menu

Hudson Hawk (1991)

mijn stem
2,56 (805)
805 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Komedie
100 minuten

geregisseerd door Michael Lehmann
met Bruce Willis, Andie MacDowell en Danny Aiello

Leonardo da Vinci wist in de tijd dat hij voor de Hertog van Milaan werkte het geheim van de alchemie te ontsluieren. Het kristallen-stelsel dat hij hiervoor gebruikte heeft hij verstopt in drie van zijn uitvindingen. Vijfhonderd jaar later komt Eddie, Hudson Hawk, uit de gevangenis en hij wordt gelijk onder druk gezet om het Sforza paard te stelen. Maar hij weet alleen niet dat zijn opdrachtgevers alleen de kristal die er in zit willen hebben.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=P8klbSyczKk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van gondwana
vond ik wel grappige zever, ik bekijk hem graag af en toe.

3,5
Precies de film waar ik zin in had.
Hard wezen stappen op de zaterdag-avond, op zondag flink moe. Wat past zo'n film dan heerlijk op de zondagmiddag. Lekker domme humor, zonder na te denken, grappige personages, geinige gebeurtenissen. Ik heb me toch wel optimaal vermaakt tijdens het kijken!

crack1
In mijn ogen een dikke flop!

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Deze film al lang niet meer gezien en nog maar eens opgezet. De film is een gezonde combinatie van over de top actie en een gedoseerde basis humor. Humor blijft een kwestie van smaak, maar ik heb er persoonlijk toch van genoten. Bruce Willis die het script schreef, vatte het geheel op als een sprookje met de nodige humor om eventuele misgelopen plotwendingen op te vangen. Eindresultaat is een leuke actiekomedie waar je zeker van kan genieten.

avatar van Timothyvdmeer
3,0
Bunny ball ball.

Leuke film dit...leuke rol van Willis. Ok de film heeft wat mindere momenten maar blijft leuk om te zien. Genoeg humor.

3*.

avatar van JacoBaco
2,0
Bruce Willis doet het goed als John McClane, maar hij moet niet te grappig gaan doen zoals in deze film. Komedie is niet weggelegd voor onze Willis.

Deze film faalt voor mij dus al vanwege de humor.

Reden genoeg voor een 2,0*

4,0
au contraire, ik kan de cynische/sarcastische humor wel waarderen van vriend Bruce. Dit in combinatie met het nonchalante acteren en de meesterlijke muziek maakt het voor mij een toppertje. De chemie spat duidelijk van het scherm tussen Willes en zijn partner in Crime aka ruggenprikker, je kan duidelijk zien dat ze het naar de zin hebben.

Tuurlijk moet je niet teveel nadenken over de onwaarschijnlijkheden in het verhaal en de idiote plotwisselingen. Gewoon verstand op nul en kijken.

Toppertje !

avatar van DeCol
2,5
Een film die ik geen enkel moment echt serieus heb kunnen nemen omdat het constant grappig moest zijn. De humor was soms leuk, maar grotendeels van de film kon ik er niet om lachen. Bruce Willis is een geschikte Hudson Hawk, dat wel. Film is verder nogal flauw en erg onwaarschijnlijk. Voor een keertje wel eens leuk, maar verwacht er niet veel van.

2,5*

avatar van the new guy
4,0
Belachelijk laag gemiddelde als je 't mij vraagt. Hilarische actiethriller.

avatar van Rosicky
1,5
Onnozel actiefilm, die te graag grappig wil zijn, maar het dus niet is. Willis met gore oorbelletjes stelt teleur. Irritante boeven doen ook niet veel goed. (Mijn god wat is die vrouwelijke boef lelijk! niet normaal) en een plot dat best wat had kunnen zijn, maar het te veel moet hebben van - vooral slechte - grappen.

Enige leuke vinding is dat Willis de tijden van alle liedjes in de film weet, en daarom gaat zingen zodra hij een bepaalde tijd hoort. Ook een mooie poster trouwens. Dat maakt natuurlijke nog geen goede film. Ruim onvoldoende.

avatar van 606
3,0
606
Leuke humor en actie.
Verders niks speciaals.
Acteren was redelijk goed.

3 sterren

2,0
Heb hem gisteren gekeken. De eerste +/- drie kwartier is het vermakelijke, leuke actiekomedie, zeker de moeite waard. Maar daarna wordt hij met de minuut kanslozer, eigenlijk vanaf het moment dat de idioten met snoepjesnamen een belangrijkere rol krijgen. En het wordt maar kanslozer en kanslozer, met als dieptepunt dat die trut een dolfijn na gaat doen.

Nee, het gaat wel eens over een minimumleeftijd, maar geef deze film maar een maximumleeftijd van een jaar of 8. Damn, wat heb ik me verkeken. Kon het ook niet opbrengen om het laatste kwartier te kijken

0,5
Joakiem schreef:
Heb hem gisteren gekeken. De eerste +/- drie kwartier is het vermakelijke, leuke actiekomedie, zeker de moeite waard. Maar daarna wordt hij met de minuut kanslozer, eigenlijk vanaf het moment dat de idioten met snoepjesnamen een belangrijkere rol krijgen. En het wordt maar kanslozer en kanslozer, met als dieptepunt dat die trut een dolfijn na gaat doen.

Nee, het gaat wel eens over een minimumleeftijd, maar geef deze film maar een maximumleeftijd van een jaar of 8. Damn, wat heb ik me verkeken. Kon het ook niet opbrengen om het laatste kwartier te kijkenHier kan ik me volledig in vinden, maar toen die vrouw een dolfijn na ging doen, kon ik het niet langer meer aanzien en heb ik maar verder gezapt. Wat een ***film.

avatar van MovieHolic
2,5
Een vermakelijke film .. leuk maar geen uitblinker.

MarcieMarc
Mensen vergeet niet dat deze film al bijna 20 jaar oud is he als jullie deze film willen bekritiseren )....

maar in ieder geval....Lang geleden gezien (ergens in 2009 ofzo)....vond het toen echt een leuke film...ga het zekers nog eens zien ..ben benieuwd of ik er daarna nog het zelfde over denkt

3,0
NKS
Leuke feelgood movie, met een bepaalde charme die ik de de laatste jaren nooit meer zie in films helaas.

Ik zie wel dat veel te veel mensen dit als een serieuze actiefilm zien of zo? Het is een actie-komedie!

avatar van fappie
2,5
Sloeg niet echt ergens op.

avatar van yeyo
1,5
De filminsdustrie is wispelturig en soms floppen films enigszins onterecht. Maar soms is het ook volledig begrijpelijk, zoals bij het oervervelende, chaotische, slecht gecaste Hudson Hawk.

avatar van fritsy
2,0
½ ster aftrek voor flipper.

avatar van kalehein
2,5
Rosicky schreef:
Mijn god wat is die vrouwelijke boef lelijk! niet normaal

Ik ken, eerlijk waar, een meisje met precies hetzelfde smoelwerk hahaha.

OT: Heb hem vandaag voor de eerste keer gezien (Ja... ik schaam me diep!) Om eerlijk te zijn vind ik 'm niet eens zo heel erg slecht, amar dat komt omdat ik hem ook ben gaan kijken met de gedachte dat het een komedie is.
Hier en daar wordt er behoorlijk overdreven geacteerd, maar er zitten zeker vermakelijke stukken in. oa. die brede gast bij de telefooncel die na met zijn kop door de ruit te zijn gegaan een tand mist. Of het gebeuren met die blaaspijp, waar Hudson het pijltje snel in de ander haar keel schiet. Ook het einde met de hond, "hey dog: ball-ball" whoessh door het raam, trok mijn mondhoeken omhoog
Het is gewoon een over the top film, aktie met een knipoog en ik denk dat als je met deze insteek aan de film begint, er niets aan het handje is.

avatar van nachtschade
2,0
Aardige actie, de humor meer dan flauw, maken dat dit brouwsel geen voldoende kan halen. Jammer.

avatar van mnrk
3,0
Eureka , motherfuckers

Ik vond dit wel een leuke film, mede door de flauwe grappen en de (lekkere) overdreven actie erin.
Ook het acteerwerk was leuk en zorgde voor een leuke film.

En inderdaad zoals andere ook hebben laten weten " Sandra Bernhard als Minerva Mayflower "

avatar van Kricky
3,0
doldwaze film. Deze film zag ik als jochie van 8. Toen lag ik in een deuk bij de meest flauwe scenes. Toch jeugdsentiment, als is dit lang niet de beste en de leukste film van willis

avatar van Plan 9
4,0
Tsja ik snap het nooit waarom deze film een flop werd. Ik vind het geweldig. Het muziekstukje tijdens de bankoverval heel geestelijk.

1,0
Waar heb ik zojuist naar gekeken? Het was iets met Bruce Willis, die gek genoeg met zeer veel enthousiasme zijn rol vertolkt.... Of was dat nu juist zijn acteerkunst? Want dat maakt hem in één klap tot de allerbeste acteur die ooit heeft bestaan!

avatar van DragQueen
3,0
Aardige Actie-Thriller, met een leuk verhaal. Bruce Willis zit prima in zijn rol. Verder biedt de film een goede combinatie van actie en humor. 3 Sterren.

avatar van tukkerstein
0,5
Gedrocht van een film. Bruce Willis kan leuke one-liners uitkramen in zijn actiefilms maar enig komisch talent ontbreekt gewoon en dan moet je een film als deze niet maken. Een beetje overenthousiast leuk doen, daar wordt niemand vrolijk van. Verder een stompzinnig verhaaltje dat ook nog eens verschrikkelijk kinderachtig gebracht wordt (terwijl het toch echt geen kinderfilm is). Een van de slechtste films die ik in de afgelopen jaren heb gezien.

avatar van Tarkus
2,0
Niet echt geslaagd deze film.
Flauwe grappen, Bruce Willis is niet de geknipte acteur voor een komische film, Danny Aiello is dat wel, maar hij is dan weer niet de geknipte persoon voor een actieprent;

avatar van jippie2010
2,5
Vreselijk over the top, niet echt serieus te nemen, maar stiekem toch een aantal keren gelachen.
Maar dat was het dan ook. *2,5

avatar van Timothyvdmeer
3,0
Bunny Ball Ball heerlijke film. idd over de top flauw maar oh zo vermakelijk.

avatar van PEN15
1,5
Dit is geen beste film, ik weet nog dat ik in de bioscoop zo ontzettend spijt dat ik hier een kaartje voor had gekocht. De film is een grote "zie mij eens geweldig leuk zijn"show van een zeer irritante Bruce Willis. Niet te harden zo ongelooflijk flauw en irritant. Rijp voor de stort.


Ik leef met je mee. Ook ik zag Hudson Hawk toen die net nieuw was en moest 'm zien omdat het met Da Vinci te maken had (en met Bruce Willis als hoofdrolspeler hielp ook mee, hij was in die tijd de aanstormende acteur waar de wereld naar moest uitkijken). Sommige kinderen raken geboeid door dinosaurussen, mij fascineerde Leonardo Da Vinci, mijns inziens het grootste genie dat ooit heeft geleefd. Ik had altijd het idee gehad dat een van Da Vinci's grootste projecten Aerodynamica de ornithopter was mislukt, even terzijde. Deze film heb ik bijna zes lustrums geleden voor het eerst en laatst gezien en het enige wat ik me nog kon herinneren is dat Bruce Willis iets over Nintendo zei. Dat vat mijn kijkervaring van toen prima samen, want het ging allemaal geheel langs me heen. 28 jaar later is mijn oordeel zelfs nog harder, ik vind dit echt geen enkel moment boeien. Dat zingen vind ik eigenlijk het domste van de hele film, als dat zo leuk wordt gevonden dan is het duidelijk dat ik hier totaal niets mee kan. Misschien dat ik nog een halfje meer kwijt kan aan de prachtige shots, de beelden zagen er grotendeels mooi uit. Toen ik in die tijd achteraf de recensies las waarin het als flop werd beschouwd, kon ik het niet helemaal geloven, maar nu wel natuurlijk!

De hier veelbesproken Minerva Mayflower deed me denken aan dr. Frank-N-Furter van Rocky Horror, zo bewoog Tim Curry zijn lippen ook. Misschien een verborgen referentie.

2,0
In gedachten was deze film in 1991 een stuk beter dan deze in 2019 blijkt te zijn.... Over-the-top, slecht geacteerd, een waardeloos verhaal, nooit spannend of boeiend. Destijds bleek dat ook al de recensie-teneur te zijn, blijkt nu. En terecht.

avatar van driekes9
4,0
Snap de lage rating niet. Komedie blijft natuurlijk wel heel persoonlijk, maar voor mij is deze echt top. Heel vaak herbekeken.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:33 uur

geplaatst: vandaag om 18:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.