• 9.369.469 stemmen

Ferris Bueller's Day Off (1986)

Komedie | 103 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Ferris Bueller's Baaldag

Geregisseerd door: John Hughes

Met onder meer: Matthew Broderick, Alan Ruck en Jennifer Grey

Releasedatum: 18 december 1986

Plot Ferris Bueller's Day Off

"One man's struggle to take it easy."

Voor de negende keer achter elkaar spijbelt Ferris Bueller van school. Dit keer moet hij een zeer slim excuus bedenken, terwijl zijn zus er alles aan doet om hem door de mand te laten vallen. Ook de rector is zijn spijbelen spuugzat en wil er persoonlijk een einde aan maken. Samen met een zieke vriend, diens vaders sportwagen en zijn vriendin (die hij ook met een smoesje van school haalt) maken ze er een dag van om nooit meer te vergeten.

Ferris Bueller

lesamurai

egbert-Bos schreef:

tijdloze film

kinder sentiment 4*

Ik hoor ook erg veel van deze comedie. Het is echt zo'n slacker/high school comedie maar dat maakt het wel intressant en aangezien het van John Hughes (creator van; The Breakfast Club) is lijkt het me een geschikte slacker/comedy. Hughes is niet voor niets een van de voorbeelden van de cult/highschool films en The Brat Pack.

avatar van Spider1980

Spider1980

Zeker de moeite waard.

En heeft z'n sterren meer dan verdiend.

avatar van Rancid

Rancid

Waarom krijgt dit filmpje in godsnaam 5 sterren in de Veronicagids? Net zo'n half uurtje gekeken, af en toe een stukje, en wat een ellende zeg. Vervelende personages, heel slecht geacteerd, slechte grappen, pure irritaties. Maar ik geef natuurlijk geen cijfer omdat ik 'm niet helemaal gezien heb en dit ook zeker niet van plan ben ooit wel te gaan doen.

avatar van Stapler

Stapler

Omdat het de Veronicagids is, lijkt mij duidelijk.

avatar van Reinbo

Net weer aan het kijken. 't blijft de meest geweldige tiener komedie van allemaal.

avatar van The One Ring

The One Ring

Jammer alleen dat MovieMeter de verkeerde tijd aangaf. Toen ik hem om 7 uur aanzette was hij duidelijk al een tijd bezig. Toen heb ik maar niet verder gekeken.

avatar van Spetie

Aardige film, met een paar hele leuke momenten. Toch was de film in mijn herinnering een heel stuk leuker. Er zitten toch ook een aantal momenten in dat de film een stukje minder leuk is.

Het is een bij vlagen verfrissende en aangename komedie, waarin af en toe flink de draak wordt gestoken met het schoolleven. De hoofdrolspelers zijn goed op dreef en maken er een leuk gebeuren van. De leukste rol is echter weggelegd voor Jeffrey Jones, die als rector een paar lachwekkende tegenslagen te verwerken krijgt in zijn zoektocht naar Ferris.

Ondanks dat er ook enkele mindere stukken in de film zitten is dit in zijn geheel gezien toch zeker wel een leuke komedie.

avatar van Ramon K

Ramon K

Na jaren weer gezien en 't viel me allemaal flink tegen. * eraf. (2,5*). Ik vind The Breakfast Club stukken beter, grappiger en scherper (wat betreft tienerproblemen).

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Ramon K schreef:

The Breakfast Club heb ik altijd beter gevonden maar ik weet zeker dat als ik allebei nu terug ga kijken er ik er geen ene reet meer aan vind.

avatar van mister blonde

mister blonde

Hoezo? Vind beide nog steeds erg leuk. Vooral deze. De karaoke sessie tijdens de parade is nog steeds een van de beste feelgood momenten in een film ooit.

avatar van gotti

Ramon K schreef:

Ook na jaren weer gezien (laatste keer was zo'n 5 jaar geleden, volgens mij. Bij mij is ie me juist 100% meegevallen. Heb in de tussentijd Sixteen Candles en Breakfast Club van Hughes tig keer bekeken, die ik geweldig vond.

Ferris komt (nog) net niet boven Breakfast uit, maar het is wel een heerlijke film. Fantastische peronsages (Ferris zelf, z'n vriendinnetje, Cameron, de ouders, de zus die op zo'n ontzettend heerlijke manier veranderd en natuurlijk de rector van de school) die heerlijk een dag niks doen en tegelijk ook alles doen.

Waar blijft de Nederlandse versie van Ferris/Breakfast?

avatar van Wouter

Ramon K schreef:

Dat heb ik helemaal niet. Ik vind TBF toch wat simplistisch en ben FBDO steeds beter gaan vinden.Hét meesterwerk van Hughes.

avatar van Wouter

gotti schreef:

Waar blijft de Nederlandse versie van Ferris/Breakfast?

Nijenhuis noemde Volle Maan ooit Breakfast Club on a Boat.

avatar van Stephan

Stephan

with a leak...

avatar van gotti

Eén van jullie wellicht? Waar kan ik over een jaar een script heen sturen?

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

TWIST AND SHOUT!!

avatar van Aapje81

Aapje81

Prima tiener komedie een van de betere in zijn genre.

avatar van Jurado

Jurado

Nog steeds geweldig ...vandaag op de buis.

avatar van lecks-almelo

lecks-almelo

Vanmiddag gekeken, leuke film, zeker het kijken waard

alleen dat stukje in museum was echt héél slecht

*3*

avatar van lykathea

lykathea

Ontzettend leuke tiener komedie, waar Hughes natuurlijk de meester in is.

Vrijwel alles is spot-on, en alhoewel er ook wat mindere dingen in zitten (het hele "avontuur" van die rector) blijft het genieten geblazen.

Dit mede door het vrije spel van Broderick, Sara en in het bijzonder Ruck, die de show steelt

avatar van 1976Ben

1976Ben

lykathea schreef:

... en vergeet de kleine rol van Charlie Sheen niet, ook geweldig!

avatar van lykathea

lykathea

1976Ben schreef:

... en vergeet de kleine rol van Charlie Sheen niet, ook geweldig!

Hah, leuke rol inderdaad. Op z'n lijf geschreven.

avatar van 1976Ben

1976Ben

lykathea schreef:

Hah, leuke rol inderdaad. Op z'n lijf geschreven.

Juist! Hyperrealisme!

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Best een leuke film met een aantal grappige momenten. Komen een hoop oude bekenden in voor .

Hier heb ik echt goed hard om moeten lachen: YouTube - I'll Go I'll Go - Ferris Buellers Day Off (sec 33-41)

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke vermakelijke film zoals deze hoort te zijn in zijn genre!

Personages zijn boeiend en het verhaal doet hier zeker niet voor onder!

Misschien simpel? maar erg goed uitgewerkt!

avatar van The Oceanic Six

Geinige tienerkomedie die gelukkig eens niet over sex gaat, maar gewoon over lol maken.

Grappige personage, die Ferris Bueller. Ook de rol van overactieve, gefrustreerde schooldirecteur was grappig.

Het is niet echt een film waar ik bulder van het lachen maar er zaten genoeg glimlach momentjes in. De humor had best iets scherper gemogen aangezien deze best braaf was. Maar alles stak wel aardig in elkaar. Dit soort films hadden denk ik in de jaren 80 meer impact dan vandaag de dag, maar hij is ook nu nog altijd goed kijkbaar.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Deze film blijft leuk. De humor is misschien wat tam voor vandaag de dag maar het kan er allemaal nog prima mee door.

Decaan Rooney is briljant!!!

avatar van ®Tc

®Tc

Zeer genietbare film.

Het bevat niet het hoogste niveau van humor maar de film bracht me toch enkele keren aan het lachen en het verveelt geen seconde. Allemaal amusante situaties onder dat heerlijk 80s sfeertje.

Een positief vervolg op The Breakfast Club. Moet van John Hughes eens wat meer gaan opzoeken.

avatar van Derekbou

Derekbou

Een beetje een tegenvaller. Als ik deze tien jaar geleden gezien zou hebben had ik me er een pak meer mee vermaakt denk ik. Nu deed het me niet zoveel. Door velen zal deze film dan ook hoog beoordeeld worden vanwege het jeugdsentiment. Het is allemaal typisch jaren tachtig met bijpassende synthesizer muziek en lelijke veel te grote kleding. Helaas waren de grappen en grollen van Ferris bijna nooit echt leuk, terwijl dit toch wel het belangrijkste ingrediënt van de film moet zijn. Het leukste was nog de decaan, hoewel ook wel erg flauw. Weird Science en The Breakfast Club, beide ook van John Hughes, zijn wat mij betreft beter geslaagde tienerfilms.