Genre: Horror / Mystery
Verenigd Koninkrijk / Puerto Rico
Geregisseerd door: Matthew Parkhill
Met onder meer: Rachelle Lefevre, Stephen Moyer en Luis Guzmán
Plot The Caller
"Some calls are best left unanswered."
Mary Kee is een gescheiden vrouw die gekweld wordt door een reeks duistere telefoontjes van een mysterieuze vrouw. Wanneer de vreemde vrouw onthult dat ze vanuit het verleden belt, probeert Mary het contact te verbreken. Maar de beller wordt niet graag genegeerd en is op wraak belust, op een unieke en angstaanjagende manier...
John Guidi
Concetta Guidi
Attorney Davis
Attorney Kirby
mcdaktari
Ach het is niks speciaals maar om een keer te kijken als er anders toch niks op is dan is het wel om te doen. Slecht kan ik de film niet noemen maar kreeg het idee dat ik het allemaal al eens gezien had.
Er hadden voor mij wat meer schrikmomenten in gemogen.
perceived
Onopvallend tussendoortje.
Weinig bijzonder filmpje. Niet zo spannend, laat staan angstaanjagend... Wel redelijk geacteerd en al met al goed te doen voor één kijkbeurt. 5/10*
maylee
Wat een oudbollige film ! Ik bedoel voor 2011, wie heeft thuis nog een draaischrijf huistelefoon ? Een vrouw Rose die Mary die net verhuist is belt en vraagt naar Bobby. En dat niemand zich George kan herinneren. En ook John junior die ze heeft leren kennen schijnt dood te zijn. Ik vond het een beetje vaag allemaal.
Niet verkeerd.
Toch is het jammer dat de film niet iets beter uitgewerkt is. Het voelt vaak aan als een B-Film die poogt om meer te zijn, maar daar nooit helemaal in slaagt.
Wel erg leuk is het concept van de film. Zitten sterke ideetjes in, zeker het basisverhaal rond de telefoongesprekken is best sterk. De randzaken met de lastige ex zijn stukken minder, gelukkig nemen die niet al te veel tijd in beslag. Acteerwerk is niet denderend, wel leuk om Guzmán weer een keer aan het werk te zien. De rest is niet slecht, uitgezonderd Stephen Moyer dan. Die kan dit soort werk de volgende keer beter links laten liggen.
Visueel wel veel pogingen om er iets interessants van te maken, zelfde geldt voor de soundtrack. Jammer genoeg niet echt scherp genoeg waardoor veel van het beoogde effect verloren gaat. Film blijft gelukkig wel boeien tot het einde, sowieso is het laatste uur het beste.
Leuk avondvullertje dus, maar probeert soms iets te stijlvol uit de hoek te komen zonder daarin echt te slagen, waardoor bepaalde stukken iets te melig worden.
Piratje
Rachelle Lefevre houdt deze prent overeind ondanks dat er weinig overeind te houden is.
Enkel het schril geluid van de telefoon werkte het verhaal erg op mijn zenuwen. Gewoon omdat het verhaal aan mekaar gelijmde griezeleffecten tracht voor te stellen.
Een goedkope film met oubollige scenes.
Ik wilde deze film meerdere malen onderbreken en stoppen, maar heb hem toch uitgekeken tot het einde. Geen enkel moment genoten van de opgedrongen spanning van geluiden. Een verbrande huid, kinderstemmetje, mensen die verdwijnen, een gat in de muur... Wie is Mary en wie Roose.... Nee, wie is er nu eigenlijk gek?
Ik, denk ikzelf. Dat ik deze film uitgekeken heb. Niks bijzonders. De onbestaande sex duurde nog het langste. Terwijl de rest snelle flodderfragmenten waren.
Gewoon een half puntje uit compassie met iedereen die in zoiets z'n tijd heeft gestoken en dat nu van anderen vraagt. Een echte afrader. Kost ook niks buiten wat moeite in slordigheden.
Middelmatige thriller met de bloedmooie Canadees Rachelle Lefevre (Off the Map ) in de hoofdrol, een keer kijken en je bent de volgende dag de film al weer vergeten.
ferdampt
wazige film met wazig verhaal, niet schokkend, wel uitgekeken omdat ik tegen [misschien beter weten in] dacht/hoopte dat HET nog zou komen. Geen aanrader dus.
joey1973
verassend leuk, mooi concept, begint wat traag, maar eenmaal op gang is het een geweldige film. Had wat beter uitgewerkt kunnen worden.
m1701
was wel een aardige film maar niet heel bijzonder
ik miste wat spanning. Setting was wel goed maar miste toch iets.
Die vrouw speelde wel aardig
2,5* leuk voor een keertje
nezihenleyla
Zeker een goed film , niets is te voorspellen aan deze film, het was steeds afwachten en maar bedenken wat er nou is gaat gebeuren.
Absoluut een aanrader..
voomzap
niets is te voorspellen, het was steeds afwachten en bedenken wat er nou gaat gebeuren.
Klopt. En dat maakt het toch ruim voldoende want het duistere sfeertje plus acteerwerk was best okee. Lekker tussendoortje deze redelijk originele trhiller.
Elineloves
'' Normally I like talking to crazy people, but I'm kinda tired today. ''
Toen ik deze film tegenkwam dacht ik ; Eindelijk, weer eens een echt 'Eline filmpje'. Ik zag het al voor me, in mijn bed, donker, warm, alleen, knus.. en dan een spannende film als deze kijken waar ik me zo op verheugde.
Het werd natuurlijk al helemaal leuk toen ik zag dat 'Bill' uit de serie True Blood meespeelde. Verrassing! Alleen jammer dat hij hier helemaal als een houten klaas acteerde. Het vrouwke in de hoofdrol acteerde daarentegen wel aardig. Mooie vrouw om te zien ook, goeie bos haar.
Het verhaal an sich is erg.. vaag. Het lijkt alsof je geen stap verder komt in de 'zoektocht' naar wat er speelt. Het is duister, grimmig en met vlagen bijna claustrofobisch wanneer ze weer in haar kille appartementje zit. Die scènes zijn ook veruit het beste. Echt voelbare sfeer op die momenten.
Maar helaas, het schommelt teveel. Nergens blijft het lekker sfeervol of spannend. Jammer dat er niet wat meer mee gedaan is, want het was verfrissend om een film te zien waarbij de voorspelbaarheid er niet kilometers dik bovenop lag.
Noodless
Het hele verhaal blijft tot het einde vaag en weet de kijker onvoldoende te boeien.
Daarbij mist de plot ook de nodige spanning. De sfeer is wel redelijk en Rachelle Lefevre is niet alleen een mooie verschijning met een goeie bos haar
, maar weet met haar rol wel te overtuigen. Toch een gemiste kans. 4/10
simeone49
Gisteravond deze film nog gekeken. Best een aardige film met de goeduitziende zaaalige Rachelle Lefreve die haar karakter goed neer zette, met best wel verrassende wendingen, die je eigenlijk wel zag aankomen. Alleen de nodige spanning is (jammer genoeg) ver te zoeken. 2,5 geef ik deze film.
gauke
Intensief misdaadverhaal, met een intelligent, interessant en logisch, maar wat voorspelbaar opgebouwd plot, dat langzaam meer en meer prijsgeeft, onder het motto: 'de telefoon verbindt ons met de buitenwereld'. Rachelle Lefevre speelt bijzonder goed en het geheel wordt ondersteund door een sublieme cameravoering en een perfecte soundtrack.
Filmkriebel
De vijand in het verleden
Eerlijk is eerlijk, dit is een verrassende film. De eerste helft ging erg traag voorbij en ik vroeg me dan ook af waarom de regisseur toen al de toon niet zette. Het is pas in de tweede helft dat deze film geniaal wordt tot het einde. In deze categorie mag dit best origineel genoemd worden. De spanning wil er door het amateurisme van de makers nergens helemaal inkomen en ook de setting en het camerawerk zijn lelijk maar hier hadden ze een scenario om van te dromen en waar ze iets goeds mee doen. Materiaal voor een remake?
Tarkus
Zal wat kieskeuriger moeten worden in de aankoop van mijn filmen, zeker in dit genre, want dit is een miskoop.
Ik zal kort zijn:
Mooie hoofdrolspeelster, maar verder is de film geen bal waard.
filmofiel
@maylee, wat is er mis met een kiesschijftelefoon? Waarom zouden de makers juist niet hebben gekozen voor zo'n gecomputeriseerd lulijzer? Dat is voor mij geen reden om niet naar een film te kijken hoor, dat u dat vind vind ik naar mijn mening totale onzin en niet relevant.
filmofiel
Ik vond het best een aardige film, maar ja je moet 'm wel snappen uiteraard. Een film waarbij gewoon twee tijdlijlen elkaar doorkruisen, brengt soms wat verwarring teweeg maar vond 'm best goed verfilmd. De soms wat overtollige waardeloze dialogen neem ik maar voor lief. In de uiteindelijke climax had volgens mij best wel wat meer in kunnen zitten, hoofdrolspeelster Rachelle Levrevre mag er best wezen.
ambrosini
Vond het begin een beetje rommelig, maar daarna werd alles duidelijk.
Leuke film.
Bossjosh
Slappe hap komt langzaam op gang. En de film komt eentonig over. De spanning is ver te zoeken het enige wat spannend aan deze film is het muziekje en niet de film zelf...
El ralpho
Gedane zaken nemen geen keer..of toch wel?
The caller is een vermakelijke film waarbij het verhaal behoorlijk knap gevonden is. Helaas weten de makers van de film ook niet altijd even goed raad met hun originele insteek van de film, waardoor je als kijker te maken krijgt met veel dingen die niet lijken te kloppen of ineens wel erg ongeloofwaardig over komen. Er zullen genoeg critici zijn die de film op deze punten af zullen branden maar de mensen die weer eens een originele thriller willen zien en bereid zijn om water bij de wijn te doen zijn bij deze film zeker aan het juiste adres.
Een intrigerend idee voor een film, maar helaas laat de uitwerking te wensen over. Het is ook allemaal iets teveel van het goede, deze mengeling van thriller, horror en alternatieve realiteiten. De akteurs zijn redelijk, maar het lage budget van de film kan de ambities niet echt waarmaken. Visueel is het slechts bij vlagen interessant en de film is, hoewel sporadisch best spannend en creepy, te saai en onwaarschijnlijk om de volle lengte te blijven boeien.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Een stalk film - maar geen doorsnee variant.
Bijzonder leuk idee om er twee tijdsdimensies van te maken. Erg spannend ook, want hoe stop je iemand die er eigenlijk niet is?
De film haalt werkelijk alles uit de kast. De spanning zit er goed in. De scène met het foto-album waar de oude vrouw opstaat deed me echt huiveren.
Alleen het einde laat de wensen wat over. Komt erg afgeklatst en ongeïnspireerd over. Maar de film is een aangename verrassing!

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Good Son
Drama / Thriller, 1993

Repeaters
Drama / Thriller, 2011
female stalkeranonymous telephone call divorcee