• 9.384.374 stemmen

Hobo with a Shotgun (2011)

Actie / Komedie | 86 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jason Eisener

Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey

Releasedatum: 12 mei 2011

Plot Hobo with a Shotgun

"Delivering justice, one shell at a time..."

Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fortune

Fortune

avatar van Reinbo

Het was de sneak. ze hoopte op PotC4, die natuurlijk voordat hij op Cannes zijn wereldpremiere beleefd eerst in Pathe 6 gaat draaien.

avatar van Word_Play

Word_Play

...Meh.

Probleem met dit soort films is dat het vaak voor een deel vermakelijke onzin is (Met Hauer die toch een best leuke rol neerzet) en voor een deel gewoon een slechte film is, en dat maakt het moeilijk om de hele speelduur geboeid te blijven. Dit soort films zouden ook niet langer dan een uur moeten duren.

De one-liners zijn niet zo scherp en de villains doen veel te hard hun best en daardoor én niet lachwekkend zijn én niet bad-ass zijn. Dan blijft er voor mij niet zoveel over, ook omdat liters aardbeiensaus mij niets doet.

Dat onderscheidt Planet Terror en Machete van de rest die wel over een getalenteerde cast en crew beschikten (en uiteraard over wat meer budget, maar toch).

Verder af en toe wel een leuke one-liner, wat tof kleurgebruik en hier en daar een leuke kill (Burn, baby, burn!). Voor de rest nogal forgettable.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Geniaal die reacties van het sneak-publiek.

Ja, om dit in de sneak te draaien is zelfs nog veel leuker dan de film zelf.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Briljante keuze ja. Heerlijk altijd bi jde sneak de mensen die dan weglopen, vooral bij Hobo is zoiets massaal natuurlijk . Al begrijp ik het wel dat het voor de meeste niet goed valt.

avatar van Chris-B

Chris-B

Ik weet nog steeds niet precies wat ik ervan moet denken....

Als ik het kritisch bekijk, is het best een slechte film. Maar het is zo bruut dat het wel puur vermaak was. Het concept is wel vet, maar het had zo veel beter uitgevoerd kunnen worden!

avatar van Baksteen

Baksteen

dutchtuga schreef:

Geniaal die reacties van het sneak-publiek.

Wat is en/of wie zijn sneak-publiek?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Mensen die naar de sneak zijn gegaan.

avatar van FillumGek

FillumGek

Mensen die zonder te betalen de zaal insluipen.

avatar van Thorak

Thorak

Duursema schreef:

verschrikkelijke film. Ik had geen idee waar het nou om draaide behalve om de kijker het ene smerige beeld na het andere te laten zien. Flauw van Pathe ook om het trouwe sneak publiek met deze bagger op te schepen

Dus omdat jij het niets vind mag niemand het wat vinden? Er zijn genoeg mensen die dit wel een goede film vinden. Ik ga nooit meer naar sneakpreviews toe omdat er steeds van die domme komedies werden vertoond, maar ik ga niet lopen zeiken dat ik dat flauw vind van Pathé. Ga dan volgende keer voor een paar euro meer naar een film waarvan je weet wat je te zien gaat krijgen!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik ben verkocht Die trailer !

avatar van schuurbeest

schuurbeest

Thorak schreef:

Daar ben ik het helemaal mee eens. Een sneak is juist zo leuk omdat je van te voren niet weet wat ze draaien.Ook ik heb wel eens in de zaal gezeten met de gedachten wat doe ik hier. Dat ze gister Hobo hebben gedraaid als sneak vond ik een behoorlijk stoere actie en Pathe verdiend daar een Oscar mee !! hahaha. Maar wil je niet verrast worden kan je inderdaad beter niet naar de sneak gaan maar naar een film waar je graag naartoe wilt.

Door de vele reacties die nog gaan komen en waarschijnlijk ook nog in de diverse media zal het mij niet verbazen dat er nog aardig wat volk gaat komen voor deze film.Zo werkt het namelijk altijd. Kijk maar naar wat er met Sint gebeurt.

avatar van Theunissen

Schijnbaar zijn er veel personen na de sneak geweest met de hoop om goedkoop een baggerfilm als Pirates of the Carribean of Hangover part 2 te zien Waarschijnlijk zijn ze ook nog met de vriendin of het vrouwtje geweest zodat die kon kwijlen op Johnny Dep. Des te geweldig is het dat ze deze topper voor die kiezen kregen. Snap alleen niet dat velen de film vroegtijdig hebben verlaten want dat betekent dat ze "The Plague" niet hebben gezien en daar zouden de vrouwtje zeker op hebben gekwijld.

Deze film is voor mij in ieder geval de topper en de positieve uitschieter van dit jaar zover.

avatar van The Oceanic Six

Haha geweldg, deze in de sneak zien en dan niet weten waar ie over gaat

Ik had graag de blikken in de zaal gezien

avatar van Word_Play

Word_Play

Ik vind het ook heel vet dat deze in de sneak kwam. Ik ga juist naar de sneak om films te zien die ik anders nooit zelf zou gaan zien. En de reacties waren vooral uit de "WTF?!" en "OMG!" - categorie.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

De sneak is juist uitgevonden voor dit soort films, niet om pirates of the caribbean 1 week eerder te bekijken.

avatar van FillumGek

FillumGek

Thorak, dat bericht typte je gister op 13:51 ook al, ik denk niet dat hij het nog gaat lezen

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De enige reden om ooit naar de Sneak te gaan is juist in de hoop dat er een film komt die absoluut niet voor het doorsnee publiek bedoeld is, en je dus inderdaad van die geweldige reacties krijgt.

avatar van Rascal Ryan

Rascal Ryan

%%%%%% schreef:

Ik ben verkocht Die trailer !

Dat dacht ik ook, maar de film is niet wat de trailer doet geloven op één of andere manier. Ik vond de film goed beginnen, maar zodra de bad guys in beeld kwamen boeide het niet meer. Rutger Hauer was de enige reden dat ik deze film heb afgekeken. En zelfs van zijn personage had ik meer diepgang verwacht naar de geweldige monoloog in de trailer. Maar ook dit viel erg tegen.

Lastig om nu te bepalen waar het aan heeft gelegen. De film wilt te graag iets zijn wat het niet is heb ik het idee. De humor kwam niet lekker uit de verf. De one-liners waren niet strak. Wat over de top moest zijn, was vaak absurd op een manier die enkel een wenkbrauw doet fronzen bij mij. Doorgaans houd ik wel van het betreffende genre. Maar het is het gewoon net niet.

avatar van Theunissen

Ik ben juist blij dat ik de trailer niet van te voren heb gezien want die monoloog van Rutger Hauer vond ik juist het minste in de film en deze wordt juist in de trailer het meest benadrukt.

avatar van Thorak

Thorak

FillumGek schreef:

Hey dat is vreemd. Ik weet toch zeker dat ik dat bericht niet nog een keer geplaatst heb. Sterker nog, ik ben vandaag nog niet op MM geweest!

Zal wel weer een van de vreemde nukken van m'n iPhone zijn...

Ik heb de 2e maar verwijderd.

avatar van Stephang

Stephang

Naaaah, het zal wel aan mij liggen.. Maar ik vond dit dus echt helemaaaaaal niks!

In het begin was het wel lachen, lekker grof enzo, maar op een gegeven moment was ik er echt klaar mee..

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ode aan de B-film. Zo in elkaar gezet dat de super-slechte elementen, zoals crappy synthesiser-deuntjes, over-the-top villains, bizarre oneliners, tot een soort surrealistische ervaring worden. Rutger Hauer gaat los als de ultieme underdog die het gevecht aangaat met de tirannie. Hij zet de meest getergde zwerver neer die je je maar kan inbeelden, met die heerlijk oude rotkop van hem.

Ik heb van begin tot eind met een grote glimlach op mijn bek genoten van deze ongein. Als je denkt dat het niet slechter kan, think again, en dan verzinnen ze wel weer iets wat nog een stapje verder gaat.

Waar het nog wat punten mee had kunnen scoren is als ze nog wat meer bloot erin hadden gestopt. Ik miste toch een beetje de blote vrouwenlichamen die NIET verwikkeld zijn in wazige SM-praktijken.

avatar van Carealot Carrot

Carealot Carrot

Kijk dan Machete, hoewel ik die wel wat minder vind.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Carealot Carrot schreef:

Kijk dan Machete, hoewel ik die wel wat minder vind.

Dat moet ik zeker gaan doen. Danny Trejo is ook zo'n fijne cult-icoon als Rutger Hauer.

avatar van Reinbo

Danny mag nog niet eens naar de veters van Rutger Hauer kijken...

avatar van Fortune

Fortune

Wat een zinloze opmerking Reinbo.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vreemde opmerking inderdaad.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

beetje een opmerking a la BRITT van Take me Out.

het klopt namelijk niet