Genre: Horror / Mystery
Verenigd Koninkrijk / Puerto Rico
Geregisseerd door: Matthew Parkhill
Met onder meer: Rachelle Lefevre, Stephen Moyer en Luis Guzmán
Plot The Caller
"Some calls are best left unanswered."
Mary Kee is een gescheiden vrouw die gekweld wordt door een reeks duistere telefoontjes van een mysterieuze vrouw. Wanneer de vreemde vrouw onthult dat ze vanuit het verleden belt, probeert Mary het contact te verbreken. Maar de beller wordt niet graag genegeerd en is op wraak belust, op een unieke en angstaanjagende manier...
John Guidi
Concetta Guidi
Attorney Davis
Attorney Kirby
frans123
Wat een oudbollige film ! Ik bedoel voor 2011, wie heeft thuis nog een draaischrijf huistelefoon ? Een vrouw Rose die Mary die net verhuist is belt en vraagt naar Bobby. En dat niemand zich George kan herinneren. En ook John junior die ze heeft leren kennen schijnt dood te zijn. Ik vond het een beetje vaag allemaal.
hahahahah.....je hebt er geen bal van begrepen
frans123
Een stalk film - maar geen doorsnee variant.
Bijzonder leuk idee om er twee tijdsdimensies van te maken. Erg spannend ook, want hoe stop je iemand die er eigenlijk niet is?
De film haalt werkelijk alles uit de kast. De spanning zit er goed in. De scène met het foto-album waar de oude vrouw opstaat deed me echt huiveren.
Alleen het einde laat de wensen wat over. Komt erg afgeklatst en ongeïnspireerd over. Maar de film is een aangename verrassing!
hoe is het mogelijk dat je dit een spannende film vindt..........een doorsnee chichethriller ,met gedoseerd effectbejag. ik wilde de film na een half uur uitzetten. hoe het in elkaar zat interesseerde me geen biet. ik heb hem heel snel door gezapt..........ik weet zeker dat in de bioscoop veel mensen voortijdig weggaan. tijddimensies???? who cares??oninteressant!!!
mensen,sla deze film maar over.
Voldoende vermakelijk.
Een griezelfilm die zich aan het begin als een doorsnee thriller ontwikkelt, maar al snel ontaardt in een ‘Twilight Zone’-achtig werkje. En dat gebeurt niet op een onaardige manier. Het hoofdthema leunt behoorlijk op de film ‘Frequency’ maar kent hier een iets meer directe en voorspelbare opbouw. Dit komt het gegriezel niet altijd ten goede. Toch is ‘The Caller’ onderhoudend. Het anderhalf uurtje vliegt vlot voorbij als een extra lange aflevering van de eerder genoemde TV-serie: niet tot in den detail uitgewerkt, doch voldoende vermakelijk.
Goed.
yellowflag
ik vond het niets. Een gepoogde combinatie tussen 100 feet en frequency. Helemaal niet eng, hier en daar had het veel beter uitgewerkt kunnen worden. Had een einde zoals in bijvoorbeeld Passengers verwacht, maar helaas...2*
wimruys
Een redelijke thriller. Verhaal zat goed in elkaar. Niet echt vernieuwend te noemen maar goed genoeg voor een filmavondje.
bjerik76
aardig filmpje.
de telefoon stem ( Rose) was wel geheimzinnig en geschikt om het spannend te maken.
Alleen was het een ouderwetse draaischijf telefoon, en ik vraag me af, hoe je dus daar een redial knop mee kan bellen, of nummerweergave op kan zien.
Het verhaal met het riviertje ( het pot) had ik niet goed gevolgd, en begreep ik ook helemaal niks van.
Goed opletten dus , want op een gegeven moment begreep ik niet echt meer hoe het een beetje in elkaar zat.
Maar verder aardig filmpje dus.
Gang_Star
Nogal magere thriller die vergelijkingen toont met The Butterfly Effect, maar niet echt effectief is. De film is langdradig, er zit nogal weinig spanning in en het acteerwerk is matig.
Daan258
Prima thriller.
Leuk verhaal, af en toe best spannend en prima acteerwerk.
Goed mee vermaakt.
Shinobi
"Hello?"
Dit doet me enigszins denken aan een Frequency (2000).
Het gegeven is op zich leuk, maar het komt niet helemaal uit de verf. Desondanks vormen de vele telefoongesprekken een aardige basis, vooral omdat ze omringd worden door een hoop mysterie. Hierdoor wil je als kijker wel weten hoe de vork in de steel steekt. Dat het visueel vrij donker is, draagt alleen maar bij aan de claustrofobische sfeer die men probeert te creëren; lekker dicht op de huid.
Jammer genoeg is te merken dat naargelang 'The Caller' vordert het te maken heeft met de nodige continuïteitsfouten en wat plotgaten. Daarvoor maken de personages een aantal rare keuzes die eigenlijk maar een miniem effect hebben op de loop van het verhaal. Tevens is de spanning op momenten ver te zoeken.
Al met al middelmatig, toch is het over het geheel gezien onderhoudend te noemen.
2,5 Sterren.
Snape
Na vanavond eerst Half Light met Demi Moore gezien te hebben, viel wat mij betreft deze film wat tegen.Ik snapte er niet zo heel veel van. Maar waarschijnlijk lag dat meer aan de vrijdagavondborrel, dan aan de film zelf.
SPEEDROCK
Best wel zenuwslopende film. Doet qua tijds-thema wel denken aan Frequency, maar deze is meer duister uitgevoerd.
@Snape: ik heb ook eerst Half Light gezien, en die vond ik ook (erg) goed , maar deze deed er wat mij betreft niet voor onder. Ik ben blij dat ik nog voor de tv ben blijven hangen, ipv. te gaan slapen na het laatste biertje;-)
hijman1946
,,bjerik76,,
Er zijn al n tijd digitale draaischijftelefoons te koop..nostalgisch https://www.google.nl/search?q=digitale+draaischijf+telefoon&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=EC7zVduCG8KuaYrKgdgG
lol
mythodea
Ik vind het een hele goede film, met een goede opbouw van spanning.
En wat nu ineens het probleem voor iedereen is, die telefoon met draaischijf, dat begrijp ik dus niet.
Mogen telefoons met draaischijven niet bestaan? Ik vind dat juist nog een heerlijke sfeer creeëren, van een verleden.. Een beetje een nostalgisch gevoel.... Volgens mij worden die telly's tegenwoordig weer gemaakt zelfs.
Maar zo'n telefoon mag überhaupt niks afdoen aan het verhaal. En dat vind ik gewoon hartstikke goed.
Niks mis met dit flimpie en ik zou hem wel in mijn collectie willen hebben.
Ik vind hem veel weg hebben van Frequency...Ook zo'n topper.... Ik ben gek op die "tijdlijn" films... Zijn er meer van dit soort films? Ik weet nog wel de Butterfly effect.... Maar zijn er nog meer van dit soort??? Hier ben ik gek op.
maurice32
Goeie film , creepy alles .... vooral het het einde , ik hou er wel van
ckuhl
Een draak van een film, wat zonde van mijn enorm kostbare tijd om dit prul van een film te mogen aanschouwen. Dit zijn toch wel de meest saaiste minuten geweest die ik in mijn korte leventje heb gehad. Na 28 minuten heb ik het opgegeven en dit schouwspel een halt toegeroepen.
Pazmaster
Nog maar eens gekeken en het blijft een fantastische film met een heel erg origineel verhaal, ik vind het ontzettend goed verzonnen! Een echte horror is het niet, het neigt meer naar thriller vind ik, maar er hangt een lekkere creepy sfeer, het is lekker mysterieus en de spanning is de hele film voelbaar. Er klopt misschien een enkel feitje niet helemaal maar dat zie ik door de vingers. Er wordt ook gewoon prima gespeeld, ik heb weer genoten. Ik verhoog met een halve ster!
Daan258
Blijft een prima thriller!
Je moet wel je gedachten erbij houden. Het verhaal kan soms wat verwarrend zijn, zeker als je even niet op let.
Ook na de 2e keer kijken blijf ik nog wel met wat vraagjes zitten, maar zeker het kijken waard.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

The Good Son
Drama / Thriller, 1993

Repeaters
Drama / Thriller, 2011
female stalkeranonymous telephone call divorcee