Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Joel Coen
Met onder meer: Nicolas Cage, Holly Hunter en John Goodman
Releasedatum: 12 november 1987
Plot Raising Arizona
"Their lawless years are behind them. Their child-rearing years lay ahead..."
H.I. en Edwina vormen een ongewoon paar. H.I. is een onverbeterlijke kruimeldief, Ed een voormalige agente op wie H.I. tijdens zijn gevangenschap verliefd werd. Maar wanneer Ed verneemt dat ze nooit kinderen zal kunnen krijgen, plant het tweetal een diefstal. Ze zullen een kindje stelen van een rijke meubelgigant, die gezegend werd met een vijfling.
H.I.
Glen
Leonard Smalls
Nathan Junior
Florence Arizona
Helaas voor de Coen fans (waar ik er onderhand zelf eingelijk ook al wel eentje van ben), maar ik zal hier toch een half puntje af moeten halen.
De film mist toch de ijzersterke grappen uit Fargo en The Big L. Ook vond ik het verhaal een beetje te mager en hierdoor had de film minder inpact op mij (wat het de eerste keer dus meer had) dan bij (vooral) bovengenoemde films.
De grote pluspunten vond ik de erg goeie cast (ik ga die Cage steeds meer wardeeren), het op zich toch wel erg grappige verhaal en de erg mooie scènes:
-De biker die door het vuur komt rijden en geintroduceerd wordt.
-De scène in de regen waar Goodman en z'n maat ontsnappen. Frank Darabont heeft voor het maken van The Shwashank Redemption denk ik ook even deze film opgezet.
-De scène waarbij de verfbom ontploft in Goodman's auto.
Maar ik verlaag de film dus met een half puntje, omdat de impact op mij minder groot was dan dat ie de eerste keer was. Hij krijgt toch nog 4*.
spacemangraig
Super film weer! Vond 'm erg grappig en origineel. Zoals al vaker gezet vooral de scenes met die biker from hell, en de ontsnapping van Goodman, toen dacht ik echt WFT! Ook als ze die bank gaan overvalllen en dat ze dr voor de tweede keer achter komen dat ze de baby zijn vergeten: 'Aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh!'
GerwinF
Hahaha ik kan daar om blijven lachen
Ik vindt vooral de scene dat Cage die supermarkt gaat overvallen en de slapstick/cartoonachtige achtervolging die daarop volgt geweldig!
neo
Ook heerlijk is het kapsel van mr. cage, die snor en dat heerlijke accent.
Linda
Leuke komedie! (En dat zul je mij niet al te vaak horen zeggen) Ik heb flink moeten lachen om al die idiote personages die perfect zijn neergezet, vooral Nicolas Cage en John Goodman vond ik GEWELDIG spelen.
3,5 sterren
GerwinF
One Missisippy, Two Missisippy, Three Missisippy, Four Missisippy.......;-)
Mik
Vond deze toch iets minder dan de andere Coens die ik de afgelopen weken heb gezien. Wel zitten ook in deze film heerlijke scene's. De tijd vliegt werkelijk voorbij tijdens deze film (vorige keer zal ik wel heeel moe geweest zijn, toen viel ik namelijk in slaap
Voor nu even 3,5 ster. maar zoals bij alle Coens zal dit bij herziening wellicht meer worden.
Nick Kang
Gelukkig maar dat de tijd een beetje vliegt als je de film ziet. Want ik vond er nou niet echt veel aan. De humor in de film was nou niet echt weggelegd voor mij. Verder zat het wel goed met de film. ik geef em toch 3 sterren vanwege een zeer goede rol van Nicolas Cage.
U-96
- 2076 stemmen
Geweldige film. Boeide voor mij van begin tot eind.
Die scene dat HI de pin van die handgrataat van die motor-gast eruit trok, en de manier waarop die motor-gast HI vastpakte deed me sterk denken aan die scene van RamboIII. Ik de hele tijd maar denken dat ze het ook daarvan hebben. Blijkt Raising Arizona voor RamboIII gemaakt te zijn.
Voor de rest wel het kijken waard als je van dit soort films houdt. ****
Svenga
Als Coen- en Cage-fan waren de verwachtingen hooggespannen, maar wat een teleurstelling! Ik kon er zelfs niet om glimlachen. De latere Coen-films hebben gelukkig veel aan subtiliteit gewonnen. Wat mij betreft een simpele comedy met een moeilijke vorm - je komt er nooit echt lekker in, er is altijd een soort afstand. Die rare kop van Cage is inderdaad grappig, maar daar blijft het wat mij betreft bij. Twee sterren voor het goede acteerspel.
madboy
Dit is echt een teleurstelling. Ik kon er maar af en toe om glimlachen en niet meer dan dat. Een Coen-film en gemiddeld 3.5.. had er toch wat meer van verwacht.
FisherKing
eerste viewing Coen is bijna Altijd 3,5.
Na tweede maal kijken schieten ineens de kijkcijfers omhoog.
De Wet van Coen lijkt het wel...
Nou, bij mij niet. Ik vind achteraf die 2,5 ster die ik gaf nog vrij hoog.
FisherKing
Had jij niet een antipathie voor Cage ?
Helemaal niet. Ik vind Cage erg goed, maar deze film is gewoon te flauw in mijn ogen. Bizarre typetjes en excentriek gedoe zijn okay, maar deze film teert daar volledig op en het is gewoon niet mijn humor denk ik.
blabla
- 2070 berichten
Das erg persoonlijk dus.
Is dat niet altijd met iedere film ?
danuz
Dit was na Intolerable Cruelty de minste film van de Coen's Brothers. Hij was opzich best grappig en soms een beetje absurd (deed me op momenten aan Natural born Killers denken), maar kon niet echt het 'coen's' gevoel overbrengen. John Goodman had natuurlijk wel een geniale rol, hoe kan het ook anders. Vooral als hij als een soort zombie uit de grond komt kruipen en dan het uitschreeuwt, en de opmerking over 'who wears the pants in here?' is ook echt geniaal, hoe hij het brengt. Leuke film, maar geen topper, zit te twijfelen tussen 3,5 sterren en 4.. Ik maak der 4 van omdat ik zo van de Coen's Brothers hou !
Diesel
P. Kloetjeuris
Sorry hoor, maar veel Coen-er dan deze kan het niet. Het is wel duidelijker een komedie vergeleken met andere films van de broers. Maar wat voor een komedie, grandioos spel, heerlijk overdreven neergezette karakters en een bijzonder verhaal. De dialogen zijn waanzinnig sterk en heel erg grappig.
Zucht, vooruit... dan ga ik 'm wel opnieuw kijken
.......
FillumGek
Leuke film, hoewel ik hem niet echt grappig vond. Net zoiets als Matchstick Men met Cage, valt ook onder komedies terwijl ik die ook amper grappig vond. Maar toch 3* voor de leuke situaties en het verhaal.
Hannibal
Gisteren voor de tweede keer bekeken, maar de "wet van Coen" waar Fisherking het over had gaat voor mij niet op. Ik vond sommige personages iets té excentriek, en dat geschreeuw van John Goodman begon me na een tijdje wel de keel uit te hangen. Er zit natuurlijk ook fantastische humor in, maar voor mij is dit de minste uit het Coen-lijstje. Ik haal er een halfje af, zo blijven er 3* over.
flipsen
Na The Big L en Fargo gezien te hebben was ik ontzettend nieuwsgierig naar de rest van Coen films. The man who wasn't there vond ik nog wel sterk, maar Ladykillers, O brother where art thou en deze film vond ik toch een stuk minder.
Deze is wel grappig, geinig verhaaltje, maar het wordt nergens echt bijzonder. Misschien moet ik er nog een kijkbeurtje aan wagen.... 3
boerenpummel
Wel een aardige film, goed dat de film niet zo lang duurde, was precies lang genoeg. 3*
FisherKing
Klopt, die wet geldt misschien niet voor deze film.
Ik hoor erg veel kritiek op deze film, en ditmaal een vrij breed gedragen kritiek.
Misschien is dit wel geen Coen
The One Ring
Ach, verveeld heb ik me gisteravond zeker niet, maar het niveau van Fargo en The Bog Lebowski word hier helaas niet gehaald. Daarvoor is de film net niet origineel of grappig genoeg. Wel een unieke stijl overigens. Vooral in het laatste half uur is het echt genieten, maar daarvoor zijn de interessante gebeurtenissen te miniem. John Goodman steelt, niet geheel onverwacht, de show. Ook leuk vind ik telkens de duistere manier waarop de premiejager telkens weer mee geïntroduceert word.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991