• 9.375.073 stemmen

Geregisseerd door: Joel Coen

Met onder meer: Nicolas Cage, Holly Hunter en John Goodman

Releasedatum: 12 november 1987

Plot Raising Arizona

"Their lawless years are behind them. Their child-rearing years lay ahead..."

H.I. en Edwina vormen een ongewoon paar. H.I. is een onverbeterlijke kruimeldief, Ed een voormalige agente op wie H.I. tijdens zijn gevangenschap verliefd werd. Maar wanneer Ed verneemt dat ze nooit kinderen zal kunnen krijgen, plant het tweetal een diefstal. Ze zullen een kindje stelen van een rijke meubelgigant, die gezegend werd met een vijfling.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Ik vind zelf het 'intro' van ruim twintig minuten heel goed gedaan

avatar van Purmerend

Purmerend

Die intro was zeker goed, maar ook de geluidseffecten en liedjes waren top. 3,5* Vijfling, blauwe verf, handgranaten, luiers.

avatar van Leno

Leno

Het verhaal vond ik weinig aan, maar de karakters zijn erg leuk zoals altijd in Coen films. Verder zitten er enkele grappige scenes in met als hoogtepunt de bijzonder overdreven "manhunter". de scene waarin je de manhunter op z'n motor door de woenstijn ziet rijden waarbij hij een handgranaat naar een konijntje gooit is hilarisch

avatar van gemaster

gemaster

Een paar zeer leuke personages en scenes zorgen ervoor dat ik deze film nog wel 3* kan geven. Voor de rest is het eigenlijk niks bijzonders.

avatar van aegron

aegron

Leuke film. Goodman speelt weer eens geweldig. Alleen het einde vond ik erg zwak, veel te zoetsappig allemaal. 4*

avatar van RemyBl

RemyBl

De gebroeders Coen hebben al heel wat films gemaakt die ik geweldig vind, waaronder The Big Lebowski en Fargo. Deze Coen-film valt me een beetje tegen. Het plot is warrig, de muziek niet boeiend en ultra brave grappen en verhaal. Misschien ligt mijn lat na de latere films een beetje hoog, maar dit gaat er bij mij niet in.

2 *

avatar van starbright boy

Duidelijk de minste Coen die ik tot nu toe zag. Het intro beloofde meer, maar uiteindelijk slechts een paar erg leuke stukken, vooral de roof waar alles misgaat en in mindere mate de babydiefstal zelf, maar als geheel niet zo interessant en maar af en toe grappig. Zelfs Goodman was niet leuk.

avatar van marcelgg

marcelgg

Niet helemaal des Coens... Meer een middelmatige komedie. Geinig, maar niet al te bijzonder.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Als je naar het gemiddelde kijkt is dit een van de mindere Coens. Zelf vond ik hem echter zeker niet veel minder (misschien zelfs wel beter) dan andere Coen-films, zoals Fargo en Blood Simple. Deze film lijkt qua stijl wat meer op de Big Lebowski en O Brother where art you? en dat bevalt me iets beter dan de "thrillers" van Coen, zoals Fargo en Blood Simple.

avatar van otherfool

otherfool

De Coens moesten er met Blood Simple en deze even inkomen, want deze film is als geheel lang zo grappig of bijzonder niet dan hun volgende films.

2,5*.

avatar van Wouter

Ontzettend oneens.

avatar van FL88

FL88

Leuker dan het ook al komische The Big Lebowski. Hoogtepunt volgt op hoogtepunt! Laat je niet afschrikken door het gemiddelde hier op MM en kijk deze film als de gelegenheid zich voordoet.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik snakte weer eens naar een Coen film omdat die toch wel garant staan voor een glimlach bij mij.

Bij deze film was het weer eens zover. De typetjes die werden neergezet waren wat minder grappig. Op de geweldige rol van Frances Mc Dormand na dan.

Maar dat werd weer gecompenseerd met humoristische fragmenten: de babyontvoeringsscène, de man op de motor die een konijn tot last is , de man die tot de 758? moest tellen en terug en natuurlijk de bankoverval waar ze zich tegenspreken en het personeel dat gaat liggen op de grond .

Verder waren de vetes met Glen wel lachen en zijn moppen over Polen waren wel geslaagd, zo flauw!

De Coens scoren maar geen onvoldoende bij mij. 3,5*

avatar van maurice74

maurice74

Een tamelijk luchtige Coen-film, maar daarom niet minder geslaagd. Heerlijk over de top, net als die bakkenbaarden van Cage.

avatar van rens_1993

rens_1993

leuke film, maar het spetterde niet van het beeld. het bleef bij leuk. en het is jammer dat die boeven zo nep spelen. ### _ 3 _ ###

avatar van trebor

trebor

Het verhaal is matig maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de humor in de film. Cage zet zijn rol voortreffelijk neer.

avatar van Mescaline

Mescaline

Gemiddelde comedy. Ik heb wel is beters gezien dan dit hier en daar wel grappige scenes alleen soms is de film een beetje langdradig. Goed voor een voldoende; 3 sterren.

Typische Coen product.

Je ziet dat er veel tijd ingestoken is, ze erg hard hun best hebben gedaan, er over nagedacht is, en dat het resultaat steeds te wensen overlaat. Waar het de broertjes aan ontbreekt is talent, wat mij betreft.

En aan een degelijk gevoel voor humor. Zitten weer een paar extreem irritante scenes in deze film. Vooral die twee gevangen, en enkel vreselijke achtervolgingsscenes zorgen ervoor dat het absoluut geen geslaagde comedy is.

Verder is de muziek ook geweldig vreselijk absurd slecht bij momenten. Het motto lijkt wel "als het maar idioot klinkt en lawaai maakt".

Wat de film dan toch nog draaglijk maakt is de frisse, kleurige look, die vooral voor z'n tijd redelijk apart is. Kan enkel Delicatessen van Jeunet voor de geest halen, verder geen 80s films die visueel zo fris voor de dag komen.

Jammer dat de rest van de films zo'n zooi is. Leuke dingen gezien, alleen hadden ze ze beter in een andere film gestopt.

2.5*, en da's dan enkel voor het visuele. De humor en de "acteerprestaties" zijn ondermaats.

avatar van gotti

Gebrek aan talent? U voelt u wel helemaal lekker?

En ik zet er nog speciaal "wat mij betreft" bij ...

avatar van Hannibal

Hannibal

Onderhond schreef:

Leuke dingen gezien, alleen hadden ze ze beter in een andere film gestopt.

Quote van de dag, 'wat mij betreft'.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Zeer droge film, die goed uit de verf komt, de acteurs voelen zich goed aan, Cage ziet er uit als een halve gare en zo gedraagt hij zich ook, sjieke rol.

avatar van tevelenco

tevelenco

Aparte comedy die me maar matig kon boeien.

Er zaten wel wat leuke dingen in maar te weinig om een voldoende te scoren.

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

Briljante film! Na het zien van deze film en Wild at Heart, ben ik groot fan van Nicolas Cage geworden.

De muziek, humor, acteerwerk en camara zijn super!

Eén van de betere Coen Brother films.

kappeuter schreef:

Het verhaal is redelijk, maar ik kon er zelden om lachen.

Viel toch bij herziening mee. Zoals elke Coen goed rijpt.

Vind het van de 'oude' Coens nog steeds wel met afstand de minste.

Een rare Nicolas Cage. Wat een ongelovelijke schlemiel.

Hoogtepunt: John Goodman die uit de blubber omhoog komt buiten de gevangenis. Geniale scene.

De scenes met oermens Randall 'Tex' Cobb zijn meesterlijk geschoten. Dat beestachtige zit ook in de rol van Russell in Death Proof.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Vreselijk product van de Coens. Ben een groot fan van de broers en meeste films maar ik heb dit afgezet na een uurtje. Op de rol van Goodman en die biker na is er werkelijk niets te genieten. Vond vrijwel alles irritant. De muziek, acteurs en hun spel en vooral de voiceover.

Vreemd dat de makers van TBL, Fargo Barton Fink en O Brother zoiets weten te produceren.

0,5

avatar van niethie

niethie

Een heerlijke film niets meer niets minder. Ik heb alleen maar deze en blood simple van de coen broertjes gezien maar ik heb al een fantastische indruk gekregen van hun werk, en kan dan ook niet wachten om meer van hun te zien. De film bevat een aantal goed uitgedachte brilljante grappen waar ik echt helemaal dubbel om heb gelegen bv die scenes met die biker die dat konijntje vermoord, of cage die een pak luiers jat bij de supermarkt en bij buitenkomst gelijk beschoten word door een agent op een motor. Voor de rest is cage geweldig gecast in zijn rol en ziet hij er ontzettend komisch uit (compleet met baart en zwerverslook, en zag hij er totaal onherkenbaar uit), ook een erg leuk bijrolletje van goodman (die in een aantal ontzettend komische situaties belant.) Voor de rest is de film prachtig geschoten, waaronder de openingsscene van maarliefs 20 minuten een vele prachtige visuele vondsten. Voor de rest heb ik de 94 minuten dat de film duurt alleen maar gelachen om de bizarre humor. Kortom een briljante komedie, vol met prachtige uitgedachte humor, en een geweldig gekozen cast die hun rollen prima vertolken. Ik denk niet dat deze film voor iedereen geschikt is, de humor in de film is namelijk nogal agressief, maar ik heb er met volle teugen van genoten.
4 sterren (voor deze heerlijke komedie, op naar mijn volgende coen bros film)

avatar van stefan dias

stefan dias

0,5

zo zie je maar. Ik vind deze film FAN-TAS-TISCH. Heb me echt kromgelachen ( do you have ballons in funny shapes? No, unlees you think round is funny) met de kurkdroge humor.

Heb me daarentegen blauwgeërgerd aan Brother, where art though. Hoewel ik toch echt wel een Coen Bros. fan ben… Lebowski, Fargo, Blood Simple, Raising Arizona, The man who wasn't there en Miller's Crossing in mindere mate.

avatar van Freud

Freud

Vrij waardeloze klucht, ware het niet dat de Coens zo barstten van talent dat ze er zelfs hier in slagen dat tot een redelijk goed einde te brengen. Een aantal scenes zijn schitterend, camera- en geluidseffectjes heerlijk, muziek is perfect. Maar het blijft, onder al deze klasse, een slecht verhaal met een gruwelijk einde. Een 3*, voor de moeite .

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een slap verhaal maar ruimschoots gecompenseerd door leuke personages en humor, hoewel soms flauw. Misschien niet één van de beste van de Coen broertjes, maar voor mij vermakelijk genoeg.

3,5 sterren