• 9.370.234 stemmen

Geregisseerd door: Benjamin Heisenberg

Met onder meer: Andreas Lust, Franziska Weisz en Florian Wotruba

Gesproken taal: Duits, Engels en Italiaans

Plot Der Räuber

Johann Rettenberger is een marathonloper, maar daarnaast berooft hij ook banken. Hij woont, onontdekt, samen met zijn vriendin Erika in Wenen. Hij raakt echter steeds meer verslaafd aan de berovingen. Als hij ontdekt wordt, rent hij weg van de politie. Zo snel als hij maar kan. Johann's vlucht dwingt hem om maar door en door te gaan, zonder ook maar aan een aankomst te denken.

Johann Rettenberger

Alter Mann

Kommissar Seidl

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Onontdekt? Ondergedoken lijkt me een beter woord daarvoor

avatar van Lui

Lui (crew films)

Wat is er mis met onontdekt? Ondergedoken is volgens mij weer totaal iets anders

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Doet me denken aan Lola Rennt.

avatar van KillahHillah

KillahHillah

Breng gelijk de eerste stem maar even uit. 0.5! Verschrikkelijk slecht geacteerd en er zit totaal geen verhaal in.

avatar van WildRover

WildRover

haha aars, beoordeel geen films die niet in je straatje passen

avatar van schram101

schram101

Trailer:

The Robber trailer - Video op FilmTotaal

Lijkt me helemaal niets dit.

avatar van gauke

gauke

Slimme, spannende, nuchtere, zo nu en dan rauwe en onverschillige film, op ware gebeurtenissen gebaseerd. De vertelwijze is realistisch en lijkt in principe gedocumenteerd (krachtig en zorgvuldig bewerkt). De regisseur verstaat overduidelijk zijn vak op het gebied van mens en plaats. Zijn verdienste is bovendien dat je als kijker heen en weer zwalkt tussen weerzin en bewondering voor de hardlopende hoofdpersoon. Onduidelijk echter blijft zijn motivatie voor lopen en roven.

avatar van brammy83

brammy83

Goede film, beetje traag maar sterk geacteerd.

avatar van Nohands

Nohands

Als hardloopliefhebber heb ik naar deze film uitgekeken. Het is een goede film die misdaad en de liefde voor hardlopen combineert. Alleen is mij nooit echt duidelijk geworden waarom de hoofdrolspeler tot zijn daden kwam. Was het de adrenaline stoot en dus voor de extra kick?

Ik heb gelezen dat uiteraard van deze film een U.S.A remake gaat komen, als ze dat doen hoop ik dat ze één en ander toch wat meer uit diepen van de personage. maar deze Duitse orginele versie is zeker ook de moeite waard om te bekijken, ook al ben je geen hardloop liefhebber!!!

avatar van witboek

witboek

Ik vond deze film aardig en aangenaam om te zien.

avatar van joey1973

joey1973

Ik ben gek op duitse films, maar dit vind ik helemaal niks, het wist me geen seconde te boeien, puur omdat er niks gebeurd, de hoofdpersoon is kaal en leeg, het verhaal is allemaal zoooo traag. De personage die de hoofdrol speelt wist me mateloos te irriteren.

avatar van barcam

barcam

Mooie maar deprimerende film over een hardloper die om een onduidelijke reden bankovervallen pleegt.

avatar van Cellulord

Cellulord

barcam schreef:

... een hardloper die om een onduidelijke reden bankovervallen pleegt.

Mischien ziet hij het voor als een sport?

gauke schreef:

nuchtere, zo nu en dan rauwe en onverschillige film... De vertelwijze is realistisch en lijkt in principe gedocumenteerd (krachtig en zorgvuldig bewerkt). De regisseur verstaat overduidelijk zijn vak op het gebied van mens en plaats.... Onduidelijk echter blijft zijn motivatie voor lopen en roven.

een van de producers was de Oostenrijkse documentairemaker Nikolaus Geyrhalter

avatar van david bohm

david bohm

Sobere film over een hardloper annex bankrover die mij heeft kunnen bekoren.

Hoewel Rettenberger zijn reclasseringsmedewerker zegt dat hij het lopen van steeds hetzelfde rondje in de gevangenis niet zal missen is dat min of meer wat hij blijft doen. Als kijker observeer je meer dan dat je echt meeleeft met de man, door de stijl van filmen en het gebrek aan uitleg van motieven.

Gut.

avatar van Robi

Robi

Een bankovervaller komt vrij uit de gevangenis, maar begint bijna gelijk daarna alweer met bankovervallen. De film is koel en afstandelijk gemaakt. Maar dat past uitstekend bij de hoofdpersoon. Die is namelijk ook zo. Een mysterieuze man waar het maar naar gissen is wat zijn beweegredenen voor zijn gedrag zijn. Behalve bankovervaller is hij ook een fanatiek hardloper. En hoewel het verhaal rechtlijnig is en maar nauwelijks in zijn psyche graaft, is het wel een boeiende film. Op een gegeven moment vraagt zijn vriendin, waarom zij zijn vriendin is is overigens net zo mysterieus, waarom hij toch die bankovervallen pleegt.
Zijn antwoord is dat hij droomt dat hij al dood is, maar hij zit zo vol energie dat hij iedere keer weer tot leven komt.
Dat is een heel fascinerend antwoord en verklaart tegelijk toch een hoop van de film. Een afstandelijke, sobere en weinig emotionele film met een voorspelbaar verloop, maar wel boeiend dus.