Genre: Actie / Komedie
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Hudson Hawk
"Danger is his middle name."
Leonardo da Vinci wist in de tijd dat hij voor de Hertog van Milaan werkte het geheim van de alchemie te ontsluieren. Het kristallen-stelsel dat hij hiervoor gebruikte heeft hij verstopt in drie van zijn uitvindingen. Vijfhonderd jaar later komt Eddie, Hudson Hawk, uit de gevangenis en hij wordt gelijk onder druk gezet om het Sforza paard te stelen. Maar hij weet alleen niet dat zijn opdrachtgevers alleen de kristal die er in zit willen hebben.
Eddie 'Hudson Hawk' Hawkins
Cesar Mario
Alfred
Snickers

PEN15
Ik leef met je mee. Ook ik zag Hudson Hawk toen die net nieuw was en moest 'm zien omdat het met Da Vinci te maken had (en met Bruce Willis als hoofdrolspeler hielp ook mee, hij was in die tijd de aanstormende acteur waar de wereld naar moest uitkijken). Sommige kinderen raken geboeid door dinosaurussen, mij fascineerde Leonardo Da Vinci, mijns inziens het grootste genie dat ooit heeft geleefd. Ik had altijd het idee gehad dat een van Da Vinci's grootste projecten Aerodynamica de ornithopter was mislukt, even terzijde. Deze film heb ik bijna zes lustrums geleden voor het eerst en laatst gezien en het enige wat ik me nog kon herinneren is dat Bruce Willis iets over Nintendo zei. Dat vat mijn kijkervaring van toen prima samen, want het ging allemaal geheel langs me heen. 28 jaar later is mijn oordeel zelfs nog harder, ik vind dit echt geen enkel moment boeien. Dat zingen vind ik eigenlijk het domste van de hele film, als dat zo leuk wordt gevonden dan is het duidelijk dat ik hier totaal niets mee kan. Misschien dat ik nog een halfje meer kwijt kan aan de prachtige shots, de beelden zagen er grotendeels mooi uit. Toen ik in die tijd achteraf de recensies las waarin het als flop werd beschouwd, kon ik het niet helemaal geloven, maar nu wel natuurlijk!
De hier veelbesproken Minerva Mayflower deed me denken aan dr. Frank-N-Furter van Rocky Horror, zo bewoog Tim Curry zijn lippen ook. Misschien een verborgen referentie.

Feiraco
In gedachten was deze film in 1991 een stuk beter dan deze in 2019 blijkt te zijn.... Over-the-top, slecht geacteerd, een waardeloos verhaal, nooit spannend of boeiend. Destijds bleek dat ook al de recensie-teneur te zijn, blijkt nu. En terecht.

driekes9
Snap de lage rating niet. Komedie blijft natuurlijk wel heel persoonlijk, maar voor mij is deze echt top. Heel vaak herbekeken.

Matige film over een net uit de gevangenis ontslagen meesterdief die meteen een nieuwe opdrach krijgt. Het verhaal doet soms wat rommelig aan en de combinatie actie en komedie werkt hier niet helemaal. Een paar aardige actie-scenes en hier en daar wel vermakelijk (wat voornamelijk aan Bruce Willis ligt).

elhopper
``My Pension!''
Even een lans breken voor deze film! Ik kom zingend de trap op na het zien van de film hudson hawk.
Vanmorgen uit ellende aangezet tijdens werktijd om mezelf op te vrolijken en dat is gelukt.
Ja! het is een comedy wat eigenlijk een humor film is, vroeger was een humor film alá hot shots: comedy voorbij met enkel slappe klets.
Nu zit er een hoop slappe klets in deze film, het moet je ding zijn.
Een heerlijke 90ies vibe, die me meteen doet terugverlangen naar de tijd dat ik deze film voor het eerst zag: dat van die sprinklers in die limo vond ik toen twijfelachtig maar mogelijk, go figure! Ik vind dat de vaart er best in gehouden wordt en het allemaal lekker over de top is maar kleurrijk, zeer goed te kijken en lekker luchtig, en natuurlijk bruce willis is de man die je wil zijn, zeker met een andy mcdowell aan zn arm. Het laatste shot als hij zn koffie achterover slaat, geeft de sfeer van de film mee: Goud voor de lief hebber

Glacius
Moeilijk te beoordelen. Het plot is stront van de bovenste plank, dat sowieso. De eerste 20 min ofzo waren luchtig op een fijne 90's wijze (behalve dat saaie zinloze beginstuk met Da Vinci), maar daarna ging het onverwachts volledig over-the-top (met name vanaf de ambulance scene). Niet dat ik het toen nergens meer grappig vond, maar het was wel een erg vreemde omslag. Sommige stukken waren dan wel weer leuk. Soms leek het alsof de acteurs gewoon aan het ouwehoeren waren en dat het allemaal ter plekke verzonnen werd. Gewoon lekker gek doen, en dat had zo nu en dan wel z'n charme. Ook de chemie tussen Willis en Aiello vond ik wel 'catchy'. Toch is 't als geheel niet heel memorabel en dat komt vooral door de verwarrende, oninteressante plotontwikkeling die er plaatsvinden. Vermakelijk bij vlagen, niet zo slecht als dat destijds beweerd werd, maar verre van goed.

Kondoro
“How am I driving? 1-800-I'm-gonna-fuckin'-die!”
‘Hudson Hawk’ is duidelijk een film waar ik totaal niks mee heb ook niet mee ga krijgen, en dat komt voornamelijk door die irritante en vooral overdreven personages die de film proberen leuk te maken maar, die het nergens leuk kunnen maken. ‘Bruce Willis’ krijgt daarom de taak toch de film op zijn schouders te nemen en als enige de film nog een beetje kan redden. Ik ga het ook kort en krachtig houden aangezien ik niet veel moeite wil steken in deze mening.
De film kent een redelijk verhaal, wel wat vreemd (zeker het begin) maar een kijkje in het werk van ‘Leonardo Da Vinci’ vond ik een leuk keystuk. Daar is ook wel alles mee gezegd, het verhaal word erg traag verteld en word daarna toch wel saai. De actie is in mijn ogen nog het best gelukt en dat was al niet heel fantastisch. Acteer werk is rond uit slecht en ook het script komt van de vuilnisbelt. Ik heb mij zeker niet vermaakt met deze film en de ‘humor’ was bij deze ver te zoeken.

driekes9
Sluit mij hier helemaal bij aan.

Woland
De actiescenes kunnen er met een beetje moeite nog wel mee door, maar daarbuiten slaagt de film wat mij betreft maar zelden. De komedie is vooral nogal matig, met gezochte oneliners and domme overdreven typetjes. En dat zingen kon me ook niet bepaald bekoren. Maar het grootste dieptepunt is Bruce Willis, wat is die verschrikkelijk irritant hier. Zelden iemand gezien die zo ongrappig was, en ik heb Caddyshack en Home Alone 4 gezien.

De gestoorde filmfanaat
Echt geen reet aan.
Als ik naar dit soort dingen wil kijken, zet ik wel een Donald Duck filmpje aan.
En dit is een best pijnlijke vergelijking voor Donald Duck!

blackwolves
verstand op nul een beetje iets te dwaze komedie vind ik toch maar ach ja heb hem nu ook weer eens gezien
de film zou beter geweest zijn indien men iets minder dwaze grappen lied zien oke je moet er voor zijn en natuurlijk ook voor openstaan maar ja sorry ik hou niet van zulke komedies gelijk er vele die films the naked gun goed vinden neen sorry komedie oke maar men moet niet overdrijven komedie moet de film niet overheersen natuurlijk er mag gelachen worden waarom dat niet daarvoor noemt het komedie maar die neen ik pas er voor geef mij maar een lekkere film gelijk laurel and hardy of zo maar sorry bruce deze vond ik bitter weinig.

De gestoorde filmfanaat
Moet je dat echt uitgelegd krijgen, want ik doe het met liefde?

Geboortedag (1976) Chadwick Boseman: Hier zijn tien best beoordeelde films

Sciencefiction-actiefilm 'Lucy' met Scarlett Johansson en Morgan Freeman vanavond op televisie

'Anubis'-actrice Loek Beernink (37) duikt na zeven jaar ineens weer op: 'Jarenlang gestalkt'

Bloedstollende misdaadthriller 'Wind River' verdwijnt zeer binnenkort van Netflix

Lucky Number Slevin

Desperado
Actie / Romantiek, 1995

Hostage
Actie / Misdaad, 2005
rome italiëvaticanchantageleonardo da vinci gangsterschilderenmaster thiefsamenzweringabsurde humor
Realtimes | Publishing Network
Social media