• 9.378.047 stemmen

Geregisseerd door: David Schwimmer

Met onder meer: Liana Liberato, Clive Owen en Catherine Keener

Releasedatum: 16 juni 2011

Plot Trust

"What took her family years to build, a stranger stole in an instant."

De familie Cameron is het perfecte voorbeeld van een gelukkig Amerikaans gezin. Alles loopt voorspoedig tot het moment dat de veertien jaar oude Annie (Liana Liberato) haar eerste vriendje, Charlie, leert kennen via internet. Na maanden van onschuldig communiceren via het web besluit Annie, in een weekend dat ze alleen thuis is, af te spreken met Charlie. Dan komt ze er op een afschuwelijke manier achter dat Charlie (Chris Henry Coffey) niet is wie hij aanvankelijk is. Geschokt door wat hun dochter aangedaan is, gaan Annies ouders (Clive Owen en Catherine Keener) de strijd aan om hun dochter in het reine te laten komen met wat er gebeurd is in haar tot dan toe onschuldige leventje. Een strijd die het hele gezin dreigt te verscheuren...

William "Will" Cameron

Katie Cameron

avatar van latrat

latrat

Wicht.

Soms heb ik in films een zodanige afkeer van een personage dat ik me niet kan concentreren op het film kijken zelf. (A rational solution is een goed voorbeeld daarvan.) In deze film was dat het geval met het slachtoffer. Het kalf weet op elk moment waar ze mee bezig is, kwetst haar ouders verschrikkelijk en hangt wél het slachtoffer uit wanneer nodig. Wat een irritante puber. Op een gegeven moment snotterde helemaal overstuur en vol van verbazing. 'Hij heeft tegen me gelogen gewoon om me in bed te krijgen.' Jezus 14 zijn is geen uitvlucht om achterlijk te zijn. Ik kon me echt niet over die irritatie zetten, en dat was een persoonlijke domper op de film.

Maar we zien allemaal graag Clive Owen eens instorten, zowel woedend als huilend. De verdere acteerprestaties waren ook erg goed.
Waar ze in het eerste deel misschien nogal zeemzoet waren, blijft de sfeer in het tweede deel correcter, zonder franjes.

Het einde was wat een anti-these, maar ach, ik zou er zelf geen beter einde aan kunnen bedenken. mij part had ze gewoon mogen doodgaan, voor het verhaal. Dat had een langere indruk nagelaten dan een huilende papa. Maar dat zal wel geen populair idee zijn.

avatar van Jozz

Jozz

Een degelijke film, die helaas wel wat steekjes laat vallen.

Laat ik beginnen met de positieve punten. Ik ben erg te spreken over het acteerwerk. Ik kan Clive Owen sowieso altijd wel waarderen, maar Liberato laat haar emotie ook op zeer goede wijze zien. met name toen ze zich realiseerde wat er met haar was gebeurd. Complimenten daarvoor.

Daarnaast ben ik te spreken over de stijl van deze film. Het kan twee kanten op, of je maakt een gevoelige film waarbij ingezoomd wordt op het drama en wat dat mentaal voor een impact heeft, of je maakt er een Hollywood achtige wraakfilm van. Schwimmer heeft voor het eerste gekozen en dat vind ik positief! Het einde vond ik dan helaas wel wat onbevredigend, maar aan de andere kant begrijp ik heel goed waarom hiervoor gekozen is. In het echte leven komen die viespeuken er ook vaak mee weg. Ik denk dat men dat wilde benadrukken..

Een negatief punt vond ik het eerste deel van de film. De snelheid waarmee Annie zich laat verleiden en genoegen neemt met alle onaangename verrassingen bij het zien van Charlie, lag veel te hoog. Hierdoor kwam het niet realistisch over en dat vond ik jammer. Ik heb een aantal mensen hier zien roepen dat Annie veel te naief is. Nu denk ik absoluut dat dit kan gebeuren, maar de manier waarop dit (te weinig) wordt uitgewerkt in het eerste half uur van de film zorgt er inderdaad voor dat de kijker Annie als te naief gaat zien. Een gemiste kans.

Al met al toch een meeslepend drama, 3,5.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Prima als discussie-film voor schoolvertoning en ouderavonden, als op zichzelf staande film net wat te mager.

Onderwerp wordt an sich goed behandeld vanuit het oogpunt van zowel de dochter als de vader, maar er zit wel een erg dik Ophrah Winfrey/Dr Phil-sausje overheen.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Pittige thriller met bijzonder goede acteer prestaties, met name door de vader en het meisje. De moeder en haar zoon kwamen niet altijd even overtuigend over. Het einde einde was wellicht een beetje teleurstellend, maar ook niet heel erg ongepast. Aangrijpende film!

avatar van clockwork72

clockwork72

Vrij akelige en realistische film. De film begint als een vrolijke tienerfilm maar slaat daarna compleet over naar een ultra spannende thriller. Bij sommige scenes zat ik echt te kijken van: nee dat kan toch niet man? Een film waar je echt niet vrolijk van wordt. Had alleen gehoopt dat ze die gast ook echt hadden gepakt aan het einde van de film, wat dus niet het geval was, of ze lieten het gewoon niet zien. Film had best nog 20 minuten langer mogen duren wat mij betreft. Desondanks een ijzersterke film.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Zinema schreef:

Misselijkmakend.

Ondanks dat Schwimmer zich had kunnen verliezen in allerlei thrillerachtige elementen, doet hij dat uiteindelijk niet. De regisserende ex-Friend zet een drama neer wat elke ouder als nachtmerrie zal herkennen: het oncontroleerbare internet en de pedofielen die sinds de uitvinding ervan hun kansen zagen toenemen. Het onderbuikgevoel wordt door de ingetogen en realistische uitvoeringswijze bijna ondoenlijk en is misselijkmakend. Liberato is een ongekend talent. De film drijft sowieso op de acteerprestaties, maar het 'RTL4: Waargebeurde Verhalen'-sausje valt zelfs bij dit degelijke werkje te proeven. Ondanks de kotssmaak.

Goed.

Helemaal mee eens.

Vond het einde dan wel weer goed moet ik zeggen.

Maar ook een 6.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Zag de poster hangen

(die witte http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_51QsEWDD2WST-OeTUamFB27Ld0qjF5i5HK4NLJH-QQCF9o0Wng)

in de bios in Antwerpen, en hij trok mijn aandacht. Maar nu ik hem eenmaal gezien hebt, moet ik zeggen dat hij lichtelijk tegenviel. Ondanks het onderwerp, was het weer heel erg Amerikaans. Op een paar acteer hoogte puntjes was het meer een promo filmpje voor middelbare scholen in the USA. Zuchtend zat ik de film uit. Maar was de film slecht? weet het niet... Hij was makkelijk, laten we het daar op houden.

2.5

avatar van schram101

schram101

Tja, ik ben hier misschien wel een beetje gevoelig voor. Drama is absoluut niet mijn genre, maar van dit soort films krijg ik toch een brok in mijn keel. Ook bij Trust was dit het geval. Goede acteerprestaties, een walgelijk verhaal en prachtig passend einde brengen deze film tot vier, dikke, welverdiende sterren.

avatar van gauke

gauke

Een meedogenloze, geloofwaardige, behoedzame, respectvolle en onheilspellende film over kindermisbruik, die de gebruikelijke cliché's en vooroordelen uit de weg gaat, niet in sentiment verdrinkt en probeert op een doordachte en onverholen manier de donkere waarheid te vertellen en de gevaren en mogelijke gevolgen van chatrooms laat zien. De innerlijke strijd en de gevoelswereld van de getroffen puber, de ouders en de gevolgen in vriendschap en school worden realistisch en treffend getoond. De regisseur zorgt voor een uitstekende bewerking van dit moeilijke thema (hij slaat voortdurend de juiste toon aan en laat zien dat het iedereen kan overkomen), de personages worden goed beschreven en de cast is solide: vooral de vijftienjarige Liana Liberato speelt sterk en geloofwaardig

avatar van mixmaster

mixmaster

goeie film die heel goed laat zien wat voor impact het heeft als je dochter verkracht word door een pedofiel.

de gevaren van het internet worden hier weer duidelijk , met name de chat-sites.

vooral de ruzies tussen vader en dochter worden goed neergezet , maar ook de rest van het gezin word niet vergeten , juist dat maakt deze film ijzersterk.

avatar van Dooz

Dooz

Goede film, "mooi" neer gezet.

Zou elke tiener moeten kijken ....

avatar van Number23

Number23

Goed gedaan David!! Good old Ross heeft een mooi filmpje gemaakt. Sterk acteerwerk, een beklemmende en onheilspellende sfeer vanaf het begin. Natuurlijk Owen en Keener zijn good, maar ook het meisje acteert goed.

avatar van area51

area51

Hoe kan men zo een spannende film , met uitstekende rollen zo laten eindigen?Een schande

avatar van wimaroca

wimaroca

Ik vond 'm niet goed,de film,niet echt realistisch,ze loopt wel heel gemakkelijk met 'm weg.

matig geacteerd,overdreven gezellige familie.

en dat ze de dader niet kunnen vinden klopt niet,zij kon zo weer chatten met 'm,als ze wou en telefoonnrs.nakijken enz.enz.

avatar van annnoukk

annnoukk

Ik snap persoonlijk niet goed waarom sommigen van jullie het een 'slecht einde' vinden..Maargoed ieder zijn mening.

Als ze het goed hadden laten eindigen (pedofiel werd gevonden en gearresteerd) dan is de hele boodschap van de film toch weg? Gaat er toch juist om, om te laten zien dat de meeste pedofielen gewoon vrij rondlopen en kunnen doen waar ze zin in hebben? Dat het super moeilijk is om zo iemand op te sporen? En dat ze vaak een dubbelleven leiden (familie, vrienden) waarbij de omgeving in de verste verte niet eens er aan denkt dat het een pedofiel zou kunnen zijn? Ik vind het einde juist supergoed. Het is juist de realiteit...

avatar van yeyo

yeyo

Eerder degelijk drama met goed acteerwerk en een bovengemiddelde regie, dat inhoudelijk helaas net iets teveel wegheeft van een 'after school special'. Men probeert de centrale gebeurtenis in een context te plaatsen door ongeïnspireerd en volgens het boekje zowat alle problemen van de tienerleefwereld aan te kaarten. Sommige onderdelen zijn misplaatst, te oppervlakkig of zelfs bij de haren gesleurd. Bovendien kan Schwimmer het niet laten werkelijk elke scène tjokvol gehuil, geroep en ellende te stoppen. Zeker naar het einde toe wordt de dramatiek buitensporig, te gejaagd en hierdoor krijgt de kijker nauwelijks ademruimte. Het laatste shot is echter wel een intelligente, onconventionele vondst.

avatar van bjerik76

bjerik76

Goed geacteerd drama, maar vond hem iets te lang dat ik toch stukjes sneller heb afgespeeld.
en idd zulke mensen lopen er rond
de Iphone Ipod en Ibooks vliegen je wel om de oren in de film.

Dan mijn stukje over het einde:
Mij maakte het niet veel uit of ik hem bij de aftiteling al gelijk op stop had gezet of die 55 seconde dat je nog extra beelden zag.
het principe komt op hetzelfde neer.
meneer loopt nog vrij rond, of ie nou vrijgezel is of getrouwd, Miljonair of straatarm, een simpele leraar of een politieagent, het heeft geen meerwaarde voor het eind.

avatar van boemboem27

boemboem27

ondanks dat het einde beter had gekund toch een vrij hoge waardering.

deze film geeft heel goed weer wat voor 'n impact het heeft op het gezin en alles wat daar direct mee in contact staat,werk school,vrienden etc etc.

heel goed geacteerd.heel sterk drama.

laat ook tegelijk zien wat internet,chatsites de anonimiteit daarvan teweeg kan brengen.

echte aanrader wat aan te raden is om te kijken voor iedere tiener...en ouder.

avatar van jumperjack

jumperjack

Goede film, sterk geacteerd en gelukkig geen happy ending anders was het weer erg Amerikaans geweest.

avatar van KillahHillah

KillahHillah

latrat schreef:
Wicht.

Amen! Precies mijn gedachte, maar buiten dat een erg sterke film over een actueel thema. Er schijnen nogal meer jonge meiden in te trappen (al lijkt het me sterk dat ze allemaal zo naïef zijn als Liberato). Stiekem had ik een beetje gehoopt op een wraakactie zoals in Law Abiding Citizen, maar dit veel realistischer einde past beter bij de film

Echt een schijtfilm dat mensen hier zo een hoog cijfer voor kunnen geven, maar dat komt om dat de Nederlanders zowiezo al verstandloos zijn.

avatar van NightmareLady

NightmareLady

Spreekt de persoon die New Kids Turbo een *5 geeft.

Wil je je beledigingen voor je houden en enkel kritiek uiten op de film?

Ben heel niewsgierig geworden naar Trust en kan niet wachten tot ik hem zie....

avatar van BBarbie

BBarbie

jeroenvereijken schreef:

Wat een hufterig commentaar van iemand, die sowieso eerst zijn kennis van de Nederlandse taal maar eens moet bijspijkeren.

Pakkende film over de grote gevaren van internet en de verwoestende impact, die misbruik van vertrouwen heeft op jonge mensen en hun omgeving. David Schwimmer legt de nadruk op het slachtoffer en haar naaste omgeving, maar komt een verrassende uitsmijter als waarschuwing vlak voor de aftiteling.

Prima rollen van Clive Owen en vooral van de nog piepjonge Liana Liberato.

Heel erg goed gedaan. Film zou verplicht lesmateriaal moeten zijn in de lagere klassen van de middelbare scholen.

avatar van ribas123

ribas123

ik heb deze film gezien maar kan er niks meer van herineren...dat betekent dat die niet goed genoeg was.

avatar van free_jk

free_jk

wat was ik blij als deze film gedaan was!! echt waardeloos het kon me geen enkel moment boeien misschien moet ik deze nog eens herbekijken als ik een dochter van 14 heb dan kan ik mss wat meeleven met de personages maar als jongeman van 18 is deze echt niets waard gelukkig nog een goeie clive owen

avatar van Rujar

Rujar

Oke film. Alleen jammer dat in het begin van de film het niet goed in beeld wordt gebracht hoe hij haar bespeeld heeft en waardoor ze dus uiteindelijk ook zo naïef is geworden. Ik ga er ook maar vanuit dat ook de ‘druk’ van haar nieuwe vriendinnen en alle onzekerheden een belangrijke rol hierin hebben gespeeld.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Op voorhand wilde ik de film al erg graag zien, niet alleen vanwege de cast maar ook dankzij het vrij beklemmende en spannende plot. Maar dit viel in grote lijnen erg tegen, terwijl ik toch veel verwachtte. Helaas.

Het begon allemaal met een leuke introductie, maar de personages waren al meteen de eerste stoorzenders zoals: Clive Owen (die dat de hele film wel bleef houden) en Liana Liberato. Hun acties waren soms verschrikkelijk vervelend en soms frusterend te noemen, en vooral van Liberato omdat je niet kan beseffen wat er precies in haar hoofd omgaat. Maar dat is niet het enige, ook haar acteerwerk vond ik niet bepaald geweldig om naar te kijken terwijl dat in dit soort genres/films dat wel noodzakelijk is. Over het acteerwerk van Owen is niet veel te zeggen, omdat hij gewoon in alle films erg monotoon naar voren komt.

Het verhaal moet goed uitpakken vooral omdat het een erg pijnlijke en ernstige situatie is, maar dat doet het niet. Het blijft veel al hetzelfde en word nergens echt indrukwekkend. Het einde is dan wel weer erg aangrijpend vond ik, want in de meeste gevallen is dit gewoon de realiteit. En dat maakt je eigenlijk wel kwaad.

Ik zou de film niet snel nog een keer bekijken, maar de film is waardig genoeg om toch nog een ruime onvoldoende te geven.

Ik vond dat het na een tijdje veel te langdradig werd.
Het deel dat ze verkracht was, tot het deel dat ze het besefte was telkens hetzelfde.
Annie dat de hele tijd riep dat Charlie van dr houd en blablabla.

Maar ondanks dat hij langdradig was, geef ik toch nog een voldoende;

avatar van Tarkus

Tarkus

BBarbie schreef:

Prima rollen van Clive Owen en vooral van de nog piepjonge Liana Liberato.

Prima gezegd, ik heb de film ook net gezien, en ben zeer onder de indruk.

Prachtige film en een 5 sterren waard.

avatar van Tarkus

Tarkus

Eén ding waar ik alvast van overtuigd ben, David Schwimmer doet het als regisseur beter dan als acteur (althans voor mij, want de enkele rollen die ik van hem heb gezien in filmen waren niet bijster goed), want deze film is een pareltje.

Over een onderwerp dat zeer actueel is, en ook prachtig wordt weergegeven.

Ben ook verrast door de vertolking van Clive Owen, die je meestal wel ziet in een stoere actiefilm, maar het hier ook voortreffelijk doet als vader en uiteindelijk medeslachtoffer.

Maar de ster van deze prent is toch Liana Liberato, voor een jong meisje moet het niet makkelijk zijn om een rol neer te zetten die vele van haar leeftijdgenoten al is overkomen, maar ook zij doet het hier voortreffelijk.

En zoals BBarbie (op Moviemeterforum) terecht opmerkte, deze film zou verplicht lesmateriaal moeten zijn in de scholen.

Kortom: een indrukwekkende film waar men veel uit kan leren.

Een pluim voor de ganse cast en regie !!