• 9.375.093 stemmen

Met onder meer: Anne Hathaway, Jesse Eisenberg en Leslie Mann

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 20 april 2011

Plot Rio

"1 out of every 8 Americans is afraid of flying. Most of them don't have feathers."

Blu is een zeldzame Macaw papegaai die werd gevangen in de jungle van Rio. Hij belandde dankzij smokkelaars in Minnesota, waar hij gevonden werd en nu al vijftien jaar verzorgd wordt door Linda. De twee zijn onafscheidelijk. Op een dag komt een professor langs bij Linda om te vragen of zij en Blu mee gaan naar Rio om daar zijn ras te redden; Blu is namelijk het laatste mannetje van zijn soort. In Rio verloopt alles niet bepaald zoals gepland en beland Blu in een avontuur, samen met zijn soortgenoot Jewel en andere nieuwe vrienden.

Blu (stemrol)

Tulio (stemrol)

Nigel (stemrol)

avatar van WB

WB

Toch wel een grappige trailer! Ben benieuwd wat hier uitkomt...

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Lijkt me een hele leuke animatie film. Met Anne Hathaway, een van mijn favoriete actrices. Ook al acteert ze in deze film natuurlijk niet, toch wil ik hem zien.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Deze lijkt me erg leuk. Ik ben gek op animatie én op vogels, dus dit moet wel goed zijn!

avatar van Elineloves

Elineloves

De trailer is inderdaad ontzettend leuk! We zagen hem in het Vlaams, dat had helemaal zijn charme.. Hoop niet dat dit een film is waarbij alle grappige momenten in de trailer verwerkt zijn.

avatar van Pink'eltje

Pink'eltje

De film speelt zich af in Brazilië... Trailer was een feest van herkenning wat mij betreft kan ie gewoon niet slecht zijn...

Hij krijgt hoe dan ook al 1 ster omdat het verhaal zich in Rio de Janeiro afspeeld!

avatar van Elineloves

Elineloves

Ochot, er heeft iemand flashbacks hoor. Wrijf het er maar in!

avatar van schram101

schram101

Trailer is erg komisch. Hoop iets in de stijl van Kung Fu Panda!

avatar van Emiledj

Emiledj

Erg leuke trailer en hoop op een lekkere tranentrekker (van het lachen). Deed mij een beetje denken aan Paulie met dezelfde soort humor.

Ja, ziet er allemaal hoopvol uit

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Deze lijkt me niet zo.

Toen ik naar de bios ging was deze trailer halverwege bezig en ik dacht dat het een Pixar Short was.

avatar van Butchers

Butchers

Trailer ziet er wel grappig uit.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Volgens mij wordt dit één groot kleuren festijn. Hopelijk met wat lekkere muziek. Laat maar komen!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wat een verschrikkelijke trailer.. meestal doen ze nog eens extra hun best om de trailer op een representatieve manier grappig te maken, dus dat beloofd veel

Gaat echt berg afwaarts die animatie tegenwoordig. De ene na de andere teleurstelling, ze zien er niet uit en de humor wordt al jarenlang herhaalt

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

knap dat er nu al een stem bij staat.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Timothyvdmeer schreef:

knap dat er nu al een stem bij staat.

Er is al (minimaal één) persscreening geweest.

Ik was daar ook bij. Heb nog niet gestemd, moet me nog even beraden. Vond de film in elk geval erg leuk.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

ok vandaar. Ja wel voorstukjes gezien en ben er wel benieuwd naar. Maar had niet zoiets van deze MOET ik zien.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Al uit in Sint Maarten en hem daar gister direct gezien (megaplex 7 sxm) als je me niet gelooft.

De film is een aaneenschakeling van clichés (pratende dieren, domme criminelen, grappige side kicks, elke dag is een vakantie) en is doorspekt met vooral mooie plaatjes.

De film is zeker goed te kijken met lekkere muziek en af en toe goeie humor, maar verwacht geen dolkomische film of een nieuwe cgi meesterwerk. Gewoon een aardige kijkweg film.

De 3d effecten zijn redelijk ok.

avatar van Tinuzzz

Tinuzzz

Rio schittert vooral door de vrolijke kleuren en de vrolijke muziek. De humor is vooral kinderlijk en erg overdreven. Komt niet bij het niveau van Ice Age.

avatar van _Casper_

_Casper_

hele leuke en gezellige animatie film, die vermaakt van het begin tot het eind. Voor alle leeftijden geschikt. Zit leuke humor in en ook leuke personages. En ook een aantal leuke muziek nummers!

Heb me er erg mee vermaakt, aanrader om te zien

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Het is een film vol met clichés maar ik zat de volle 96 minuten met een smile op mijn gezicht...vooral de bijrolletjes van Jamie Foxx en Will i Am waren zeer leuk gedaan ...

avatar van The Oceanic Six

Best wel geslaagd.

Rio weet vooral een vakantiegevoel te creeeren. De film is heerlijk kleurrijk en alles ziet er erg aantrekkelijk uit. De stad, de stranden, de lucht, de carnavalsparade, de dieren zelf...leuk!

Daarbij kent de film ook een leuke, vlotte soundtrack die de film een lekker ritme geeft.

Verder is de film niet enorm bijzonder. Je krijgt een plot waarvan je weet hoe het af gaat lopen, inclusief plottwistje op het einde die ook wel te verwachten was omdat je dit wel in de meeste animatiefilms ziet. Wat ik wel jammer vond is dat de film niet enorm grappig is. Ik miste wat scherpe grappen die ouderen aanspreken. Het is meer wat kinderlijke grappen, maar ze zijn best wel aardig. Ik vond vooral de bulldog erg leuk, jammer dat hij pas later in de film zat. Ook de hele kleine vogeltjes waren funny. De 2 vogels in de hoofdrol waren ook goed te doen, maar zoals vaker zijn het vooral de side-kicks die een film grappig maken.

Leuk tussendoortje.

avatar van Onslaught

Onslaught

Leuke animatiefilm van de makers van Ice Age.

avatar van FuzzyNL

FuzzyNL

Leuke animatiefilm van de makers van de Ice Age trilogie.

Vandaag in de bioscoop gezien in 3D,

Inderdaad wat meer kinderlijke grappen. De bijpersonages waren erg vermakelijk, de bulldog, pedro, tulio, linda rafael. Ook erg genoten van Jesse Eisenberg als voice voor Blue, zijn stem past geweldig bij het character Blu.

Het plot is een standaard animatieplot, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de vrolijke en aanstekelijke muziek en de prachtige kleuren.

3/5 sterren

avatar van trojan.exe

trojan.exe

word er veel in deze film gezongen? ik ben dol op animatiefilms maar heb een hekel aan die musical achtige films als bijvoorbeeld tangled

avatar van Lange Darm

Lange Darm

Net in Bios gezien, erg vermakelijke film alleen het 3d is zwaar overbodig en hoeft ook niet naar mijn mening, maja dat is met veeel meer films. De stem van Jesse Eisenberg ofwel Blu is geweldig en vond ik persoonlijk Perfect gecast.

avatar van mandy7

mandy7

trojan.exe schreef:

Dat valt in deze goed mee, ongeveer 4 liedjes.

avatar van manecas36

manecas36

WB schreef:

Toch wel een grappige trailer! Ben benieuwd wat hier uitkomt...

Ja, een grappige trailer! Maar is dit vernieuwend t.o.v. Ice Age? hmm

avatar van MissyNador

MissyNador

Trailer was leuker dan de film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Animatie films vind ik zowiezo wel leuk en deze is ook best de moeite, het is alleen al mooi om te zien hoe mooi het gemaakt is althans dat vind ik dan.

avatar van mandy7

mandy7

manecas36 schreef:

Ja, een grappige trailer! Maar is dit vernieuwend t.o.v. Ice Age? hmm

Hij is een heel stuk mooier gemaakt dan Ice Age.

En even grappig.

avatar van amanda22

amanda22

Diegene die vinden dat er geen verhaal in zitten snappen denk ik de clue niet maar goed. Het is ook geen ijzersterk verhaal maar ok het is een animatiefilm. Volgens mij kijk je daar naar om van te genieten.

Heb gelachen en genoten! De karakters waren komisch en de muziek was vrolijk!

Misschien omdat ik zelf een papegaai heb genaamd RIo dat ik daarom een beetje gek ben van deze film