• 9.373.416 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Penelope Buitenhuis

Met onder meer: Miguel Ferrer

Plot Hard Ride to Hell

"It's going to be a killer trip."

Een groepje kampeerders is getuige van een bloederige opoffering. Dan worden ze ook nog eens achterna gezeten door een groep duivelse motorrijders, en zoeken ze de toevlucht in een oude kerk in een spookstadje. Hier vallen ze ten prooi aan een mysterieus jongetje met een duister geheim, en een priester met een eigen missie...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mediocre

Een vrij vlak werkje met een flauw tempo en weinig (beloofde) gore. Het begint allemaal al vrij stupide met twee mexicanen en een ezel ( ) en wat zwarte magie onzin om het allemaal wat logischer te krijgen? Ach, blijft horror's eigen natuurlijk! Best leuk uiteindelijk . Maar het verdere nut van deze stukjes ontbreekt volledig, het is zo inwisselbaar, zoals eigenlijk de hele film dat wel is.

Ik las reacties dat er wel wat gave gore in zit, en het daarom wel de moeite waard is om te kijken. Nu vraag ik me af of ik de verkeerde film te pakken heb, want ik heb vrij weinig gezien helaas. Of het was 'effectief' buiten beeld (Kettingzaag scéne en hoofd op asfalt bijvoorbeeld) of gewoon irritant standaard en zonder lef. Eigenlijk ontbreekt de vermakelijke insteek die zo'n werkje goed kan gebruiken gewoon continue wel.

De badguys zijn ook maar een zooitje nietszeggend en vervangbare bikers. Ik heb altijd liever een stel gekke rednecks, dit was allemaal wat tam en simpel. Maar al met al is het geen ramp, de opbouw is wel geinig (deed me even 5minuten denken dat het de kant van Joy Ride op ging door het radio gesprek) en het heeft een paar leuke (grappige) dingetjes tussendoor die het allemaal wel kijkbaar houden.

Helaas zijn die insteken nogal inqonsequent, wat erg jammer is want nu ontstond er een twijfelachtig gevoel.. moet ik het nou serieus nemen of is het allemaal 1 dikke vette knipoog?. Ik probeerde me aan dat tweede vast te houden en met vlagen pakt dat hier positief uit, maar ook daar schommeld de film te veel in. Het sfeertje is verder wel prima, dit krijgt van mij absoluut geen onvoldoende maar echt een grote aanrader wil ik het niet noemen.

2.5*.

avatar van Noodless

Noodless

Zwakke horrorfilm dat meer lijkt op een film rond vampieren, dan rond een duivelse sekte die op zoek zijn naar de perfecte verbintenis met een vrouw waar het duivels kind tot bestemming kan worden gebracht. Beetje horror, beetje naakt, beetje actie, …maar op alle gebieden vrij mak. 3/10