• 9.373.063 stemmen

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Ramón Menéndez

Met onder meer: John Cusack, Michael Madsen en Benicio Del Toro

Plot Money for Nothing

"What would you do if you found a million bucks?"

Wanneer de werkeloze Joey Coyle ziet dat er een pakket geld van een geldwagen valt, besluit hij het te houden. Al snel wordt het hem te heet onder de voeten en maakt hij plannen om het land te verlaten, maar hij wordt op de hielen gezeten door een vastberaden agent.

avatar van Purmerend

Purmerend

Nog geen bericht bij een film met toch 3 vrij bekende acteurs: John Cusack, Michael Madsen en Benicio Del Toro.

avatar van Art

Art

En nog een ritsje andere bekende acteurs, waaronder Philip Seymour Hoffman. Lijkt me overigens wel een aardig tussendoortje.

avatar van willemse81

willemse81

Ik zal geen stem uitbrengen, omdat ik de film niet af heb gekeken.

De reden van het stopzetten was voornamelijk de pure irritatie die ik kreeg bij het personage van John Cusack, wiens gebrek aan iedere vorm van intelligentie na een half uur dusdanig het bloed onder mijn nagels vandaan haalde dat stoppen met kijken de enige maatregel was die de veiligheid van mijzelf en mijn omgeving kon garanderen.

Geen 'echte' stem dus, maar voor het eerste deel een tenenkrommende 0,5*.

avatar van Dk2008

Dk2008

John Cusack is de broer van o.a. actrice Joan Cusack. Ik vind hem hier wel wat irritante trekjes hebben maar misschien past dat bij zijn personage.

Ik vind het maar verre van een komedie, Cusack speelt zijn rol veel te serieus daarvoor. En er viel gewoon verder weinig te lachen, alleen richting het eind zitten er wat grappige momenten in. Debi Mazar vind ik ook al niet zo bijzonder. Alleen Madsen en de moeder van Joey (Fionnula Flanagan) spelen nog wel aardig maar verder weinig opvallend allemaal.

Gebaseerd op een echt verhaal. De hele film gaat over geld. Veel over geschreven en gezongen "money is the root of all evil", "poen poen poen, geld maakt niet gelukkig, maar je kan er een hoop mee doen".

Lastig onderwerp, kan je lang en breed over gaan discussiëren, maar dat doen we dus niet. Maar op dit punt is het een interessante film om te zien, zeker gezien de status waarin Joey zich bevindt, de buurt waarin hij woont en het gezin waarvan hij deel uitmaakt. Op dat punt weet Cusack me wel te overtuigen en de film kent een goede opbouw met allerlei aspecten naar aanleiding van het gevonden geld. De film gaat op gegeven moment steeds meer richting Robin Hood, maar de afsluiting is bevredigend en hoewel het wat komischer had gemogen voor een komedie, bleef het toch tot het einde toe een boeiende film om te zien. 3.0 / 4.0

avatar van scorsese

Matige film over een man die meer dan een miljoen aan contanten op straat vindt. In de categorie 'ongelooflijk, maar waargebeurd'. Een leuk gegeven en de film begint ook wel goed, echter wordt het tijdens de tweede helft al snel eentonig. Verder een leuke cast met stiekem aardig wat bekende namen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geldzucht leidt nergens toe, tenzij tot een hoop problemen. Een werkloze havenarbeider vindt 1.2 miljoen dollars die per ongeluk uit een geldtransport zijn gevallen. Stilaan verliest hij alle verstand door het bezitten van zoveel geld. Leuk om te volgen. Het lukte echter niet om grappig uit de hoek te komen en met zo'n sterk onderwerp verwachtte ik wat meer gevatte scènes. Deze vrij onbekende film heeft nochtans een cast om van op te kijken : Del Toro, Seymour Hoffman, Madsen, Gandolfini... Allen wel nog in vroege rollen. En voor men de film als ongeloofwaardig bestempelt : jawel, dit is echt gebeurd. Justitie heeft duidelijk medelijden gehad met de situatie van de man en oordeelde hem tijdelijk ontoerekeningsvatbaar waardoor hij niet verder vervolgd werd.