• 9.372.301 stemmen

Oorsprong: Argentinië

Geregisseerd door: Alejandro Sessa

Met onder meer: Penelope Reed en Joseph Whipp

Plot Amazons

"An age of magic and mystery... A land where no man has entered."

Wanneer de duivelse Bayetan-krijgers, geleid door de tovenaar Kalungo, de stad Imbissi in Amazone aanvallen, worden de inwoners van Amazone gedwongen te vluchten. De enige kans voor de amazones om Kalungo's geweld te weerstaan, is het zwaard van Azundati te bemachtigen. Dit is een machtssymbool van het Amazone-rijk door de eeuwen heen. Twee amazonekrijgers, Dyala en Tashi, worden eropuit gestuurd om het zwaard te zoeken. Tijdens hun reis krijgen ze te maken met Kalungo's magische krachten, vreemde stammen en hun eigen tegenstellingen. Maar als het zwaard eenmaal in haar handen is, kan Dyala de amazones met geheven zwaard door de strijd leiden.

avatar van stephan73

stephan73

Amazons is een standaard sword & sorcery filmpje uit de koker van Roger Corman. Maar in plaats van een goed verhaal en enkele aardige acteurs, ligt de aandacht hier meer bij de borsten van de actrices.

Aardig, maar zeker niet meer dan dat!

avatar van Theunissen

"Someone is killing my tree!"

Vorige week was ik nog aan het klagen dat ik per ongeluk de Avontuur / Fantasy film "Amazons in the Temple of Gold (1986)" van Jesús Franco had gezien i.p.v. deze "Amazons". "Amazons in the Temple of Gold" vond ik namelijk vreselijk slecht en ik ging er eigenlijk automatisch vanuit dat deze film beter zou zijn. Ondanks dat ik nu wel de juiste film had gepindakaasd, moet ik mijn voorbarige conclusie intrekken, want deze film is ondanks de kortere duur van 75 minuten (hier op "MovieMeter" staat aangegeven 87 minuten, maar dat klopt dus niet) eveneens vreselijk slecht en zelfs nog slechter (in "Amazons in the Temple of Gold" was er tenminste nog veel naaktheid te zien).

In dit verhaal draait het om vrouwelijke krijgers gekleed in schamele bikini's, zoals Dyala (Mindi Miller) en Tashi (Penelope Reed-Woods), die op zoek zijn naar een magisch zwaard dat de redding kan brengen tegen de magische krijgsheer Kalungo (Joseph Whipp), die zijn krachten heeft verkregen via de duivelse Balgur (Francisco Cocuzza), die hun stad Imbissi in Amazone aanvalt. Op hun tocht krijgen ze te maken met slachtpartijen, tovenarij en seks.

Het verhaal is gewoon slecht en goedkoop en weet totaal niet te boeien of te vermaken en de actie is gewoon lachwekkend slecht en weet totaal niet te overtuigen. Ook het naaktgehalte in de film valt vies tegen en dat is eigenlijk alleen maar te zien in een tijdbestek van circa twaalf minuten (van de 22e t/m de 34e minuut) ondanks dat de vrouwen er schaars gekleed bijlopen. De eerste naaktheid komt op conto van Fabiana Smith (waarvan we de borsten en billen te zien krijgen), die in een deze film letterlijk de rol speelt van een slechte leeuwin (namelijk de leeuwin van Kalungo), maar ze kan wel veranderen in een naakte vrouw (wat overigens zeer goedkoop is gedaan) en dat is voor het eerst te zien na 22 minuten en naderhand zien we het nog een keer na 57 minuten, waarbij ze ook gedood wordt.

Daarna volgen vrij snel de twee hoofdrolspelers in het verhaal, te weten Mindi Miller (als krijger Dyala) en Penelope Reed-Woods (als Tashi, die de dochter is van Tshingi en die de leidster is van de Amazonen en die een hekel heeft aan Dyala en die ook een verraadster blijkt te zijn die samenwerkt met Kalungo), als deze na circa 23 minuten in een riviertje naakt gaan zwemmen. Als ze weer uit het riviertje komen en zich aankleden, worden ze aangevallen door een groepje geile mannen, die hun overmeesteren en tegen hen zeggen:

"Before we sell you to the Pagash they won't mind if we use you first."

Daarna beginnen ze beide vrouwen uit te kleden en zien we nog een keer de mooie borsten van Mindi Miller en Penelope Reed-Woods. Maar als ze op het punt staan om verkracht te worden, worden ze gered door nota bene de leeuwin die eigenlijk met hen moet afrekenen.

Daarna zien we nog na circa 29 minuten de borstjes van Noëlle Balfour (als Lali) tijdens een ritueel, waarbij ze (en ook andere vrouwen zoals Tashi) gevangen wordt genomen door reptielachtige slavenhandelaars, en als laatste zien we dan nog de borsten en billen van Danitza Kingsley (als Tshingi die dus de moeder is van Tashi) na circa 32 minuten, als ze twee minuten lang gaat gaat vrijen en neuken met Kalungo. Dat was misschien ook wel het hoogtepunt van de film.

Maar daarna is het uit met de pret en moet je het verder doen met enkel nog een keer de borsten van Fabiana Smith en het achterlijke verhaal, die veel lachwekkende scènes bevat. Zoals Dyala die rolt over de grond en erotisch kreunt terwijl een boa constrictor (oftewel een wurgslang) speels om haar nek hangt (die daarna onthoofd wordt door Tashi) en belachelijk neppe reptielachtige slavenhandelaars die jonge vrouwen offeren een aan een kleverig boommonster. Beiden scènes waren lachwekkend om te zien en zulke slechte scènes zijn nog vaker te zien in de deze film.

Ook ontmoet men onderweg naar het magisch zwaard (die men na circa 56 minuten vindt in een grot en waarbij er een gevecht plaatsvindt met de leeuwin) nog een soort van medicijnvrouw, te weten Azundati (Esther Velázquez), die hen helpt en die op het einde ook nog de omgekomen Tashi (die door de leeuwin gedood wordt in de grot) weer tot leven brengt. Alles is gewoon slecht in deze film met zeer goedkope speciale effecten en met veel pijn en moeite heb ik de volle 75 minuten kunnen uitzitten. Ik heb er wel twee dagen over gedaan, want toen ik vrijdagavond de film startte rond 23:00 uur, viel ik na circa 50 minuten in slaap. Nadat ik bijna anderhalf uur later weer waker werd, ben ik toen maar naar bed gegaan en heb ik de dag erna de rest van de film afgekeken.

Het enige leuke in deze film voor mij waren nog de blonde rondborstige vrouwen Mindi Miller (die weliswaar vaak overdreven schreeuwt) en Danitza Kingsley die er niet onaardig uitzagen en die we gelukkig ook eventjes naakt te zien krijgen. Op het einde (waarbij Tshingi dan al ontmaskert is als verraadster) vechten ze ook tegen elkaar omdat Tshingi de levensboom van Dyala aan het omhakken was (dat was eveneens een belachelijke scène) en die boom valt dan uiteindelijk op Tshingi.

Helaas kon eigenlijk niemand van de cast acteren, want het acteerwerk is gewoon gruwelijk slecht. En Joseph Whipp in de rol van slechterik Kalungo zag eruit als een kwaadaardige en bebaarde Charles Emerson Winchester III, bekend van de leuke Drama / Oorlog / Komedie serie "M*A*S*H (TV Series 1972–1983)".

Dit is gewoon een draak van een Actie / Fantasy film en de filmposter is misschien nog wel het beste van deze film. Veel beter kan je de Actie / Fantasy film "Barbarian Queen (1985)" kijken, want die is tenminste wel nog vermakelijk en heeft nagenoeg ook een zelfde filmposter.

avatar van blurp194

blurp194

Tsja.

Je moet in dit genre al niet al te hoge verwachtingen hebben, maar deze film stelt dan evengoed nog stevig teleur. Het verhaal gaat nergens over, de locaties zijn grotendeels veel te duidelijk goedkope nep, en de acteurs geven nergens het idee dat ze er in geloven of dat ze er lol in hebben. En wellicht het meest irritant, de soundtrack. Niet door de muziek - die op zich knap irritant en slecht is - maar door alle neppe gegil en gekreun.

Een van de slechtste films die ik de afgelopen jaren zag.