Genre: Avontuur / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via CANAL+
Plot Hanna
"Adapt or die."
De 16-jarige Hanna (Saoirse Ronan) is een unieke tiener. Ze heeft de kracht, de hersens en het uithoudingsvermogen van een soldaat. Dat heeft ze van haar vader (Eric Bana), een voormalig CIA-agent, die haar in Finland opgevoed en getraind heeft als perfecte huurmoordenaar. Als ze door haar vader er op uit gestuurd wordt voor een missie door heel Europa, vindt er een scherpe verandering in haar jonge bestaan plaats. Wanneer ze achterna gezeten wordt door de agenten van een meedogenloze spion (Cate Blanchett) en haar ultieme doelwit nadert, wordt Hanna geconfronteerd met een aantal openbaringen die haar doen twijfelen over haar bestaan en menselijkheid.
Hanna Heller
Bob
Head of Ops
Burton
jerry r
Saoirse Ronan speelt zeer goed.
maar de film valt toch tegen en de muziek past op momenten helemaal niet
Mythos
Ik lees hier goede vechtscenes?
Ik heb nog (bijna) nooit zulke slechte vechtscenes gezien.
Hele 'geloofwaardigheid' weg....
blurp194
Hanna is de supervette kickass uberbabe waar Baby Doll in Sucker Punch (2011) alleen maar van dromen kan.
En verder zijn er ook nog wel wat parallellen tussen deze films te vinden. Ook in Hanna is de geloofwaardigheid van het verhaal ietsje ondergeschikt aan het vertellen. Wright is daarbij wel een stuk minder ver doorgeslagen dan Snyder, en de beeldenpracht is veel meer werkelijk aanwezig dan gemaakt met de computer. Maar prachtig zijn de beelden zeker - vooral in de sneeuw en in Marokko, maar ook de betonnen research facility van de engerds is een verzameling erg mooie plaatjes. En zo zijn er meer knap gevonden locaties - let bijvoorbeeld even op het shot van de rijnaak. Mooie plek, moet ik eens even nazoeken, waar dat is.
Saoirse Ronan past heel goed in het verhaal, haar wat bleke uitstraling, onverzorgde bos haar en stekend felblauwe ogen kloppen precies bij de rol die ze speelt. En wat speelt ze goed, tegelijk kille moordmachine en onzeker pubermeisje. De andere acteurs verbleken daarnaast, hebben eigenlijk niet meer dan onbetekenende bijrolletjes, misschien met als uitzondering Cate Blanchett die een mooi sekreet neerzet - leuk om Michelle Dockery, vrijwel onherkenbaar toegetakeld, even langs te zien schieten als haar stand-in.
De timing van de actiescenes is ook echt opvallend goed vind ik, de klappen en knallen komen exact op het moment dat ze moeten komen. Heel knap in beeld gebracht ook, met een paar echt mooie vondsten, bijvoorbeeld de scene in de containeroverslag is echt goed.
Wat het helemaal af maakt is de mooie soundtrack van de Chemical Brothers. Overduidelijk op maat gemaakt, het past allemaal precies bij de sfeer van de film. Goed gedaan.
Ben blij dat er nog een 'fan' van de film is, omdat Hanna blijkbaar niet echt bij een groot publiek in de smaak valt.
carlystam
Ik vond dit echt een bagger film. Slecht uitgewerkt verhaal zit niet echt een rode draad in. Mijn advies: NIET KIJKEN. zonde van je tijd.
Ik snap niet dat deze drie sterren heeft.
gillie24
Vind ik ook niet relevant, het gaat toch om wat je er zelf van vind. Een film die niet de 'geijkte paden bewandelt' valt al gauw niet in de smaak van de massa.
De film is net als Rivella....een beetje vreemd, maar wel lekker.
blurp194
Er is zo'n psychologisch experiment, waarbij een stel proefpersonen in een wachtkamer zit en er een blauwe bal naar binnen gegooid wordt. Iedereen zegt dat die bal groen is... en dan zit jij daar tussenin met zo'n gevoel van 'eehm, ja maar, die bal is toch blauw????'
Soms heb ik hier op het forum wel eens de indruk dat ik in zo'n experiment terechtgekomen ben. Dus ja, ik snap Film Pegasus wel
Natuurlijk maakt het niet uit wat anderen van een film vinden. Maar het is toch leuk als je een film goed vindt en er andere mensen die mening delen?
gillie24
Helemaal mee eens. Hanna is ook een geweldige film met een geweldige rol van Saoirse Rohan maar tegelijkertijd begrijp ik ook dat een heleboel mensen dit anders zien, omdat de film anders is....vandaar een beetje vreemd, maar wel lekker.
Verhaal is vrij eenvoudig en ook niet echt origineel maar de uitvoering was gewoon prima. Het verhaal is wel boeiend en de vaart zit er goed in (zeker in de eerste 45 minuten) waardoor de film niet verveeld en ook nergens echt saai wordt. De film bevat veel actie maar omdat Hanna wereldvreemd is levert het soms ook humoristische momenten op. Vanwege de uitstekende cast die de film naar een hoger niveau tilt is het best genieten en kijkt de film zich heerlijk weg. Vooral Saoirse Ronan maar zeker ook Cate Blanchett vond ik zeer goed spelen. Het einde vond ik overigens best goed hoewel het natuurlijk ook cliche was.
hoffhaan
Sluit ik me bij aan leuke film. Leuk scenario. Kijkt lekker weg.
oxford
Leuke film die ontzettend goed begint.
Hij verveeld niet, echter op het einde zwakt ie af en is ie erg clichematig dat is toch wel jammer.
Pkunk
Viel toch wat tegen. Het acteerwerk van iedereen behalve Saoirse Ronan was maar matig en de muziek vond ik uiteindelijk maar vervelen. Tot dat ze weg gaat bij die familie is het een leuke film daarna kakt het echt helemaal in. De hele reden waarom het programma gestopt is werd niet gegeven evenals de reden waarom Hanna zonodig dood moet terwijl er wel allerlei "zijplotjes" zijn die ook niet goed uitgewerkt worden. Waarom zit Cate Blanchett bijvoorbeeld eeneens bij die oma en moet ze dood? Die hele scene heeft helemaal niets bijgedragen aan het verhaal. Of was het misschien een mislukte poging tot karakterontwikkeling? Laat dat dan weg en focus meer op het hoofdverhaal.
Nee helaas, had meer in gezeten.
Stijn B.
Het acteerwerk tilt de film net boven de middelmaat. Saoirse Ronan is indrukwekkend als Hanna en zij is dan ook de sterkste troef van deze film.
Voor de rest springt de film op de trein die de Bourne-films gestart hebben: actiethrillers over getrainde personen die op zoek gaan naar hun eigen voorgeschiedenis
Een behoorlijk flets afgietsel dus van de Bournefilms
Lancher
- 1914 stemmen
Ik snap de vergelijking niet echt, wat niet betekent dat dit geen goede film is, maar de vergelijking slaat eigenlijk nergens op.
Verder vind ik dat de film heel sterk begint, maar zo als al vaker is gezegd, zakt het richting het einde wat in. Nu vind ik dit wel echt een aanrader als je van dit soort films houd en zijn de acteerprestaties van 'Saoirse Ronan' echt goed, alleen er had net wat meer in gezeten naar mijn idee.
Ik zou graag een 3,75 willen geven, maar omdat dit niet mogelijk is, een dikke 3,5.
Tarkus
Saoirse Ronan is uitstekend in deze film.
Maar verder valt hij me toch een beetje tegen, het scenario is wat rommelig en er zijn zaken die helemaal niet kloppen, op een gegeven moment is Hanna verbaasd over het bestaan van elektriciteit en de toestellen die er op werken, en wat later begint ze doodleuk iets op te zoeken op een PC , een beetje raar toch ?
Maar wie me vooral teleurstelde in deze film is een van mijn favoriete actrices, Cate Blanchett, ik ben van haar veel beter gewoon, en ik heb zo'n vermoeden dat deze rol haar totaal niet ligt, foute casting naar mijn bescheiden mening, want ze doet het zeker niet goed.
Maar de liefhebbers van Ronan kan ik de film wel aanbevelen, want de meid is een talent en ik hoop van haar nog meer te zien in betere filmen dan.
Number23
Niet zo'n heel goede film met soms erg hyperactief camerawerk en zenuwachtige soundtrack. Al is het soms wel lekkere achtervolg-muziek. Acteerwerk is niet hoogstaand, al zijn er goede acteurs aan het verhaal gelinkt. Bana klinkt af en toe net als Arnold Schwarzenegger, Ronan is niet echt charismatisch, Blanchett draaft misschien een beetje door in haar rol(kut-personage ook eigenlijk) en de badguys zijn ronduit belachelijk. Er gaat geen dreiging uit van Hollander en zijn hardcore-maten. Je zit te wachten op het moment dat ze (makkelijk) worden uitgeschakeld.
mnrk
Hanna, what did your Mom die of? Three bullets...
Een film van Joe Wright die mij positief verrast heeft....
Het verhaal wordt op een prima manier gebracht en de gehele setting waar alles afspeelt zorgt voor de juiste sfeer bij deze film...
Maar het is natuurlijk het acteerwerk in deze film wat de film nog beter maakt : Saoirse Ronan, Cate Blanchett en Eric Bana spelen hun rol overtuigend en ook leuk zijn Olivia Williams en Jason Flemyng.
De soundtrack was ook in orde en paste prima bij deze film
blurp194
Beide films hebben een aantal best ongeloofwaardige actiescene's. In Sucker Punch worden die actiescenes opgehangen aan het dromen van Baby Doll terwijl ze danst. Niets daarvan is de realiteit natuurlijk. Maar in deze film doet Hanna echt wat we te zien krijgen. Dus de vergelijking klopt toch? En ach, ja, een beetje flauw is het natuurlijk wel - maar ik probeerde m'n enthousiasme onder woorden te brengen.
Bobo_27
ben net klaar met kijken , nu is het echt bedtijd
toen ik de recensies las voordat ik aan de film begon wist ik niet zo goed wat me te wachten stond . het eerste half uur ongeveer , de prachtige beelden in de sneeuw en hoe ze getraind word etc zijn echt heel goed! die mooie heldere baluwe ogen van haar toen ze een close up namen van haar gezicht, terwijl ze haar pijl op een hert had gericht was erg mooi.
toen dacht ik , ja dit word een topper en kreeg er steeds meer zin in! vanaf het moment dat ze uit die research facility komt is het helaas gedaan met de film ,het tempo zak opeens van 10 naar 3 om het even in cijfers uit te drukken. de scenes werden slaapverwekkend , dat hele gedoe dat ze met dat gezin mee wilt liften en reizen duurde mij te lang . zat te wachten op aktie maar die bleef erg lang uit! eerst word je helemaal lekker gemaakt door die trainingen van haar en dan denk je , ja hoor hanna ga ze maar is goed aanpakken die boeven haha , ik kan niet wachten! daarna ontpopt de film ineens in een soort van drama achtige spy kids film. en die 3 bad guys komen regelrecht uit bassie en adriaan , de baron,japie en die ander
met hun bomberjacks haha wat een pannekoeken waren dat .heeft ze daarvoor nou al die skills opgedaan al die jaren? , heeft haar (vader) haar getraind om een stel gabbers in elkaar te beuken vroeg ik me af. wat vond ik het jammer wat ik na het eerste half uur te zien kreeg , echt heel jammer want er had zoooo veeel meer in gezeten . ik probeer deze film nou een correct cijfer te geven waar ik me wel in kan vinden maar dat is moeilijk .
tot het moment dat ze uit die research facility ontsnapt krijgt van mij een 4,5 (9) , wat er na de ontsnapping uit de research facility komt krijgt van mij een nipte 3 (6). dus dan denk ik dat ik met een 3,5 (7) een goed cijfer voor deze film heb . zou misschien het liefst een 6,5 geven maar ok dankzij het eerste half uur krijgt die een 7. baal hier enorm van na dat geweldige eerste half uur!!
ps. oh ja en 'blurp194'? baby doll kicked hanna's ass zeker wel , niet andersom. zou de vergelijking met de jason bourne film eerder op zijn plek vinden om eerlijk te zijn (deze film mag natuurlijk niet eens in de schaduw staan van de bourne film maar goed) , dat ging tijdens de film ook nog wel even door mijn hoofd.
ikpraatniet
Wat Bobo_27 ook al had beschreven, deze film begint echt zeer goed en er is gelet op zeer veel details maar later verslapte de film ZEER ernstig... Hoe heeft de regisseur een film zo hard kunnen verknallen na zo'n goede introductie van de film?
En wow ik zie nu pas dat Bobo_27 geband is? holy hell na zo'n goede recensie? Maar goed...
De verhaallijn is voor mij ook vrij onlogisch. In het begin van de verhaallijn werd ze getraind totdat ze erbij neervalt, dus ik dacht nu komt er een hell van een fight... Maar ja dat werd weer foutgedacht van mij.
De enigste "Boefjes" waren een Duitse (travestiet)? en 2 andere kerels.
Heeft de vader hiervoor zijn leven gegeven en zijn dochter getraind? Beschamend hoor
kort gezegd: alleen de introductie heeft bij mij goede indruk gemaakt.
een 2,5 vind ik dan ook een oprechte cijfer.
Insignificance
Oogt net zo wankel als fijn, waarbij het laatste de doorslag geeft. Verhalend niet de meest gladde rit en zo soms krijg je het idee dat het qua timing en tempo ook niet helemaal lekker zit, maar ondertussen voltrekt er zich met o.a. leuke locaties wel een stijlvol filmpje, dat net zo gemakkelijk gaaf als bizar is. Alleen jammer dat Wright niet helemaal weet te overtuigen in sommige knokscènes. Verder genoeg fraais om het aan de gang te krijgen en uiteindelijk ook wel te houden.
De start is in ieder geval erg dynamisch. De vaart zit er aardig in, vlotjes geknipt met een score die ook wel bevalt. Die energie raakt het wel wat kwijt als de focus wat meer komt te liggen op Hanna en de voor haar nieuwe wereld om zich heen. Soms best gevoelvol, bovendien trekt Wright er al snel een geweldige scène uit via een waterkoker, maar de vriendschap met het meisje slentert wat voort. Er zit daar ook een vrij zwak plotelement aangaande haar plannen.
Ondertussen sijpelt er met de komst van Isaacs en zijn gevolg wel wat absurditeit in het geheel. Vond het hier wel passen, het onderonsje rondom de haven mag er ook zeker zijn. De finale is zelfs in letterlijke zin een sprookjesachtig gebeuren. Het is allemaal wat onevenwichtig, Wright laat hier en daar ook wel wat steekjes vallen en het had gerust nog wat gekker gemogen, maar het is al met al best een aantrekkelijk en in zekere zin zelfs betoverend filmpje geworden.
Observator
Denk je een dertien in een dozijn thriller te gaan kijken. Krijg je dit.
Hanna werkt als een roadmovie met veel zorg, detail en aandacht voor de verschillende locaties. Iedere setting met eigen sfeer en karakter wordt zorgvuldig afgewerkt, alvorens door te gaan naar een volgend hoofdstuk. Dat je met science-fiction te maken hebt is al snel duidelijk. Maar hoe de wereld en de mensheid in Hanna in elkaar steekt blijft eigenlijk tot het slot van de film vrij onduidelijk. Het ontvouwt zich beetje bij beetje. Dat houdt het bijzonder interessant.
De soundtrack en het camerawerk zijn al even divers als de locatiekeuzes en over de gehele linie sterk. Ronan is zeer karakteristiek en intrigeert als Hanna. Kadrering en acteerwerk versterken elkaar tot bijzonder mooie plaatjes.
Ik vond het verrassend.
McBoss
Ik vond alleen paar van de camera trucjes ontzettend onnodig en irriterend. Zoals dat stuk wanneer ze weg aan het rennen is en de camera een paar "barrel rolls" maakt. Verder was het wel vermakelijk met maar een paar dode stukken hier en daar.
Precies
Geen slecht acteerwerk. Spannend maar onvolledig verhaal. Jammer. Ik zou hem niet 2x willen zien.
Niet slecht, maar nog steeds een gemiste kans.
Nikita op een soundtrack van The Chemical Brothers, dat schept toch een beetje verwachtingen. Vooral het Chemical Brothers deel is één grote farce. En niet eens zozeer de muziek zelf, maar de compleet verkrachtte wijze waarop het deze film is ingeduwd.
De muziek hangt los aan de scenes en telkens wanneer het hoort open te barsten wordt het verstoord door veel te luide geluidseffecten. Een schandalige soundmix. Visueel vaak ook niet al te best trouwens. Wright is op z'n best als het traag gaat, maar ook daar komen niet echt de mooie prentjes uit die hij naar verwachting bedoelde. De actiescenes (in de loods met de strobo bijvoorbeeld) zijn eerder beschamend. Volgende keer een betere editor aannemen, want dit leek nergens op.
Verder is het een aardig filmpje. Ronan vond ik niet al te best, Blanchett's personage maakt aardig wat goed. Verder nog wel wat grappige bijfiguurtjes, al vond ik het soms wat vis noch vlees. Een beetje gek, maar had allemaal nog wat explicieter gemogen. Sowieso is de film wel een stuk luchtiger dan ik verwacht had. Hanna die vanuit de put onder de wagens gaat hangen, of de Duiters bij de tent die uit beeld lopen nét op het moment dat Hanna en haar vriendin eraan komen ..., had voor mij niet zo gehoeven.
Slecht is het niet, daarvoor is het apart genoeg, maar verder toch een beetje een gemiste kans. Wright was duidelijk niet de man voor dit materiaal.
El ralpho
Ruwe bolster, blanke pit
Hanna heeft veel potentie, maar laat dit echter niet in al zijn facetten naar voren komen. Zo komen sommige shots nogal amateuristisch over en ogen bepaalde actiescènes een beetje rommelig. Toch is dit ook wel weer de charme van de film, omdat de film in zijn totaal bekeken toch behoorlijk sterk is. Want hoewel de verhaallijn van Hanna talloze variaties kent en hierdoor niet bijster origineel is heeft de film wel een eigen smoel waardoor het geheel toch fris aanvoelt. Het geeft je het idee dat je naar een vernieuwende film zit te kijken terwijl dit eigenlijk helemaal niet het geval is. Dit komt mede door de sfeervolle locaties en een glansrol van Blanchett die een heerlijk morbide personage neerzet.
Op bepaalde stukken is de film echter wat traag. Na een indrukwekkende start die nieuwsgierig maakt naar meer, kakt de film namelijk een beetje in. Dit wordt echter weer goedgemaakt met een sfeervolle mooi vormgegeven finale wat de flauwe nasmaak van het middenstuk weer een beetje weg neemt. Neemt echter niet weg dat ik me in het middenstuk behoorlijk verveelt heb en dat dit meer spanning had mogen gebruiken.
Al deze kritiek neemt niet weg dat Hanna in mijn ogen bijzonder vermakelijk en origineel is door zijn invulling van het verhaal en met name door de unieke vibe die de film heeft. Hanna is gewaagd, en hierdoor ook zeker een kijkbeurt waardig.
eduard
Ongelooflijk wat een waardeloze film, ik begrijp echt niet dat er mensen zijn die deze film zo hoog waarderen. Ik heb me weer hierdoor laten misleiden wat weer 1.45 u van mijn kostbare tijd gekost heeft.
Ik ga de volgende keer toch eens kijken wat een hoge waardeerder voor andere films geeft dat geeft al een beter inzicht.
Ik geef 2 sterren en dat is nog gul. pfffff
Psolitsa
Hele fijne film waar ik echt van genoten heb!
Ik vond de film zoiezo visueel erg mooi, ik vond het kleurgebruik en de omgevingen prachtig, en vaak ook enigzins surrealistisch. Verder was het acteerwerk dik in orde. Vond alleen het verhaaltje an sich niet heel bijzonder/verrassend, maar ach, wat wil je.
Er zit genoeg actie in om de vaart erin te houden, en genoeg boeiende dialogen om het interessant te maken. Wat een enge Duitsers trouwens, eng volk
PS: vond de soundtrack ook erg geslaagd

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009