• 9.373.561 stemmen

Geregisseerd door: William Monahan

Met onder meer: Colin Farrell, Keira Knightley en David Thewlis

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot London Boulevard

"Not every criminal wants to be one."

Mitchel (Colin Farrell) is een net vrijgelaten crimineel. Hij wil het criminele milieu graag achter zich laten. Dat lijkt te lukken als hij een baan aangeboden krijgt waarbij hij Charlotte (Keira Knightley), een geïsoleerd levende jonge actrice, moet beschermen. Maar zijn verkeerde vrienden uit het verleden blijven maar bij hem aankloppen en slepen hem mee in hun criminele activiteiten die steeds verder uit de hand lopen.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Lijkt me wel een leuke film

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van schram101

schram101

Heb een gedeelte van de trailer gezien, en dat was vrij interessant. Komt op de lijst!

GastHeer

Vanavond gezien in de Sneak van Pathé Eindhoven. Ik vond het een erg vermakelijke film met een nog betere soundtrack. Farrell speelt top voor zijn doen en Winstone is fantastisch als altijd. Knightley vond ik matig, maar ik ben nooit bepaald een fan van haar geweest.

Bij deze wel een waarschuwing voor mensen die misschien een actiefilm verwachten, dat is het niet! Het is een film die redelijk traag op gang komt en karakters redelijk uitwerkt, maar saai wordt het nergens. De film zit vol zwarte komedie en wordt naarmate hij vordert spannender en interessanter.

Het gaf mij een beetje het gevoel van een mix tussen Layer Cake en Rock 'n Rolla, die naar mijn idee net een tikkie sterker zijn.

Prima film naar mijn mening.

GastHeer

Ik zoek me trouwens rot naar de soundtrack, maar hij is gewoon nergens te vinden :'''''''''''(

avatar van Djelleaba

Djelleaba

Dinsdag in Pathe de Munt gezien in de Sneak. Vond het een vermakelijke film die lekker makkelijk wegkijkt, met zoals gastheer zegt goed spel van Collin Farell. Wat me wel stoorde waren de velen gaten/open eindjes in de film/plot.

avatar van MGpower

MGpower

Ben benieuwd naar deze film!

Lijkt me een spannende, goede film, met een sterke verhaallijn.

En natuurlijk gaan we m kijken voor Keira! Ze blijft prachtig

avatar van Nicholas123

Nicholas123

Eigenlijk een mix van alles en nog wat, maar in essentie toch vooral een misdaadfilm met een rustig tempo, nadruk op dialoog, af en toe wat zwarte humor en een vleugje romantiek. Goede acteer prestaties overall met vooral Farrell en Thewlis als positieve uitschieters. Daarnaast heeft de film met prima shots en vrij strakke edits een prettige flow waardoor het geheel nooit saai wordt. Vleugjes goed geplaatste zwarte humor werken uitstekend en geven de personages (die op papier best clichématig zijn) toch al vrij snel iets menselijks. Verder worden er geen doekjes om gewonden wanneer het om Mitchel's leefmilieu gaat, hoewel het geheel gelukkig nooit in melodrama vervalt.

Eigenlijk is het verhaal van een voormalig gangster die uit het wereldje wil stappen en een rustiger leven zoekt natuurlijk weinig nieuws onder de zon. Wanneer een bekend concept echter zo goed uitgewerkt wordt als hier het geval is, kan ik er alleen maar positief over zijn. Aanrader. 4*

Het einde was wat mij betreft wel net wat te deprimerend. Ondanks de toon van de film zat ik toch te hopen op een happy end.

avatar van Nicholas123

Nicholas123

Ik zie nu trouwens pas dat de regisseur ook de screenwriter voor The Departed was. In vergelijking vind ik de setting in London Boulevard toch een stuk beter werken. Engels tuig dat vloekt werkt toch beter dan Marky Mark die de "tough guy" aan het uithangen is.

avatar van skullcandygirl94

skullcandygirl94

met dat muziekje op de achtergrond van de trailer lijkt het net een comedie.....

skullcandygirl94 schreef:

Er zit ook veel humor in. Net als bij de Guy Ritchie films blijft de spannende sfeer ondersteund met zwarte komedie.

avatar van JamesB009

JamesB009

Erg langzame film, viel heel erg tegen. De actie bleef helaas een beetje weg, wel wat humor.

avatar van wwelover

wwelover

Fijne thriller, die het vooral moet hebben van de humor en Colin Farrel. Al is het ook geen straf om naar Keira Kneightley te kijken. De film is mooi gemonteerd en zo, maar je mag het wel een beetje kwalijk nemen dat het verhaal niet zo sterk is. De actie is goed, maar is er te weinig. De muziek is wel weer goed. Gewoon leuk voor een keertje.

Viel inderdaad heel erg tegen. Verhaal is niet zo goed uitgewerkt en hierdoor komt de film niet goed tot zijn recht door de sloomheid. een magere 2.5

avatar van yordee

yordee

Wist niet wat ik van deze film moest verwachten. Vond 'm eerlijk gezegd heerlijk. De stijl, de muziek, het acteerwerk. Tempo vond ik gewoon goed.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke thriller/misdaad met aardige humor (sommige scenes zijn zelfs hard lachen! - lekkere zwarte humor), goed acteerwerk en een leuk verhaaltje. Zelf vond ik de soundtrack niet geweldig maar als je van deze oldies-nummers houdt kun je ook daar nog plezier aan beleven. En ook nog wat actie (harde klappen..), altijd leuk.

Kjikt lekker weg.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Ten eerste een geweldige soundtrack!

En de film opzich was goed. Een heerlijke engelse sfeer die relax voort kabbeld in een leuk verhaal met een goede cast. Wat het geen topper maakt weet ik eigenlijk niet. Alles zat erin, maar toch... Wel een dikke aanrader...

3.5

avatar van RickZ

RickZ

Stevige MisdaadActiefilm met voldoende schieten en bloed. Het verhaal is niet overal boeiend en spannend wordt het nergens, maar het geheel blijft onderhoudend

avatar van Smi

Smi

Inderdaad solide misdaad film met fantastische stevige sfeer. Goed tempo, diepe en beknopte dialogen en in zijn geheel imponerend.

Fijn om Farrel weer eens in zijn element te zien.

avatar van Raffael77

Raffael77

ralfsjam schreef:

Ten eerste een geweldige soundtrack!

3.5

Mee eens.

avatar van blurp194

blurp194

Misdaadfilm met de typisch Engelse misdaadbedoening - veel grove taal, veel hardhandig gevecht, veel slachtoffers. Zeker het eerste uur voelt erg langzaam aan, daarna lijkt er wel wat meer vaart in het verhaal te komen. En het einde is echt verrassend.

De beelden zijn mooi, ook goed gekozen locaties. Keira Knightley is misschien geen straf om naar te kijken, maar zo vaak is ze niet in beeld - dus daar hoef je niet voor naar deze film. Een andere kapper zou trouwens ook geen kwaad kunnen... De rol die ze speelt is trouwens wel ietwat grappig, zowel als droste-effect in de film zelf - let op hoe ze haar werk omschrijft - als in verband met de paparazzi - daar zal ze in het echt ook wel last van hebben.

Dat soort subtiele dingetjes in de film tillen het geheel toch naar een iets hoger plan, er zit achteraf net iets meer in de film dan wat je tijdens het kijken ziet.

avatar van soap

soap

Ik heb een erg groot layer cake gevoel bij deze film, maar de fijne acteer beurten en tof verhaal, ga zeker de boek eens lezen.

avatar van mitchie90

mitchie90

Toch best een aparte film. De film had zeker langer mogen duren. Hoewel die toch 103 minuten duurt leek dit erg weinig, omdat er nog zoveel mogelijk was in de film. Pluspunt dus in ieder geval dat ik me geen moment heb verveeld.

avatar van Skrean

Skrean

Vrijwel goede film, wel weird hoe makkelijk er in dat wereldje werd gemoord, meer stijlvolle dan harde gangster film. Collin doet 't wel goed, ondanks zijn babyface doet ie het toch goed voor een gangster maar niet 100% geloofwaardig soms. Hele goede soundtrack btw.

avatar van Fortune

Fortune

Niet perse een slechte film maar wel een 13 in dozijn film.

Grootste minpunt van de film is wel dat de hoofdpersoon die net uit de gevangenis komt een baantje bij een superster krijgt aangeboden via een andere chick die hij ergens tegenkomt.

Ja, dat is natuurlijk wel een beetje simpel om dat zo te doen. Het acteerwerk is redelijk in orde al speelt Collin redelijk op de automatische piloot, beetje stoer en moeilijk kijken.

De film heeft een aardige soundtrack maar wordt weer redelijk weinig gebruik van gemaakt.

De film is wel stijlvol voor een misdaad film maar het plot is weer erg standaard waardoor het stijlvolle weer weinig indruk maakt.

Nee, als je deze film niet kijkt, hebt heb je ook niks gemist.

1.5

avatar van mixmaster

mixmaster

deed me soms een beetje aan de film ´´ The American´´ denken , maar die vond ik beter.

deze film is erg apart en er zit van alles in , humor , drama , beetje actie.

komt traag op gang en naarmate de film vordert word ie steeds beter.

het einde is verrassend en goed.

net als bij ´´ The American´´ is ook bij deze film een lekkere gouwe ouwe jaren 60 nummer gebruikt als soundtrack.

voor degene die het willen weten , The Yardbirds - Heart Full Of Soul °°°° london boulevard

cuby and the blizzards - window of my eyes°°°°°° the american

avatar van _Casper_

_Casper_

ik ging deze film met veel verwachtingen kijken (vooral omdat keiry nnightliey en colin f. erin speelden.. 2 vind ik hele goeie acteurs!) en vond hem helaas een beetje tegen vallen, de film word nergens echt saai maar blinkt ook nergens uit. Er was helaas totaal geen chemie tussen de 2 hoofdrol spelers, en er zit ook nog echt veel spanning of actie in de film.

Het einde was wel even apart, dat was wel even ''schikken''

film is geinig om een keer te kijken, maar meer ook niet

een kleine 3*

avatar van lelici

lelici

Kon ons niet erg boeien. 13 uit een dozijn-film van Engelse makelij, dus met een hoop schuttingtaal. Als je van het roken af wil komen, moet je deze absoluut laten liggen. Iedereen paft of blowt wel in deze film.

avatar van james_cameron

Rommelige, onsamenhangende misdaadfilm met een overdaad aan goede akteurs maar een gebrek aan goede rollen. Farrell is prima in de hoofdrol en Ray Winstone is overtuigend als enge gangsterbaas, maar verder moddert de cast maar een beetje aan. Het script is ook niet echt bijzonder en de overdaad aan liedjes op de soundtrack gaat snel vervelen. Ik moest qua plot een beetje denken aan Carlito's Way hier en daar. Niet dat deze film daar qua kwaliteit bij in de buurt komt.

avatar van Fortune

Fortune

@ James_cameron

Waarom dan nog een redelijk hoog punt bij deze film met meer minpunten dan pluspunten?