Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Jason Momoa, Rachel Nichols en Ron Perlman
Releasedatum: 8 september 2011
Bekijk via Videoland
Plot Conan the Barbarian
"Enter an age undreamed of"
Conan (Momoa) is de laatste van zijn volk. Hij zag zijn vader sterven en is vastbesloten om zijn vader te wreken. Hij zal iedereen doden die verantwoordelijk was voor de dood van zijn volk. Maar hij heeft een erg gevaarlijke vijand: de almachtige Khalar Sing.
Conan
Lucius
Artus
Fassir - High Priest
Elineloves
Oh my gosh, dit was echt niks.
Voordat de film begon, kwam er een mededeling op het scherm met de vraag om samen een minuut stilte te houden i.v.m. de slachtoffers en nabestaanden van Pukkelpop. Toch zijn er dan altijd etterbakken die zo'n moment gaan benutten om te klieren, iets wat mij boos maakt. Wil je er niet aan meedoen, ga dan even buiten staan. Je zit met meer mensen in een zaal, gedraag je dan, zeker bij zoiets.
Maargoed, de film begon en het publiek werd eindelijk wat stiller. Was ook wel nodig, want het geluid van de film stond ZO hard dat we het volgens mij niet eens meegekregen zouden hebben als een meteoriet ingeslagen zou zijn in de zaal naast ons. Vreselijk irritant, ook niet bevorderlijk voor de sfeer.
Het grootste minpunt van deze bioscoopervaring was toch wel de film zelf. Wat een saaie, nietszeggende onzin. Er gebeurt werkelijk niets boeiend, de film weet je op een moment te grijpen, de karakters zijn zo plat als een dubbeltje en er zit totáál geen diepgang in. Afgrijselijk. Af en toe een paar (voor mij) domme verwijzingen. Bij de geboorte van Conan bijv, hallo, iemand The Lion King gekeken ofzo? Jezus..
Het is me gelukt om 20 minuten voordat de film zou aflopen, in slaap te vallen. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen weet ik niet, zeker niet met dat vreselijke harde geluid en dat stomme 3D brilletje op mijn neus. Sorry vriend, ik weet dat je met mij naar The Smurfs en Mr Popper's Penguins bent gegaan, en dat dit 'jouw' film was, maar er zijn grenzen.
Ik was gelukkig niet de enige die de film niets vond, ik dacht dat het gewoon niet 'mijn soort film' was, maar na afloop stroomden negatieve commentaren van bioscoopgangers in de rondte. Grote teleurstelling, weinig interessant, paar betere gevechten maar verder voornamelijk ondermaats. Zelfs mijn vriend, die hier ontzettend naar uitkeek, kwam maar niet in de film en werd geen enkel moment 'gegrepen'. (Behalve door mij als ik weer eens uitgebreid gapend tegen zijn arm aan lag).
Gelukkig was Conan best hot, dat was nog enigszins te doen. Keek maar naar zijn brede, gebruinde torso en zijn snoetje.
Snel vergeten dit, voordat het mijn humeur aantast.
goongumpa
Het grootste minpunt van deze bioscoopervaring was toch wel de film zelf.
koiboy
Ik hoorde veel slechte dingen over de film maar heb niks gelezen of geluisterd naar recensies voor ik zelf hem had gezien. Ik vond de film best leuk en mooi om te zien. Waarschijnlijk heeft de Stargate fan in me grote invloed op mijn beslissingen maar veel negatieve dingen hoor je mij niet zeggen. Het het enigste wat mij ergerde wat het vele bloot maar dat schijnt te horen bij Conan.
Cobra82
Wat een tegenvaller...had er hoge verwachtingen van maar dat viel vies tegen...het verhaal was flinterdun en al heemaal niks vernieuwends
Thorongil
Sequel komt er al weer aan, jongens.
Ik denk dat we die niet meer hoeven te verwachten, een rampzalig openingsweekend in de USA heeft daar wel voor gezorgd. Is deze film nog doenbaar als popcornvermaak of is hij echt zo slecht als de reviews laten uitschijnen? Echt wel spijtig dat Conan geen deftige filmreeks van de grond krijgt, is één van de eerste moderne Fantasyhelden.
dutchtuga
Was het maar pulp. Verwacht hier niets anders van dan opgeblazen en gelikte Hollywood-crap.
puckb96
Eerlijk gezegd verwacht ik dat ook niet meer na dat openingsweekend
Nyazzin
Verhaal had natuurlijk veel sterker en uitgebreider kunnen zijn, maar keek goed weg. 3*
Neder0001
Ongelooflijk lage rating... heb hem gisteren gezien en vond het toch echt een aardige film!
Neder0001
Tsja... ooit over de legende van Conan gelezen? Ik niet hoor maar mijn vriendin wel en zij vond deze film geweldig omdat het prima aansloot, in tegenstelling tot de meeste andere films die gebaseerd zijn op videogames/legendes/etc.
Leno
Veel verwachtte ik niet van deze film, maar dat het zo slecht zou zijn.. De film begint al meteen matig en het vervolg is alleen maar slechter. De karakters zijn steeds op willekeurige plaatsen en de ene scene volgt de andere op zonder enige logica. De actiescenes stellen teleur en de cast houdt ook niet over. Zelf op Lowlands in de Alfa tent sloeg de film niet aan, ondanks volgens mij een niet al te kritisch publiek.
Elineloves
Nee, wist niks van Conan af, daarom was het voor mij waarschijnlijk sowieso al een tegenvaller, omdat die 'aansluitingen' voor mij kant noch wal raakte.
herder
Zwaar geflopt aan de kassa in Amerika. Maar dat was te verwachten...en ook dat het een lage score zou krijgen.
Dat is mooi, kunnen we eindelijk van deze remake regisseur afscheid nemen.
Neder0001
Nee maar jij doet alsof ze de geboorte van Conan tijdens een gevecht van een andere film hebben gejat (Lion King notabene...) terwijl dat JUIST het verhaal achter Conan is.
nr10
Ik kijk eigenlijk best uit naar deze 'hack and slash' film. Die van Arnold laatst nog een keer aangezet en me opnieuw kostelijk vermaakt. Hopelijk is het 3D een beetje netjes gedaan want bij sommige film wordt ik er net echt vrolijk van.
Overigens kun je bij http://www.few-magazine.com kaartjes en een prijzenpakket winnen van Conan the Barbarian. Misschien de moeite waard.
xel
Nog niet gezien, vindt eigenlijk niet dat ze hier een remake van moesten maken. Is de muziek ook weer van Basil Poledaris want dat maakte die orginele toch ook heel bijzonder?
Number23
Verrassend genoeg de sneak preview van deze week. Conan 2011 is duidelijk een filmpje die het nooit zal gaan halen bij de klassieke versies, maar of dat nou zon ramp is: nee! Het testoterongehalte is lekker bruut en het bloed vloeit rijkelijk. Vooral erg onder de indruk van het begin en de jonge Conan. Lekker duister en hard gebracht. Daarna is het verstand op nul zetten en gaan, want het verhaaltje heeft niet echt veel om het lijf. De cast is ook niet denderend en daarom zal deze film stukken goedkoper zijn dan die andere zomer-blockbusters van dit jaar. Ook terug te zien aan de niet echt overtuigende special effects. Terug naar de cast: Momoa hoeft alleen maar te grommen, knokken, zuipen, hakken, zagen en wreed kijken, Stephen Lang doet weer een bad-guyrol in iets ander jasje, McGowan(duurde lang voordat ik haar herkende!!) spat ook niet echt van het scherm en natuurlijk speelt Perlman een barbaar! Lekker tussendoortje
Eru Iluvatar
Betere weergave op: Conan The Barbarian (2011): Een gemiste kans « tasteless enterprise - tastelessenterprise.wordpress.com
Conan The Barbarian (2011): Een gemiste kans
De Amerikaanse pulpschrijver Robert E. Howard (1096-1936) was een fascinerend persoon. Een melancholische, depressieve man die de realiteit ontvluchtte door fantasiewerelden te creëren. Deze werden bewoond door tot de verbeelding sprekende persoonlijkheden als de calvinistische demonenjager Solomon Kane en de vergeetachtige Texaan James Allison. Het bekendste personage van Howard is natuurlijk de barbaar Conan. Volgens sommigen was hij een alter-ego van Howard. In tegenstelling tot de latere interpretaties van de barbaar was de daadwerkelijke Conan dan ook een intelligente, eenzame maar niet onspraakzame man.
Conan’s avonturen spelen zich af op onze planeet, in een vergeten tijdperk genaamd The Hyborian Age, na de val van het mythische Atlantis, maar voor de opkomst van grote beschavingen als die van het oude Egypte. In feite is deze fantasiewereld een curieuze mix van echte historische culturen en wereldwijde legendes. Met het creëren van een vergeten geschiedenis van onze Aarde vertoont Howard overeenkomsten met zijn vriend H.P. Lovecraft (de werelden van beide auteurs worden gecombineerd in de teksten van de ban Bal-Sagoth). Op dertigjarige leeftijd pleegde Robert E. Howard zelfmoord (fantastisch verfilmd in ‘The Whole Wide World’).
Gelukkig bleef hij voortleven in de series, films en strips over zijn diverse personages. Howard wordt gelauwerd als één van de uitvinders van sword ‘n’ sorcery; een laagdrempelig fantasy subgenre, waarin – in tegenstelling tot Tolkien’s high fantasy – mensen zichzelf maken. Een meritocratische samenleving gebaseerd op de American Dream en haakstaande op Tolkien’s verering van adellijke komaf. Daarmee is Conan het tegenovergestelde van Aragorn: een woeste, amorele krijger van lage komaf.
Deze kenmerken zien we duidelijk terug in de films over Conan. Andere, subtielere kenmerken echter niet. In de nieuwe verfilming met Jason Momoa (toepasselijk Kal Drogo in Game of Thrones) in de titelrol komt Conan qua uiterlijk meer overeen met het oorspronkelijke personage dan in de vertolking met Arnold Schwarzenegger. Howard’s Conan is namelijk een Cimmerian: een zwartharig volk met groene- of grijze ogen. Ook is Momoa’s Conan spraakzamer dan Schwarzenegger’s Conan. Daarmee is de nieuwe versie van het titelpersonage authentieker én beter dan die uit de film van 1982. Daarnaast is het plot van de nieuwe film beter gegrondvest in Howard’s Hyborian Age.
Hiermee is ook al het goeds over de nieuwe film gezegd, in vergelijking met het origineel. Ondanks dat de regisseur van de meest recente film, Marcus Nispel, in het soortgelijke Pathfinder (2009) gevoel toonde voor romantische barbaarse sfeer, is die bijna totaal aanwezig in zijn Conan-verfilming. En sfeer is juist zo essentieel voor sword ‘n’ sorcery-films. Het origineel had dit in overvloede en wist daardoor te overtuigen, mede dankzij de heerlijke Wagneriaanse soundtrack van Basil Poledouris. De ondersteunde muziek bij het nieuwe deel weet echter geen indruk te maken.
Qua acteerprestaties is de nieuwe Conan degelijk te noemen. Acteurs als Ron Perlman (als vader van Conan) leveren de kwaliteit die je van hen mag verwachten, maar schitteren niet. Dat komt door de gebrekkige dialogen en de afwezigheid van karakterontwikkeling. Natuurlijk kun je dit ook niet verwachten van een sword ‘n’ sorcery-film, maar zorg dan tenminste dat de sfeer klopt. Qua design laat de film ook steekjes vallen. Het ontwerpteam had beter de schilderijen van Conan door grootmeester Frank Frazetta moeten bekijken. Het plot is flinterdun en slecht bedacht. Waarom is de film niet simpelweg gebaseerd op een bestaand Conan-verhaal van Robert E. Howard? Een hoop gemiste kansen.
In de handen van een goede regisseur als een Peter Jackson had de nieuwe Conan een succes kunnen worden. Ik hoop dat een dergelijke regisseur (een Guillermo Del Toro bijvoorbeeld) een vervolgdeel gaat filmen, gewoon gebaseerd op een bestaand verhaal van Howard. Momoa mag dan van mij wederom Conan vertolken. Dit deel uit 2011 is leuk om eens op een druilerige zondagmiddag te kijken. De actie is met mondjesmaat vermakelijk, maar ook op dat gebied kun je bijvoorbeeld beter de verfilming van Solomon Kane (2009) gaan kijken. Dit personage van Howard is wel goed verwezenlijkt op het witte doek: op de ultieme Conan-verfilming zullen we weer moeten wachten. (Eru)
6.0
Prudh
want het verhaaltje heeft niet echt veel om het lijf.
toontjelager
wat een flauwe film , het leek wel een lange aflevering van Xena the warrior princess , geef mij maar het origineel van Dino De Laurentius met Schwarzenegger , dat was tenminste een Conan !!!
Jessica Harper
Flinke tegenvaller: Conan the Barbarian 3D (bios) - schokkendnieuws.nl
Al DeNiro
Lekker brute en bloederige actie in deze remake.
De Hyboriaanse-locaties zien er ook schitterend uit.
Maar ik miste wel de mythische en magische sfeer van de oude Conan-films.
Momoa doet het niet slecht, maar is helaas geen tweede Arnie.
Verder vond ik einde iets te luidruchtig.
madmax1
Geweldige speciale effects,veel bloed en blood ,stevige sound ,als niet conan fan een meevaller.Schitterende sfeer , wijk wel af van het originele verhaal maar is niet van invloed een nieuw verhaal werkt lekker verfrissend ,soms wel wat irritante zwaard gevechten te lang door gevoerd voorspelbaar.
geminy
Een laag gemiddelde, geen goede recencies. Toch maar bekeken in de bioscoop en... het is me alleszins meegevallen. Sterker nog, heb ervan genoten!
Ontzettend veel aktie, veel bloederig hakwerk, vette sound, schitterende lokaties. Hier houd ik gewoon van.. verstand op nul, popcorn erbij.. enjoy!
Jeroen87
Zeker geen slechte film, lekker veel hack n slash, verhaal was muah, maar sfeer + gevechten waren wel weer ok.
Mescalino
Dat vond ik ook.

Jason Momoa kritisch over zijn eigen werk: "'Conan the Barbarian' was een hoop stront"

Warrior
Drama / Sport, 2011