• 8.765.746 stemmen

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Underbara Älskade

Lasse (Michael Nyqvist) rijdt met zijn gezin over een landweg als hij plots uit moet wijken voor een jong hertje. De auto knalt tegen een boom, en zijn vrouw en jongste zoon zijn op slag dood. Negen maanden later heeft Lasse dit nog steeds niet kunnen verwerken, en doet een poging tot zelfmoord. Nadat hij ontslagen is uit het ziekenhuis besluit hij met zijn oudste zoon, Jonas (Anastasios Soulis), een paar weken door te brengen in hun vakantiehuis in Götenburg.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van zembla

zembla

Zweeds drama van de bovenste plank. Uitstekend geacteerd, Ontroerend slot. Aanrader dus.

avatar van stinissen

Meer dan uitstekend drama over verlies en verdriet, Michael Nyqvist zet weer eens een glansrol neer als de met pijn vervulde vader, ook een aardige rol van Moa Gammel als de oudere vriendin (van de zoon) Helena .Het slot is inderdaad prachtig (brok in de keel)

avatar van frans123

frans123

jeetje wat zwaar...

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Toch wel een sterke dramafilm over rouwverwerking van vader en zoon die achterblijven na een auto-ongeluk. Tijd lijkt hier niet alle wonden te helen . Beide personages groeien nauwelijks naar elkaar toe en lijken elkaar alleen maar af te stoten. Daar verandert het mooie vakantiehuisje erg weinig aan.

Hoewel getracht wordt het leven een nieuwe wending te geven, blijft men botsen en teren op schuldgevoelens waardoor men in het verleden blijft hangen. Prima Nyqvist hier die knap gestalte geeft aan een meelijwekkende vader.

Een fijne arthouse met een zwaar mistroostig thema dat rustig verder kabbelt, maar waar in wel in het verhaal zat.

avatar van Pitagora

Pitagora

Mooi dramatische film over een vader en zoon die bezig zijn in een zoektocht naar elkaar om hun verdriet te verwerken.

avatar van scorsese

Goeie film over vader en zoon die verder moeten zonder de andere helft van het gezin na een dodelijk auto-ongeluk. Niet bepaald een origineel verhaal, maar wel een solide en ingetogen film over rouwverwerking waarbij de zoon en vader evenveel aandacht krijgen (wat zorgt voor een fijne afwisseling binnen de film). Een rustig tempo, goed acteerwerk en een prachtige omgeving.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

Prachtige film die ik vanwege Nyqvist op mijn lijst op Netflix lijst had gezet, maar een tijdje had laten liggen omdat ik bang was dat het te zwaar zou worden. Dat viel uiteindelijk toch wel mee, gek genoeg - ik kan nog steeds niet uitleggen wat ik bedoel. Misschien door de luchtige toon die (de prachtige) Moa Gammel als Helena in het verhaal brengt, dat er toch wat hoop is. Hele mooie film dit - ik heb een tijdje geen Scandinavische films gezien en dit smaakt weer naar meer. Prachtige muziek ook, dito locaties. Leuk om Sten Ljunggren hier te zien die een paar jaar eerder ook een rol had naast Michael Nyqvist in het eveneens geweldige Tilsammans.