Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Brian Yuzna
Met onder meer: Billy Warlock, Connie Danese en Ben Slack
Plot Society
"It's all about fitting in."
Bill was altijd al het zwarte schaap van de familie. Terwijl zijn ouders en zijn zus zich mengen in de high society van Beverly Hills, houdt hij zich liever afzijdig. Totdat hij er achter komt dat zijn ouders wel erg vreemde feestjes geven, ten koste van de mensen die beneden hun stand staan.
Bill Whitney
Shauna
Petrie
Ferguson
zombie
Komt nogal traag op gang. Maar de finale is geweldig bizar! Jammer dat die gast van Baywatch er in mee speelt....
Menni
Tsja, als je nou gewoon nooit Baywatch had gekeken.. Jammer.. Verder is dit zowat de snerpendste (tevens humoristische) kritiek die ik ken. Op vriendjespolitiek, hielenlikkerij, incest en andere vrolijke zaken uit onze westerse beschaving.
bisse
Geweldige horror met een zeer geslaagde knipoog naar highsociety-gebeuren.Baywatch acteur of niet,in deze film is billy warlock echt perfect.Beste van Yuzna met daarachter the Dentist.
mikey
Sommige mensen zijn zo perfect, daar moet wel iets mis mee zijn. Deze film heeft veel slechte kritieken gehad, maar ik kon deze bijzonder goed waarderen. Komische en redelijk gemaakte horror van yuzna: koning van de moderne horrorpulp.
djelle
Bizarre film. Inderdaad een leuke symboliek t.o.v. heel het high-society gebeuren waarin velen zich zoveel beter wanen dan de "gewone" mensen enzoverder... Dat vond ik een sterk punt van de film. Voor de rest kon hij mij niet zo bekoren. De finale was wel eens plezant om te zien. Veel viezigheden, die zowel erg smerig als erg grappig waren. Maar ja, hij komt zeer traag op gang, veel langdradige scenes, beetje verstrengeld in zijn bizarrigheid, weinig gore...
Nog niet al zijn films gezien, maar bv bij the dentist herken ik ook veel van Yunza's fouten. (trage voortgang, teleurstellende gore...) Hij kan nochtans echt vermakelijke films regisseren en is een meester in gorefx. (re-animator 2 & 3)
Wat teleurstellend. 1,5*
Horrorfanaat
Idd erg traag het eerste uur maar het laatste half uur is zo bizar en smerig dat de film toch wat speciaals heeft. 3*
Edie
Ikzelf vond het begin juist erg leuk, wel wat traag... Maar vermakelijk. Het einde daarintegen was zeer triest, idd veel zogenaamd gore, maar het boeide me allemaal niet.. Nee, geef mij maar het eerste uur film.
Ik weet niet zo goed, over het algemeen viel het me tegen en verwachte eigenlijk een stuk meer.. van 3* naar 2.5*
dr walgvogel
Geweldig. "There's no bussines like show bussines" het einde moet wel een van de misselmakenste (dus positief is) laatste 20 minuten van een film zijn
dutchtuga
Is altijd in mijn geheugen gegrift gebleven deze film maar viel me toch een klein beetje tegen de tweede keer. Blijft een lekkere film, slijmerig zoals we gewend zijn van Yuzna of Gordon. Het eerste uur vaak weird en bizar wat alleen maar positief is maar soms wel een aantal onnodige aspecten zoals bv die achterlijke moeder die ik totaal misplaatst vond en niet grappig. Society bouwt redelijk goed op naar een climax die op zijn beurt dan weer over the top bizar is. Vond het wel passen bij de film en is over het geheel wel aardig maar leunt toch teveel de belachelijke kant op. Ik had liever een wat serieuzere finale gezien. Society is het type film waar ik graag naar kijk. Surrealistisch, bizar en goor maar net iets teveel misplaatste komedie als je het mij vraagt. Verlaagd naar 3,5*
arkadi
Begint als een aflevering van Beverly Hills 90210 om dan te veranderen in een obscene cultfilm.
Het eerste gedeelte kon me totaal niet boeien maar het laatste gedeelte was zo bizar dat het wel mijn aandacht greep.
Halcyon
Goed script! Uitwerking is een beetje trashy, maar mag er wel zijn. Yuzna zoals we hem kennen: bizar, ranzig en met veel gevoel voor humor. Slotscène is een instant klassieker.
rody289
goede film de eerst van yunza met goede special effects in
de laaste half uur en heel bizar was 3,0
Vascago
De eerste 80 minuten van de film leek het wel of ik naar een aflevering van Baywatch zat te kijken maar dan niet op het strand. Dat werd nog versterkt doordat de vriendin van Billy heer Shana heette (In Baywatch heette zijn vriendin nl. Shauni). Dit gedeelte was niet veel soeps, buiten de licht komische en kritische boodschap/sneer naar de rijke mensen erin die hun kinderen zo vertroetelen dat het wel behoorlijk op een vorm van incest lijkt.
In het laatste gedeelte worden de remmen echter losgegooid en de slotscene is waarschijnlijk de meest ranzige, smerige, slijmerige, debiele scene die ik ooit in een film heb gezien. Geniaal
Zonder die slotscene had het bij een 2 gebleven. Nu wordt het alsnog een 3.5
Glacius
Het niveau van acteren en muziek is inderdaad niet bijster hoog.
De gehele uitstraling is niet mooi.
Toch is de film in het begin heerlijk mysterieus.
Het laatste deel was echter geweldig ranzig neergezet.
Al met al een aardig filmpje.
wibro
Een fragment uit een Movie Meter contest maakte mij nieuwsgierig naar deze film. Laat dat fragment uit die contest nu ook gelijk de mooiste scène zijn. Voor de rest was het niet bepaald om over naar huis te schrijven. Ik dacht aanvankelijk naar een soort 'highschool' komedie te kijken met best wel mooie meiden bovendien en soms best wel grappige scènes. Op het einde ging de film volledig uit de bocht. Wat we te zien kregen waren zeer onsmakelijke scènes die dus voor horror door moesten gaan, maar in mijn ogen dan wel heel slecht gebracht. Voor sommige users echter goed genoeg om deze film juist daarom over het gemiddelde heen te tillen, maar voor mij om deze film helaas juist daarom een dikke onvoldoende te geven.
DVD-T
Ik weet niet wat het is met die foute Horror films uit de tachtiger jaren, maar ik vind ze altijd wel een lekker sfeertje hebben.
Society is een kritiek op alles wat maar met populaire en rijke mensen te maken heeft. Dit is in deze film lekker bizar in beeld gebracht en met de nodige humor. De manier waarop het geschoten is, en met de muziek erbij vind ik een genot om naar te kijken. Het entertainment niveau ligt hoog. De ene leuke scène na de andere komt. Niet specifiek erg goede scènes en van het acteerwerk moet de film het zeker niet hebben. Toch heeft het iets over zich waardoor je de film met een glimlach kan bekijken. De mysterie zit er goed in en je bent echt nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren en wat er aan de hand is. De opbouw naar de climax is dan ook erg goed. En we worden zeker niet teleurgesteld. In een film die weinig schokkend beelden of veel gore vertoond, worden we op het eind nog even verwend met een behoorlijk smerige scène.
Een beetje een langzame, maar erg genietbaar en eighties fout begin en een fantastische climax.
Enkele van de meest bizarre horrorcreaties die ik ken, komen voorbij in deze film, maar wel pas op het eind. Gelukkig kijkt de eerste 5 kwartier best aardig weg vanwege het foute jaren 80 yuppie sfeertje.
EVIL '84
Ik sluit mij aan bij het commentaar hierboven van Reinbo.
De film kijkt goed weg, al gebeurt er weinig in het begin. De climax is zeker het kijken waard!! Fijne jaren 80 horror
Aardige eind jaren 80 filmpje met een prima sfeer.
De gore naar het eind toe is erg mooi gedaan.
Acteren was redelijk te noemen, en verhaal was best leuk.
Corcicus
Wat een schitterende film zeg.
Hij blijft de hele tijd spannend en de point final gaat de verbeelding te boven. De mystery kunnen ze goed aanhouden, al na één kwartier wilde ik weten wat er gatver aan het gebeuren was en men spaarde het antwoord tot op het einde. Acteren was degelijk en de muziek was bijzonder goed. De gore is goed in beeld gebracht. Zalige eighties sfeer en hoe ze die yuppies presenteerden was hilarisch te noemen. Sommige zaken konden wel beter zoals de moeder van Bill's vriendin: zij moest voor de komische noot zorgen, maar grappig vond ik haar personage allerminst. Eerder geretardeerd. Ze vergeten haar trouwens op 't einde in dat huis
RuudC
De kritische boodschap van de film komt wellicht niet heel goed over, maar Society is in elk geval een leuke, freaky film. Het eerste uur is eerder mysterieus dan horror. De veelbesproken finale is inderdaad een gave climax. Heerlijk goor, maar het geheel was me iets te voorspelbaar. Gelukkig is er voldoende vermaak vanwege sommige fijn belachelijke scenes en dialogen. Niet aan te raden voor wie niks kan met over de top horror. Zelf heb ik nog getwijfeld tussen drie en drie en een halve ster. Het voordeel van de twijfel dus.
Lennert
Persoonlijk vond ik het eerste uur vooral grappig in plaats van horror, hehe. Duidelijk in ieder geval dat Brian Yuzna een perfecte regisseur is voor het body horror genre, jammer alleen dat het in deze film allemaal erg laat op gang komt. Het hele principe van de rijken die de armen uitzuigen wordt mooi letterlijk weergegeven en zijn vooral erg smerig (ondanks de soms toch vrij neppe special effects), maar uiteindelijk stelt de film ook weer niet heel erg veel voor. Wel erg grappig en ranzig en kijkt vooral zeer makkelijk weg!
Lord Flashheart
Heerlijke vetzakkerij.
Het eerste uur zit je naar een soort langgerekte jaren '80 soap te kijken, een combinatie van 90210, As the World Turns en Melrose Place. De hoofdpersoon Bill, gespeeld door Billy Warlock, raakt er echter steeds meer van overtuigd dat er iets mysterieus speelt. Diverse vervreemdende gebeurtenissen volgen elkaar in steeds hoger tempo op, tot de onvermijdelijke ontknoping. De climax is van een zeldzaam bizar niveau, dat je alleen in de beste body horrors tegenkomt. Een soortgelijke scene schiet me alleen te binnen uit de veel latere film Slither, al lijkt Society daar verder totaal niet op.
Het soapy eerste uur mag voor sommigen dan een belemmering vormen, het is niettemin vrij essentieel voor de opbouw van de film. Het is overduidelijk dat Yuzna een dikke vette knipoog wilde maken naar de populaire soap series uit die tijd, waar alles alleen maar om status en geld draaide. Best aardig hoor die maatschappijkritiek, maar in mijn ogen toch niet het beste aspect van de film. Veel interessanter zijn de kleine hints die je als kijker krijgt dat er iets goed mis is in het jetset wereldje. Gaandeweg wordt je meegezogen in de waanzin waarin Bill terechtkomt, waardoor hij alsmaar achterdochtiger wordt. De hele opbouw zo creepy en verontrustend. Alleen die idiote omgang met zijn ouders al. Of de bedscène met zijn vriendin. Weird!
Het laatste half uur is puur genieten. Ranzig, walgelijk, smerig zijn de eerste termen die bij me opkwamen. Maar ook ontzettend komisch, vermakelijk en genietbaar. Ik heb zelden zo'n slot van een film gezien en heb dat laatste stuk de volgende dag gelijk teruggekeken. Natuurlijk moet je niet te kritisch zijn op de effecten, want het legt het natuurlijk al snel af tegen de huidige mogelijkheden. De butt-head scene is misschien wel het hoogtepunt van deze ultieme orgie. Lag in ieder geval dubbel.
De moraal is letterlijk dat de rijken de armen uitzuigen. Zie het liever zo dan in een sociaal drama. 4****
dutchtuga
Brian Yuzna wil hier een vervolg op maken!
Brian Yuzna Developing Society Sequel - Dread Central - dreadcentral.com
Edie
Van mij mag het, maar kan me voorstellen dat financiers wat moeilijk kunnen doen als je bekijkt wat Yuzna de laatste 10 jaar uitgebracht heeft, geen toppers... Ik hoop dat het hem lukt, maar ik moet het eerst eens zien. Wel een goede stap om weer naar Hollywood te gaan, want voor mijn gevoel is het sinds dat Fantastic Factory wat mis gegaan. Zijn laatste film is geloof ik ook een grote flop geworden qwa financiën.
Bottleneck
Wat een gestoorde climax haha. En ook in de aanloop (die trouwens nog aardig mysterieus is), zitten een paar bizarre dingen zij het dan minder expliciet zoals de "wel-of-niet" ranzige relatie tussen de altijd stralende dochter en ouders, of de scène waarin hij z'n zus ziet douchen en hij vaag borsten op haar rug ziet
Met een 'boodschap' in films heb ik zelden iets, zo ook in deze, maar Society is wel een leuk tijdsdocument met een paar bizarre personages. Alleen de travestiet-achtige moeder van z'n vriendin hobbelt er irritant tussendoor.
Richard_Voorhees
Deze eerste Yuzna is een aparte kijkervaring. Mij beviel het wel, maar het is wel echt zo'n "love it or hate it" film.
Jimske
matig, eerste uur gebeurt er weinig, alleen het laaste stuk is de moeite omwille van de absurditeit, erg fake allemaal met dat klei-gedoe, ma soms ook wel grappig gedaan. een 2tje
housemoviewatch
Komt zeer traag op gang. Het verhaal op zich zelf is best leuk maar weet me niet echt te pakken. Het einde daar in tegen is wel leuk gedaan en erg mooi gemaakt ook. Kan er mee door.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Joe Strummer: The Future Is Unwritten