• 9.219.105 stemmen

Things to Do in Denver When You're Dead (1995)

Misdaad / Drama | 115 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Gary Fleder

Met onder meer: Andy Garcia, Christopher Walken en Gabrielle Anwar

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 9 mei 1996

Plot Things to Do in Denver When You're Dead

"Protect. Love. Honor. Avenge."

Jimmy 'The Saint' Tosnia is een voormalig crimineel op het rechte pad. Sindsdien runt hij in Denver een bedrijfje dat troostende laatste woorden van stervende mensen op video opneemt voor hun nabestaanden. Op een dag - net nadat dat hij de betoverend mooie Dagney ontmoette - staan er opeens twee kleerkasten voor zijn neus, die hem meenemen naar 'The Man with Plan', Jimmy's vroegere baas. Deze wil dat Jimmy de ex van diens zoon en haar nieuwe liefde eens flink aan het schrikken brengt, zodat zij weer bij de zoon terug zal keren. Althans, dat is het plan, maar Jimmy ziet dit helemaal niet zitten.

avatar van Lebarron

Lebarron

Leland Palmer schreef:

Nou, ik vind Walken een fantastisch acteur, maar ik kon maar weinig met dit karakter. Zat wat tussen een parodie en serieus in, en voor zo'n over-the-top karakter die door een buisje moet blazen om vooruit te komen in zijn rolstoel werkte dat voor mij hier niet echt.

Helder maar deel uw mening niet. Ik vond het juist een intrigerend dat er van iemand die in een rolstoel zat en in een buisje moest blazen nog altijd zoveel dreiging uitging. Beetje vergelijkbaar met Hector Salamanca uit Breaking Bad.

avatar van Alathir

Alathir

Doorsnee misdaadfilm en daarmee is eigenlijk alles gezegd. Ik mis bij deze film ja iets of wat een zekere identiteit. De film weet niet zo goed waar die heen wilt lijkt het wel. De film kent in zekere zin wel zijn eigen stijl en veelal typetjes, dat wel. Toch voelt het allemaal zo doorsnee en voorspelbaar. Het heeft zijn momenten dat wel maar er zat meer in. Jimmy The Saint zal bij mij vermoedelijk nog het langste blijven hangen bij deze film, Andy Garcia speelt zijn personage met veel charme en flair. Het liefdesverhaal voegde ergens ook niet veel toe maar Gabrielle Anwar mag wel gezien worden. Ik kende haar eigenlijk niet, maar ze heeft iets.

avatar van ZAP!

ZAP!

Erg leuke gangsterfilm (heel vaak gezien), maar ik moet 'm nog weer es checken.

Veel oneliners van deze rip-off-dan-wel-ode-aan-Pulp Fiction zijn me verrassend goed bijgebleven.

Check de quotes op Imdb, al staan ze er niet allemaal bij...!

Alathir schreef:

...maar Gabrielle Anwar mag wel gezien worden. Ik kende haar eigenlijk niet, maar ze heeft iets.

Zeg dat!

avatar van shrink

shrink

• 2091 berichten

Aardig filmpje maar geen topper. Gewoon leuk.