Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Ti West
Met onder meer: Sara Paxton, Pat Healy en Kelly McGillis
Plot The Innkeepers
"Some guests never checked out."
Het 'Yankee Pedlar' hotel is bijna honderd jaar open geweest en sluit binnenkort zijn deuren. De laatste twee receptionisten Claire, een vrouw van in de twintig en Luke, een computergek, zijn ervan overtuigd dat het spookt in het hotel en willen dit bewijzen. Maar dan checkt een groep mysterieuze gasten in, in het hotel, waaronder Leanne Rease-Jones, een voormalig actrice die nu helderziende is. Als er dan vreemde dingen beginnen te gebeuren, weten Luke en Claire niet wat ze wel of niet moeten geloven.
Claire
Old Man
Officer Mitchell
Medic
darkcity
Ik hou wel van enge hotels en de film had dan ook een goede sfeer. En toch is de film het net niet. Op 1 of andere manier kan je het allemaal net niet serieus genoeg nemen om echt goed te worden. Er wordt prima geacteerd en de luchtige dialogen maken de film in ieder geval vermakelijk om naar te kijken. Ook heeft de film best spannende momenten en zitten er geen standaard schrikmomenten in. Mede daarom kan ik deze film toch wel waarderen. Voor nu 3 sterren. Wellicht 3,5 ster als ik hem straks nog een x kijk en ik hem nog steeds okee vind.
Nogal doorsnee horrorfilmpje, sfeervol maar vrij cliché en aan de trage kant. Vooral de eerste helft sleept zich voort, zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Tegen het einde gaan de remmen gelukkig los en valt er flink wat te griezelen, mede door de doeltreffende soundtrack. Jammer dat de akteurs weinig bijzonder zijn; vooral Sara Paxton is enigzins te lichtgewicht voor een dergelijke film. Regisseur Ti West brengt alles fraai in beeld en bouwt de spanning vakkundig op, maar door het nogal fantasieloze script, dat elementen van allerlei betere films combineert, weet de film niet uit te stijgen boven de grijze middelmaat.
Nee dit was het toch niet echt want deze film barstte van de clichés en elke typische horrorfout die een hoofdrolspeler of speelsters kon maken werd ook gemaakt in deze film. De beide hoofdrolspelers in deze film waren ook nog eens zo achterlijk als maar wat, zeker Sara Paxton. Het verhaal, duurt wel effen eer het echt opgang komt, was niet slecht en wist opzicht ook wel te boeien (zitten een paar aardige schrikmomenten in) maar aan al die typische horrorfouten heb ik me enorm aan gestoord. Hierdoor was de film ook nergens echt verrassend was voor mij. Best wel jammer want men had er iets veel leukers en spannender van kunnen maken.
Mijn god wat zag Kelly McGillis (mevrouw Top Gun) er oud en onherkenbaar uit in deze film. Dat was misschien nog het meest schrikbarende van deze film.
Bossjosh
Had wel wat meer verwacht van deze film. Er werd wel redelijk goed geacteerd. De film kwam veelste traag op gang. En tegen het einde van de film werd het iets wat spannender. Maar dat kon de film ook niet meer redden. Horror zat er (niet echt) in ik vond het allemaal wat slapjes aanvoelen.
-P-
Klassieke spookfilm.
Het eerste gedeelte van de film is ontzettend leuk, en absoluut spannend en smaakt naar meer maar daarna schiet de klad er een beetje in. De spanning in de film wordt continue goed opgebouwd en dan hoop je dat het ook echt spannend wordt maar dat gebeurt niet en dat is jammer.
De relatie van de 2 hoofdrolspelers is erg grappig en goed gespeeld.
Leuke film om te kijken maar daarna heb je wel zoiets van, " Nah, was dit het "
Corcicus
Voor het eerst een rotfilm van Ti West. Zijn vorige werken vond ik nochtans goed tot zeer goed, maar hier is werkelijk niets aan. Eentje om zonder verpinken over te slaan.
Noodless
Nou, wat was me dat ?
Flauw spookverhaaltje met irritante personages waarin eigenlijk niet zoveel gebeurt.
De dialogen zijn saai en de film weet de kijker toch 1 keer min of meer te schrikken.
Totaal geen spanning ! Een film om vlug te vergeten. 2/10
HALVE TAMME. (moderator series)
Nou, wat was me dat ?
Totaal geen spanning ! Een film om vlug te vergeten. 2/10
Voor mij zaten er helemaal geen schrikmomenten in.
(Met de rest ben ik het volledig eens).
patmaniac
WHHHHOOOOAAAAH.....i'm on fire......heb nu vanavond 3 films gekeken in minder dan 3 kwartier.....but but but film.......en what in the blue fuck happened to kelly Mcgillis....holy hell die is in 24 jaar tijd 50 jaar ouder geworden......bbbbbrrrrrrr!!!!!
Keurig kadreren.
Regisseur West, die zijn klassiekers kent, gaat ook hier rustig te werk. Dit komt in eerste instantie de sfeer en spanningsopbouw absoluut ten goede, maar doet de film ook in slowmotion de bocht uitvliegen tijdens de tweede helft. Met name wanneer de hoofdpersonages wat vreemde keuzes beginnen te maken is er nog onvoldoende humor aanwezig om een en ander te kunnen rechttrekken.
Het tegenvallende script komt de schrikmomenten ook niet ten goede, hoe keurig gekadreerd de griezeligheid ook in beeld wordt gebracht. En hoe griezelig McGillis dan ook, geheel natuurlijk, is getransformeerd in een oude heks, ook zij weet niet veel meer te bereiken dan de sisser waarmee een en ander lijkt af te lopen.
Redelijk.
El ralpho
Goedkope kermisattractie
The Innkeepers is als een goedkoop spookhuis op de kermis waarvoor je het minimale bedrag betaald maar waarvoor je je zelfs voor dat bedrag achteraf alsnog afvraagt hoe ze zichzelf in godsnaam als spookhuis durfden te presenteren. Het zit hem bij deze film dan ook voornamelijk in de presentatie. Het gegeven mag dan wel uitgemolken zijn; er zijn nog genoeg films die hier dan alsnog iets leuks mee weten te doen. In het Yankee Pedlar hotel gebeurt eigenlijk gewoon te weinig waarbij zelfs de finale je amper iets laat zien. Mensen subtiel laten bibberen door weinig te tonen kan hierbij het uitgangspunt zijn, maar ook van Blair witch achtige praktijken is in deze context totaal geen sprake.
Dan zijn er nog de twee werknemers van het hotel zelf die de film hadden kunnen dragen maar dit absoluut niet doen. De twee worden gepresenteerd als twee vervelende nerds die me met hun lege dialogen eerder lieten gapen dan dat ze me wakker hielden. Paxton wist me met Shark night 3D al niet weg te blazen met haar acteer prestaties en flikt bij deze film wederom hetzelfde. Het is duidelijk dat zij slechte films er niet bepaald beter op maakt. Haunted horrors weten verder altijd mijn interesse te wekken, maar in die zin laat de film je absoluut van een koude kermis thuiskomen. Mijn interesse bleef nog enigszins gewekt omdat ik benieuwd was naar de ontknoping, maar deze eindigt in zo'n ongelofelijke sof (inclusief goedkoop schrikeffect helemaal aan het einde) dat ik geen goed woord meer voor deze film overheb.
DjFrankie
Slappe hap, erg traag begin, wel goeie geesten. Daarom had hier veel meer in gezeten.
Ben het wel met El Ralpho eens, alleen een absurde 0,5 geef ik hier niet voor, daarvoor was het einde te leuk.
Sopherian
Het begon als een slap langdradig verhaal.
Ergens op de helft zagen we het eerste spannende stukje, en ik dacht eindelijk het gaat beginnen... EN TOEN GEBEURDE HET!!! De aftiteling begon en we waren allemaal uit ons leiden verlost.
De laatste 10 minuten werd nog even een kat en muis spelletje in gezet om het wat spannender te maken. maar dat was het.
dafoefan
Behoorlijk slecht!
De film was niet realistisch. Niet dat "realistisch" en horror vaak samen gaan, maar het gaat meer om hoe de hoofdpersonen reageren op dingen. Als je in een hotel werkt en het is laat op de avond ga je niet als gekken tegen elkaar schreeuwen. Als een gast daar vervolgens last van heeft ga je die niet ongelijk geven. Heel onwerkelijk allemaal. Dit soort dingen blijft me storen door de film heen. Ik vind het altijd heel duidelijk bij een B-film dat je je ergert aan één of meerdere personen.
Hoe denken anderen hierover?
Spartaan1986
Ik had erg gehoopt op wat anders dan de andere standaard 'geestenfilms'. Dit leek te gaan gebeuren aangezien de meeste van dit soort films zich afspelen in een oud huis gekocht door een gezin dat net verhuisd is ofzo iets. In The Innkeepers gaat het om een oud stoffig hotel waar het spookt. Dat kan best leuk worden dacht ik. Met een redelijke cast en een goede sfeer (waar West vaak wel raad mee weet) moet dat goed komen.
Sfeer heeft de film ook wel. De eerste 45 minuten zijn erg langdradig en zelfs wat saai, maar daarna wordt de film steeds iets boeiender, wordt het tempo wat opgeschroefd en blijft het toch interessant om te kijken hoe dit af zal lopen.
Maar wat het grote probleem van de film is is dat het totaal geen verrassingen kent. Het is allemaal heel braafjes. Er komt bijvoorbeeld een gast inchecken die iets heel mysterieus uit straalt en je verwacht dat er heel wat gaat gebeuren rondom deze persoon. Maar dat valt echt ontzettend tegen.Als de film eenmaal afgelopen is heb je zo'n gevoel van: leuke avondvulling maar ik ben niet omver geblazen. Verre van dat zelfs.
Jimske
Ik vond dit een aardig filmpje over geesten, met regelmatig een komisch elementje in de film waar ik toch wel heb van moeten lachen. Op gebied van horror viel het wel beetje tegen, ik stoorde me niet echt aan het trage tempo, vind dit wel eens fijn om er rustig in te komen. Maar, er is een maar, het verhaal op zich is te platjes, en er zitten eigelijk geen grote verrassingen in. Het blijft allemaal mooi binnen de lijntjes, degelijk maar niet meer dan dat! 3*
clockwork72
Er wordt een aardig sfeertje neergezet in deze spookhuishorror. Maar toch zijn de eerste 70 minuten van de film behoorlijk saai, pas het laatste half uur kwam er wat spanning in zoals dat vaak is bij dit soort films. 3 sterren voor het laatste half uur.
Marc PB
ik vond hem leuk en genoot ervan ook was het laaste half uur waar het begon heerlijke spaning hij krijgt van mij een 3,5
Vakkundig gemaakte horrorthriller. West is er echt een kei in. Helaas heeft het verhaal net te weinig om het lijf om me echt te grijpen. Net geen 3,5.
En oei, wat deed het pijn om Kelly McGilles zo oud te zien. Daar had mijn hele generatie ooit een oogje op......
dutchtuga
Herzien en toch een halfje erop. Ti West weet alweer een fantastische sfeer neer te zetten en met de eerste kijkbeurt in het achterhoofd valt nu nog meer op hoe een sterk drama met horror-elementen dit eigenlijk is. Erg goed.
knusse stoel
Grappige en nu en dan ook wel griezelige film.
Het begin en eerste helft verlopen rustig maar wel in een goede sfeer met aansprekelijke karakters.
Had het veel slechter verwacht, dus dit was echt een opsteker.
Dus als je van aanstekelijke humor en een griezelige sfeer houdt; kijken!
jipt
Wat is Ti West toch een geweldig regietalent. Weet met het minimale een geweldige beangstigende sfeer te creeëren. Niet heel vernieuwend of veelzijdig deze, maar wel erg beklemmend, sfeervol en vol suspense. 3,5*
Beste te kijken 's nachts met koptelefoon brrrrr.....
ingrid1988
Beste te kijken 's nachts met koptelefoon brrrrr.....
ik wil deze film graag zien, maar kan nergens op internet of in de winkel de dvd vinden, van wie kan ik de film overkopen? of heeft iemand een tip waar de film nog te koop is?
Norma
Net als de personages, die maar wat liepen te dollen bij gebrek aan iets zinnigers om te doen, voelde ik gaandeweg de verveling toeslaan en hoopte ik net als zij dat er in vredesnaam nog iets zou gaan gebeuren. Paxton en Healy maken er gelukkig wel wat van,maar ik vond het meer komedie dan de “griezelfilm” waar ik op hoopte. Slecht wil ik het niet noemen, maar poster en plot schiepen bij mij een andere verwachting, ik had het spannender verwacht allemaal.
Rickyman
Een beetje slap en niet spannend verhaal,
de onherkenbare McGillis vond ik ook het schokkendst..
DurkaDurk
Ik heb hiervoor speciaal een account aangemaakt om jullie te vertellen dat je deze film echt dikke stront in een trechter is. 3/4 van de film word er gepraat over onzin wat niet eens over de film gaat, alles duurt heel lang voordat het daadwerkelijk gebeurt (Zoals ze loopt de kelder naar beneden naar de plek waar iets gaat gebeuren, dit duurt ongeveer 5 minuten) op de plek aangekomen willen ze de spookvrouw oproepen en dan zegt het meisje dat ze de geest ziet en dan die je hem niet eens....
Het enigste schrikmoment was voor mij toen er een kraai uit de kelder vloog.
Al met al, als je zin hebt in een film waar je je aan gaat ergeren omdat je erachter komt dat bijna alles wat ze doen/zeggen niks met de film te maken heeft en en slechte ''geesten'' wil zien die max 3 seconden in beeld zijn, kijk dan deze film!

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Me and You and Everyone We Know
Drama / Komedie, 2005

Shutter