Genre: Animatie / Familie
Alternatieve titels: Little Nemo: Adventures in Slumberland / NEMO/ニモ / Kleine Nemo: Avonturen in Dromenland
Verenigde Staten / Japan
Geregisseerd door: Masami Hata en William T. Hurtz
Met onder meer: Gabriel Damon, Mickey Rooney en René Auberjonois
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Spaans, Duits, Turks en Japans
Releasedatum: 17 december 1992
Plot Little Nemo
"Take Off On A Wonderful Adventure With "Little Nemo""
In zijn dromen vliegt hij met zijn bed naar andere werelden, waarbij hij de grens van fantasie en werkelijkheid lijkt te overschrijden. Op een nacht komt een professor met een boodschap van de prinses van Slumberland, die een speelkameraad wil hebben. Hij vertrekt onmiddellijk en wordt gewaarschuwd voor Flip, door wie je in nachtmerries verzeild kan raken.
Nemo (stemrol)
Oompy (stemrol)
Oompe (stemrol)
(verwijderd)
Padd0
Echt een slechte film en dan te bedenken dat ze Miyzaki ooit van plan was deze te maken. Gelukkig wilde de maatschappij het niet aan Miyazaki toe vertrouwen, hoewel dan was dit vast een geweldige film geworden. 1,5*
hugohei
Ik begrijp niet veel van je, Paddo. Wie had de film moeten doen, en waarom (wel of niet) ?
Ik keek ooit m'n ogen uit op die strip van Winsor McCoy. Vreemd en geheimzinnig en uiterst knap getekend. Natuurlijk is zoiets niet zomaar over te zetten naar een film. Toch zijn er veel goeie momenten. De opening was toch meesterlijk, of ben ik abuis ?
Ik heb begrepen dat Ray Bradbury ermee bezig is geweest. Weet jij daar iets van ?
Padd0
Ik bedoel dat Miyazaki in eerste instantie de film zou maken. Dit is niet doorgegaan doordat er onenigheden waren tussen de twee partijen. Ik wou dus dat Miyazaki deze film had gemaakt want al zijn films vind ik fantastisch. Over die openingsscene weet ik niet veel meer dus daar kan ik geen mening over geven.
M. Rodriguez Fan
Vroeger was ik hier gek van, krijg allemaal herinneringen. Ik herinner alles of ik het gister heb gekeken.
Rujar

Remi
Vroeger vond ik deze tekenfilm echt eng...
FillumGek
Ik weet nog maar enkele scenes van deze film, want het is zeker tien jaar geleden dat ik deze heb gezien. Hij was toen best eng maar erg tof.
BlueSword
precies hetzelfde, vond deze ook heel erg eng.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
wow, jeugdsentiment, check het NES-spel hiervan eens
Film nooit gezien, maar het spel was top!
darkcity
Is deze niet op dvd te krijgen in het Nederlands? In het Engels heb ik al wat fragmenten op youtube gezien maar aangezien ik de film vroeger nooit in het Engels keek doet hij in het Engels eigenlijk niks met me...
lucky-lena
Jazama Pyama!
Dit is echt nostalgie, ooit had mijn moeder deze film met kerst van televisie op een videoband opgenomen en toen heb ik hem grijs gekeken.
Penrue
Dit is echt jeugdsentiment voor mij (doch ik pas 18 ben
) ik heb deze film zo ontzettend vaak gezien hea, dat is niet normaal. En elke keer vond ik het weer een geweldige film.
Kevin.v
wow na deze film heb ik zolang gezocht en net 10 minuten geleden pas gevonden. Ik heb deze gezien toen ik een jaar of 7/8 was en vond hem toen geweldig een meisje uit mijn klas had hem op video en we hadden deze film bij haar gekeken en had hem zelfs van haar geleend om hem thuis nog vaker te bekijken. Na hem net weer te hebben gezien had ik me de film toch anders voorgesteld in mijn herinnering zag anders er net even wat anders uit maar dat geeft niet. Geweldig dat ik hem weer heb mogen zien. Vond deze vroeger echt heel eng en leuk.
marc-philippe
In mijn jeugd veruit de meest bijzondere, leuke, spannende film. Heb hem laatst teruggezien, na 14 jaar (ik ben nu 21). Als kind was deze film - logisch natuurlijk - een stuk enger en ook indrukwekkender. Toch leuk deze weer eens gezien te hebben. Als ik ooit kinderen heb ga ik ze deze zeker laten zien ^^!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'