Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Jason Eisener
Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey
Releasedatum: 12 mei 2011
Plot Hobo with a Shotgun
"Delivering justice, one shell at a time..."
Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.
Hobo
Bumfight Filmaker
Chief of Police
Dirty Cop
night rider
ik heb hem nog niet gezien maar dit soort films trekt mij altijd wel aan.(net de trailer gezien)
Wacht maar tot het bioscoopvolk gaat komende week....
$pecial
Inderdaad.. Ik zie al heel wat mensen speciaal een account aanmaken om dit pareltje de grond in te boren
Tonypulp
Als het dagjesvolk dit 0,5 gaat geven, bevestigt dat alleen maar hoe briljant dit is.
Co Jackso
- 21924 berichten
Hoezo? Hoe kan een film meer briljant worden, doordat andere mensen het niets aan vinden?
Het was inderdaad briljant ziek en is niet geschikt voor tere zieltjes. Ik had deze film aanbevolen bij een kameraad op het werk en die had hem samen met zijn vriendin bekeken. Volgens de kameraad was het niet zo goed in aarde gevallen want de vriendin hield regelmatig de handen voor de ogen en riep vaak "ik kijk niet meer, ik kijk niet meer"
Corcicus
Omdat het nooit de bedoeling is geweest van de makers van deze zalige film om de harten te winnen van een groot publiek, wel integendeel. Als ik hoor wat er op de radio komt, bloeden mijn oren, die muziek is voor mij volslagen rotzooi. Edoch luistert de meerderheid er naar, want anders kwam het niet op de radio. Van hetzelfde laken een broek wat films betreft, dunkt mij.
Co Jackso
- 21924 berichten
Smaken verschillen natuurlijk. Maar het blijft natuurlijk zo dat veel mensen toch graag bij een exclusieve groep willen behoren. Ik zou in ieder geval benieuwd zijn naar jullie reactie (de 5* stemmers) mocht het "dagjesvolk" deze film plotseling massaal 5* geven. Maakt verder ook niet uit, maar opmerkingen zoals van jeroentjuh vind ik altijd een beetje elitair (ook als het niet zo bedoeld was).
Tonypulp
Tsja, als je dat elitair vind..
Dan verlaag ik hem naar 1* want ik wil speciaal blijven
Glacius
Ik denk dat de NL massamedia desondanks dit filmpje niet zal afkraken. Rutger Hauer enzo, en slijm slijm slijm.
Baksteen
De trailer had ik al eens voorbij zien komen en ik zag er erg naar uit deze film in totaal te mogen aanschouwen. Daarom werd ik gisteren ook blij verrast toen ik Hobo with a shotgun in beeld zag komen te staan bij de sneakpreview.
De eerste minuten begonnen goed, ik ben niet vies van een beetje over de top, satirische actie. En vond de stijl al erg pakkend, terwijl de mensen om me heen de zaal uitliepen, kon ik er nog beter ervoor kon gaan zitten. Het eerste half uurtje was tof, de retro tunes en vooral het camera werk was voor mij erg voldoenend. Niet bang om wat gewaagde camerastandpunten te gebruiken en hier en daar een dutch-angle toe te passen.
Daarnaast was het verhaal ook lekker simpel en bruut, de zwerver die aan het sparen was voor een beter leventje, een grasmaaier maar uiteindelijk een shotgun moest kopen En dan begint de echte actie echt? Het ging mij op den duur wel vervelen, het verhaal was zo dun en de absurditeit lag er vanaf het begin al zo dik op dat het me halverwege niet meer kon doen verbazen. Natuurlijk was de volgende scene nog satirischer dan die daarvoor maar op de een of ander manier zwakte hij halverwege gewoon af.
Rutger Hauer is een prima hobo, en de badguyes deden niet veel minder. De stad en de corrupte omgeving, het lichtgebruik het klopte allemaal net, maar op de een of andere manier sloeg het ook weer de plank mis.
Helaas viel hij mij ietsjes tegen, maar zal hem heus nog wel een keertje opzetten
wooter
Was net in sneak in pathe. Verwachtte een goede film maar was binnen 5 min klaar met deze film. Vraag me wel af hoe zo een rotte film de bios heeft gehaalt .
Waackx
Hoe kan je een film beoordelen na 5 minuten ?
Rizz
Echt, wat een film... Heb er eigenlijk geen woorden voor, behalve dan dat Rutger Hauer grandioos speelt en dat alles gebeurt wat er maar kan gebeuren.
Zien als je van ultieme bizarheid houdt!
Ach, het is weer eens wat anders dan the girl next door....
Wel leuk dat er nu in de sneak allemaal braaf bioscoopvolk met deze splatter wordt geconfronteerd.
willcuypers
Zojuist deze film mogen aanschouwen. Om in stijl te blijven: What a worthless piece of f**king sh*t. Zelfs als parodie op de zogenoemde vigilante-films een totale mislukking.
Glacius
Ach, het is weer eens wat anders dan the girl next door....
Niet te vergeten een klassieker als Sex Drive.
Vitruvian
Net gezien in de sneak. Het was AWESOME
. En mooi om te zien dat zoveel stelletjes de zaal verlieten.
wooter
Ach, het is weer eens wat anders dan the girl next door....
Ja sorry haat zulke films. was weg nadat ze de kop van de man afgerukt hadden van de put. Toen dacht ik van wtf slaat nergens op haha leukste was dat 1/4 van de kijkers de zaal verliet xD. Hoop dat ze zulke films niet meer laten verschijnen in sneak.
En verwachtte ook een topfilm zoals Pirates of the carribean of hangover part 2 die binnen 2 weken zouden uitkomen en wel in de sneak zouden verschijnen. Daarom dat ik een beetje teleurgesteld negatief overkom.
Biosguru
Hihi, Wooter daarom is het ook een sneak he
In andere zalen in den lande kregen mensen die op Hobo zaten te wachten Hangover Part 2.
tyler-durden
toppfilm als hangover 2 of pirates
Ik heb hem ook net bij pathe gezien, hoe meer mensen wegliepen hoe meer ik genoot. Laatste keer dat er zoveel wegliepen was bij Drag Me to hell, nog zon topper.
Duursema
verschrikkelijke film. Ik had geen idee waar het nou om draaide behalve om de kijker het ene smerige beeld na het andere te laten zien. Flauw van Pathe ook om het trouwe sneak publiek met deze bagger op te schepen
Tonypulp
Hey, Hobo with a Shotgun, klinkt als een romantische komedie... kom schat!
Denken jullie nooit na voordat je naar een film gaat?

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

Kung Fury
Actie / Komedie, 2015
prostituerenshotgunpooierdystopieburgerwachtbloedbadwreedheidgeweldwhite suit psychotronic