Genre: Western / Thriller
Australië
Geregisseerd door: Patrick Hughes
Met onder meer: Ryan Kwanten, Steve Bisley en Tom E. Lewis
Plot Red Hill
"Revenge just rode into town"
Red Hill vertelt het verhaal van Shane Cooper (Ryan Kwanten), een jonge politieagent, die terugkeert naar het kleine stadje Red Hill om samen met zijn zwangere vrouw een gezin te stichten. Het nieuws van een gevangenisontsnapping zorgt voor paniek bij de lokale wetshandhavers. Jimmy Conway, een tot levenslang veroordeelde moordenaar, keert terug naar het geïsoleerde stadje om wraak te nemen. Shane's eerste dienstdag loopt al snel uit op een nachtmerrie.
Shane Cooper
Gleason
schram101
En de trailer.
Red Hill trailer - Video op FilmTotaal
Het ziet er aardig uit maar ik ben nog niet echt overtuigd.
Willy Wartaal
Dan voel ik me toch verplicht iets te typen als tweede stemmer. De film is op alle punten eigenlijk aardig verzorgt. Maar anders dan dat we al gezien hebben wordt het nergens. Verhaaltje is aardig maar je hebt al snel door wat er speelt. Muziek en camerawerk zijn ook ok en de acteurs doen wat ze moeten doen maar ook niet meer.
Dus de conclusie, een alleraardigste film die nergens uit de bocht vliegt en als debuut zeker niet verkeerd is.
eppy
een mooie moderne uitvoering van een western, ik zie een amerikaanse remake in de toekomst......
Dragon_Rose
Zeer zeker geen verkeerde film, ik hou wel van Australiese films. >>4<<
cravenat0r
Ik ging deze film kijken zonder ook maar enige verwachtingen. Niet een heel orgineel verhaal, maar wel goed. Van mij een 3,5!
gauke
Ik heb begrepen dat de film in slechts vier weken tijd gedraaid is. Deze goede film heeft duidelijk gebruik gemaakt van al gemaakte Hollywood films. De geweldsscènes zijn met bravoure gemaakt. De beelden van het droge gras en de schaduwen geven je een angstig voorgevoel en dat is knap gedaan.
mixmaster
ik heb me heerlijk vermaakt met deze film , goed acteerwerk en alles is mooi en goed in beeld gebracht.
ook de muziek is goed.
australie bewijst wederom dat ze samen met de fransen de laatste tijd uitstekende films afleveren.
Moderne western die goed uitpakt en heerlijk wegkijkt het verhaal is standaard maar dit doet niks af van de film.
wwwwww
Goeie film, geen topfilm natuurlijk maar zeker de moeite om eens gezien te hebben, goed gedaan.
Thorak
:?
GroovyDrummer
Wat een absurd hoge beoordeling voor een film als dit! Australische films zijn meestal wel de moeite waard, maar deze is echt een catogorie B-film!
Scooby_Doo
Ik gebruik deze site wel eens om te kijken wat meningen rond een bepaalde film zijn.
Stemmingen lopen vaak uiteen, wat kan natuurlijk, maar nu voelde ik me toch geroepen om me aan te sluiten op de site.
Aan de ene kant kan ik nog lichtelijk begrijpen waarom sommige mensen deze film een hoge score geven gezien hun stemgedrag bij andere films.
Aan de andere kant begrijp ik er geen moer van daar deze film het predikaat B-film nog niet eens mag dragen!
Om 1 simpel en flauw idee te geven:
Zittend te paard via een oplichtend raam een schim ver weg op een dak al draaiend met 1 schot neerknallen om later een wegrennend persoon van dichtbij na 3 schoten nog te missen, lol.
EviL DeaD
Ik vond het een goeie film, lekkere actie met spanning en bloed, daar hou ik van
spoiler:
Die gast die een paar schoten miste had net een auto crash gehad, piste in zijn broek van angst en het was ook nog donker en ook kon je duidelijk zien toen ze allemaal een wapen kregen dat hij daar van schrok en nooit een wapen in zijn handen heeft gehad.
casperspook
wat een trage saaie film is dit zeg
ik vind het nog knap van mezelf dat ik hem heb afgekeken
zonde van mijn tijd
Dat mensen hier een 0,5 of 1.0 voor geven kan ik echt niet begrijpen.
De film was gewoon goed en verveelde niet.
Verhaal standaard maar dat mag de pret niet drukken.
3,5 ster
Filmkriebel
De moderne aussie western, dat was een niche die nog niet zo vaak aangeboord werd. Behalve het originele kader, ontbreekt het eveneens niet aan enkele dwaze situaties, en het verhaal is totaal niet vernieuwend. Red Hill heeft daarnaast tenminste wel de verdienste om het visueel mooi af te werken. Westernkenners zullen naar alle waarschijnlijkheid hun hartje ophalen met de vele genre-clichés die voorbijflitsen.
Western modern.
Al zou 'wisselvallige western' de lading ook goed dekken. Want het gegeoochel met de verschillende invalshoeken brengt een en ander wel uit balans. Zo begint de film uiterst sfeervol en mysterieus, om vrij plots over te schakelen op het betere B-actiewerk, inclusief humor, en vervolgens af te sluiten met een dosis drama. De film kent een aantal tenekrommend zwakke momenten, maar blijft onderhouden.
Redelijk.
vierkante ogen
Zeer mooie film voldoende aktie en verhaal, alleen waar waren de andere mensen in het dorp.
RickZ
Australische PolitieThrillerWestern met een trage start, gevolgd door wat nepperige actie (ze schieten steeds mis) , wel behoorlijk bloederig. Onvoldoende.
hvincken
Voor een Australische film een dikke voldoende, onverwacht einde, best goed in elkaar deze film
SaBBeS
Tja lastig. Hij begint wel leuk, dan kakt ie ontzettend in met inderdaad nepperige actie zoals RickZ al zegt (Die Jimmy had al 10x uitgeschakeld kunnen worden), waardoor ik een beetje de neiging kreeg om em niet meer uit te kijken, gelukkig draait ie later weer bij.
Al met al wel es leuk om gezien te hebben.
alyssa07
wat een trage saaie film is dit zeg
ik vind het nog knap van mezelf dat ik hem heb afgekeken
zonde van mijn tijd
wat doe jij op Moviemeter ? Ieder z'n mening, maar jouw commentaar staat geheel niet in verhouding tot deze film. Spannend, realistisch ... een echter topper !
alyssa07
4 sterren van mij
Als ik jou was, zou ik me beperken tot tekenfilms. Jammer van zo'n reactie !!
mer1973
Doorsnee ''moderne western", niet goed niet slecht.
Aardige film om een keer te bekijken. Zal niet lang blijven hangen.
mer1973
Dit zou de videotheek niet eens mogen halen.
Overdrijven is een vak opzicht.
Dit zou de videotheek niet eens mogen halen.
Je zegt heel veel, maar eigenlijk helemaal niks, dus die half sorry maar dat is
dragonmaster
schitterende beelden. redelijk acteerwerk. begint langzaam maar weet toch te boeien. op wat onwaarschijnlijke gebeurtenissen na is het een goede film.
jeeke21
Vond dit een super slechte film , zelf de naam B film niet waardig !
Vond de muziek zelf helemaal niet passend !! Gewoon gestolen uit een oude spaghetti western !
Kan hier maar één positief punt in vinden en dat was de rol van Jimmy Conway, de rest was gewoon niet om aan te zien....Zelfs de jonge naiëve politieagent kon door zijn gekluns niet overtuigen...
wgm50
Halverwege werd het verhaal wel erg ongeloofwaardig. Toch uitgezeten omdat het een Australische prent was. Mooie beelden nl.
Ik bewaar hem niet om nog eens te kijken.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Storm Warning
Horror / Thriller, 2007

No Good Deed
Misdaad / Thriller, 2002
zelfmoordverkrachtingbrandkleine stadpaardzwangerschapjukebox australiëpantherwraakontsnapping uit de gevangenismoordflashbackgeweldhanged man pregnant wifeescaped prisonerscarred face post-credits sceneshotaustralian aboriginal