• 9.376.014 stemmen

Dead or Alive: Hanzaisha (1999)

Actie / Misdaad | 105 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Dead or Alive / DOA Dead or Alive 犯罪者

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Riki Takeuchi en Renji Ishibashi

Gesproken taal: Mandarijn en Japans

Plot Dead or Alive: Hanzaisha

"A daring exercise in ultra-violent extremes."

Ryuichi is een gangster die gedreven wordt door zijn verlangen naar macht en de herinneringen aan zijn ontnomen kinderjaren. Zijn jongere broer Toji is net teruggekeerd van zijn opleiding in Amerika. Samen zullen ze de ruwe levenslessen van het gangsterbestaan ondervinden. Ondertussen ziet detective Jojima zich steeds meer het Yakuza-wereldje ingetrokken worden doordat hij zich meer en meer in maffiapraktijken mengt om geld bij elkaar te sprokkelen voor een levensreddende operatie voor zijn dochter...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

pjotr

Het einde van "Dead or Alive" is echt gewéldig...al zal het niet iedereen kunnen bekoren.....

avatar van pim.s

pim.s

Einde is inderdaad OK, alleen had-ie van mij de laatste anderhalve minuut weg mogen laten. Gebrek aan subtiliteit is één ding, maar je kan ook overdrijven...

pjotr

Nee, juist die laatste anderhalve minuut doen het 'm.....

En Takashi en overdrijven....mwoh..

narva77 (crew films)

Hmm, voor een prikkie gekocht. Ben erg benieuwd, alleen het verhaaltje op de hoes al (kotszakjes in de aanslag)

Valt wel mee hoor.....:)

narva77 (crew films)

Hmm, ik geloof er niks van Pjotr

avatar van Hemdale

Hemdale

Wel een leuke japanse aktie/yakuza film van Miike en soms ook nog weleens lekkere gore effekten!

Goodfella

Niet echt mijn ding dit. De extreme over-the-top in het kwadraat scènes zijn dan wel bijzonder komisch af en toe, maar verder vond ik het erg vreemd en raar, behoorlijk saai zelfs. Kon d'r weinig mee, zelfde had ik met Ichi trouwens..

Goodfella

WARNING: This motion picture contains explicit portrayals of violence; sex; violent sex; sexual violence; clowns and violent scenes of violent excess, which are definitely not suitable for all audiences.

avatar van Padd0

Padd0

Een hele leuke film.
Het einde was inderdaad echt geweldig. Verder zaten er nog genoeg andere vreemde scene's in.
Zo lagen we ook in een deuk toen die chinees met dat zwaard tevoorschijn sprong .
Over het algemeen een hele lompe film die soms ook zijn subtiele momenten heeft.
Voor nu 3,5* maar met een kans op verhoging bij de volgende kijkbeurt.

avatar van Padd0

Padd0

Toch maar even verhogen naar 4*.
Na een tweede kijkbeurt vallen me toch meer dingen op.
Zo lopen er hele mooie parallen tussen de twee hoofdkarakters.
Ze maken beiden soortgelijke problemen mee zoals vervreemding van familie. Het enige verschil is eigenlijk dat ze de een aan "slechte" kant staat en de andere aan de "goede" kant.

avatar van Hemdale

Hemdale

Padd0 schreef:

Toch maar even verhogen naar 4*.

Dat is een zeer goeie zet van je!

avatar van Sjan

Sjan

Op de hoes staat: van de waanzinnige openingscene (en dat klopt, die is ook geweldig) tot aan de bizarre ontknoping (en dat klopt ook, een van de vreemdste en grappigste eindes die ik ooit gezien heb) een ijzersterke film. Jammergenoeg was de film tussen die openingsscene en de afsluiting niet echt boeiend. Het ziet er allemaal wel stijlvol uit maar er gebeurt té weinig (op de paar geweldige actiescenes tussendoor). Erg saaie stukken, afgewisseld met geweldige over-the-top actie. Niet zo overdreven als in Ichi, maar zeker erg leuk om naar te kijken. Deze film vind ik 3.5 sterren waard. Bij deze verhoog ik m'n stem van Ichi naar 4, omdat ik die toch iets meer vaart en actie (en nog erger over-the-top) vond bevatten.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

HAHAHAHAHA! Dat einde! HAHAHAHA! Zon maf einde heb ik nog nooit in een film gezien, daar kan zelfs Lynch niet tegenop. Zo is Miike iig wel geslaagd met het doel dat ie voor ogen had. Voor t einde zou ik zo een 5 geven maar dr zit ook nog iets vooraf. T begin is ook geweldig, lekker snel en apart. T hele middenstuk was nogal verwarrend, vooral omdat ik al die Japanners niet uit elkaar kon houden maar ik denk dat je m zeker een tweede keer moet zien om het allemaal te behapstukken. Ik geef voor nu een 3,5.

BoordAppel schreef:

Haha! Dat klopt inderdaad wel ja

avatar van pascal83

pascal83

meesterlijke eindscene inderdaad, buiten dat einde minder over te top dan doa 2 en ichi

avatar van Justice4All

Justice4All

Langdradig. Daarom was het aan ene kant een beetje saai. Moest lang wachten voordat er echt iets gebeurde. Hadden ze maar een half uurtje eruit geknipt. dan had ik hoger cijfer gegeven Dus ik hou het op **. En ja. einde is echt goed. Nu op naar DOA II (kijken bedoel ik)

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Prachtige film!

De eindscene is idd GENIAAL!

En sja... Elvis roeleert nu eenmaal!

narva77 (crew films)

Viel eigenlijk best mee met de gore beelden enzo, had er meer van verwacht. 3,5*

Dat einde was echt wel perfect!

Een geniaal begin en een sterk einde. Daartussenin slaapverwekkend. Erg slap aftreksel van de yakuza films van Kitano. 1 ster

Beetje strenge beoordeling, maar ben het wel grotendeels met je eens. Alleen die link met Kitano vind ik een beetje vreemd.

Toch maar eens deel 2 proberen, vond ik stukken beter, meer freaky gedoe maar tussendoor ook veel interessanter en pakkender. Heb de DVD van deze dan ook zelf ooit weer verkocht.

Onderhond schreef:

Beetje strenge beoordeling

Ik vond het enorm zonde van mijn tijd. Uit principe zie ik altijd een film uit, en ik hoopte ook dat de film alsnog beter werd, maar ik heb me dus grotendeels erg verveeld.

Alleen die link met Kitano vind ik een beetje vreemd.[/quote]

Omdat Kitano yakuza films maakt die wel hout snijden!

En ik zag een vleugje John Woo, maar eigenlijk te weinig kogels per seconde om echt te kunnen vergelijken.

De agent had trouwens een Kitano pak aan en dito zonnebril.

Ik zal het onthouden. Heb er nu even niet zo veel zin in.

De dvd was trouwens erg matig van beeldkwaliteit. Ligt dat aan de dvd of was de film zo low-budget?

avatar van sebas83

sebas83

wat zijn sommige japaners ziek ging bijna over mijn nek bij die scene met die hond en die vrouw gatver

avatar van gotti

Een retesnel begin (in positieve zin) en een zeer geestige eindscène. Daar tussen zit, op een enkele scène na, oninteressant gewauwel en Miikeiaanse absurditeiten (die mij maar enkel wisten te bekoren).

Dan ben je erg gul met je 2,5 sterren.

avatar van remorz

remorz

Na Gozu had ik een beetje hoge verwachtingen van deze film. Miike's oeuvre valt tot nu toe moeilijk te etiquetteren (niet iets wat ik nastreef btw.), maar 'voorspelbaar onvoorspelbaar' is toch wel het dichtste wat in de buurt komt.

In deze film is veel plaats voor dialoog en (relaties tussen) personages. Niet echt interessant allemaal, bovendien ligt het tempo iets te laag.

De beginmontage was aardig, maar het is jammer dat het geen aansluiting vindt in het verdere verloop van de film. De eindscene was vintage Miike, en op zichzelf staand geweldig. De film deelt zichzelf daarmee wel in als opening - lang middenstuk - eindscene. Geen coherent geheel, wat (voor mij) altijd moeilijk te beoordelen is. 2*

avatar van Reinbo

Lekker gestoord en energiek werkje, jammer van de rommelige afwerking. 3,5*

avatar van caz

caz

Het einde was erg vreemd.
dat die gangster een kahameha uit zijn hart haalde en de hele wereld verging, daar stond ik van te kijken

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De minste Miike die ik tot nu toe heb gezien. De film heeft een sterke opening en een sterk einde maar daar tussen vond ik de film niet echt boeiend. 2*

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Het heerlijke onorthodoxe en over de top einde, kon nog wel een glimlach op mijn gezicht brengen. Verder vind ik de film vaak onnodig ranzig, is het verhaal niet al te diepgaand, en vond ik de montage storend (zal zeker ook komen door het slechte beeldkwaliteit). De semi melodramatische stukjes kon ik ook niet helemaal waarderen. Maargoed ik denk dat het meeste al gezegd is 2.5/5

Vanavond maar eens deel 2 bekijken.