• 9.372.182 stemmen

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 21 augustus 1980

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Buffet Froid

Alphonse Tram bevindt zich in een merkwaardige positie. Eerst ontdekt hij dat een kennis om het leven is gekomen door Alphonses mes. Hij vertelt het verhaal aan zijn nieuwe buurman, een politie-inspecteur, maar die is niet zo geïnteresseerd. Dan wordt zijn vrouw vermoord en de moordenaar bekent onmiddellijk aan Alphonse, maar die is niet meer zo makkelijk geshockeerd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Inspecteur Morvandieu

L'assassin

Le quidam, comptable

Geneviève, la veuve

Le tueur à gages

Le maçon réveillé la nuit

La jeune femme

L'hôtesse au château

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Belachelijk weinig stemmen voor dit bescheiden meesterwerkje..

avatar van brucecampbell

brucecampbell

waar te krijgen met ned of eng ondertiteling?

avatar van Vinokourov

Vinokourov

orbit schreef:

Belachelijk weinig stemmen voor dit bescheiden meesterwerkje..

Het is ook niet een heel toegangelijke film door de minimalistische opzet. Ik kon wel redelijk van dat droge genieten, maar kan me voorstellen dat talloze bij dit soort films afhaken.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Hij komt binnenkort op TV5.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Surrealistische film die met de minuut vreemder wordt doordat alle personages exact het tegenovergestelde zeggen en doen dan wat je zou verwachten.

Wat nu juist de bedoeling van de film is weet ik niet precies, maar ik vind het wel goed doordat het juist iets helemaal anders is dan het conventionele.

Prima rol van Depardieu.

avatar van Movsin

Movsin

Bertrand Blier dient een koud en uiterst absurd buffet op.

Het vergt een stevige draai aan de knop om in de opgediende humor te stappen en dat lukt wel af en toe omwille van de onverwachte en tegenstrijdige toestanden en dialogen, maar over de ganse lengte van de film is het recept toch al te complexe.

Eigenlijk zijn een jonge Depardieu, Bernard Blier (vooral) en Jean Carmet geknipt voor dergelijke rollen.

Eigenaardig, maar af en toe moest ik denken aan zekere films van Fassbinder, films waarin dezelfde, vaak grappige, koele onberekenbaarheid het bijzonderste kenmerk is.

avatar van Cellulord

Cellulord

Movsin schreef:

Dacht ook enkele malen aan Fassbinder, vooral door het ietwat theatraal akteerwerk.

avatar van Survivor87

Survivor87

Een voor mij prachtige git-zwarte komedie over een jonge man Depardieu die in zeer eigenaardige situaties verzeild geraakt. Wandeld in de metro en zoekt contact met andere man. Later wordt diezelfde man met zijn mes in zijn buik teruggevonden...Zijn buurman een politiechef, zijn vrouw ongeinteresseerd, zo droge humor allemaal. Heerlijk vond ik deze prachtige franse komedie van Bertrand Blier. En heel op het einde zien we een jonge Carole Bouquet als dochter van de man in de metro die wilt wraak nemen voor haar vader. Hilarische komedie.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Absurde misdaadkomedie; er zit niet echt een verhaal in. Het is een opeenvolging van bizarre en absurde situaties die aan elkaar gerijgd worden. Dat wordt snel duidelijk in de sterke openingsscène met Michel Serrault. Zowel Alphonse, de politieinspecteur als de killer zijn immorele gevoelloze personages, gespeeld door het sterke trio Depardieu-Blier en Carmet. Onverschilligheid voor de dood van een ander lijkt de bovenhand te krijgen als motief. Een vergelijkbare film vond ik After Hours van Scorsese, waar ook daar een personage van alles meemaakt in een kort tijdsbestek. Bertrand Blier (zoon van) is geen regisseur die voor iedereen bestemd is. Ook hier is het niet zo evident maar de lawine aan absurde situaties is wel aangenaam om volgen tot het einde waarbij de cirkel rond is.

avatar van scorsese

Redelijke film over een man die in het metrostation een andere man ontmoet die hij later dood aantreft. Absurde situaties, eigenaardige personages en bizarre dialogen. Origineel vanwege het onverwachte (het verloop laat zich dan ook niet bepaald gemakkelijk voorspellen). Echter wist het me als geheel niet helemaal mee te krijgen.

avatar van T.O.

T.O.

Wat een bizarre film haha. Kent als satire op de kille moderniteit nog wel een aantal aardige ideeën, maar als geheel was dit toch iets teveel van het goede.

Productioneel overigens dik in orde, met mooie shots, fijne locaties en een prima cast. Carole Bouquet deed me onmiddellijk aan James Bond denken.