd gevangen in de jungle van Rio. Hij belandde dankzij smokkelaars in Minnesota, waar hij gevonden werd en nu al vijftien jaar verzorgd wordt door Linda. De twee zijn onafscheidelijk. Op een dag komt een professor langs bij Linda om te vragen of zij en Blu mee gaan naar Rio om daar zijn ras te redden; Blu is namelijk het laatste mannetje van zijn soort. In Rio verloopt alles niet bepaald zoals gepland en beland Blu in een avontuur, samen met zijn soortgenoot Jewel en andere nieuwe vrienden.
- Trailer (YouTube)
Nico (stemrol)
Tulio (stemrol)
Nigel (stemrol)
Sid-the-gekste
Echt een leuke animatiefilm heb er echt van genoten..
Zeker wel een 4.00 waard...
wwelover
Matige film, kon het niveau van Ice Age sowieso niet halen. Het verhaal was veels te standaard en te cliché matig. Het ontbrak aan verrassingen, en aan goede grappen. Het zag er daarentegen wel erg goed uit. Stemmen vond ik niet bijzonder, alleen Jesse Eisenberg kon me echt bekoren. De muziek had ook wel wat beter gekund.
Toch nog 3*
AmazingPP
Wat een aangename verrassing was deze film! Erg mooi geanimeerd, erg leuk verhaal, erg grappig bij tijden en soms ontroerend. Wat wil je nog meer in een film! Ik heb net de Nederlandse versie gezien (met de stem van Jamai) en in 3D samen met mijn neefje van 5 en we hebben er allebei van genoten! Dikke 4,5 *!!
queenie
Vrolijke 3D film. Leuke animaties, grappig, mooie 3D en muzikaal. 4*
FrisoBoei
Drie keer niks, maar dat is meestal met de animatiefilms die niet uit de Pixar studios komen.
Het basisrecept voor een animatie film is hier gevolgd maar verder zijn er geen bijzondere ingrediënten toegevoegd, en zelfs het zout en peper ontbreekt.
Basisrecept voor een animatiefilm: neem een klungelige hoofdpersoon die op een rare manier in een moeilijke situatie terecht komt, doe daarbij een potentiële partner van het andere geslacht die eerst niets van de hoofpersoon moet hebben, geef hem een paar olijke vriendjes (meestal een grote slome en een kleine grappige), en geef hem een rivaal die een slecht plan heeft. Daarbij moet de hoofdpersoon ook nog groeien en dus heeft ier ergens problemen mee, en waneer het er op aan komt, dan lukt het ineens wel, meestal om zijn liefje te redden.
Standaard en simpel dus. Leuk voor kinderen maar meer niet. Moet wel zeggen dat de shots van een uitzicht op Rio wel mooi waren gemaakt, vooral met de ondergaande zon.
FrisoBoei
Trouwens toevallig net die week ook Fast Five gezien en beiden hadden een shot dat om het Christus de Verlosser beeld boven op de berg heen draaide. Was wel grappig om dit twee keer te zien in een korte periode, en dan ook nog een keer écht en een keer geanimeerd.
elayz
Erg leuke film, heb me prima vermaakt, leuke film, leuke kleuren en verhaal, we hebben ons prima vermaakt gisteravond!
Leuke film voor jong en oud,
soom
Vooraf: Ik had niet gedacht dat 'ie zo grappig was, ik had een hoop kinderachtig geneuzel en gedoe verwacht, waar ik als (semi) volwassene niet zoveel aan zou vinden. Maar dat was vooraf. En ja hoor, het werd een grappiger film dan ik ooit voor mogelijk had gehouden, of zo iets. Animatie was mooi (vooral de beginscenes, met al die vogels. Kleurrijk, daar hou ik wel van. Kleur geeft nou eenmaal iets aan een leven, maakt het leven niet zo zwart wit.
Blu en Jewel zijn mooie personages, Raffael was cool. Nigel vond ik wel persoonlijk iets minder, hij was imo niet helemaal goed uitgewerkt. Voor de rest is Rio gewoon leuk, geeft het net dat soort vermaak waarvan ik, als half volwassen vrouw, wel geniet. Ik ben dan ook eigenlijk in m'n hart gewoon een klein meisje, al doe ik wel dingen die een klein meisje niet doet (maar dat verder terzijde, want ja, het is al uit den treure geroepen en gezegd in o.a het topic van Sigaretten en Rookwaren, ghehe). Maar goed, op dat aspect na, ik blijf een beetje een klein meisje, hoe oud ik verder ook word, en dit soort films vind ik gewoon schaamteloos leuk.
tommiew
Erg leuke film, zoals je mag verwachten van de makers.Van de makers van Ice Age, maar het lijkt meer op Madagascar. Leuk uitgewerkt en voor alle leeftijden. Niet alleen voor kinderen.
Elineloves
Beetje een tegenvaller. Ik had sowieso moeite om te wennen aan de stemmen van de personages, want hoe dan ook zag ik telkens Anne Hathaway en Jesse Eisenberg voor me, en laten die nou allebei in mijn top 5 van meest ergerlijke acteurs en actrices staan.. Zelfs de stemmen kan ik niet uitstaan, blijkt maar weer.
Toegegeven, het is kleurrijk vormgegeven en op visueel gebied heb ik ook niks aan te merken op de film. Maar, ja, er is een maar, ik vond hem gewoonweg niet zo grappig. Beetje zouteloos zelfs. Voor mij was het een typisch geval waar de leukste dingen in de trailer zijn gestopt en verder weinig verrassingen bovenuit springen. De sfeer wisselt voor mij ook te erg, van vrolijk naar bedrukt, en het leek geen vaste rode draad aan te kunnen houden. Neem bijvoorbeeld de zang en dans scènes, voor een keer wel leuk, maar vaker gaat het onnodig ophouden en vertraagt het de boel. De voorspelbaarheid, tsja, daar kan ik moeilijk over gaan klagen want dat is iets wat je op voorhand al kon raden, dat het niet mindblowing vernieuwend zou zijn.
Nee, helaas was dit niets voor mij, te tam en te kinderlijk. Jammer.
dualcia
Geslaagde animatie! Het ziet er natuurlijk allemaal heel mooi uit, maar hij was vooral ook heel grappig.
Er zaten een hoop leuke karakters in en een hoop geslaagde grappen waar ik om moest lachen. Vooral de stukken waarin de toekans worden geïntroduceerd en alle stukjes met de 'domme bad guy' zijn heel leuk.
Ik heb me goed vermaakt de hele 1,5 uur lang en al die felle kleurtjes maakten me toch wel blij.
nlanaconda
Vermakelijke kinderfilm. Verstand op 0 en kijken maar.
Heb de Nederlandse versie gezien (ivm neefje) en dat irriteerde me helemaal niet.
Ik blijf er bij dat 3D het best werkt op animatie films en dat bleek ook dit keer.
+ Leuke diertjes
+ Vrolijke kleurtjes
+ Zeer vermakelijk voor jonge kinderen
+ Leuke muziek
- Echt een kinderfilm
- Vrij simpel verhaal (maar dat moet ook voor kinderen)
FillumGek
Deze jongen van uiterste heeft, na het zien van talloze horrors, maar weer eens een kindvriendelijk animatiefilmpje opgezet. Inmiddels zijn zo'n beetje alle denkbare dieren al omgetoverd tot een vertroetelende tekening en ook na het zien van Rio zullen verschillende moeders hun koters meenemen naar de dierenwinkel om ook zo'n mooie blauwe papegaai in huis te nemen. Dus ik kan niet wachten!
Blu is namelijk cool. Hij poetst zijn tanden, leest de krant, drinkt koffie en kan langs trapleuningen omlaag glijden. Maar één ding kan hij niet... en dat is vliegen! Jawel, het eerste dikke cliché dient zich aan. De held in het verhaal heeft altijd één mankement die aan het einde wordt overwonnen zodat het karakter zich heeft ontwikkeld. Want als je echt iets wil, dan kom je er wel. Laat dat een wijze les zijn, kinders. Het komt niet als een donderslag bij heldere hemel dat Rio van het ene cliché in het andere valt. Uiteraard wordt Blu lastig gevallen door een kwaadaardige kaketoe en ziet zijn chick Jewel hem in het begin helemaal niet zitten. Maar of het goed komt tussen hun twee ga ik natuurlijk niet verklappen, jongens en meisjes.
Visueel heeft de film alles mee. Het is vaak genieten geblazen van de kleurrijke vogels en tropische locaties. De hippe muziek wordt goed ondersteunt door draaiende discoballen en chaotische beelden van dansend jungle-ongedierte. Het is dat ik tijdens het kijken in de box zat, anders had ik spontaan een dansje rond de kamer gedaan. Het is alleen jammer dat zo'n film nooit 80 minuten lang vrolijk kan zijn. Zo waren de stukken met de badguys behoorlijk duister en moest m'n moeder me regelmatig sussen omdat alle kleurtjes verdwenen waren.
De personages Blu en Jewel zijn geslaagd, andere leuke toevoegingen waren de kwijlende hond en Nigel die een heerlijk geschifte lach heeft. Waar ik me aan ergerde was de stem van Blu, die werd ingesproken door Eisenberg. Elke keer als hij zijn snavel lostrok zag ik weer voor me hoe die kroeskop zijn Facebook-account aan het updaten was. Helaas blijkt ook de humor van een wel erg kinderlijk niveau te zijn. Bij iedere slapstick scene hoorde ik de schaterlach van de Teletubbie-zon in mijn hoofd. Misschien word ik dan toch te oud voor deze ongein...
Of misschien niet. Ice Age en recent nog Tangled konden me namelijk wel bekoren. Zolang de personages maar grappig zijn en er genoeg humor inzit ben ik tevreden. Rio is zeer onderhoudend, maar staat desondanks op de automatische piloot. Ik snap dat de doelgroep veel jonger is dan ik, dus ik geef hier gewoon een voldoende voor. Die kleine spruiten zullen zich hier wel mee vermaken.
gillie24
Ach, leuk om een keer gezien te hebben, maar haalt niet het niveau van recente animatiefilms als Tangled. Despicable Me, How to train your dragon en ook niet van Ice Age. De humor is daar simpelweg niet aanwezig genoeg voor. De kleurrijke animatie is top, maar voor volwassenen niet grappig genoeg. Kinderen zullen hier wel van genieten. De stem van Jesse Eisenberg irriteert. Hij heeft zo een 'nerdy' stem. Nou is Blu ook niet bepaald een toonbeeld van een 'gladde' vogel, maar het matched gewoon niet.
MerLiNiuM
Vind deze films echt leuk. Ze hebben dan ook meestal een dubbel bodum 3*
gandalf4
echt een slaap verwekkende film je weet al na de eerste 10 minuten hoe het gaat aflopen, net als veel films van pixar. Zoals frisoboei al heeft gezegd begint het met een vogel die niet kan vliegen of wat ever en ontmoet dan een vriendin, raken in de problemen en het komt op het laaste momnet toch weer goed, ik vindt het concept zwaar gestolen van finding nemo. alleen daar heeft een vis last van dat hij een klein vinnetje heeft. pfff. ook een bagger film btw. Doe mij maar up of Madagascar
suzanshady
In 1 woord wauw!
Wat een fantastische film, want het is super mooi gemaakt met veel humor en een beetje romantiek.
Erg gelachen om Will.i.am en Jamie Foxx.
Jesse Eisenberg deed het fantastisch net als in the Social Network:)
5 stars!
rolfgizmo
Topper! 4.5 net met mijn vriendin gekeken, dag bovenbuurvrouw:) leuke foto van je zelf!
u.alreadyknow
Echt een leuke film! De kleuren, de muziek, de stemmen (vooral Jamie foxx en Will i am) waren allemaal erg geslaagd.
Dat ik in het begin al wist hoe het zou eindigen vind ik helemaal niet erg bij deze film. Ik had een happy gevoel achteraf en ik vond de film nergens saai worden, alles was vrolijk en leuk.
erpunited
Leuke vrolijke film. Felle kleuren, samba muziek. Het is een feel good movie. Leuk om een keer te kijken, zeker zo op een zondagochtendje.
Atka
Ik ben het eens met Kos:
' Beetje kinderachtig en flauw, maar de setting en kleurrijke toestanden maken het nog wel enigszins de moeite waard.'
Een 6.5
wege
Klopt helemaal dat basis recept, daarom mijn waardering, misschien wel een ½ hoger dan ik anders gegeven had omdat ik 0,5 toch wel een belachelijke waardering vind. Maar zoals altijd ieder het zijne ...
Riddierid
Wat een mooie film! het begin was erg sterk waarnaar het erg afzwakte tot het midden van de film waarnaar het weer erg spannend werd! hmm, ik denk dat ik deze film dus maar eens ga kijken! of niet... neey toch niet. oeh ik moet poepen.
kibopiase
Best wel geslaagd.
Rio weet vooral een vakantiegevoel te creeeren. De film is heerlijk kleurrijk en alles ziet er erg aantrekkelijk uit. De stad, de stranden, de lucht, de carnavalsparade, de dieren zelf...leuk!
Daarbij kent de film ook een leuke, vlotte soundtrack die de film een lekker ritme geeft.
Verder is de film niet enorm bijzonder. Je krijgt een plot waarvan je weet hoe het af gaat lopen, inclusief plottwistje op het einde die ook wel te verwachten was omdat je dit wel in de meeste animatiefilms ziet. Wat ik wel jammer vond is dat de film niet enorm grappig is. Ik miste wat scherpe grappen die ouderen aanspreken. Het is meer wat kinderlijke grappen, maar ze zijn best wel aardig. Ik vond vooral de bulldog erg leuk, jammer dat hij pas later in de film zat. Ook de hele kleine vogeltjes waren funny. De 2 vogels in de hoofdrol waren ook goed te doen, maar zoals vaker zijn het vooral de side-kicks die een film grappig maken.
Leuk tussendoortje.
Deels ben ik het eens, ik vond de film wel erg grappig, oke niet op zijn top maar er zaten zeker lachwekkende elementen in. Leuke film leuk verhaal lekker cliche, een film waar je op zondag middag languit gaat liggen en even niet hoeft na te denken.

Rio 2

Life of Pi
Avontuur / Drama, 2012

Jibeuro
Drama, 2002
rio de janeiropetvogelvillaincarnavalparrotmusicalcanary computer animatiejunglesamba staddierduringcreditsstingerpetscartoon birdrio de janeiro, brazilbrazilbirdbrazilian cinemasmugglersmacaw