Men of War (1994)
Geregisseerd door: Perry Lang
Met onder meer: Dolph Lundgren, Charlotte Lewis en BD Wong
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Men of War
"Killers for hire are paid for what they can do, not for what they believe... until today."
Nick Gunnar neemt een groep internationale huurlingen mee naar een eiland ergens in de Zuidzee. Hun Missie is om de rechten op te eisen van een ongewone schat die op het eiland ligt. Vele generaties hebben geprobeerd om deze schat te bemachtigen, maar tot nu toe is niemand er in geslaagd.
Nick Gunar
Warren
Jimmy G.
Nolan

happie
Geweldige topfilm van Dolph. Zat geboeid naar deze film te kijken.

Q so lang
nog niet gezien maar de trailer zag er goed uit moet de film maar snel gaan kijken

happie
Dat zal ik zeker doen, als ik jou was. Want hij is inderdaad de moeite waard.

Lennert
Sterke actiefilm, die het voor de verandering niet alleen moet hebben van explosies en vuistgevechten, maar van de prachtige beelden en het behoorlijke acteerwerk. Dolph Lundgren laat zien ook een zachtere kant aan te kunnen (zonder hierbij de vuistgevechten en vette actie te laten verslappen), waardoor zijn personage behoorlijk overtuigt. Een behoorlijke aanrader voor de liefhebbers van actie in een mooie omgeving!

Quentin
The Expendables avant la lettre, zou zo het eerste deel kunnen zijn geweest. Prima filmpje, met een charismatische Lundgren en uitstekend camerawerk. Regisseur Lang weet bijzonder veel production value te creëren met zijn budget van 6 miljoen dollar, film zou met gemak het vijfvoudige kunnen heb gekost.
dikke 3*

Heerlijke Rambo Jambo film met veel actie en explosies.
Redelijk goed geacteerd en simpel verhaal maar wel mooie natuur.

Spring, era jävlar.
Dutch Film Works brengt de actiefilm Men of War opnieuw uit, als deel van de Cultproof Presents the Grindhouse Collection. Het moge duidelijk zijn waarom. De film borduurt prima voort op The Expendables-hype en kan rustig worden gezien als een minder succesvolle voorloper daarvan. Regisseur Perry leverde destijds een vrij standaard werkje af dat dan ook van clichés aan elkaar hangt. Zwakke editing en dito acteerwerk, in samenspel met over de top karakters en een belachelijke verhaallijn maakt dit echter een vermakelijk filmpje. Om de verkeerde redenen uiteraard, maar dan nog. Er mag gegrinnikt worden.
Trevor Godard is de bad guy die doet denken aan Colin Farrell's sadistische grote broer. Hij en de rest van de B-cast doen de voorspelbaarheid enigszins vergeten. Ook Kevin Tighe is, buiten Lundgren, een van de smaakmakers. In combinatie met de mooie plaatjes en een flinke scheut actie levert het als geheel een leuker dan gemiddeld genrefilmpje op. Niet echt bestemd voor plakkerige achterafzaaltjes, want gewoon overal ter wereld (m.u.v. de VS zelf) in de theaters, maar fout genoeg om 'cultproof' te zijn. 'Spring, era jävlar' zegt de Zweedse reus voordat hij zijn bazooka leegt. En gelijk heeft hij. Rennen zullen ze, de klootzakken...
Redelijk.
Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.

Tonypulp
Explosief werkje met een scherpe Lundgren en hatelijke Godard. Heerlijk! Kent een aardig intese opbouw met vrij 'kille' opvliegingen (de kinderen die de wapens op hun eigen voorhoofd zetten) die allemaal als voorafje gelden voor een spectaculair slot. Chips-handen krijg je ervan.
Men of War (1994, Perry Lang) - dvd - cultmoviesreviewed.com

Gang_Star
Vrij vermakelijke actiefilm, waarin er geen gebrek is aan actiescènes. De uitwerking is wat simpel maar toch goed te doen. Film lijkt overigens op een voorloper van de latere Expendable films.

Metalfist
I'll take a beaver sandwich
Ik vind het wat lastig om het oeuvre van Dolph Lundgren te beoordelen. Het is een acteur die ik eigenlijk best wel graag zie spelen, maar het niveau van de films waar hij in meespeelt kan me niet altijd even goed bekoren. Er zijn uitzonderingen zoals een Showdown in Little Tokyo bijvoorbeeld, maar films als Cover-Up of The Peacekeeper liggen me gewoonweg niet. Men of War daarentegen leek me wel interessant en uiteindelijk voor niet veel geld meegenomen op een rommelmarkt.
Vooral eigenlijk omdat de link met de Expendables franchise vrij snel was gelegd. Men of War is eerder uitgekomen natuurlijk, maar beide films gaan over een samengesteld team en beide hebben ook Lundgren in een rol. Hoewel Men of War op zich nog redelijk overeind blijft, is het wel overduidelijk het zwakkere broertje van de twee. Iets wat voornamelijk te wijten is aan het feit dat dit team helemaal niet tot de verbeelding spreekt. Het personage van Lundgren is nog de moeite (Spring, era jävlar!) alsook de imposante Blades, maar de overige soldaten hebben nog het meeste weg van een zak aardappelen zonder enige vorm van charisma. Daar staat gelukkig nog wel een heerlijk schmierende, doch soms vreselijk irritante, bad-guy tegenover in de vorm van Keefer. In het oorspronkelijke script van John Sayles ging de actie zich voornamelijk aan het einde situeren, maar door de aanwezigheid van Lundgren werd er door de producers gevraagd om de gehele film van actie te voorzien. Iets wat niet helemaal goed lukt, het komt soms wat onevenwichtig over, maar het staat buiten twijfel dat het slotstuk erg te vermakelijk is.
Wat vooral te wijten is aan een heerlijke Lundgren natuurlijk die voor dit soort rollen geboren lijkt te zijn. Vond hem eigenlijk over de gehele lijn goed geslaagd en er is weinig op hem aan te merken. Tof om Catherine Bell eens in iets anders dan JAG te zien. Vroeger erg veel naar gekeken, maar je haalt ze er zo direct uit. Een compleet andere rol natuurlijk, maar Bell geraakt er mee weg. Ze is trouwens niet de enige JAG regular die in Men of War komt opdraven, want ook Trevor Goddard heeft wel in wat afleveringen meegespeeld. Die speelt hier Keefer en het is een typisch love it or hate it personage. Ik vond zijn overdreven stijl wel iets hebben. Grootste miscast is Thomas Gibson die echt niet in de film past.
Actie ziet er over het algemeen vrij degelijk uit en het is vreemd dat we nadien op filmgebied nooit meer iets van Perry Lang hebben gehoord. Een debuut dat niemand heeft gezien en dan vier jaar later met deze film afgekomen om dan een een losse episode regisseur voor series te worden met onder andere een aflevering van Charmed, NCIS en Weeds op zijn naam.

gauke
Een combinatie van een actiefilm en een sociaal drama. Het scenario, hoewel naïef en tegelijk spectaculair, maar niet te moeilijk, was anders dan het gebruikelijke van dik hout zaagt men planken genre; ik vond de film beter dan soortgelijke producties met Lundgren en ook de laatstgenoemde zelf vond ik meer solide spelen. De fotografie van Thailand tenslotte was meerdere keren adembenemend.

Leno
Geslaagde actiefilm die niet zo sterk begint maar eenmaal op het eiland veel recht zet. De setting is sterk, mooi op locatie geschoten. Daarnaast zijn de actiescenes prima en de kleurrijke karakters, hoe cliché ook, zijn best vermakelijk. Lundgren is prima als hoofdrolspeler in één van zijn beste films.

RuudC
Niet bepaald een alledaagse nineties actiefilm en verdient daardoor al respect. Men of War behoor tot de beste films die met Dolph Lundgren gemaakt zijn. Dolph is natuurlijk geen Stallone of Schwarzenegger, maar dat neemt niet weg dat hij een sympathieke acteur is. Ook dit is weer een leuke film. Halverwege draait het plot, waardoor Men Of War de hele tijd wel interessant blijft. Het begin is wat vreemd, maar eenmaal op gang, heb ik het moeiteloos uitgezeten. We zijn er wat vreemde actiemomenten, maar dat houdt je ook weer bij de les. Kon er wel om lachen. Wel leuk om eens een jungle-oorlog in een andere context te zien. Anno 2016 is dit niet meer echt serieus te nemen, maar vermakelijk is het nog altijd.

Lebarron
Men of War is een vermakelijke actiefilm over Nick Gunnar, een huurling geplaagd door zijn eigen wandaden, die ingehuurd word door een mijnbouwbedrijf om de lokale bevolking van een paradijselijk Bountyeiland in de stille Zuidzee te ontruimen. Hij stelt een team samen dat bestaat uit nogal ex-veteranen van uiteenlopend pluimage. Zo is er een pistolenfanaat die incassowerk doet voor de maffia (Tony Denison uit Crimestory), een groot en breed BLMfiguur avant la lettre(Tom Lister met zijn kenmerkende schele oog), een Nation of Islamaanhanger, een partij voor de dierenlid avant la lettre en een aan lager wal geraakte gokverslaafde die zijn brood verdient als kickbokser in Thailand. In Thailand sluit ook nog een vrouwelijk huurling/avonturier (Catherine Bell) zich bij hun aan. De klus leek op zich makkelijk maar de lokale bevolking is niet van plan om zich te laten verjagen. Middels passief verzet en vertragen weten ze tijd te rekken en langzaam begint Nick Gunnar zich af te vragen of het doel van zijn missie wel zo goed is. Het geduld van het mijnbedrijf raakt op en zij huren een contingent bad guys onder leiding van Nicks voormalige strijdmakker Keefer, (Trevor Goddard), in om de klus te klaren. Keefer en Nick hebben jaren geleden bonje gehad omdat Keefer een sadstische slager is. De film heeft duidelijk veel inspiratie opgedaan bij soortgelijke films. Het kickboksgevecht is duidelijk gekopieerd uit Rambo III bijvoorbeeld maar dit is niet storend omdat het jatwerk een prima film maakt. Dit komt ook door de casting al is Dolf Lundgren als good guy altijd minder in zijn element dan als bad guy. Waar Schwarzenegger met zijn rechtlijnige kop de rechtgeaarde militair oogt en Stallone met zijn karakteristieke manier van praten en Droopyogen de ultieme underdog is, oogt Lundgren te veel de koele bad guy om de sympathie van de kijker te krijgen. Nick Gunnar blijft daarom ook een nogal flets personage maar zijn teamgenoten, de eilandbewoners en de bad guy Keefer zijn vele malen interessanter en weten er daarom toch een amusante film met een eigen karakter van te maken. Trevor Goddard weet een prima schurk neer te zetten, beetje over the top soms maar dat geeft niets in dit soort films. Charlotte Lewis(Golden Child) en DB Wong( Law and Order SVU en Oz) spelen eilandbewoners en Thomas Gibson (Dharma and Greg en Criminal Minds) speelt een van de eigenaars van het mijnbedrijf. Kevin Tighe (Lost en Road House) speelt ook een klein rolletje als de voormalig commandant van Keefer en Gunnar en thans liaison tussen Nick en het mijnbedrijf. Tighe weet altijd goed iemand met twee gezichten en een dubbele agenda te spelen. Kortom Men of War is een leuke verstand op nul en kijken maar actiefilm.

Filmkriebel
Standaard actiefilm met weinig verrassingen maar wel behoorlijk in scène gezet. Beetje Expendables achtig met het groepje huurlingen, en met een eindgevecht waarbij ik aan Commando moest denken. Er wordt minstens geprobeerd een verhaal uit de mouw te schudden waarbij Nick Gunnar besluit om de eilandbewoners te helpen en te beschermen tegen enkele kapitalistische uitbuiters. Het gros van de actie komt er in de laatste 20 minuten aan te pas. Blijft wel ridicuul dat er hier een oorlogje wordt gevoerd voor vleermuizenpoep, maar Men of War heeft wel meer van dat soort komische momenten.

Dramafilm 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen vanavond te zien op televisie

Mark Ruffalo over werken met Channing Tatum tijdens 'Foxcatcher': 'Het was makkelijk om hem te slaan'

Redactie 'Op1' stuurt woedende brief naar NPO: 'Sprake van achterkamertjespolitiek'

Sylvia Hoeks speelt playmate Anna Nicole Smith in nieuwe film

Chasing Sleep
Thriller / Mystery, 2000

The Prophecy II
Horror / Thriller, 1998
vechtsportenshowdownasiaeilandhuurlingdorpwraakslagveldonafhankelijke filmjunglepacific islandgeweldgevechtjungle warfare action hero
Realtimes | Publishing Network
Social media