The Disappeared (2008)
Met onder meer: Harry Treadaway, Greg Wise en Tom Felton
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Disappeared
"Evil is among us"
Matthew Ryan's (Harry Treadaway) leven is verwoest na de verdwijning van zijn jongere broer, Tom. Matthew's vader had hem verlaten om naar Tom te zoeken en nu voelt Matthew zich verantwoordelijk. Zijn vader probeert zijn woede en schuld te weerhouden, maar de gemoederen beginnen zwaar op te lopen. Op een dag zoekt Matthew informatie door middel van een doos met krantenknipsels en videobanden over Tom's verdwijning.
Matthew Ryan
Gang Leader
Sophie Pryor
Tom Ryan

Skylar_Malfoy
Waarom is dit zo een slecht bekeken film? Ik ga hem eens kijken!

atlantica
Deze film is een stuk los zand. Het acteerwerk is niet overtuigend. Begrijp ook helemaal niet waarom dit een horrorfilm is. Hooguit een thriller.

Absoluut geen horror gewoon een thriller.
Verders verhaal heeft niet zoveel spanning.
Acteren was redelijk.

mcdaktari
best wel een prima film en wel leuk om Tom Felton eens in een andere rol te zien dan Malfidus.

Triple G
Aardige film. Redelijk acteerwerk en onderhoudend. Echter niet origineel en te voorspelbaar. Is overigens geen horror zoals gesteld door MM. Niet alleen de mening van MM's leden, maar wordt ook op de dvd als thriller aangemerkt.

mixmaster
simpele thriller die niet al te veel voor stelt.
te weinig echte spannende momenten en soms gewoon saai.
acteewerk is redelijk en het verhaal te voorspelbaar.

erik1677
Harry treadaway acteert hier heel erg goed, maat jammer dat ht verder zo n nietszeggende thriller is.
De film begint een beetje als een zoveelste white noise,om daarna te eindigen in een doorsnee occult thrillertje, wat helemaal niks meer van doen heeft met het begin van de film.
net wat hier boven al staat een simpele thriller.
Maar jonge acteur treadaway was een verassing voor me. hij speelt voortreffelijk en hoop nog meer van hem te zien.

RickZ
Britse thriller over verwarde jongen wiens broertje vermist wordt, redelijk spannend en goed te volgen. Het sterke eerste deel van deze film was wat beter dan het tweede, het einde is vrij standaard.

Spartaan1986
- 2016 stemmen
Ik vond de dader niet voorspelbaar maar het geheel is gewoon vrij saai en stoffig. Sterk geacteerd en met een verrassende ontknoping voor mij, maar geen film die zal blijven hangen.

Bramm14
erg goeie film, zat beetje te twijfelen tussen een 4 en 3,5.
Waarom toch een 3,5, omdat het beetje het bekende verhaal is.
Acteer werk vond ik erg goed, vooral van ''Matthew''.
Raar dat deze film pas 29keer bekeken is hier.

notsub
Deze film zal ik snel weer vergeten, voorspelbaarheid is troef hier. Een paar bijzondere momenten moeten de film dragen, voor de rest is het allemaal al velen malen beter gedaan.

Shaky
Erg tegenvallende film.
In het begin lijkt de film meerdere opties open te willen houden qua welke kant het op kan gaan maar uiteindelijk wordt geen enkele optie goed uitgewerkt en sukkelt de film naar een onlogisch en slap einde toe.
Jammer, ik had hier meer van verwacht.

Friday the 13 th
- 1940 stemmen
Komt eerst wat verwarrend en cliché over, maar eindigt gelukkig niet in een compleet schizo-verhaal. Het einde is spannend en de twist goed bedacht. Ook enkele effectieve schrikmomenten in die kelders.
Doch is er ook een licht occult sfeertje in terug te vinden, gewoon om er wat meer het etiket "horror" op te plakken. Maar het geheel blijft vooral een thriller met afwisseling van soms saaie en dan weer spannende momenten.
Het totaalbeeld neigt naar de positieve kant.

Rodger
ja.. redelijk... een beetje wazig.. maar net genoeg om hem af te kijken...

Dying Rose
Harry Treadaway vond ik aan het begin van de film niet zo sterk acteren. Ik keek er dan ook niet naar uit om hem anderhalf uur op mijn scherm te zien. Maar algemeen gezien deed hij het niet zo slecht. Hij had zo zijn momenten waarbij hij het wel in zich had. Alleen was het even wachten op die momenten en deze waren ook niet zo talrijk.
Om Tom Felton in deze film te zien spelen, is eens iets anders. Ik vond alle acteurs goed op elkaar afgestemd qua acteerprestaties. Niemand sprong er dan ook bovenuit of was moeilijk om aan te zien.
Uitdieping is er niet en dat stoort ook niet. Het zou net verrassend zijn, moest er wel diepgang aanwezig zijn. Je kent een beetje de achtergrond van Matthew, maar daarmee is het ook gezegd. Het is niet nodig om er meer achter te zoeken.
Het geheel zelf kon me maar matig boeien. Nergens was er spanning, hoewel de muziek er wel wilde naar neigen. De film is net als vele anderen in zijn genre, vrij voorspelbaar. Je weet dat veel elementen die je in de film tegenkomt, zullen terugkomen (de nachtmerries van levend begraven te zijn, het speelgoedautootje van onder het bed, de kast waar papalief iets verbergt...)
Het camerawerk is nergens geweldig te noemen, maar de keuze van sommige beelden was wel goed om de film mee te vullen. Alle scènes gaan ook gewoon zo snel, ze zijn zo kort op elkaar. Maar ook de regie laat veel te wensen over. Een film met weinig potentieel dus, daar veel dingen (of wel niet alles) voorspelbaar zijn. En de film is daarop ook maar matig uitgewerkt.

mrklm
Stemmig, soms deprimerend psychologisch drama met horror-elementen over Matthew Ryan [Harry Treadaway] een stoner die die wordt geteisterd door verschijningen van zijn broertje Tom [Lewis Lemperuer Palmer], die op 8-jarige leeftijd spoorloos verdween en vermoedelijk is gekidnapt. Matthews bepaald niet zachtzinnige vader [Greg Wise] denkt dat zijn zoon doordraait, waardoor Matthew zelf ook steeds meer aan zijn eigen geestelijke gesteldheid begint te twijfelen. Co-scenarist en regisseur Johnny Kevorkian schetst een somber beeld van grauwe stadswijk, waar je gemakkelijkere vijanden maakt dan vrienden. Het acteerwerk is OK, maar het duurt erg lang voor het plot op gang komt waardoor ik er mijn aandacht niet altijd bij kon houden. De laatste 15 minuten zijn dan weer prima, maar het is een lange zit voor je dat punt bereikt.

Matthijs van Nieuwkerk maakt tv-comeback na wangedrag, Sylvia Hoeks speelt playmate Anna Nicole Smith in nieuwe film | MovieMeter Recap

Apocalyps-film 'Leave the World Behind' met Julia Roberts en Mahershala Ali vanaf vandaag te zien op Netflix

Uitgestelde misdaadfilm 'The Bikeriders' met Tom Hardy en Austin Butler heeft nieuwe releasedatum

Mysterieuze drama 'Saltburn' met Jacob Elordi en Barry Keoghan binnenkort te zien op Prime Video

De Behandeling
Thriller / Mystery, 2014