Ferris Bueller's Day Off (1986)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Ferris Bueller's Baaldag
Geregisseerd door: John Hughes
Met onder meer: Matthew Broderick, Alan Ruck en Jennifer Grey
Releasedatum: 18 december 1986
21 januari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Ferris Bueller's Day Off
"One man's struggle to take it easy."
Voor de negende keer achter elkaar spijbelt Ferris Bueller van school. Dit keer moet hij een zeer slim excuus bedenken, terwijl zijn zus er alles aan doet om hem door de mand te laten vallen. Ook de rector is zijn spijbelen spuugzat en wil er persoonlijk een einde aan maken. Samen met een zieke vriend, diens vaders sportwagen en zijn vriendin (die hij ook met een smoesje van school haalt) maken ze er een dag van om nooit meer te vergeten.
- IMDb (7,8 / 411936)
- Trailer (YouTube)
- Ferris Bueller's Day Off (BoekMeter)
Ferris Bueller
Tom Bueller
Grace
Boy in Police Station
Economics Teacher
Na een jaar of 18 herzien en ondanks dat de wereld van Ferris (school, spijbelen) inmiddels ver van mij afstaat, blijft dit een geweldige komedie. 4* blijven staan.
film_kaza
Erg leuke film die zeker geen tijdverspilling is. Verhaal is best origineel en dat maakt hem nou zo geweldig. Zapte erlangs en trok direct mijn aandacht.
3,5
the catcher
Heb de film al meermaals bekeken. Een film die ik in mijn jeugd jaren een topper vond.
dihnjo102
Nou ik heb me deze avond wel vermaakt. hele goede komedie + een origineel verhaal
TimD
Zoveel heb je niet gemist. Cliche verhaal, cliche grappen.
maxcomthrilla
De film was inderdaad erg clichè en dat ben ik op zich wel gewend. Maar de film doet daarnaast ook erg braaf en voortkabbelend aan. De 1ste keer dat ik hem zag scoorde hij nog een voldoende maar nu niet meer. Dat gedoe rondom die ferrari....best wel saai. Alleen de ontmoeting tussen Ferris en zijn vriendin onder de ogen van de directeur was echt grappig. 2,5*
Lotteke
Hoe vaak je hem ook hebt gezien en hoe lang het alweer geleden is, het blijft toch lachen, iedere keer weer! Toendertijd was het gewoon een topper die je gezien moest hebben. Nu ik hem vanavond na jaren weer eens gezien heb vind ik hem nog steeds leuk. Natuurlijk is die braaf en cliché, maar dat hoort ook een beetje bij die tijd. Heb toch zeker een aantal keer goed gelachen.
Iketes
- 1968 berichten
Leuke film, origineel verhaal, maar af en toe iets té. Wel weer gelachen, en dat doe ik niet snel bij een film. Een van de minpunten was dat ik het wel redelijk voorspelbaar vind, en zo zijn nog meer van dat soort dingen. Toch nog 3.5*
Shampoo
Heb geen nostalgische gevoelend bij deze film en kom niet verder dan 2,5 ster. Af en toe erg leuk, maar vaker best wel saai.
Fangs (crew films)
Af en toe briljant, maar geen meesterwerk. Wel erg vermakelijk en met een toprol van Jeffrey Jones als rector Ed Rooney. > 3.5*
Chainsaw
Na Breakfast Club de leukste Hughes- film die ik tot nu toe heb gezien. Een film met een heerlijk feelgood- sfeertje, een vlot tempo, een leuk plot en geestige dialogen. Film weet in ieder geval nergens te vervelen. Cast is verder goed op dreef, Jeffrey Jones doet 't leuk als Mr Rooney en ook droogkloot Ben Stein heeft een lollig optreden. Show wordt gestolen door Alan Ruck, die het leukste personage uit de film vertolkt. Grootste minpunt van de film was dat gedoe rondom de parade, dat had van mij weggelaten mogen worden. Maar verder erg amusant, dit.
4 sterren.
BLacqWyng
Wat een super super super cult comedy, een van mijn top 10 films aller tijden, ik heb hem al meer dan 10x bekenen en als ik hem nu weer zou opzetten geniet ik weer, zker te weten. Matthew Broderick is helemaal de man voor de cast en Mr Rooney zijn tegenpool is ook geweldig, tot de aftiteling in die schoolbus toe... een dikke dikke dikke 5 sterren
Dynamovie
Helemaal mee eens! Van mij ook 5* en ik heb 'm ook al vaak gezien, maar blijft super leuk.
Deckard
Deze film weer eens op tv bekeken blijft een van de betere in dit genre zeker in vergelijking met tegenwoordig. Vooral het eind is inventief en grappig.
Poisonthewell
Laatst op dvd gekocht en voor het eerst in ruim drie jaar weer eens bekeken. Samen met The Breakfast Club was dit mijn absolute favoriet toen ik 15 was. Maar ook nu, 6 jaar later kan ik er niets anders van maken dat deze film helemaal perfect is in zijn soort. Net als The Breakfast Club gaat ook deze omhoog naar 5*. Noem het een combinatie van nostalgie en mijn persoonlijke onvolwassenheid.
rens_1993
gave film, vooral wanneer ze de auto stelen van die vader en ermee rijden. onwijs vette bak
matthijs_013
Had hem rond 2002 op tv opgenomen omdat hij 5 sterren had. Erg vermakelijke film, maar 5 sterren? Nee...
Toch mooie 3
Wezze
Ik hou van tienercomedies.. maar deze film irriteerde me gewoon.. niet te vergelijken met the breakfast club..
v2000
Vooral het einde vond ik leuk met die gekke muziek van Yello. Alleen jammer dat onze commerciële zenders niet eens de moeite nemen dit nog uit te zenden, reclame is belangrijker.
otherfool
Vintage jaren 80 tienerfilm met een tegelijkertijd onuitstaanbare en onweerstaanbare Broderick. Jones schittert als principal Rooney in een heerlijk filmpje, al is de verhaallijn rond de sombere Cameron misschien iets te serieus voor dergelijke luchthartige nonsens.
Twist and Shout! 3,5*.
Usual Suspect
Sterke komedie met een lekkere typische 80's sfeer.
Het verhaal is aardig, en zit vol met grappige gebeurtenissen, en een goede gedachte.
Verder steelt Broderick samen met Ruck de show, en zijn de (bij)rollen van schooldirecteur Jones en Sheen ook vermakelijk.
Een lekkere luchtige komedie met genoeg grappen en grappige situaties.
4****
Fran
- 1953 berichten
Gemiddelde komedie. Het kijken wel waard maar geen bijzonder geweldige film. Van dit genre vind ik toch "The Breakfast Club" en "Can't buy me love" leuker.
Alan Ruck als Cameron vond ik erg goed. Hij lijkt soms net een oudere broer van Haley Joel Osment, qua uiterlijk vind ik het echt wel lijken. Ik geef de film een *2,5.
Vandernagel
Sterke komedie met een lekkere typische 80's sfeer.
Een lekkere luchtige komedie met genoeg grappen en grappige situaties.
4****
Precies mijn gedachte en ook score. Deze film is voor mij één van de betere tienerkomedies.
4,0 sterren
niethie
De eerste keer dat ik deze film zag vond ik hem wel grappig maar verder niet echt bijzonder, maar nu ik hem herkeken heb, heb ik volop genoten van deze heerlijke film.
Het verhaaltje is erg leuk er zitten dan ook een aantal bijzonder humoristische scenes en erg leuke ideeen, dialogen en one liners in de film plus het hele concept is erg leuk verzonnnen.
Ook vond ik de acteurs erg leuk spelen, ruck, jones maar vooral broderick waren hilarisch in hun rollen van cameron, mr rooney en natuurlijk ferris zelf.
Kortom ondanks dat ik the breakfast club prefereer wordt die op de voet gevolgt door deze film als de leukste hughes komedie, hilarische grappen, leuk gespeelt, heerlijke dialogen en klassieke one liners en bovenal een heerlijke vaart die de film nog fijner maakt om naar te kijken. 3,5 sterren
psycholamp
- 1960 berichten
Eigenlijk wel een beetje flauw hier en daar en sommige grappen liggen er wel heel dik bovenop. Gelukkig geen moraliserend einde, van dat je nooit mag spijbelen of zo. Dat einde maakt een hoop goed voor mij.

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Paramount deelt trailer van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Short Cuts

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Sciencefiction / Fantasy, 2005

October Sky
Biografie / Drama, 1999
chicago, illinoisindependencemiddelbare schooldressmeerderjarig wordenbreaking the fourth walltiener filmfantasy sequencecar theftskipping schoolpost-credits sceneduringcreditsstingertruancy art museumday in a lifejaren 80national film registry adventure80safter credits stingerduring credits stinger teenager