• 9.378.992 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Amber Heard en William Fichtner

Releasedatum: 24 februari 2011

Plot Drive Angry

"One hell of a ride."

Wanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt, wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Pipers 'turbo-charged Black '69 Charger' beginnen ze een race tegen de klok...

Thorak

Heard: "Give me one good reason why I shouldn't shoot you in the face!"
Cage: "I'm driving the car..."

Thorak

Wat een gave film is dit! Cage doet waar hij het beste in is en wederom doet hij dit weer geweldig! Ook Fichtner doet een reprise van de rol die hij al zo vaak heeft gespeeld en ook deze is gewoon goed.
De aktie is ook dik in orde en als kers op de slagroom krijgen we dan nog Amber Heard als eye-candy erbij!

Geen idee wat velen hier nou tegen het einde hebben? Het was precies zoals ik al vrij snel vermoedde hoe het zou eindigen ja, dus misschien wat voorspelbaar, maar dat zijn zoveel films tegenwoordig.
Of zou het zijn door het bovennatuurlijke thema? Zijn er echt mensen geweest die dit niet direkt door hebben gehad?

avatar van Film Pegasus

Net als je denkt dat Cage terug de goeie filmkeuzes maakt met Bangkok Dangerous, Bad Lieutenant, Knowing en Kick Ass komt hij weer met iets flauw af als Drive Angry. Opnieuw de zoutloze actiefilm met z'n typische mompelrol wat een saai geheel oplevert. William Fichtner maakt er nog iets hoopvol van, maar al snel heb je een 'oh my god' gevoel en dat niet in de positieve zin van het woord. Na het zien van autofilms als Drive en Fast Five is dit niet echt de actiefilm die daarbij mag aansluiten. Je kijkt met bewondering naar Amber Heard in haar hotpants die instapt in een snelle auto, om dan te vertrekken in automatische versnelling... Tja, toch een beetje zielig eigenlijk. Even lijkt het wel leuk als The Accountant voor wat afwisseling zorgt, maar zo speciaal is het ook niet. En Cage heeft al veel beter gespeeld. Zeer jammer, en hopelijk kiest de acteur in z'n volgende film voor een betere rol.

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Had gehoopt dat Drive Angry in het rijtje van films als Shoot 'em Up en de Crank-films zou komen te staan, maar daar mist de film toch echt wat punch voor.

Aan het personeel ligt dat echter niet. Cage is geschikt voor dit soort rollen, de 'cool' spat eraf. Amber Heard staat niet alleen mooi te wezen maar heeft ook de goeie attitude, maar het is Fichtner die de show steelt als medogenloze en mysterieuze accountant.

Ik vond de actie te plat, de achtervolgingen niet amusant genoeg, de oneliners niet legendarisch genoeg. De climax kwam er niet helemaal uit, en de film duurt ook iets te lang.

Leuk vermaak, helaas blijft het daar ook bij. 3*

avatar van neysen1985

neysen1985

Zalige aktiefilm!!!

Dit is weer eens andere koek dan die softe actiefilmpjes.

Extreem is ie dan ook weer niet, maar het wordt allemaal mooi en bloederig in beeld gebracht.

Gewoon effe kop dicht en kijken!

want ik heb hartstikke genoten!

Nicolas cage en persoonlijk vind ik ook: william fichtner spelen hun rollen echt geniaal en maken er een leuke en heerlijke film van.

Effe gewoon voor de mensen die een beetje lopen te ouwehoeren over deze film: tis gewoon een lekker actiefilmpje met een paar mooie brute scènes. Punt!!

avatar van nightbreed

nightbreed

Waar-de-loos! Tegenwoordig weet je als er Cage op de hoes staat dan het in 8 van de 10 gevallen een flutfilm is.

avatar van Erwinner

Erwinner

nightbreed schreef:

Ben je al 10 keer ingetrapt?? Wat een ezel in veel kwadraten geval!

avatar van Mars4i

Mars4i

Cage en Heard acteren wel goed, maar alle anderen bar slecht. Die sheriff en Jonah King worden enorm slecht neergezet. Zo erg dat je je er de hele film aan zit te irriteren. De actie scenes zijn wel goed. Daarom toch nog 2 sterren.

avatar van marcelvkan

marcelvkan

Wat een baggerslechte film !

Ongelofelijk

avatar van Aapje81

Aapje81

Drive Angry geeft precies wat je ervan mag verwachten. Veel actie, veel geweld, een coole Nicolas Cage en een ongelofelijk lekkere Amber Heard. Tel daarbij nog een leuke William Fichtner en een stupide scenario en je bent klaar.

Bij het kijken van deze film was ik in de stemming voor dit soort ongein en ik heb me geen moment verveeld.

Goed.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

goeie 13 in een dozijn actie , snap alleen niet waarom Milton de andere serveerster niet meenam....

thats it..

avatar van xel

xel

1 ster, misschien omdat ik anti-Cage ben, die gozer is gewoon niet ruig, na nog geen 15 minuten afgezet

Thorak

Als je na 15 minuten de film al uitzet kun je de film ook niet beoordelen lijkt me.

Het kan dat je anti-Cage bent, zo heeft vrijwel iedereen wel een acteur die hem/haar niet ligt, maar op basis daarvan een film een 1 geven slaat nergens op.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/fantasy film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Nicolas Cage speelt goed...

Uitstekend camerawerk...

Prachtig HD kwaliteit...

Prima achtergrond muziek (Dolby Digitial), maar

soms te hard geluid voor de autorijden...

(geen 3D gezien)

avatar van blurp194

blurp194

Wat een geniale film.

Heerlijk bot, mooie lompe actie, en af en toe erg grappig - soms subtiel, soms ook weer zo bot als het maar kan. En de grappen komen zowel uit de situaties als uit de dialogen en uit de timing van de actie. Echt heel knap gedaan. En nog leuke gimmicks - het wapen waarmee Milton rond loopt te sjouwen bijvoorbeeld. Of Milton's oog. Misschien dat de effecten dan af en toe wat minder spectaculair zijn dan wat we wel eens gezien hebben, maar dat vind ik dan weer niet zo heel erg. Zolang het maar niet al te nep wordt - en een beetje nep past wel bij deze film. Het gaat tenslotte niet om een waargebeurd verhaal.

Perfect gecast en heerlijk geacteerd - alle rotopmerkingen die ik ooit over Nicolas Cage en David Morse gemaakt heb trek ik hierbij in, wat zijn ze hier goed bezig en prima op hun plek. Dan kan het nog zo waar zijn dat William Fichtner de show steelt - en dat is ook zo - maar dat komt dan vooral omdat hij daar ook echt een prachtrol voor krijgt, en die kans volledig waarmaakt. Het maakt de film nog beter, niet de andere acteurs slechter.

En dan heb ik het nog niet eens over Amber Heard gehad. Nog zo'n prachtrol, en wat een mooie meid en wat een mooie stoere rol speelt ze. Echt heel ver verwijderd van het domme blondje dat nog even de love interest mag spelen. Eigenlijk is ze alles bij elkaar geteld gewoon de stoerste held van het hele verhaal.

En als er al een kritiekpuntje mogelijk is, dan is het dat de badguys wat te weinig loskomen. Maar gaat de film wel over hen?

avatar van puckb96

puckb96

maar

soms te hard geluid voor de autorijden...

Hoezo gaat dat geluid te hard?

Dat geluid is gewoon prima.

En al zal het hard zijn? Tis ook een lekker actiefimpje met heerlijke sounds, dus?

avatar van Daan258

Daan258

Lekker overdreven actie filmpje

Net eindelijk is bekeken in 3d op me 3d tv.

Leuk verhaal, heerlijke actie, en een paar onwijs vette 3d effecten. wat wil je nog meer?

Nicolas Cage vond ik in deze film ook weer behoorlijk goed.

Ik blijf het zeggen maar Nicolas Cage doet me altijd denken aan Chad Kroeger (zanger van nickelback)

4,0* voor deze film. Doordat ik hem in 3d heb gekeken geef ik hem een 4.0 ander had ik hem denk toch iets minder gegeven.

avatar van Decec

Decec

puckb96 schreef:

Hoezo gaat dat geluid te hard?

Dat geluid is gewoon prima.

Ik heb hier twee grote luidspreker, motor rijden is te hard geluid, moet ik even zacht zetten en later is geluid te zacht en zet ik even volume hoger zetten...

avatar van puckb96

puckb96

Decec schreef:

ow, oke op die manier.

Ik dacht je bedoelt gewoon van de film zelf, maar je bedoelt het zo.

Duidelijk

avatar van moviespotter

moviespotter

Net gezien voor de 2e keer. Ben er toch nog niet helemaal weg van. De actiescenes zijn wel te pruimen en ook het verhaal is niet slecht te noemen, maar al met al vind ik de film te soft en de grappen komen naar mijn mening niet goed uit de verf. Ik heb de film verder de eerste keer in 3D gezien, ik vind het irritante daaraan dat de 3D scenes die er uit moeten springen zo voor de hand liggen dat je ze gaat voorspellen.

avatar van Riddierid

Riddierid

Net een 3, ik vond het een redelijk goede film alleen de effecten waren af en toe een beetje slecht. en dat meissie mag er ook wel wezen 0.0

avatar van david bohm

david bohm

Goed kijkbare film met een lekker over-the-top verhaallijn en prima acteerwerk. Af en toe wel wat lelijk geluid maar al met al een behoorlijke film.

avatar van rilajem

rilajem

Fucking slecht !! Dit is amateurfilm!! 0,5

avatar van Reinbo

Dat het bewust camp is, is niet in je opgekomen?

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

tja bewust gemaakte bagger, joepedepoep. Ik had ook niet 't idee dat als deze maker serieus z'n best had gedaan iets 'goeds' te maken, er dan iets goeds uitkwam. Maar kheb 'm niet afgezien dus ik zal niet stemmen.

avatar van Reinbo

Staat 'camp', dat is iets anders dan bagger. Maar die nuance ontgaat je klaarblijkelijk.

avatar van misterfool

misterfool

Er is inderdaad een groot verschil tussen camp en bagger. Bagger slaat op de kwaliteit, terwijl camp slaat op de pretenties van de film. Hier wordt niet getracht om een emotioneel diepgaand verhaal te maken, er is slechts de pretentie om "over the top" vermaak te bieden. Ik vind de film daarin erg sterk geslaagd. Leuke actie, veel humor en zeer vermakelijke personages.

Geweldig! films die zichzelf niet zo serieus nemen!

avatar van soom

soom

Ik was er wel al een bepaalde tijd erg benieuwd naar, en heb hem dan ook uiteindelijk maar gekocht in de Appie Heijn. Geen slechte keus, zo bleek gisteravond. Nicolas Cage is onsterfelijk. Bijna dan, in zijn rol als vooral Sailor vind ik hem magistraal en fenomenaal. Tof. In samenwerking met Amber Heard is het genieten, ze zijn uit hetzelfde hout gesneden. William Fichtner speelt daar op een geweldige manier op in, terwijl Billy Burke (ik was alweer vergeten dat hij erin speelde, tot ik de eindcredits weer zag, zat nl. van de week de recensie van Naomi Watts te lezen, en hij had het over Billy ) inderdaad een pracht rol aflevert. Veel beter natuurlijk dan de rol in de Saga.

Ja, dit was prettig, het was tegelijkertijd schokkend om de scenes te zien met dat sekte gebeuren. Ik vind dat best beangstigend, omdat het ook heel realistisch is, natuurlijk. Ongeveer op dezelfde wijze moet Charles Manson zijn volgelingen hebben geprojecteerd.. Mooi geschoten, best fijne dialogen, en hier en daar doet het aan een Death Proof denken. Ik ben Mandy best vergeten, hoewel 'ie wel op voldoende staat. Ze revancheert zich hiermee ruimschoots. Go Amber!

avatar van LeeGer

LeeGer

Erg leuke film. Ben al wel een fan van Cage, ook al weet ik dat de man vaak niet geweldig acteert, Heard is mooi, maar acteert ook nog vrij aardig. Maar William Fichtner is hier de beste. De scene bij de wegversperring is geweldig. De bad guy is een irritante loser, maar dat hoort zo in een film als deze.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Over de top, Cage op de automatische piloot. De special effects zijnin het begin van de film top, aan het eind van de film gewoon lachwekkend.. (geld op??)

gemiddelde maar vermakelijke film met als tenenkrommend over-the-top hoogtepunt de having sex while shooting scene....