• 9.373.111 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Kevin Costner, Clint Eastwood en Laura Dern

Releasedatum: 16 december 1993

Plot A Perfect World

Butch Haynes ontsnapt samen met zijn celgenoot. Door diens toedoen is hij genoodzaakt een gijzelaar mee te nemen, een jongen uit een gelovige familie, die zijn vader nooit gekend heeft. De autoriteiten van Texas willen voorkomen dat hij de grens overgaat. Als eerste spoor in hun achtervolging vinden ze het lijk van de celmaat. Ondertussen vormen Butch en de jongen een band.

Robert 'Butch' Haynes

Chief Red Garnett

Sally Gerber

Phillip 'Buzz' Perry

Dick Suttle

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goed geacteerd door Kevin Costner. wel leuke film om een keer te zien.. verdiend een 3*

avatar van Summerlinda

Summerlinda

avatar van Flash1494

Flash1494

Pacino88 schreef:

Ik ben het zeker eens met de rest hier,goeie film,goed geacteerd,mooie relatie ontwikkeling tussen Butch en het jochie,die totaal niet bang lijkt voor hem.Zulke rustige films maken ze niet meer,deze lijkt wat ouderwets,maar is zeker de moeite waard,verhaal was ook wel te pruimen.Deze blijft zeker in mijn eastwood collectie.Maar Costner en het jochie stelen hier de show ipv Eastwood.

Ben ik mee eens, behalve dat het jochie toch een heel matige acteer werk neer zet. Kevin is daarentegen heel sterk in zijn rol. 3.5* voor mij

avatar van Wouter

Vond dat jochie steengoed.

avatar van hinie

hinie

Inderdaad.

Die zette juist een prachtrol neer!

avatar van Struan

Struan

Prachtige en ontroerende film. Moet 'm maar weer eens gaan zien. Costner vind ik vaak irritant, maar hier is ie precies op zijn plek. Ook Eastwood vind ik hierin zeer goed, itt wat ik hierboven gelezen heb. Een wat oude, reactionaire texaan(geloof ik). Schitterend.

Jammer dat er zo weinig reacties op deze film zijn. Goed, het is geen klassieker,maar wel een film die zich goed laat inleven in de handelingen van de karakters.

4,5

avatar van Theatertje

Theatertje

Summerlinda schreef:

3.5 - 0.5 voor het beroerde acteerwerk van T.J. Lowther = 3*

Ik ergerde me ook dood aan dat kind. Toch geweldig acteerwerk van Costner en Eastwood.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Prachtige film, 5 sterren. Tijdens de film dacht ik afwisselend goed en slecht over Costner.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

ik heb deze heel lang geleden gezien, had een behoorlijke indruk op me gemaakt ben benieuwd of dat na herzien nog steeds zo is

avatar van salland 1971

salland 1971

hele mooie film is wel een tijdje geleden dat ik hem gezien heb

avatar van timmem

timmem

Mooie film met leuk spel tussen Costne en Phillip 'Buzz' . Vond hem wel wat aan de lange kant.

avatar van ekoc

ekoc

erg mooi film! maar niet compleet gezien

avatar van Thomas83

Thomas83

Heel mooie film. Mooie combinatie van drama en feelgood.
De film duurt dik twee uur maar kijkt toch heerlijk weg.
Kevin Costner vind ik een zeer overtuigende en mooie rol neerzetten. Dat jochie doet het ook verre van slecht en Clint Eastwood is eigenlijk altijd wel goed. De rol van Laura Dern vond ik dan weer wat overbodig.
A Perfect World weet echt te ontroeren (maar nooit echt op een al te zware manier) en er valt ook nog het nodige te lachen. Wel vond ik een aantal scènes wat maf, zoals de pecker/pee wee-scène en de trick or treat/overval-scène. De "achtbaan"-scène vond ik nogal ongeloofwaardig. Een voortvluchtige crimineel gaat toch niet de aandacht trekken (en ook nog eens onverantwoord omgaan met een kind en gijzelaar) door hem op het dak van de auto te zetten? Ook vond ik dat Kevin Costner, vanaf het begin al, wel erg veel vertrouwen erin had dat het jongetje niet zou vluchten.
De scène waarin Costner een man bijna doodschiet omdat deze zijn zoontje slaat is dan wel weer mooi. Al hangt het een beetje tussen ontroerend en belachelijk in, omdat we te weinig te weten komen van de voorgeschiedenis van Butch. Hij vertelt de jongen dat zijn vader hem slecht behandelde, maar daar blijft het bij.

Het einde was dan weer ontroerend. Misschien een beetje gemaakt dramatisch, maar het werkte wel.
Een dikke 3.5*. Geen film die heel bekend is en veel is bekeken denk ik, maar dat verdient hij wel. Een echte aanrader dus.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Gisteravond nogmaals gezien op NL 3.

Mooie film, aangrijpend verhaal en bovenal goed geacteerd door zowel Kevin Costner als door "Buzz".

Conclusie... 4 welverdiende *

avatar van Montorsi

Montorsi

Summerlinda schreef:

3.5 - 0.5 voor het beroerde acteerwerk van T.J. Lowther = 3*

inderdaad een zwaar minpunt. Was heel duidelijk over-geinstrueerd. Bij mij alleen om die reden een 2.5 ipv 3.

avatar van Boudewijn.

Boudewijn.

Underrated film imo.

Dat de acteerprestaties van zon klein joch niet supergoed zijn, vind ik niet zo heel raar. Echt maar heel weinig kinderen hebben dat talent.

avatar van Montorsi

Montorsi

Boudewijn. schreef:

Underrated film imo.

betekent niet dat je dat niet moet meewegen in de beoordeling

avatar van kimmieyy

kimmieyy

hele mooie film,

ik heb hem al supervaak gezien, maat hij blijft mooi.

*3,5

avatar van lucdecoster

lucdecoster

kimmieyy schreef:

hele mooie film,

ik heb hem al supervaak gezien, maat hij blijft mooi.

*3,5

Inderdaad, toffe film met mijn favoriet Clint Eastwood.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Prima film met een uitstekende Costner. Het vleugje komedie die over de film heen valt is verfrissend en het verhaal zelf uitermate boeiend. Ja, heb echt genoten. 3,5 ster.

kevin costner.. in andere films een suffe gast, maar in deze film is hij mijn held. hij is heel cool. vreemd.. deed me hier een beetje denken aan bruce willis met zijn licht anarchistisch karakter.

anyway. dit is een van mijn favoriete films. vertolkt heel mooi de psychologie van hopeloosheid en de noodzaak van een zoeken. zoeken naar a perfect world.

avatar van *Annee

*Annee

deze film was een paar maanden terug midden in de nacht (achterlijke tijd) op nederland 3. ik zapte erlangs toen ie al bijna afgelopen was, bleef hangen, en heb uiteindelijk KEIHARD zitten janken. geweldige film.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Dit is gewoon een prachtfilm met alles erop en eraan. Verhaal is simpel maar zo goed uitgewerkt. Er zat spanning,actie,komedie en drama in en dat allemaal in 1 film. De acteurs waren stuk voor stuk uitstekend. Beelden van de film waren heel erg mooi geschoten en de kwaliteit daarvan op dvd was goed en het geluid 5.1 was ook gewoon goed. Dit was voor mij de eerste keer dat ik de film weer eens zag nadat die in de bioscoop uit was gekomen en toen liep ik al met een brok in mijn keel de zaal uit en nu weer. Dit is werkelijk een film met een zeer zielig einde en dat maakt de film zo goed. Kortom genoeg gelult de film is voor mij 4,5* waard.

avatar van desteven007

desteven007

Heb deze film een tijdje geleden ook al eens bekeken en vandaag opnieuw en vindt hem prachtig, deze keer steelt Clint Eastwood niet de show maar wel Kevin Costner ik vondt hem zeer goed acteren.

De titel van de film vindt ik ook zeer doordacht, en is na de film goed te begrijpen.

avatar van Embie

Embie

Prachtige film!!

avatar van CTK

CTK

Mooie film met mooi acteerspel tss dat jongetje en Costner.

avatar van maddux

maddux

Zeer goeie film met goed acteer werk.

Ook Clint Eastwood vond ik zeer sterk in deze film.

Voor mij 4*

Een schitterende film met inderdaad goed acteerwerk.

Heb er erg van genoten. Het einde is inderdaad zielig, maar zonder dat einde was de film niet compleet. Wel blijven er nog wat vragen staan, maar dat geeft niet.

Af en toe wat grappige stukjes, en een prachtig uitgewerkte band tussen Kevin Costner en de jongen. Ook speelt Clint Eastwood zoals hij moet spelen.

Echt een aanrader: 4*

avatar van niethie

niethie

Prima filmpje. Verhaaltje kon me wel boeien (al was het lang niet de beste film in zijn genre) Chemie tussen Costner en dat jochie was goed en de sfeer lag me ook wel. Minpunten zijn de vervelende (soms storende) stukken tussen Eastwood en Russo maar verder keek het gewoon bijzonder lekker weg allemaal.

3,5 sterren

avatar van Theunissen

Zeer mooi drama met een uitstekende rol van Kevin Costner. Ook het kind (T.J. Lowther) doet het zeer uitstekend. Clint Eastwood en Laura Dern vertolken een leuk koppel en zorgen voor de komische noot in deze film. Het einde was zeer mooi en ook ontroerend.