• 9.376.030 stemmen

Met onder meer: John Goodman, Haley Joel Osment en John Rhys-Davies

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot The Jungle Book 2

"Feel the jungle beat"

In dit vervolg op de film The Jungle Book, waarin we het jongetje Mowgli zagen die opgevoed werd door dieren in de jungle, is Mowgli inmiddels een jonge man die er naar verlangt om terug te keren naar de jungle, om daar Baloo terug te vinden.

Mowgli (stemrol)

Baloo (stemrol)

Shanti (stemrol)

Ranjan (stemrol)

Bagheera (stemrol)

Shere Khan (stemrol)

Ranjan's Father (stemrol)

Kaa / Colonel Hathi / M.C. Monkey (stemrol)

Lucky (stemrol)

Additional stemrols (stemrol)

avatar van Macmanus

Macmanus

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Plaatjes

Klik op films -> Tekenfilms -> handgetekend -> komende vervolgfilms -> Jungle Boek 2

avatar van Linda

Linda

Snik er draait alleen maar de Nederlandse versie bij mij in de buurt , dus geen haley

avatar van Linda

Linda

De echte versie draait maar in 7 plaatsen tssssssssssss dat is toch belachelijk!!!!!!!!! Ik zat me al helemaal te verheugen om weer wat van Haley te zien !!(nou ja horen in dit geval) Wat een teleurstelling.

avatar van Ansje

Ansje

Hele leuke film alleen jammer dat hij hier alleen in het nederlands draait , maar hij is top ook voor de ouder jeugd

avatar van sjob

sjob

het eerste deel is nog steeds mijn favoriete disney, maar dit deel is zo verschrikkelijk veel slechter dan het orgineel. deze hadden ze echt niet hoeven maken van mij.

ook vind ik het jammer dat ze de stijl van 1 niet hebben aangehouden (echt getekend zonder computer).

had echt een beter vervolg verwacht aangezien 1 ook nog de laatste film is waat walt zelf aan mee werkte, denk dat hij zich omdraait in z'n graf als hij dit ziet.

avatar van neo

neo

Veel meer van hetzelfde met dezelfde grappen, zelfde situaties als in het origineel. En idd ook de tekenstijl is nogal irritant en lelijk. Deze film heeft mij er vooral aan herinnerd hoeveel leuker het origineel was. ik moet toegeven dat het toch nog wel vermakelijk was (vooral sherekan is weer geweldig). 2.5 sterren

avatar van AZ SPELER

AZ SPELER

leuke film maar kan niet tippen aan het eerste deel.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik WIL Haley niet eens horen. Maargoed, de nederlandse stem is nog 10x erger.

Het verhaal is wel leuk, maar heeft toch niet dezelfde sfeer als deel 1. Het hele "ondeugende" is echt weg. En hoe durven ze "Als je van.." aan te passen!

Maargoed, toch een 2,5 omdat hij wel beter was dan vele andere.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Als tekenfilm zeker in orde, als vervolg op het magistrale origneel zeker níet. Wat ik miste in deze film was de 'junglesfeer': in deel 1 had je, vooral bij de begintitels, het idee dat je echt in de jungle zat, je voelde gewoon de hitte en je kon de boslucht ruiken. Hier miste ik dat. Maar voor kleine kinderen die er geen verstand van hebben een leuke film. Liever dat ze naar dit kijken dan naar dat achterlijke Nickolodeon met z'n vreselijke Spongebob.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Zoals jij het beschrijft is het zeer diepgaand dat begin van het origineel. Dat is het in zekere zin ook wel, en mooi is het zeker. Maar deze is echt wat oppervlakkig. Dat slaat aan. De hele sfeer is naar de kl*te, maar dat gaf ik in het vorige bericht al aan.

avatar van frodette

frodette

Omg , k'had nooit gedacht da Haley hier een stem insprak cool Ik vind deze film nog mooi , wel nie om elke dag te bekijken maar toch .

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Niet een waardig vervolg op het orgineel. Dit is echt een te snel in elkaar gegooid vervolg. De film is ook ongeloofelik kort. Na even ruim een uur kon je de bioscoopzaal weer uit. :S

Hadden ze beter rechtstreeks naar de Videotheek kunnen sturen.

2,5

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Video cover noemt dit ook een "Disney Classic". Vreemd, omdat eht een vervolg is. Alle stukjes die deel 1 een onvergetelijke klassieker maakte, ontbrak in dit deel en dat kleine broertje was zéér irritant. Toch was het verder wel vermakelijk, maar niet voor herziening.

*2,5

avatar van nokkie335

nokkie335

oook echt een leuke film, moet je een keer zien als je van disney houd

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een héél vermakelijk vervolg op het eerste (1e) deel deze was iets minder maar slecht was hij zeker niet want je krijgt er (ik altans) echt zin in om te kijken vooral Mowgli en Baloo stelen de show net als in deel 1 leuk verhaal, goede animatie kortom : een vermaklijke film die geen topanimatie is maar wel goed gekeurd en vermakelijk om eens op een zaterdagavond te bekijken!

***

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Complete verrassing ! The Jungle Book 2 raakt natuurlijk nog niet aan de enkels van het origineel maar doet deze film juist eer aan. The Jungle Book slaat nog altijd hoog aan bij de Disney-werknemers, het was tenslotte Ome Walt's laatste film. De kracht van de film vond ik duidelijk zitten in de speelsheid en uitbundigheid die in het verhaal zat en juist daar weet deze sequel verder op te bouwen. Baloo is terug ! Kaa is terug ! Shere Kahn is terug ! De Beatlesachtige gieren zijn terug ! Het moraaltje blijft (lang) uit en de film steunt duidelijk op grapjes en tot 3x toe krijgen we "The Bare Necessities" nog eens te horen. Dit verveelde helemaal niet en doet me alleen maar meer uitkijken naar het origineel.

3.5* Al zijn velen het hier blijkbaar niet met me eens...

avatar van neo

neo

Op zich is het nog wel redelijk goed vergeleken met andere recente vervolgen op Disney klassieker. Het is niet zo afgeraffeld als sommige andere, maar nog altijd niet helemaal in orde.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

***

Als ik hem nou vergelijk met Deel 1 is deze toch wel minder hoor dus stem verlaagt naar 2.5*, Oh ja de animatie vind ik eigenlijk ook de animatie na een paar keer gezien te hebben minder wordt.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Toch nog redelijk vermakelijk.Hij komt niet in de buurt van het eerste deel maar wel best vermakelijk.

avatar van davy jones

davy jones

Redelijke goede film.Het is wel inderdaad bijna een kopie van het eerste deel.Het tekenwerk val nog mee en er is inderdaad veel met de computer gewerkt maar we zitten in de 21ste eeuw voor iets

avatar van OlafK

OlafK

Flinterdun verhaal in vergelijking met t origineel. Begrijpelijk dat de mensen bij Disney willen cashen maar hiermee slaan ze de plank mis. Alladin 3: The King of Thieves is bijvoorbeeld wel een goede film, net als de Lion King film waarbij alles vanuit t perspectief van Timon & Pumbaa(ben ff de precieze naam kwijt) gezien wordt. Jungle Book 2 is echter 2 klassen minder.

avatar van Resh

Resh

Een hele leuk disney film, vooral leuk omdat Mowgli dan een meisje tegenkomt. Vooral deze film zien als je van disney houd. Maar is natuurlijk niet beter dan deel 1 .

avatar van Zinema

Decennia later kreeg een van de meest succesvolle Disney's dan toch een eigen vervolg. De originele stemmen worden gemist ondanks de prima gecaste Goodman. Redelijk.

avatar van rearviewmirror

rearviewmirror

Eerste half-uur vond ik erg tegenvallend, saai verhaaltje gebeurt weinig, had hem bijna gestopt. Totdat Mogwi de jungle in gaat. Dan blijft het wel een kinderverhaaltje maar ded grappen en aktie is gewoon leuk om te zien. Kan niet tippen aan het klassieke eerste deel maar het is zeker niet slecht. Baloe is weer erg geestig maar die gier die de tijger pest is geweldig. Jammer trouwens dat die slinger aap er niet meer is.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Hmm, the page you’re looking for can’t be found.

avatar van mock turtle

mock turtle

het beste van deel 1 waren de leuke liedjes. en juist deze vallen in deel 2 erg tegen: het nieuwe liedjes zijn duidelijk product van deze tijd: alles veel te veel en te overdreven: dit moeten ze zelf ook gesnapt hebben, omdat ze enkele ingredienten uit deel 1 weer hergebruiken.

verder een aardige film voor de kids

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Wat een laat vervolg zeg

avatar van MovieHolic

MovieHolic

TheLionKingFan schreef:

Wat een laat vervolg zeg

En ondanks dat nog getekend ook

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Pasgelden weer eens herkeken. Echt een waardig vervolg. Snap niet dat Veronica Magazine dit 2* heeft gegeven,dit is veel meer waard! Niet zo mooi als deel 1,maar da's niet te verw88. Wel miste ik Lowietje