• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Sammo Kam-Bo Hung en Fruit Chan

Met onder meer: Jackie Chan, Sammo Kam-Bo Hung en Emily Chu

Gesproken taal: Kantonees

Plot Long De Xin

"If you ever get in this much trouble you'll wish you had a brother like Jackie Chan."

Tat Fung (Jackie Chan) is een politieagent die moet zorgen voor zijn zwakzinnige broer (Sammo). Wanneer Sammo per ongeluk betrokken raakt bij een overval, wordt hij ontvoerd...

Fung / Ah Tad / Tat

Yan / Yank

Inspector Wong

SWAT Commander

Mr. Kim Tin Chun

Fa / Moose

avatar van savi_7

savi_7

deze film is in 2weken geschreven en stond na 3weken op papier is niet zozeer een actiefilm eerder drama maar jackie en sammo laten zich van hun beste kant zien

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Drama film waarin de acteerprestaties van sammo en jackie het beste uit de hoek komen. En op het eind de gebruikelijke actie 4/5

avatar van neo

neo

Biao Yuen is hier ook de stuntdubbel van Chan. Geen idee voor welke scenes, maar zelfs Chan gebruikte weleens een dubbel. Of hij dit zelf wilde of de regisseur of wie dan ook is mij niet duidelijk helaas. Sammo Hung Kam-Bo, tevens de regisseur speelde ook weer prima. Laatste keer dat die samen met Chan was te zien was in Mr. Nice Guy, waarbij hij de man op de fiets is die enkele malen wordt toegetakeld. Het drama in Long de Xin balanceert op het randje van goed en (over)sentimenteel. De actiescene op het eind is snel en geweldig. 3 sterren

avatar van Ramon K

Ramon K

Eens. Het drama vliegt zwaar uit de bocht, maar de actierijke finale redt de film.

avatar van Kjell1408

Kjell1408

Een iets mindere Jackie Chan. Het drama gehalte in de film mocht er van mij uit (zoiets moet ik niet zien in een Chan film) en de film komt ook veel te laat op gang. Tot hier toe de minste Chan uit Hong Kong die ik al heb gezien.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Drama film met wat actie. Sterk gacteerd door Chan en Hung. Actie scene's waren goed. Vooral het eind gevecht was zeer goed. Maar er zit meer Drama in dan Actie. Toch een prima film. 4,0.

avatar van juhnzun

juhnzun

Tegenvaller met de drama en humor zat het wel goed vooral als jezelf ook de geproken taal verstaat maar het is veels te langdradig had hier toch echt serieus meer actie in verwacht

avatar van Metalfist

Metalfist

Jackie Chan en de vreemde eend in de bijt

Ondertussen zijn we aan de meer bekendere films van Jackie Chan gekomen in onze queeste naar het roemrijke oeuvre van de man en tegelijkertijd zijn we ook aan een aantal films gekomen die mijn kameraad al in geen jaren meer heeft gezien. Hij wist nog van vroeger dat dit een ietwat atypische Chan film was dus ik was een gewaarschuwd man maar dat dit zo mierzoet ging zijn, dat had ik niet verwacht.

En eigenlijk viel het in het algemeen wel mee, althans tot aan de laatste 10 minuten van de film maar daar kom ik subiet wel op terug. In het begin is het even wennen want Heart of the Dragon is in geen enkel opzicht te vergelijken met eender andere film die ik tot nu toe uit het oeuvre uit Chan heb gezien (met deze erbij staan we alweer op 24 films) maar het verhaal van de twee broers is boeiend genoeg om de gehele speelduur te blijven boeien. Soms iets te dramatisch maar over het algemeen nog vrij goed te doen. De climax is er weer één in vertrouwde Jackie Chan stijl en zorgt nog voor een paar geweldige momenten maar juist wanneer je denkt dat alles in kannen en kruiken is, komt Sammo Hung met de laatste scènes af. Geen idee wat de regisseur heeft bezield maar de minutenlange shots van Chan's personage die als een zak patatten in de gevangenis zit, zijn mij veel te geforceerd. Het was precies alsof Hung van plan was om het publiek de zaal niet te laten verlaten zonder dat ze een traantje hebben gelaten dus smeet hij er nog een paar triestige beelden tegen. Eeuwig zonde want anders had de film wel een iets hogere score kunnen krijgen..

Chan bewijst hier wel dat hij wel degelijk iets anders kan doen dan adrenaline opwekkende stunts. Niet dat dat voor mij nodig was, Chan is heer en meester, maar het is wel leuk om te zien dat hij ook eens iets anders doet. Het gaat hem ook vrij goed af, de woede-uitbarsting bijvoorbeeld, dus daar niets op aan te merken. Het was alweer de derde keer dat Hung de regie verzorgde en zoals gewoonlijk speelt hij ook een grote rol in het verhaal. Hung is deze keer het zwakzinnige broertje van Chan waar alles om draait en ook bij Hung kun je dezelfde commentaar geven als bij Chan, namelijk dat het leuk is om hem eens in een andere rol te zien. Een rol die niet echt makkelijk moet zijn geweest om te spelen maar het lukt hem vrij goed. Soundtrack was trouwens wel maar op het randje. Nu ben ik echt geen soundtrack buff, ken echt maar een handvol componisten, maar dit was toch niet zo degelijk. Waarom? Omdat er schijnbaar hetzelfde deuntje echt keer op keer in de film wordt gebruikt op de meest random momenten. Naar het einde toe worden er nog wat andere deuntjes op het scherm getoverd maar van dat één nummer heb ik toch wat een degout gekregen..

Heart of the Dragon is sowieso een interessante film om eens gezien te hebben want het stelt Jackie Chan en Sammo Hung in een compleet ander daglicht. Beide kunnen hun dramatische rollen goed brengen maar het verhaal wordt naar het einde toe te geforceerd waardoor de film toch wel een halfje verliest. Zonde maar niet veel aan te doen natuurlijk.

avatar van mister blonde

mister blonde

Humor en drama komt beide niet echt uit de verf en hoewel het dat eerste uur maar niet echt wil boeien, is het ook weer niet echt slecht. Het laatste half uur met een paar spectaculaire actiescenes vergoed wel een en ander. Net aan 3 sterren. Typisch zo'n film die je ziet als outsider in een boxset.

Heb zo'n beetje alle films van jackie chan en ga ze nu allemaal eens opnieuw kijken en beoordelen.

Dit was de eerste.

Begint leuk met wat actie, maar vervolgens is het eigenlijk bijna een uur lang alleen maar drama. Pas op het laatst komt er weer het eindgevecht wat zeker weer top was, maar toch een beetje aan de korte kant was qua vuistgevechten.

Nee ben er niet kapot van, daarom 2 sterren.

Zeer matig.

De drie filmbroertjes verenigd, maar eigenlijk is dit toch vooral het debuut van Fruit Chan. Daarom ook niet zo verwonderlijk waarschijnlijk dat het meer een drama is geworden dan een echte actiefilm.

Duidelijk een vluchtig gemaakt filmpje. Hung heeft als regisseur toch al betere dingen laten zien (zeker op actiegebied), voor Fruit Chan is het vooral wennen en leren denk ik. Ondanks de poging om hier meer drama in te steken, werkt het voor geen meter. Chan en Hung acteren als natte dweilen. Typische HK actie overacting die niet storend is wanneer Chan in zijn typische actie/comedy vehikels acteert, maar in een drama is het nefast.

De actie zelf is verder ook niet van al te hoog niveau. Scene in het begin is erg flauw, gelukkig is de eindscene dan wel iets beter. Maar daar moet je toch best lang op wachten, ondanks dat de film netjes rond de 90 minuten blijft hangen.

Mnee, veel bekende namen, maar het resultaat is weinig memorabel. De twee werelden die hier samenkomen passen alleen niet echt al te best bij elkaar, zeker niet in de jaren '80.

avatar van bart007bond

bart007bond

Goede film.

Chan bewijst dat ie echt kan acteren.

Goede muziek en een geloofwaardige Hung.

Kende deze niet.

Blij dat ik deze gezien heb.

Niet 1 en al actie, maar wel een goed verhaal.

Van Chan geloof je echt als ie kwaad is.

avatar van Alexander1900

Alexander1900

In het begin eventjes wat actie, maar niet zoals we van Jackie Chan gewend zijn. Daarna - het gros van de film - het drama gedeelte om vervolgens het met goede actie af te sluiten.

Een voldoende.

Herzien op 4K van 88Films met Dolby Vision. Vroeger op vhs bekend als First Mission. Je hebt de HongKong Cut van 91min en de langere Japanese Cut van 99min, waar twee actiescenes zijn toegevoegd voor de Japanse fans.

Politieagent Jackie moet zijn droomcarriëre opgeven om voor zijn verstandelijk gehandicapte broer Sammo te zorgen. Maar alles verandert wanneer zijn broer onopzettelijk in bezit komt van een tas gestolen juwelen en wordt ontvoerd door een bendeleider, die hem als drukmiddel gebruikt. Jackie zet niet alleen zijn baan, maar ook zijn leven op het spel om zijn broer te bevrijden.

Een vooral serieuze film, die meer focust ligt op het drama aspect. Het verhaal is een beetje te vergelijken met Rain Man dat 3 jaar later uitkwam en hier mogelijk inspiratie uit heeft gehaald. Aandoenlijke rol van Sammo, die steeds in de problemen komt. Hij is een constante bron van stress voor zijn broer Jackie, die altijd voor hem moet zorgen. Jackie zit ook in een spagaat tussen de wens om zijn vriendin gelukkig te maken en zijn droom om koopvaardijmatroos te worden en de wereld rond te reizen. Dit resulteert in een aantal hartverscheurende scenes tussen de Peking Opera Brothers.

Richting de finale schakelt de film naar actie in het flatgebouw dat in aanbouw is. Hier worden we getrakteerd op een geweldig stukje choreografie, montage en belichting, met als hoogtepunt het keiharde gevecht tegen de Taiwanese Dick Wei!